realno *w Posted February 14 Share Posted February 14 On 2/9/2024 at 1:20 PM, Kronostime said: Trenutno arcim ovaj https://www.ctshop.rs/hp-probook-470-g5-2rs02ea-17-3-full-hd-intel-quad-core-i7-8550u-8gb-256gb+1tb-geforce-930mx-win10-grey-4-cell.html i nemam zamerke na njega. Kad završiš sa njime, čekaju ga... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted April 1 Share Posted April 1 Imate li da preporučite neke dobre slušalice bubice da su do/oko 100e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted April 3 Share Posted April 3 Prilično sam siguran da se o sluškama već pisalo na topiku..ja nažalost ne mogu da ti dam savet..^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted April 3 Share Posted April 3 (edited) Isto sam tako nesto trazio i izbor je pao na ove: SENNHEISER CX TWS. Ipak, ja sam daleko od strucnjaka, verujem da postoji znatno bolja kupovina, ali meni se ova cinila prilicno finom. @uvrnuto Edited April 3 by Geronimo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted April 4 Share Posted April 4 On 4/1/2024 at 1:41 PM, uvrnuto said: Imate li da preporučite neke dobre slušalice bubice da su do/oko 100e? Ja sam promenio 4 modela zadnjih 5 godina, sve su mi bile odlične. Evenutalno da vidiš anatomski šta ti odgovara i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Carter Posted April 7 Share Posted April 7 Preporuke za Android telefon do 40.000 dinara? Telefon koristim za pozive, fotografisanje, slušanje muzike, surf internetom, email, Viber, Skype, WhatsApp... Ne igram igrice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted April 7 Share Posted April 7 XIAOMI Redmi Note 13 Pro 8/256GB trenutno 35k u gigatronu, inače je oko 40k. Ima i HONOR Magic6 Lite 5G 8GB/256GB u ponudi ali je uglavnom iste cene kao Xiaomi i za nijansu je slabiji, no ako ti se više sviđa nego XIAOMI nećeš mnogo izgubiti. Malo jeftiniji : MOTOROLA G84 5G 12GB/256GB A ako hoćeš isključivo Samsung/Iphone (skontao sam da se stvorila jedna velika grupa kupaca koji ne žele da kupe bilo šta drugo osim ova dva brenda) onda : Samsung Galaxy A54 8/128 samo imaj na umu da je ovaj po meni klasu ispod ona dva. U principu ja sam sličan korisnik kao i ti. Ja bi gledao da ima bar 8 GB rama i bateriju od 5000. Čipset Snapdragon i miran si narednih 4 ako ne i više godina. Verovatno bih čekao neku akciju pa da ga kupim 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted April 7 Share Posted April 7 Ne znam kakav je Samsung A54, ali sam prilično zadovoljan kako radi A34 koji sam dobio kao službeni. Koristim ga evo skoro godinu dana. Nije Zaštucao nijednom do sada. Ono što većinom koristim su aplikacije za dopisivanje, viber, wa, teams, plan radar, outlook, webex,... Fotografije uopšte nisu loše za telefon te klase. Ima i macro mod. Baterija drži solidnih dan i po, radnim danima. Vikendom kada sam slobodan ne punim ga do nedelje uveče (Zadnje punjenje u četvrtak uveče) i za dva dana skine baš malo baterije. Kao privatni telefon koristim Honor magic 5 pro koji radi fenomenalno. Često upoređujem ovaj Samsung sa njim i mogu reći za neke ne preterano zahtevne korisnike A34 je odličan. Verujem da je A54 još bolji. Sa motorolom imam očajna iskustva. Ćale je imao 2 komada. Rekao sam mu nikada više. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted April 8 Share Posted April 8 On 4/7/2024 at 7:54 AM, Vince Carter said: Preporuke za Android telefon do 40.000 dinara? Samo: On 4/7/2024 at 9:08 AM, Klotzen said: Samsung Galaxy A54 8/128 Jednom sam se upecao na to što Huawei na papiru nudi više opcija i bolje performanse od Samsunga za istu cenu i nikad više. (pisao sam o tome, da se ne ponavljam) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted April 8 Share Posted April 8 On 4/7/2024 at 7:54 AM, Vince Carter said: Preporuke za Android telefon do 40.000 dinara? Telefon koristim za pozive, fotografisanje, slušanje muzike, surf internetom, email, Viber, Skype, WhatsApp... Ne igram igrice. Samsung Galaxy A70 Imam ga od kad se pojavio - Dual SIM, radi perfektno sve sto treba. Ne nameravam da ga menjam uskoro - narocito mi odgovara sto su mii privatni i sluzbeni broj u njemu tako da ne vucem 2 telefona. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted April 9 Share Posted April 9 On 4/7/2024 at 9:08 AM, Klotzen said: XIAOMI Redmi Note 13 Pro 8/256GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Carter Posted June 7 Share Posted June 7 Na kraju sam kupio Xiaomi Redmi Note 13 8GB/256GB za 26.000 dinara. Dvoumio sam se da li da uzmem 13 Pro ili "običnu" 13-icu i odlučio sam se za ovo drugo. Za nezahtevnog korisnika kao što sam ja, ovo je dobra kupovina. Sve aplikacije rade bez problema, memorije ima i više nego dovoljno, a zadovoljan sam i kvalitetom kamere. Mislim da će me lepo služiti naredne 3-4 godine. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted August 12 Share Posted August 12 (edited) Kupujem kameru za videografiju. Budzet oko 1000e. Ukoliko ima nesto bas bas dobro oko 1200,1300, mozda bih se isprsio. Needs i usage: - Slikao bih uglavom street videografiju, znaci napolju uglavnom. Neka cinematic i static videografiju. Ako pricam iz vrha glave, nesto kao wes anderson kadrovi - Povremeno bih snimao i landscape, prirodu - Verenica slika i snima hranu za njen vlog/blog, tako da je bitno to - Boje su mi bitne - Nije za podast, necu da ga nosim i da se snimam kako pricam itd. - kompatibilnost sa drugim lens - ne volim slo-mo snimke tako da mi nije bitno da snima u mnogo fps, uglavnom bih snimao 24 ili 30fps Moje znanje za sada je da su bitni - dynamic range boja (stops) - shutter speed - color chroma subsampling (svestan sam da u ovom price range-u je maltene nemoguce naci 4:2:2, tj sve sve svodi na 4:2:0 Neke od modela koje sam nasao i izdvojio (pa ukoliko neko ima iskustva, bio bih jako zahvalan) 1. Fujifilm X-T4 2. Panasonic Lumix GH5 3. Sony A6400 4. Sony ZV-E10 5. Pentax K-70 6. Fujifilm X-T10 7. Nikon Z50 8. Canon EOS R10 9. Fujifilm X-T200 10. Fujifilm X-610 11. Fujifilm X-T300 Svaka preporuka, komentar, i savet, dobrodosli... Edited August 12 by BattleBender Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted August 22 Share Posted August 22 Stigao laptop, Lenovo LOQ 15IRX9 Još nisam stigao previše da testiram, ali ovako fizički jedna od impresivnijih mašina. Težak kao tuč, jako dobar kvalitet izrade, 2 kulera, dobar izbor portova... Deluje kao vrhunski izbor za ljude sa ozbiljnijim potrebama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Ticket Posted September 13 Share Posted September 13 Не видим адекватнију тему од ове, треба ми савјет за рјешавање гријања у стану. Дакле, стан је оријентисан југо-источно. Стан је двособан (око 60 м2), распореда као у врло грубој скици испод. Зграда је стара и нема спољну изолацију. Цијела десна страна од дневне према већој спаваћој соби и чеони зид од обје спаваће собе су спољни зидови, дакле стан је на ћошку зграде. Треба ми савјет како да регулишем гријање/хлађење на најефикаснији начин. Тренутно, клима је постављена само у дневном боравку и у питању је LG клима стара неких 10 година оквирно (коју планирам да макнем). Не може ни да расхлади, нити да угрије цијели стан, што је разумљиво. Имам савјет од познаника да поставим двије Sinclair 12 климе и на тај начин да регулишем све на прави начин. Не разумијем се довољно, па бих замолио за помоћ, савјет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted September 15 Share Posted September 15 Ja sam ugradio invertersku klimu Hisense 18 u kuću na selu. Prošle godine smo proveli jedan vikend tamo i odprilike za sat vremena je ugrejala Denvni boravak, trpezariju i kuhinju što je jedna prostorija od oko 55 m2. Posle toga se palila i gasila da dogreva i to funkcioniše kako treba. Uveče smo je čak i ugasili jer volimo svežiji vazduh tokom spavanja. Ti bi mogao u ovom tvom stanu da ugradiš 18-ku naspram vrata ka hodniku u DS ili da ugradiš dve 12-ke , drugu u SS, pa da tu drugu pališ po potrebi. Dve klime imaju i prednost u slučaju kvara jedne da ipak imaš drugu dok majstori ne reše problem. Ja sam na selu ostavio KAmin na drva za svaki slučaj 😉 , Kuća ima korisnu površinu od oko 300 m2 i nije klima friendly da bi mogla da se greje na ovaj način, sve je otvoreno preko stepeništa tako da to nismo ni isprobavali a čisto sumnjam da da bi uspela, verovatno bih morao 3-4 da ugradim ako bih hteo celu kuću da grejem ali pošto mi tu ne živimo to se neće desiti. Slaba izolacija znači da ćeš imati veći odliv toplote a to znači da će klime više da rade i račun za struju da bude veći. No po nekim računicama kažu ljudi da je takvo grejanje jeftinije od CG koje imamo u BG i NS. Kod stana ti je prednost što ćeš imati ispomoć od susednih stanova tako da je tu situacija malo bolja nego po kućama. Imaš na YT dosta video materijala o tome pa pogledaj i iskoristi njihova iskustva. Ja kada sam kupovao bio je samo jedan što mi je koristio jer je objašnjavao koju jačinu klime za koju kvadraturu uzeti ali danas bi trebalo da ih ima znatno više. Kod kuća klima mora da radi non stop da se ne bi zaledile cevi dok kod stanova i ne mora jer ćeš uvek imati malu ispomoć iz susednih stanova. Naravno najbolje bi bilo ako znaš nekog ko je koristi za grejanje objekta gde živi jer ja retko kada idem zimi na vikendicu, jedino provedem neki period u novembru i martu kada zna takođe da bude sveže ali to nije isto kao zima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted September 28 Share Posted September 28 Pozdrav. Doslo je vreme da se zanovi telefon. Trenutno imam Realme Gt2 Pro 256/12 i zaista mi ne treba bolji. Ali kad iman potrebu da menjam onda je to jace od mene. Izasao je pre neki dan Xiaomi 14t pro i pretprodajna cena za kes jos 7 dana je 85k. S obzirom da cu tesko iskesirati za Xiaomi, cena na rate bi bila 105k. A trenutno mozda i bestbuy smartfon, Honor Magic6 Pro, ima da se nadje za 100k. Neki savet sta ciniti? Ima li neko Honor? Utisci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted September 28 Share Posted September 28 (edited) 29 minutes ago, Alek The Great said: Neki savet sta ciniti? Ima li neko Honor? Utisci? Trenutno šrtam četvrti Honor, prvi se ne sećam kako se zvao, drugi je bio Honor 8, trči H 20 pro sada H 70 pro, zadovoljan mada ne mogu baš da ih uporedim sa drugim uređajima, ovaj zadnji mi je bolji od Xaomi 11 T pro, barem je moj utisak takav, a utisak stičem na osnovu osećaja kako leži u ruci i kakve fotke pravi, eventualno koliko baterija traje. Edited September 28 by Div Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted September 29 Share Posted September 29 Ja imam honor magic 5 pro. Prezadovoljan. Sve šljaka super. Radi fluidno, što je meni najbitnija stavka. Kamera je odlična u svim uslovima. Nije štucnuo nijednom za sve vreme od kad sam ga kupio pre nekih 10 meseci. Bukvalno nemam jednu jedinu zamerku. Još uvek imam stari honor 9 koji stoji za rezervu, za nedaj Bože. Uključim ga s vremena na vreme čisto da vidim da li radi i sve radi kao kada sam ga odložio u kutiju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted October 2 Share Posted October 2 On 9/13/2024 at 8:52 AM, Big Ticket said: Не видим адекватнију тему од ове, треба ми савјет за рјешавање гријања у стану. Дакле, стан је оријентисан југо-источно. Стан је двособан (око 60 м2), распореда као у врло грубој скици испод. Зграда је стара и нема спољну изолацију. Цијела десна страна од дневне према већој спаваћој соби и чеони зид од обје спаваће собе су спољни зидови, дакле стан је на ћошку зграде. Треба ми савјет како да регулишем гријање/хлађење на најефикаснији начин. Тренутно, клима је постављена само у дневном боравку и у питању је LG клима стара неких 10 година оквирно (коју планирам да макнем). Не може ни да расхлади, нити да угрије цијели стан, што је разумљиво. Имам савјет од познаника да поставим двије Sinclair 12 климе и на тај начин да регулишем све на прави начин. Не разумијем се довољно, па бих замолио за помоћ, савјет. Devojka i ja imamo 1 invertor klimu na nekih 70ak kvadrata. Open space, nema zidova, potkrovlje kuce, 5 krovna prozora, sa svih strana izlozena vetrovima itd (osim dela gde su stepenice ofc) i cepa klima dobro, i za grejanje i za hladjenje. Jul i Avgust ovde za 20 minuta postaje sauna ako ne radi klima, i radi nam maltene ceo dan, i super gura. Potrosnja nije velika. Sto se tice grejanja... mi imamo i radijatore pa njih palimo jer devojka hoce da imamo 28c i zimi... Mogu da zagreju ovaj prostor, desavalo se da se grejemo i na to, kad su bile neke zajebancije oko kotla, ali navodno te invertor klime tesko da mogu da izguraju kad je ispod -10 (mada to se vise i ne desava). Jos jedna stvar, sa kojom si verovatno upoznat, vazduh je suviji od klime. Ne znam da li moze da resi tvoj problem, i koliko kakvih jedinica bi ti trebalo, ali bas su dobre. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 2 Share Posted October 2 Samim tim sto imas otvoren prostor jedna klima odgovarajuceg kapaciteta moze da obavi posao, ali kod njega je problem sto ima gomilu pregradnih zidova, cetiri prostorije koje treba da hladi. Striktno po kvadraturi, na 60 kvadrata ti treba 12000 BTU ili jedna tona, ali zbog zidova minimum dve klime i ventilatori. Cak i kada imas centralni sistem, ja ga imam u kuci, uvek ces imati neku prostoriju koja je toplija/hladnija od ostatka kuce. Ja sam sebi ugradio mini-split, da ne bi smrzavao ostale ukucane, jer volim da u spavacoj sobi drzim na 18C. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted October 3 Share Posted October 3 On 8/12/2024 at 10:51 AM, BattleBender said: Kupujem kameru za videografiju. Budzet oko 1000e. Ukoliko ima nesto bas bas dobro oko 1200,1300, mozda bih se isprsio. Needs i usage: - Slikao bih uglavom street videografiju, znaci napolju uglavnom. Neka cinematic i static videografiju. Ako pricam iz vrha glave, nesto kao wes anderson kadrovi - Povremeno bih snimao i landscape, prirodu - Verenica slika i snima hranu za njen vlog/blog, tako da je bitno to - Boje su mi bitne - Nije za podast, necu da ga nosim i da se snimam kako pricam itd. - kompatibilnost sa drugim lens - ne volim slo-mo snimke tako da mi nije bitno da snima u mnogo fps, uglavnom bih snimao 24 ili 30fps Moje znanje za sada je da su bitni - dynamic range boja (stops) - shutter speed - color chroma subsampling (svestan sam da u ovom price range-u je maltene nemoguce naci 4:2:2, tj sve sve svodi na 4:2:0 Neke od modela koje sam nasao i izdvojio (pa ukoliko neko ima iskustva, bio bih jako zahvalan) 1. Fujifilm X-T4 2. Panasonic Lumix GH5 3. Sony A6400 4. Sony ZV-E10 5. Pentax K-70 6. Fujifilm X-T10 7. Nikon Z50 8. Canon EOS R10 9. Fujifilm X-T200 10. Fujifilm X-610 11. Fujifilm X-T300 Svaka preporuka, komentar, i savet, dobrodosli... Da se vratim na ovo. Naravno da sam probio budget. Imao sam neku dobru pricu da kupim Sony A6700, maltene nekoriscen za 1150 i uradio sam to. Sad krecu price sa objektivima, gimbal, itd. Jebeno rabbit hole. Koristim neki Sony-ev 16-50 objektiv (3.5f), jedan drug mi je dao da se igram dok ne kupim neki. I tako... Problem je sto sam sinoc razimsljao da kupim i DaVinci Studio (Resolve je free). Studio je one-time purchase od 300 dolara 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted October 3 Share Posted October 3 On 9/13/2024 at 8:52 AM, Big Ticket said: Не видим адекватнију тему од ове, треба ми савјет за рјешавање гријања у стану. Ne znam koliko kasnim sa odgovorom, ali mogu da ti kažem šta sam video kod jednog prijatelja koji živi u centru u staroj zgradi, a nasledio je stan u kome su se za grejanje koristile TA peći. Zgrada je takođe stara, a grejanje je rešio norveškim radijatorima, koje neki zovu i panelne grejalice. Kupio je otprilike ovakve radijatore: https://www.rovex.rs/norveski-radijator-glamox-3001 Da se razumemo, nije reklama, ali u stanu mu je zaista prijatno, kao i u mom koji ima klasične radijatore, a čovek kaže da je jeftinije od TA peći. Za ove radijatore znam da je poenta u tome da se postave ispod prozora i da se snaga bira prema kvadraturi, a pošto me je zamolio i da mu ih odvezem, ljudi u ovoj firmi su mu pre kupovine rekli da skicira stan, da stavi približnu kvadraturu prostorija i dali savete kako da ih postavi. Jedino što sam zapamtio jeste da se postavljaju ispod prozora, što sam već napisao, a ovi njegovi mogu da se uključuju i daljinski, tj. putem interneta. Potrebna je neka aplikacija, da imaš mrežu u stanu, i to je cela priča. Automatski se gase kada temperatura dostigne onu koju zadaš, a pale se kada temperatura padne. Sa nekoliko metara se čuje jedva čujno klik kada se upale ili ugase, pa ne bih rekao da iritira. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 11 Share Posted October 11 Koelge, Mala pomoć. Hoću da kupim onaj side by side frižider/zamrzivač. Budžet do 1000 evra. Imate li neke preporuke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green23 Posted October 19 Share Posted October 19 On 10/11/2024 at 1:10 PM, JPM said: Koelge, Mala pomoć. Hoću da kupim onaj side by side frižider/zamrzivač. Budžet do 1000 evra. Imate li neke preporuke? https://www.market.metalac.com/side-by-side-frizideri/gorenje-frizider-nrs-9182-vxb1.html Ja imam ovakav, samo bez ovog mini bara sa desne strane, evo već treću godinu, ja sam prezadovoljan kako radi 🙂 Inače, ovo je ubedljivo najbolja cena za ovaj frižider, malo je iznad budžeta. U drugim radnjama je i po 160-170k, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts