Jump to content

Selina

Član foruma
  • Posts

    1,016
  • Joined

Recent Profile Visitors

881 profile views

Selina's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Posting Machine
  • Very Popular
  • Conversation Starter Rare
  • One Month Later
  • Collaborator

Recent Badges

504

Reputation

  1. Tako argumentuju i studenti sa univerziteta Columbia uzvikujuci: „Burn Tel Aviv to the ground, ya Hamas we love you, we support your rockets too!“, usput i jevrejskim studentima porucuju da se vrate u Poljsku ( aludiranje valjda na Auschwitz) odakle su i dosli, Susan Sarandon, borac za mir, ljudska prava, feministkinja kaze da je 7 oktobar laz „All of those myths about babys in ovens and the rapes.“
  2. Selina

    Bliski Istok

    Ja ne izbegavam, a narocito ne ako su masovne grobnice po Srbiji tema. Čim dođe kamion sa leševima, isti čas se bagerom iskopa rupa, sve se polije benzinom, prekrije gumama i zapali, a nakon što izgori, posle dva-tri sata jame se poravnaju”, rekao je u izjavi radnoj grupi pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Duško Nenadović, koji je učestvovao u pokopavanju tela u masovnim grobnicama u Batajnici.
  3. Sve, ili skoro sve ( struju, benzin i grejanje tu ne racunam jer me i ne zanima) mnogo je skuplje, Jogurt, najobicniji, 400 ml ( ranije je bio 500) 100 dinara, flasha mineralne ( 500 ml) oko 80 dinara, meni je frizer danas maznuo 10.000 za neko minimalno farbanje kose. juce sam usla u DM drogeriju jer sam zaboravila da ponesem neku zezalicu za kosu koju inace placam 1,5 evra kad u srpskom DM to isto kosta 480 dinara. Jutros sam u Starbucksu pazarila dupli capucino ( to go) 450 dinara. To su nenormalne cene, ali se niko ne buni, svi su zadovoljni, jutros u hotelu kuca spremacica na vrata, ja otvorim vrata, a "spremacica" je jedan meden, majusan ( valjda ) Vijetnamac koji se lepo poklonio i pitao me na engleskom da li zelim da se soba spremi.
  4. To stvarno ne znam, ali je ovde tema transport od 200 km, telo (les) stavlja se u patologiji u neku fijoku da ne kazem ladicu koja ima minus stepeni, ne mora u limeni sanduk, ili se uopste i ne stavlja u limeni ukoliko ne postoji opasnost po okolinu. Nego, jel ti ne verujes da je narodna milicija pretukla ovog coveka?
  5. Selina

    Bundesliga

    Izgleda da si u pravu za Zidana, u Nemackoj njega niko i ne pomimnje kao mogucnost, a i bilo bi sve to bas neverovatno.
  6. Umres na VMA i onda te transportuju u Nis u limeni sanduk? Ne, ne ide to tako, a tako stoji i u gore navedenom zakonu.
  7. Ja sam samo odgovorila na tvoje romanticne predstave o toj JNA, ali ja nisam dete VOJNOG LICA pa tako imamo verovatno razlicite nostalgicne razloge da je za mene ta JNA od ceterespete sviranje uz bubanj jer svi ti ( izuzimam ove navedene generale jer su oni samo 1% tog JNA korpusa) vrhovnici JNA bili polupismeni komunisti, ali su zato debelo nagradjivani vilama i salonskim stanovima po Dedinju i opstini Stari grad, pa su imali ( i imaju ) svoju VMA, pa i svoje vojne penzije, pa profitiraju i deca i unuke koje su droplje, ali su unuke jednog Save Kovacevica (Irena Vujovic, ministarka ekologije, a od skole dva razreda i veliki odmor, ali je unuka Save Kovacevica) JNA je imao problem da je 70-80% genarala i admirala bilo srpskog porekla, ali ne i ljudi iz Srbije pa tako i mi deca iz Srbije imamo odredjeno misljenje o vonjim licima pa i njihovoj deci. I Franjo Tudjman je bio Titov general.
  8. Zasto bi se telo zatvaralo u metalni kovceg, a uzrok smrti je srce? A zakon kaze ovako: PRAVILNIK O USLOVIMA I NAČINU POSTUPANJA SA POSMRTNIM OSTACIMA UMRLOG LICA ("Sl. glasnik RS", br. 96/2016, 139/2020 i 66/2022) Posmrtni ostaci lica umrlog od zarazne bolesti smeštaju se u metalni sanduk koji se, nakon zatvaranja lemljenjem, smešta u drveni sanduk. Posmrtni ostaci lica umrlog od nezarazne bolesti ili lica čija je smrt izazvana drugim razlozima, smeštaju se u drveni sanduk. Iskopani posmrtni ostaci umrlog lica iz st. 1. i 2. ovog člana smeštaju se u metalni sanduk koji se, nakon zatvaranja lemljenjem, smešta u drveni sanduk. Ako su, posle dužeg vremenskog perioda od sahranjivanja, od posmrtnih ostataka umrlog lica ostale samo kosti, one se u plastičnoj vreći sa zatvaračem smeštaju u metalni sanduk odgovarajuće veličine.
  9. Telo ubijenog coveka isporuceno je porodici u limenom kovcegu ( da se Vlasi jel ne dosete). Ovo je vise nego strasno.
  10. Selina

    Bundesliga

    Ja ne pratim fudbal, samo skandale u Bayernu pa tako imam predstavu o tom klubu i njihovom way of life. Zidan tu nece nista uraditi, otici ce i on i pre vremena. Njima treba neko kao sto je Klop, ali taj nema namere da ide u osinje gnezdo.
  11. Selina

    Bundesliga

    Potpiso Real Madrid Legend Zidane Agrees To Join Bayern Munich, Reports Mundo Deportivo
  12. Da li ovo znaci da ti ne mozes da imas recimo kreditnu karticu ili te muci samo sto ti nece tri godine odobravati kredite?
  13. Meni je ona neki poremecen lik koji bi u danasnje vreme verovatno ziveo na spidu ( ili nekim tako farmaceutskim izumima). Ali nisam knjigu procitala do kraja, Izrael i Jevreji me nekako vise zanimaju pa sam citanje prekinula, a znam da to nije dobro, a znam da pojma i nemam kada cu anstaviti da je citam.
  14. Selina

    Bliski Istok

    Moguce je da si u pravu jer smo od Izraela ocekivali nesto kratko, ali spektakularno, cisto kao neki cin zastrasivanja.
×
×
  • Create New...