Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

12 minutes ago, durantula35 said:

Jel moze neko da pomogne za 2 karte za ponedeljak? Dolazimo iz Leskovca i placamo koliko god , ne pitamo za cenu samo da udjemo nekako u halu😃

Ја могу потенцијално (зависи шта друг одлучи) па ме можеш имати у резерви ако нешто значи. Јавио бих сутра чим покупим каква је ситуација.

Edited by Урош19
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Kankkunen said:

Odlaze u oba slučaja ... onda je bolje da pobedimo. :classic_smile:

Jel' ti onako ili imaš neke informacije? Pefiju, Simonu i Cirbesu mora da se priključi i Lazić. Hvala mu na svemu, oborio je mnoge rekorde ali je isuviše očigledno da je njegovo prošlo. Nek mu daju neko mesto u klubu, jer ozbiljan angažman teško da će naći. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Volter said:

To je bilo u finalu kupa. Takva je bila reakcija Luke jer ga je Lesor pre toga udario u bloku, Luka pao a ovaj onako nadmeno preko noge preskočio.

 

Akcija, reakcija, ko je prvi počeo... To može da se u svakoj takvoj situaciji razglaba do sutra. 

 

Ja samo kažem da ako več kritikujemo ponašanje igrača Partizana, treba spomenuti i situacije gde se naši nisu pokazali u najboljem svetlu. I to je sigurno bila jedna od takvih, gde je Luka iskoristio situaciju da malo "nagazi" protivnika dok je u downu. Kao, dodji da ti šapnem nešto lepo na uvce, u stilu Radeta Zagorca.

 

Nervira me takvo ponašanje, posebno kad naši to rade.

Link to comment
Share on other sites

Nije kao da se ovde pričalo da nam fali centar ali eto imali smo ovu dvojicu skoro dogovorenih što je daba spomenuo i obzirom da samo njih dvojica postoje kao igraci na poziciji 5, onda su se odlučili da ipak zadrže Cirbesa. Šta da vam kažem, ajde markovic kada ne ulazi u igru to se i ne primeti ali ova zajebancija sa prvim centrom nam može odrediti dalju sudbinu. 

Edited by K.Dot
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nadam se da trenutno ozbiljno radimo na osmišljavanju bilo kakve taktike kako usporiti ili što ranije izbaciti Lesora iz igre. Dedu je dva puta tako overio kod kontakta u igri ledjima da sam pomislio da će ga povrediti. Davidovac je to momački izdržao, pre toga nije pao na fintu ali opet smo prelako primili koš kao i prethodnih 5-6 puta preko Kuza i Luke.

Plašim se da ćemo se opet nagledati Pefija na kecu jer Ivanović se sinoć lepio u blokove najstrašnije. Tehnički mu se odbrana zasniva na trčanju za igračem ali samo do prvog bloka. Laza je sada toliko siguran da Ivanović neće probiti blok da i pre nego što Džoni doćera svoga jarana, on već krene da preuzima. Što bi se reklo: čita matori igru ko mikijev almanah.

 

Ono što nam nikako ne ide u prilog da bi se sada nešto busali:

Žoc je najzad uspeo da iz Pantera izvuče desetak asista u zadnje dve tekme, što je uzgledalo kao nemoguća misija cele sezone i sada je pravo zajeban i znatno odmorniji na šutu i u odbrani, jer po difoltu ka njemu gravitira dva igrača kada napadaju. Ima manje lopte u rukama a umanjuje deficit plejmejkinga tima čemu se mislim niko nije nadao.

Lesor je prestao da po automatizmu iskače visoko na ballhandlera a Zagorac je odigrao odličnu odbranu na Kalini i dozvolio mu ne više od 3-4 dizanja na otvoren šut...sekao mu je pasove, pretrčao ga par puta u kontri i naterao na veliki broj greški. Zagorac je peta lična došla kao: ,,a od mene toliko...''.

Voltersu svaka čast...ni toliko prodora nisam očekivao u ovom hrključu ali ne znam da li je spojio tri asista. Od njega ne očekujem da bude ''on fire'' jer kada ga poklope u kontaktu...iz pamet ga izbace koliko je mekan, i svi to već znaju. 

 

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Del Piero said:

Nisam ubedjen da dobijamo majstoricu, ali svakako smo favoriti. Mora da im se udje u meso, sasece ritam. Najveci problem za nas je Lessort. U drugoj utakmici je bio odlican i zato su nas zamalo i dobili. On je igrac za kojeg nemamo resenje individualno i koji moze da nam pomeri odbranu u svakom napadu. Da se pouzdamo u njegovu neinteligenciju i da ce sam sebe da izbaci iz igre. U prvom i trecem mecu je izgledao lose i u oba meca je Partizan poradjao poene. Ako nista, treba ga napadati na drugoj strani, kao sto je bio slucaj u drugom mecu, da se nivelisu ti poeni.

 

Ovaj dio oko Lessort-a.. Igrali smo mi i sa fizicki dominantnijim centrima ove sezone, pa smo pronalazili rijesenje. U odbrani se ne moze sve odbraniti, i mora se pronaci najbezbolnija opcija koja se protivniku treba dopustiti. Uzevsi napadacku/sutersku potentnost Partizanove vanjske linije, Radonja se odlucio za nesto vise slobodnog prostora u reketu njihovim centrima. Kad smo domacini, mi mozemo malo da korigujemo timsku odbranu, da ispomognemo sa odredjene strane, i isforsiramo dodavanje vani, koje branimo nesto brzim closeout-om, otvaranjem linije za ulaz i onda ispomaganjem u reketu.. U gostima ovo ne funkcionise najbolje jer sudijski kriterijum postaje ostriji, zove se svaki kontakt na ulazu i na ispomaganju. Sad ce kriterijum opet da se koriguje za nesto cvrscu igru, i tu ocekujem nasu standardnu odbranu, gdje cemo svesti Partizan na ispod 75 poena.

 

Nas napad hm.. Partizan je pokazao da moze igrati cvrstu kosarku, veoma disciplinovanu sa odlicnim rotacijama. Poceli su da nam citaju kretnje, rijesili su nam glavne opcije (SF na niskom postu, izolacija na Pantera, motion napad, sa zavrsetkom centralne pik igre itd.). Bez jake odbrane izgubili smo i tranziciju, izgubili smo malo i samopouzdanja (kombinacija jake odbrane, sudijskih gluposti, impresija atmosfere, mentalne blokade itd.). Ovo bi sve trebalo da se vrati u normalu, jos ako nam sut ne bude zabagovao, trebala bi da bude tijesna, ali zasluzena pobjeda. Jeste nalet na njihovoj strani, ali ukupan utisak sezone (pogotovo u ovoj seriji) je da smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa, sto bi trebali i da krunisemo na kraju.

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Урош19 said:

Ја могу потенцијално (зависи шта друг одлучи) па ме можеш имати у резерви ако нешто значи. Јавио бих сутра чим покупим каква је ситуација.

Javio sam ti se u inbox, hvala ti😃

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, pavijan2 said:

@Princeton meni je osnovni utisak da mi nemamo snage/energije da iznesemo nasu igru. svaka rotacija kasni, svaki pas, svaka kretnja, svaki sut.

 

 

Mislim da nije to od fizickog umora, nego do frustracije. Igraci osjete da je kriterijum promijenjen, da ne mogu da igraju svoju igru, i odigra se pod rucnom. Cini mi se da su svi u klubu imali poslije G3, vec petu utakmicu u mislima. Nisu mi izgledali ni nesto razocarano potezima, i greskama tokom utakmice.

 

  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

 
Definicija ponasanja jedne ovakve spodobe postoji, ali ne mozemo da taj izraz koristimo jer je procenjen kao uvredljiv, pa je cak i Laki malo odmorio zbog koriscenja izraza.
 
Ja cu blazu varijantu. Predpostavljam da decko sada oseca pritisak da se njima dokazuje vise nego li neko ko se nije izjasnjavao o navijackim bojama. Otuda i ovakav seljacizam. 
 
Ujedno jos jedno podsecanje zasto ne treba deklarisati sebe kao navijaca ako zelis da se bavis sportom profesionalno.

 

8 minutes ago, Princeton said:

 

 

Mislim da nije to od fizickog umora, nego do frustracije. Igraci osjete da je kriterijum promijenjen, da ne mogu da igraju svoju igru, i odigra se pod rucnom. Cini mi se da su svi u klubu imali poslije G3, vec petu utakmicu u mislima. Nisu mi izgledali ni nesto razocarano potezima, i greskama tokom utakmice.

 

 

Kakvo je sudjenje bilo na trecoj i cetvrtoj, po tebi? Da li je kriterijum jednak ali onaj koji ne odgovara Zvezdi ili se kriterijum menjao. Pazi, na trecoj smo mi vrlo lako mogli da dobijemo. 

Edited by Edward Louis Severson III
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, fradler said:

Jos ne mogu da se opasuljim od sinoc, jedva sam oka sklopio. Nisam ni smogao snage da gledam drugo poluvreme, niti da ulazim posle na forum, toliko je mucno i jadno ono sve bilo. Mnogo bolan samar koji ce tek prestati da pece eventualnom pobedom u ponedeljak, mada ce obraz svakako brideti jos neko vreme.

 

Nisam video tu situaciju sa Trifunovicem, ali nimalo me ne iznenadjuje. Na stranu sto je taj mali uvek bio teska dijabola, puno se frustracija kod njih nakupilo. Sto zbog nase visegodisnje dominacije, sto zbog njihove apsolutno neuspesne sezone do sad na svim poljima. Ogroman novac je upumpan u taj projekat, ocekivanja su velika, pritisak jos veci i generalno su ocajno sve to izneli do sada i manje-vise se izblamirali u svim takmicenjima. Nema igraca koji nije prosao kroz temeljne kritike tegigarde i prozivke na drustvenim mrezama, cak ni Zeljko nije ni senka onog bozanstva sa pocetka sezone. Ovo im je poslednja sansa da izvuku sezonu, svesni su toga i sluze se svim sredstvima, pa zasto da ne i dzukackim provokacijama. Nije Trifunovic jedini, Avramovic je vec uradio nesto slicno i generalno se majmunise na svakoj utakmici, kao i vecina njihovih igraca (Lesor, Panter, Koprivica, Ledej)... Kod nas nisam vidjao takve stvari, cak ni posle onih ludackih trojki Dobrica u trecoj nije bilo nikakvih gestikulacija, busanja i gluposti.

 

Elem, takvo njihovo ponasanje moze samo da posluzi kao dodatni motiv, ako im je isti uopste potreban nakon onakve blamaze juce. 

Upravo taj neki inat kod Dejana i nasih igraca je i jedini faktor na kojem zasnivam umereni optimizam, jer je prilicno neprijatno igrati pred nasom publikom kada je jedan Lazic u pit bul modu, a kamoli jos Kalina, Dobric, Deda i svi ostali. Nece im biti prijatno, to je sigurno.

 

Cisto kosarkaski, ne mogu biti optimista. Oducili su nas od kosarke sinoc, igraju bolje, brze i modernije, sa boljim protokom lopte i mnogo vecim ofanzivnim potencijalom. Ovakva pobeda im je sigurno ulila veliko samopouzdanje, jer ne samo da su sada svesni da mogu da nas pobede, vec znaju da mogu da nas razbiju. Panter, Ledej, Lesor, pa cak i Mur i Avramovic, svaki moze da nam spakuje 20, svi oni imaju vise poena u rukama od bilo kog naseg igraca i to je prilicno porazavajuce. A na sve to, nije im strano da odigraju vrlo agresivno u odbrani, posebno kada se nadje neki Boltauzer, Javor ili Petek da im to svesrdno omoguci. 

 

Obecava sto smo ih prilicno lako resili u kupu, u jedinoj do-or-die utakmici do sada, dok s druge strane imamo uzasno iskustvo u Minhenu, gde su isto bila velika ocekivanja pred mec protiv ofanzivno potentnije ekipe slicnog kvaliteta. 

 

Sanse su 50-50, ako ne i 45-55 u njihovu korist, jer ce uci u mec sa vise samopouzdanja. Uzasno je bitno da se pojavi Mitrovic, jezivo je podbacio u ova dva meca, treci je verovatno i direktno prelomio u njihovu korist. Isto vazi i za Kalinu, ali za njega nekako ne sumnjam da ce se pojaviti. Pa, nek nam je sa srecom. Nisu momci zasluzili, a ni Radonja, da se ova sezona pretvori u potpuni fijasko.

Karakteristika vec od polufinala je da Kuzmic odigra kratko i relativno solidno na pocetku. Onda ulazi Luka, redovno mentalno nespreman ili sta vec, i onda pocinje sa 3-4 greske (gubljenje lopte, prestup kod izvodjenja lopte, nepotrebna/neuspesna iskakanja u odbrani, masenje zicera) gde nas kosta 5-8 poena. Nekad se to povrati do kraja utakmice gde najcesce u tandemu sa Kalinicem izmislja poene, ali nekad i ne.

 

Mi zavisimo od suta. Ako nam ne ide izvana dovoljno je da se odbrana protivnika skupi i tad se ogoljeno vidi koliko smo goli/kratki za centra u rangu EL. Dok nas sut manje-vise sluzi, a ekipa smo bez nekog izrazitog sutera, drzimo se. Ali, suterski slab dan znaci krvarenje mozga i ociju uz mucenje, mucenje, mucenje i ne tako retko poraz.

 

Lessort je konstantna missmatch noćna mora za nas ovakve. Nek se Radonjic seti kako je KKP branio tandem Bobi/Cirbes. Redovno pravljenje faula pa zaradi poene sa bacanja. Udvajanje ne ide, jer KKP to odlicno koristi za pas napolje, a sut ih sluzi u ovoj seriji. Tako da...

 

I ako moze jos i ovo: Ako nas suterski krene (kao u Ljubljani, juce i jos ponekad) molim sve koji mogu da uslise molbu (Svevisnji, Radonjic, ko god) da se hot igrac ne vadi sablonski prvom mogucom prilikom i da se tako ne ubija momenum zbog krutog pracenja nekog pre game plana. Utakmica je ziva stvar, mora se biti malo fleksibilan. A nije da su igraci s klupe uvek donosili prednost, naprotiv. Ja ne verujem da neki igraci ne mogu igrati 30+ minuta ako bas mora. Ali ni ne treba toliko. 30 minuta dati igracu koji je on fire moze da se izgura pa barem u toj jednoj, zadnjoj utakmici.

 

KKP je u naletu, smanjili su kolicinu gluposti uz zaista nestvarno dobar sut sa distance. Ali, mora se reci da su mnogi ti sutevi bili dobro izradjene situacije gde su oni ostajali sami. Imamo prednost, ali misliti da smo pretplaceni na titulu je siguran put u neprijatno iznenadjenje.

7 hours ago, Sector said:

 

Lessort je solidan centar, svakako bolji nego kad je bio kod nas jer je nakupio iskustva u međuvremenu i popravio neke segmente igre. Da nije tako glup, igrao bi redovno u EL.

 

Na stranu što su naši centri zastiđe pa svaki iz druge ekipe izgleda bolji nego što jeste.

Bije ga glas da jeste, ali u ovoj seriji je kao takav opet korisniji/bolji od nasih centara.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...