Džudi Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 Čitam "Knjigu izgubljenih prijatelja" potresnu knjigu Lize Vingejt o životu robova i bivših robova posle Građanskog rata u Americi. Prethodno sam čitala knjigu "Dok još nismo bile vaše" koju je takođe napisala Liza Vingejt. Napisana je po istinitim događajima na jugu Amerike. Tema je krađa beba i dece, njihov težak život u sirotištu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 (edited) Medju prvih 5 na spisku za kupovinu mi je Rani Manika, Majka pirinca. Procitala sam i Japanskog ljubavnika i Dodir tla iste autorke ali prvi naslov me je bas dotakao, ima nesto tako dirljivo u zenskim likovima Rani Manike. Edited May 4, 2022 by Pletilja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 @Pletilja "Mati pirinča" je predivna knjiga. Toplo je preporučujem. Pošto je ta knjiga objavljena 2010-2011.godine rasprodata je u Laguni. Možda je ima u Delfi knjižarama. Ako je nema u Delfi knjižarama, pogledajte na sajtovima KupujemProdajem i Kupindo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Karlos Ruis Safon - Marina Roman "Marina" je zaista teško žanrovski klasifikovati. Mešavina avanturističkog romana, drame, fantazije, trilera i horora. Safon piše pitko, radnja često skače u različite vremenske periode karakteristične za Barselonu (između dva svetska rata kao i početak 80ih), uz izuzetne opise ovog živopisnog grada, gde je pisac vrlo slikovito dočarao lokalnu atmosferu i neobične likove ove radnje. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 (edited) Za slučaj da još uvek ne znate, u Delfima i Laguni je akcija "3 za 999", koja traje od 16. do 31. maja. 👍 https://www.delfi.rs/pretraga?akcije_glavne[]=32 https://www.laguna.rs/ak36_akcija_akcija_3_za_999_laguna.html Edited May 16, 2022 by drgnk 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Hvala na podsećanju. Mislim da sam pronašla tri knjige čiji mi se opis dopada. 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 (edited) Hogart Shakespeare projekt, Jeanette Winterson, The Gap of Time, The winter s tale retold, kod Lagune prevedeno kao Procep u vremenu. Sekspirova drama Zimska bajka preneta u moderno doba, zadrzani glavni likovi i radnja, ispricano sa puno duha, bez patosa, sa finim nijansiranjem i nenametljivo mada, ta lakoca ne sluzi na cast nasem vremenu u kojem smo kao zamrznuti u nepodnosljivoj lakoci postojanja M. Kundere. Poredjenje sa originalom se samo namece ali retold opcija ne gubi u argumentaciji, gubimo svi mi osudjeni na ovu stvarnost. Edited May 19, 2022 by Pletilja 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Hogart Shakespeare projekt, Jeanette Winterson, The Gap of Time, The winter s tale retold, kod Lagune prevedeno kao Procep u vremenu. Sekspirova drama Zimska bajka preneta u moderno doba, zadrzani glavni likovi i radnja, ispricano sa puno duha, bez patosa, sa finim nijansiranjem i nenametljivo mada, ta lakoca ne sluzi na cast nasem vremenu u kojem smo kao zamrznuti u nepodnosljivoj lakoci postojanja M. Kundere. Poredjenje sa originalom se samo namece ali retold opcija ne gubi u argumentaciji, gubimo svi mi osudjeni na ovu stvarnost. Preporučujem Macbeth - Jo NesbøOdesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 On 5/21/2022 at 11:13 AM, alberto.ascari said: Preporučujem Macbeth - Jo Nesbø Odesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk Kupio na tezgi, na Kalenić pijaci za 300 dindži. 😀 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofija06 Posted June 2, 2022 Share Posted June 2, 2022 Siniša Kovačevič: Gospodar greha Odlična knjiga, maestralno napisana sa odličnom idejom. Pročitala sam i Godine vrana i Reku sa četiri ušča, menj je lično ova najbolja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted June 2, 2022 Share Posted June 2, 2022 Čitam "Zavet Heroja" Slaviše Pavlovića. Iako je u osnovi tema romana Prvi svetski rat- Veliki rat, primetno je da pisac odslikava psihološki profil svakog junaka. Takođe, u ponekim delovima romana spominje se organizacija "Crna ruka". Odličan roman, dopada mi se. @sofija06 Pre neki dan je iz štamparije izašla najnovija knjiga Siniše Kovačevića- Beograd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 L'uomo del labyrinto - Carrisi.Pročitao za pola dana, nema bolje preporuke.[emoji846]Odesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 (edited) Stjuart Terton - Sedam smrti Ivlin Hardkasl Prvenac Stjuarta Tertona koji je dobio nagradu Costa za najbolji debitantski roman. Misterija napisana u maniru Agate Kristi, ali je dodatno obogaćena elementima fantastike, tačnije vremenske petlje, gde se isti dan iznova i iznova ponavlja. U središtu ove misterije, nalazi se prijem koji organizuje aristrokratska porodica Hardkasl, a za vreme kojeg, njihova ćerka Ivlin biva ubijena. Ejdan Bišop, osoba nepoznatog identiteta, svako jutro budi se u nekom drugom telu nekog od zvanica i svaki put biva svedokom ubistva Ivlin Harkasl. Problem leži u činjenici, da je to jedan te isti dan koji se ponavlja 8 puta, a iz te začarane situacije (vremenske petlje) može da se izvuče samo ako otkrije identitet ubice. Roman je satkan od gomile sitnih, ali bitnih detalja i mora pažljivo da se čita, kako bi se celina priče na kraju sklopila. Malo Rašomona, malo Agate Kristi, malo Dana mrmota, pa ko voli, nek izvoli. 😀 Eh da, da ne zaboravim, u pripremi je i TV serija: 👍 https://www.imdb.com/title/tt13802710/?ref_=nv_sr_srsg_0 Edited June 5, 2022 by drgnk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 54 minutes ago, alberto.ascari said: L'uomo del labyrinto - Carrisi. Pročitao za pola dana, nema bolje preporuke. Odesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk Iz nekog razloga, film mi se više dopao od romana. Karizi je takođe bio i režiser pomenutog filma a napisao je i scenario za isti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 Odavno ga pripremio za gledanje i nikako da se nakanim. Knjiga je odlična, mislim da sam pisao već pa da se ne ponavljam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 Naručujem i veselim se! 😍 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 Kod nas nema cele trilogije, a ni cene za ovo što ima mi se ne sviđaju neću da kupujem dok ne nađem sve tri. Nadala sam se da će biti popusta kod nas na majskom sajmu, ali devojka na štandu Lagune me samo belo pogledala kad sam pitala za njega 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 30 minutes ago, alcesta said: Kod nas nema cele trilogije, a ni cene za ovo što ima mi se ne sviđaju neću da kupujem dok ne nađem sve tri. Nadala sam se da će biti popusta kod nas na majskom sajmu, ali devojka na štandu Lagune me samo belo pogledala kad sam pitala za njega Nadam se da ćeš uspeti da nađeš! 🤞 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 3 hours ago, alcesta said: Kod nas nema cele trilogije, a ni cene za ovo što ima mi se ne sviđaju neću da kupujem dok ne nađem sve tri. Nadala sam se da će biti popusta kod nas na majskom sajmu, ali devojka na štandu Lagune me samo belo pogledala kad sam pitala za njega Hoces epub, mobi, pdf? @DameTime Sta bih dao da mogu da ponovo dozivim iskustvo prvog citanja celog serijala... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 11 minutes ago, Sreten Žujkić, penzioner said: Hoces epub, mobi, pdf? Hvala, ne mogu ti ja to, i ovako mi oči ispadoše od buljenja u ekran. Hoću pravu knjigu 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 7 hours ago, Sreten Žujkić, penzioner said: Hoces epub, mobi, pdf? @DameTime Sta bih dao da mogu da ponovo dozivim iskustvo prvog citanja celog serijala... Ostaviću ja ponovo osvrt, pa ćeš moći još jednom da "proživiš" što se kaže kroz moje utiske. 😇 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted June 8, 2022 Share Posted June 8, 2022 Upravo zavrsio. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoudemire Posted June 11, 2022 Share Posted June 11, 2022 https://pete0121.tripod.com/SALINGER/This_Sandwich_Has_No_Mayonnaise.htm salinger always and forevah. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Onlajn- Tamara Kučan Psihološki triler koji nam otkriva kako razmišljaju psihopate, da li mogu da se promene bar za nijansu.. Nastavak knjige Oflajn, ali može da se čita i kao zasebna knjiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted July 1, 2022 Share Posted July 1, 2022 Pozdrav drugari. Moju knjigu mozete procitati na Bookmate platformi. #zamogbrataOlju Hvala ti sto nikada nisi sumnjala. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts