JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Draganova reakcija je odlična. Ta tema je baš ono na šta je hteo da ukazuje, ali da... to jeste sloboda govora. To ne znači da bi bilo ko normalan želeo da učestvuje u diskusiji o političkim uspesima hulje. Svako je slobodan da iskaže svoje mišljenje, a mi ostali smo slobodni da to smatramo za budalaštinu i da u tome ne učestvujemo. Pomenula je @vilhelmina način obraćanja na ovom forumu, mada u kontekstu šire slike. Mišljenja sam da je toksičan način obraćanja prema sagovornicima ubedljivo najproblematičnija stvar ovog foruma. Snishodljivost, nipodaštavanje, relativizacija, pa i otvorene ili ne tako otvorene pasivno agresivne uvrede, to je ono što mene sklanja sa neke teme. Ne nečije mišljenje. Naravno, mišljenje je verodostojnije ako je utemeljeno na nekim činjenicama. Ali i ako nije, poštujem stav i iznosim svoj. Šta je toliko loše u tome?
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Mina D. Harker said: Po onoj narodnoj, operacija uspjela, pacijent umro. Ne treba nam dodatno da se pored živog blata USA teme pravi još jedno blato (i više) od teme i dokazuju i isteruju neke teze očigleno "zbog eksperimenta". Takve se stvari neće tolerisati. Svako može da se poigra i napravi zajebantsku temu tog tipa ali nek bude uveren da će poći draganovim putam. To kao i očigledno navlačenje na ban koje se sprovodi u zadnje vreme od strane nekoliko članova biće kažnjeno originalno planiranom kaznom za dragana. od koje se odustalo jer nije bilo jednoglasno. Ali je jednoglasno - da kažem unapred - da se konstantno cimanje i prozivanje moderacije zato što se ne slaže s nečijom političkom agendom ili stavovima - neće više tolerisati. Jer... to se jednostavno ne radi. Svi imaju slobodu da učestvuju u diskusiji bez ograničenja (osim elementarne pristojnosti koja se zahteva). Ako neko želi rat, neka ga vodi van foruma. Poređenja reakcija moderacije sa nekih drugih tema i onima koje se tiču političke situacije u Srbiji su neumesne. Mi koji ovde živimo znamo najbolje zašto, i tu je dozvoljen jedan veći stepen slobode, i iskazivanja emocija - razumemo se dobro o čemu pričam. O ovome diskusije jednostavno više - nema. Takođe, neumesni su komentari da se moderacija ponaša kao politička elita u Srbiji edabi ste dobili nekakvu rakciju. Ipak... evo reakcije - ko i dalje bude insistirao na tome, moći će sa draganom da o tome diskutuje na njegovom omiljenom forumu, čijim sadržajem uglavnom puni svoje postove na Voxu. Ovde više ne. 2 hours ago, JPM said: Snishodljivost, nipodaštavanje, relativizacija, pa i otvorene ili ne tako otvorene pasivno agresivne uvrede, to je ono Što je uglavnom lavovski deo načina komunikacije na Interentu. Na žalost. Ako nekog zanima, nek pogleda ovaj video, skoro sam ga gledao i fenomenalan je. Pogotovo deo koji se odnosi na zaključak o internet komunikaciji iz citata i prve rečenice mog odgovora (negde je pred kraj videa). Konkretno mislim na deo od 24:03 (Prisoner's Dilemma) ali je i ono što ide pre toga zanimljivo jer postavlja neke osnovne premise priče za kasnije. Ako neko još malo voli i matematiku, skupove, zadovoljstvo je garantovano. 1 1
Malkolm Brogdon Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Hoce neko da odgovori @Nicklord na sasvim legitimno pitanje koje je postavio vise puta ili cete da ga ignorisete dok mu na kraju ne udelite ban zbog spamovanja?
gggggggg Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Moze obrazlozenje zbog cega nece? moze 1
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 49 minutes ago, fancy said: Ne treba nam dodatno da se pored živog blata USA teme pravi još jedno blato (i više) od teme i dokazuju i isteruju neke teze očigleno "zbog eksperimenta". Takve se stvari neće tolerisati. Svako može da se poigra i napravi zajebantsku temu tog tipa ali nek bude uveren da će poći draganovim putam. To kao i očigledno navlačenje na ban koje se sprovodi u zadnje vreme od strane nekoliko članova biće kažnjeno originalno planiranom kaznom za dragana. od koje se odustalo jer nije bilo jednoglasno. Ali je jednoglasno - da kažem unapred - da se konstantno cimanje i prozivanje moderacije zato što se ne slaže s nečijom političkom agendom ili stavovima - neće više tolerisati. Jer... to se jednostavno ne radi. Svi imaju slobodu da učestvuju u diskusiji bez ograničenja (osim elementarne pristojnosti koja se zahteva). Ako neko želi rat, neka ga vodi van foruma. Poređenja reakcija moderacije sa nekih drugih tema i onima koje se tiču političke situacije u Srbiji su neumesne. Mi koji ovde živimo znamo najbolje zašto, i tu je dozvoljen jedan veći stepen slobode, i iskazivanja emocija - razumemo se dobro o čemu pričam. O ovome diskusije jednostavno više - nema. Takođe, neumesni su komentari da se moderacija ponaša kao politička elita u Srbiji edabi ste dobili nekakvu rakciju. Ipak... evo reakcije - ko i dalje bude insistirao na tome, moći će sa draganom da o tome diskutuje na njegovom omiljenom forumu, čijim sadržajem uglavnom puni svoje postove na Voxu. Ovde više ne. Što je uglavnom lavovski deo načina komunikacije na Interentu. Na žalost. Ako nekog zanima, nek pogleda ovaj video, skoro sam ga gledao i fenomenalan je. Pogotovo deo koji se odnosi na zaključak o internet komunikaciji iz citata i prve rečenice mog odgovora (negde je pred kraj videa). Konkretno mislim na deo od 24:03 (Prisoner's Dilemma) ali je i ono što ide pre toga zanimljivo jer postavlja neke osnovne premise priče za kasnije. Ako neko još malo voli i matematiku, skupove, zadovoljstvo je garantovano. Okej, razumem da ljudi neće dobiti ban zbog političkih stavova. Razumem da se drugačije vrednuju Srbija i neSerbija teme. Na kraju krajeva bila je ona tema gde je trećina foruma rekla da bi glasali za Trampa, nisam primetio da neko pokušava da najuri trećinu foruma. Samo ja nisam pitao to, ja a i nekoliko drugih forumaša je skrenulo pažnju na stavove koji nisu politički kao što su transfobija i seksualni napadi. Jako je inače zanimljivo kako si rekao da je tužno što ljudi pričaju ružno sa drugima na internetu, onda post kasnije uradiš skroz istu stvar. Ali i to je manje bitno. Evo još jednom moje pitanje. Zašto je dozvoljena najotvorenija transfobija i pravdanje i relativizacija seksualnih napada? Edited 1 hour ago by Nicklord
Recommended Posts