Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted (edited)

Trumpov sastanak u vijećnici u Wisconsinu. Kandidat se buni zbog mikrofona, vidno iznerviran počinje simulirati geste koje nalikuju...

Publika je razumjela i pljeskala.

Večeras, Trump: —Žalio se da mora držati mikrofon, prijetio da će "oboriti" osoblje i nazivao ih "glupima" — Počeo je nerazumljivo brbljati o "tkanju" i rekao da ima "vrlo plodan mozak" — Priznaje da ga sve više ljudi naziva "kognitivno oštećenim" —Razgovarao s bezbrojnim praznim sjedalima do kraja skupa jer su mnogi navijači rano otišli

Reveal hidden contents

Edited by Dragan
  • WOW 1
Posted (edited)
  Reveal hidden contents

Edited by Nek grmi jako
Posted

Utvrdili su joj sepsu u bolnici i poslali kuci jer fetus jos ima otkucaje srca. Vratila se posle dva sata i bilo je prekasno. 

"Odlicno" obavljen posao teksasani, svaka cast, pobiste zene u ime zivota. Nije mi jasno da i jedna zena, niti i jedna osoba koja ima ikakvog kontakta sa zenama, majku, sestru, prijateljicu, devojku, cerku... moze da glasa za ljude koji podrzavaju ovako nesto. 

• Like 3
  • Tuzno 2
Posted
  On 11/2/2024 at 9:05 AM, Dragan said:

Trumpov sastanak u vijećnici u Wisconsinu. Kandidat se buni zbog mikrofona, vidno iznerviran počinje simulirati geste koje nalikuju...

Publika je razumjela i pljeskala.

Večeras, Trump: —Žalio se da mora držati mikrofon, prijetio da će "oboriti" osoblje i nazivao ih "glupima" — Počeo je nerazumljivo brbljati o "tkanju" i rekao da ima "vrlo plodan mozak" — Priznaje da ga sve više ljudi naziva "kognitivno oštećenim" —Razgovarao s bezbrojnim praznim sjedalima do kraja skupa jer su mnogi navijači rano otišli

Reveal hidden contents

Expand  

Nije on to tako mislio.

Ako je mislio, nije uradio.

Ako je uradio, nije tako mislio 🙂↔️ 

Znamo već.

Bajden je potpuno u pravu oko smeća.

P o t p u n o!!!

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
  On 11/2/2024 at 4:23 AM, DJORDJE said:

Trump ce prepustiti Ukrajinu Putinu, Poljsku, Baltik, mozda i Finsku jer nije siguran oko toga da li su oni uopste drzava ili deo Rusije, plus America first, bas kao sto je bilo do 12/7/41 ...

Zasto bi ratovali sa Iranom kada su oni drzava koja postuje tradicionalne vrednosti, plus ima jake lidere? U Iranu nema transeksualaca, deci u skolama ne seku penis kao u Americi, znaci sve po Trumpovom ukusu.

Smatram te za inteligentnu osobu i zato mi nije jasna tvoja podrska debilu. Ja sam malo stariji, do pojave ove spodobe sam sebe video kao republikanca, ali nikada necu prihvatiti da stranka Regana postane stranka Putina, zahvaljujuci Trumpu i Tekeeru , sto bi rekli Bosanci. Ovo je sumrak GOP, kada ljudi  poput Romney-a ne mogu da podrze kandidata svoje stranke!!! Da ne spominjem preko 100 istaknutih likova , ukljucujuci i one koji su sluzili u njegovoj administraciji...

Svojevremeno sam ti preporucio Boltonovu knjigu, vredi procitati.

Expand  

Preterujes, cak I da ti Lenjin izgleda dobro. Prosto preterujes, Tramp je 4 godine bio predsednik, nista od toga se nije desilo. I da te podsetim, I Romnija su zvali fashistom I sexistom, I sta ne sve. I sve sto Reps treba da urade ovaj put, a ne ko prosli, da solidno stanu u administraciji.

I to sto ti vidis kao moju podrsku Trampu, uopste nije podrska njemu, on I ako dobije izbore ce otici za 4 godine. Moja podrska je da se vratimo na Regana, ili Bila Klintona.

Hocu da politicari rade svoj posao, za koji ih placamo, i da ih ne cujem. I ponovicu ti ono sto su mnogi vec rekli, nisam ja napustila Dems, ja svoje stavove nisam menjala vec 30 godina. 

On 11/2/2024 at 4:33 AM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

I ti si sasvim ok sa tim sto je napisao? A sad vidim i zasto:

Prvo, ekonomski nece biti gore, ti se bavis nekim poslom trebalo bi bar onaj neki basic da znas iz ekonomije i kako stvari funkcionisu, ali do sada si demonstrirala sasvim suportno. 

Drugo, rat sa Iranom znaci gomila teroristickih napada po Evropi i Americi. Ne napadas Iran, nego veru. 

Ali najbitnije u zivotu je da tamo neki trans ne trazi da ga zoves zenom i da ne pere ruke u zenskom wc-u, posto si u dodiru sa njima 90% zivotnog vremena... verujem da je iritantno... 

Expand  

Jao, kad zapnes ovako u svakakve budalastine, vecina u Iranu ne podrzava njihov rezim. I kao da danas ne finansiraju terorizam, ali tebe se ne dotice, pa je ok. 

I ocekujem da administracija zastiti prava zena, mene se ne dotice, ali se dotice zivota devojcica koje treba da ocekuju da u wcu ne moraju da se plase za svoju bezbednost. To ne znaci da ide na racun trans ljudi, koji mogu da imaju svoj prostor koji je zasticen, I mogu da imaju ucesce u sportovima gde nece razbiti glavu nekoj zeni. 

I to nije najbitnije, ali kad ti se tako nesto gura u grlo uz gomilu jos svakakvih extremnih pozicija, ne cuje se nista od te buke.  

Dems su postali elitisticka stranka, koju samo interesuje da guraju neke njihove ciljeve, a ko se ne slaze, da ga ucutkaju. 

Vise bi volela da to nije Tramp, ali to nam je sto nam je. Sama Kamala kaze da nam treba promena, samo sto ne razume, da je ona na vlasti.

A po pitanju abortusa, ili ce da se dogovore na neki kompromis federalno, ili ce drzave odlucivati o tome, eto I mi na Floridi imamo pitanje amandmana 4. Pa glasajte ljudi, malo je napisan extremno, pitam se zasto.

Posted
  On 11/2/2024 at 2:51 PM, Angelia said:

Jao, kad zapnes ovako u svakakve budalastine, vecina u Iranu ne podrzava njihov rezim. I kao da danas ne finansiraju terorizam, ali tebe se ne dotice, pa je ok. 

Expand  

Znaci, da resimo to nuklearkama... piece of cake

I ocekujem da administracija zastiti prava zena, mene se ne dotice, ali se dotice zivota devojcica koje treba da ocekuju da u wcu ne moraju da se plase za svoju bezbednost.

Expand  

A da prebacimo taj strah na realni razlog? Briga zbog pranja ruku pored nekog je sigurno veca od slucajeva silovanja, pa cak i od verskih radnika... Samo nadji jedan jedini slucaj gde je trans osoba napala nekog u wc-u, i na svaki cu ti naci bar 10 popova... 

I to nije najbitnije, ali kad ti se tako nesto gura u grlo uz gomilu jos svakakvih extremnih pozicija, ne cuje se nista od te buke.  

Expand  

Od koje tacno buke? Pa ne mozete vec 10 godina da forumulisete osim smanjenje takse sta vam je donelo dobro u one 4 godine. Jedini koji pravi buku je Tramp, koji nema sta da kaze, sa svojim sledbenicima. 

Dems su postali elitisticka stranka, koju samo interesuje da guraju neke njihove ciljeve, a ko se ne slaze, da ga ucutkaju. 

Expand  

Stvarno ne zelim da te napadam i da to zvuci licno, ali ti si tipican primer dosta problema koje nosi ova drzava i napadam to. 

Elitisticka stranka je za tebe stranka koja je pomogla studentima da prodisu i usmere svoj novac u ekonomiju drzave a ne otplacivanje kredita. Elitisticka stranka je za tebe ona koja pomaze ljudima koji ne mogu da plate punu cenu zdravstvenog osiguranja. Necu nastaviti, do sutra bih mogla da nabrajam.

Ali nikako nije ona stranka koja bi sve pomoci ljudima koji guraju pare u takse pretabala na (ne)elitu bilionera. Bravo!!!

Vise bi volela da to nije Tramp, ali to nam je sto nam je. Sama Kamala kaze da nam treba promena, samo sto ne razume, da je ona na vlasti.

Expand  

Oh da, taj pomirljivi ton. Republikanska stranka vise nije to sto je bila, uzurpirani su. Kamala je jedini spas da se vrate onom sto su bili. To je i njima jasno (bar nekom mislecem delu partije), tako da od 'vise bih volela...' nema nista. Podrzavanje Trampa je podrzavanje raspada demokratije, podrzavanje raspada republikanske stranke, podrzavanje diktature. Slusajte sta vam govori, jeste da govori jedan dan jedno a drugi dan drugo pa ste malo zbunjeni, ali ko zna, mozda podrzavate jednopartijski sistem... 

A po pitanju abortusa, ili ce da se dogovore na neki kompromis federalno, ili ce drzave odlucivati o tome, eto I mi na Floridi imamo pitanje amandmana 4. Pa glasajte ljudi, malo je napisan extremno, pitam se zasto.

Expand  

Glasamo za nesto sto uopste nikada nije trebalo da se dovodi u pitanje. 

Posted
  On 11/2/2024 at 3:12 PM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Znaci, da resimo to nuklearkama... piece of cake

Expand  

Ne podmeci.

A da prebacimo taj strah na realni razlog? Briga zbog pranja ruku pored nekog je sigurno veca od slucajeva silovanja, pa cak i od verskih radnika... Samo nadji jedan jedini slucaj gde je trans osoba napala nekog u wc-u, i na svaki cu ti naci bar 10 popova... 

Expand  

I to ne umanjuje problem.

Od koje tacno buke? Pa ne mozete vec 10 godina da forumulisete osim smanjenje takse sta vam je donelo dobro u one 4 godine. Jedini koji pravi buku je Tramp, koji nema sta da kaze, sa svojim sledbenicima. 

Expand  

Od bezvezne buke o temama koje ustvari nisu problem. Recimo kako deci moraju da se daju operacije za promenu pola, koje ih sterilizuju za ceo zivot, I pretvaraju u zivotnog pacijenta. Deci ne dozvoljavamo da odlucuju kad je vreme za spavanje, a ne da prisiljavamo roditelje I medicinske radnike, da ignorisu realnost. 

Stvarno ne zelim da te napadam i da to zvuci licno, ali ti si tipican primer dosta problema koje nosi ova drzava i napadam to. 

Elitisticka stranka je za tebe stranka koja je pomogla studentima da prodisu i usmere svoj novac u ekonomiju drzave a ne otplacivanje kredita. Elitisticka stranka je za tebe ona koja pomaze ljudima koji ne mogu da plate punu cenu zdravstvenog osiguranja. Necu nastaviti, do sutra bih mogla da nabrajam.

Ali nikako nije ona stranka koja bi sve pomoci ljudima koji guraju pare u takse pretabala na (ne)elitu bilionera. Bravo!!!

Expand  

😀 kao sto rekoh, izmisljeni problemi, ali zato briga prosecnog amera, da ima manje nego sto je imao, to su samo krezube budale, ne razumeju visu viziju ...

Oh da, taj pomirljivi ton. Republikanska stranka vise nije to sto je bila, uzurpirani su. Kamala je jedini spas da se vrate onom sto su bili. To je i njima jasno (bar nekom mislecem delu partije), tako da od 'vise bih volela...' nema nista. Podrzavanje Trampa je podrzavanje raspada demokratije, podrzavanje raspada republikanske stranke, podrzavanje diktature. Slusajte sta vam govori, jeste da govori jedan dan jedno a drugi dan drugo pa ste malo zbunjeni, ali ko zna, mozda podrzavate jednopartijski sistem... 

Expand  

Nazalost tu se necemo sloziti, jer ja mislim da su se Dems raspali.

Glasamo za nesto sto uopste nikada nije trebalo da se dovodi u pitanje. 

Expand  

I za 50 godina nije moglo da se ozakoni, pitam se zasto. Ali eto, mozes da glasas.

Posted

Eno rekao Tramp da je on Grk isto koliko i Janis Adetokunbo. Solidan rasizam koji onako nije više ni vest 😄 Tramp bukvalno kaže za vas Srbe sa foruma koji glasate tamo da niste Amerikanci

• Like 1
Posted

Upoznajte gospođu predsednicu

Dobro, nije savršena. Ipak, naš je autor prilično impresioniran Kamalom Harris. Subjektivni pristup možda novom američkom predsjedniku.

Reveal hidden contents

• Like 1
Posted (edited)

Je li Trump fašist?

To je središnje pitanje predizborne kampanje. Ono se mora postaviti – i odgovoriti.

Reveal hidden contents

Edited by Dragan
  • Like 1
Posted (edited)

Meni ko muskarcu je neverovatno da forumasici je problem trans zene u toaletima a nije problem sto u crvenim drzavama pobacaj ne smeju da rade i ako je vrlo jasno da sansa da trudnica umre je ogromna. Takodje im ne smeta sto je plan zatucanih repsa da to postane federalni zakon ako budu imali sve poluge vlasti.

Da se razumemo trans zene u zenskim toaletima jesu problem ali to je daleko manji problem od direktnog ugrozavanja zivota mnogih Amerikanki.

Edited by MeanMachine
  • Like 2
Posted (edited)
  On 11/2/2024 at 9:33 PM, MeanMachine said:

Meni ko muskarcu je neverovatno da forumasici je problem trans zene u toaletima a nije problem sto u crvenim drzavama pobacaj ne smeju da rade i ako je vrlo jasno da sansa da trudnica umre je ogromna. Takodje im ne smeta sto je plan zatucanih repsa da to postane federalni zakon ako budu imali sve poluge vlasti.

Da se razumemo trans zene u zenskim toaletima jesu problem ali to je daleko manji problem od direktnog ugrozavanja zivota mnogih Amerikanki.

Expand  

Svima je poznato da muskarci nasilnici i silovatelji vise od svega postuju javne oznake I mada su spremni silovati ili fizicki napasti zrtvu ni pod kojim okolnostima ne bi usli u zenski wc- jer im to brani znak na vratima. Tek kada promijene pol I ovule zensku odjecu im se otvara mogucnost vrsenja nasilja 

Edited by ters
  • Like 3
Posted

Expand  

Prvi deo pravo u metu

Drugi deo... ukucaj u google 'zena napadnuta u kupatilu' i videces da su napadnute od muskaraca i od drugih zena, ni jedan jedini napad od trans osobe. Naprotiv, pre ces naci da je trans osoba napadnuta u wc-u... eventualno da su se posibale dve trans osobe. Cisto je napravljena fama da bi se opravdala transfobija. 

Posted

Expand  

Mene ovde buni terminologija trans žena-da li se misli na žene koje su operisane?

Ako je neko žena, i trans žena, ne znam kakvog interesa ima za druge žene, osim ako nije lezbejka?

A lezbejkama je dopušteno korišćenje toaleta.

Ili se misli na osobe koje imaju muške polne organe, ali su u fazi pripreme za odstranjivanje istih?

Ne govorim sad o sportu, to je stvarno za širu raspravu.

To je bio of.

Prema Floridi i njihovom univerzitetu, valjda državnom, dosad je glasalo 72 miliona ljudi, što je više nego pandemijske 2020.

Izvor Index.hr

Posted
  On 11/2/2024 at 10:58 PM, DameTime said:

imamo Smrtokapu da to čita

Expand  

Povodom jubilarne hiljadite stranice koju je ovaj topik dostigao, nudim popust na Smtrokapa's Reader's Digest, za samo 25.99$ mesečno možete u inboks dobijati redovne sažetke postova vaših omiljenih forumaša sa USA teme sa sve literarnom kritikom i dodatnim komentarima!

(Sam Tramp bi mi pozavideo na ovom biznis planu.)

• Love 1
  • Ha-ha 4
Posted
  On 11/2/2024 at 11:18 PM, Smrtokapa said:

Povodom jubilarne hiljadite stranice koju je ovaj topik dostigao, nudim popust na Smtrokapa's Reader's Digest, za samo 25.99$ mesečno možete u inboks dobijati redovne sažetke postova vaših omiljenih forumaša sa USA teme sa sve literarnom kritikom i dodatnim komentarima!

(Sam Tramp bi mi pozavideo na ovom biznis planu.)

Expand  

Javi se ako ikad budeš želeo da menjaš profesiju, imam sales ponudu koja se ne odbija.

• Thanks 1