Jump to content

Crna Gora

djole

Recommended Posts

Просечна старост грађана је 39,7 година – жене у просеку имају 38, а мушкарци 36 година. 

Ovo je jako zanimljivo. Ja godinama vadim neku sličnu statistiku, i da su obe grupe ispod proseka je mislim jednostavno nemoguće. Logičnije je bilo da je negde oko 37, odnosno nešto iznad 37.

Baš čudno. Možda nije običan prosek, ali opet....

9 minutes ago, Don Juan said:

Ovo je jako zanimljivo. Ja godinama vadim neku sličnu statistiku, i da su obe grupe ispod proseka je mislim jednostavno nemoguće. Logičnije je bilo da je negde oko 37, odnosno nešto iznad 37.

Baš čudno. Možda nije običan prosek, ali opet....

Nije ovo statisticki moguce ako se radi obican prosek. 

• Like 1

15 hours ago, Constantin said:

Naslednici Mila Djukanovića su napravili istu grešku kao i mi 5. oktobra. Umesto da Britva i "bratija" budu lustrirani, nakon 30 godina vlasti, jednostavno se prešlo preko toga ili se postupilo po nečijoj instrukciji.

Nova vlast je samo preuzela stare prakse korišćenja državnih benefita a od lustracija nismo vidjeli ništa.

Uhapšeno je par ozbiljnijih glava, koji vjerovatno i neće biti osuđeni i to je to. Za nešto više, nema motiva ni interesa.

Što se popisa tiče, za one kojima su nacionalna pitanja prioritet a to je dobar dio CG, rekao bih da Srbi imaju više razloga za zadovoljstvo ali generalno niko ne bi trebao da bude zadovoljan ovim rezultatima.

• 2 months later...

Још један, други у двије ипо године монструозни злочин на Цетињу. 

Кривац јесте овај болесник, али два стравична злочина у градићу од око 10 хиљада становника јесте симптоматично и надам се са ће се неко озбиљније позабавити овим.

Након злочина у кафани пошао је на још три локације и наставио терор након чега су страдале три жене и два дјетета...

Колико је требало полицији да реагује? Оће ли се смирити болесничка политичка реторика? Оћемо ли се излијечити као народ?

Ово наравно неће покренути ЦГ да се подигне и спроведе неке реформе у друштву, јер није етнички фотогенично, па се прибојавам да у слично затрованим срединама не буде још сличних ситуација.

Преминулима Господ да дарује царство небеско. 

Стравичан удар на једно друштво. Стравичан

Едит: Читам генеричне изјаве шефа полиције и министра УП. Је ли могуће да у овоме они одају почаст полицијским службеницима?! Да ако сачувате фотеље, не виђели се какви сте

Edited by Big Ticket
  • Tuzno 3

Ubica je izgleda sam sebi presudio na kraju barem tako kaže zvanična izjava policije. Teška nesreća za kompletnu Crnu Goru, koliko se otišlo u zaluđenosti kad se puca i na decu i to rod rođeni. Spajić najavljuje da će se preispitati vlasništvo oružja ali će to vrlo teško ići pogotovo u sredinama kao što je Cetinje

16 hours ago, Big Ticket said:

Ово наравно неће покренути ЦГ да се подигне и спроведе неке реформе у друштву, јер није етнички фотогенично, па се прибојавам да у слично затрованим срединама не буде још сличних ситуација.

Ako se ljudi ne pokrenu, definitivno će biti, nažalost moj utisak iz polugodišnjih posjeta Crnoj Gori je da su ljudi sve divlji. Džabe sam se nadao da će se to sa turistima i ovim doseljenicima/izbjeglicama malo razblažiti u neki pitomiji narod. I nije tu čak ni politika presudno kriva, tolika količina nasilja i bezobzirnosti prema drugima u svakodnevnom opticaju je još dublji i teži problem. Nema veze sa politikom to što klinac od 20 godina oće da se bije sa mnom zato što sam mu svirnuo nakon što me isjekao u kružnom toku, ili što iza Alpe bara otac i sin hoće da me biju zato što sam doša' iz Tivta (iznajmio kola sa TV tablicama) da se parkiram na  njihovo mjesto đe se oni parkiraju 40 godina.

Edited by Beonegro
  • Like 2
  • Tuzno 1

16 hours ago, Big Ticket said:

Едит: Читам генеричне изјаве шефа полиције и министра УП. Је ли могуће да у овоме они одају почаст полицијским службеницима?! Да ако сачувате фотеље, не виђели се какви сте

Videh neki klip gde ministar pre davanja izjave brine o tome kako na kameri izgleda odsjaj od njegovih naočara...

Što se tiče reakcije policije, valjda ih tamo svejedno ima malo, a svi su bili na obezbeđivanju nekog dočeka.

• Tuzno 1

58 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Ja tražeći vesti iz CG da saznam višeo o ovom naleteh i na vest dole. Izgleda i u PG neki "Šapić" organizuje gradski prevoz:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/739050/biciklome-podgorica-crna-ovca-jedini-glavni-grad-u-evropi-bez-javnog-prevoza-tokom-praznika

Istini za volju, u poslednje 3 godine Podgorica po prvi put u poslednjih 35 godina (toliko se ja pouzdano sjećam unazad) ima nešto što počinje da liči na gradski prevoz. Do skoro je to bilo 7-8 linija sa polascima na sat vremena... ako uopšte osposobe te krntije za polazak. 

2 hours ago, Beonegro said:

Ako se ljudi ne pokrenu, definitivno će biti, nažalost moj utisak iz polugodišnjih posjeta Crnoj Gori je da su ljudi sve divlji. Džabe sam se nadao da će se to sa turistima i ovim doseljenicima/izbjeglicama malo razblažiti u neki pitomiji narod. I nije tu čak ni politika presudno kriva, tolika količina nasilja i bezobzirnosti prema drugima u svakodnevnom opticaju je još dublji i teži problem. Nema veze sa politikom to što klinac od 20 godina oće da se bije sa mnom zato što sam mu svirnuo nakon što me isjekao u kružnom toku, ili što iza Alpe bara otac i sin hoće da me biju zato što sam doša' iz Tivta (iznajmio kola sa TV tablicama) da se parkiram na  njihovo mjesto đe se oni parkiraju 40 godina.

Nema veze sa politikom - a opet ima veze sa politikom... Od politike obrazovnog sistema, odsustva pravde i solidarnosti, nepostojanja osjecaja zajednickog dobra i drustvenih normi...