Jump to content

qqruz

Član foruma
  • Posts

    131
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

qqruz's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular
  • One Year In
  • Dedicated
  • Collaborator
  • First Post

Recent Badges

134

Reputation

  1. Možemo ovo i u sadašnjojst prebacit. Milica Dabović je bila Srpkinja dok je sa košarskaškom loptom doprinosila medaljama. Od kad je pukla i bavi se only fansom, od tada je Crnogorka. Njeni brat koji je odavno u zatvor zbog droge, naravno da je Crnogorac.
  2. Možda sam slab sa matematikom ali balkanski i WWI su bili prije više od 100 godina. WWII ne znam koja je to srpska pobjeda. Aprilski katastrofa, a čini mi se i da je JVUO pod komandom ministra vojnog kraljevske vlade Draže Mihajlovića neslavno prošla. Izuzev ako Titovi partizani nisu srpska vojska. Onda OK. Samo onda, ako može, bez žalbe na komuniste 🙂 Elem, poenta je da sam malo upratio medije na godišnjicu bombardovanja. I šta reći... Ništa javnost nije naučila iz toga. Ispade sve sami heroji u porazu. Otprilike, Košare kao Kosovski boj sa Ali Ekspresa, đe su neka nesrećna đeca izginula zbog retardiranih oficira koji su ih ostavili na cjedilu. Jedna trivia... Kod nas u Pljevljima srpske stranke preuzele vlast. I našli su nekog kukavca Muslimana koji je nesretnik uludo poginuo kao pilot u ratu u Sloveniji i dali mu ulicu prije par dana. Alfa Srbin i predsjednik Skupštine Mandić tu je činodejstvovao. I onda pročitaš kako su ga slovenački separatisti mučki ubili dok je bio na rutniskom zadatku tokom kojega je vojnim helikopterom savezne carinike vozio na granične prelaze po Sloveniji. Ono, carinici svaki dan na posao idu vojnim helikopterima. Mislio sam da smo izašli iz devedesetih, ali avaj... Sreća pa se svi slabije razmnožavamo, a djeca brzo odlaze, pa nema dovoljno topovskog mesa za Prleta i družinu.
  3. Ja stvarno mislim da su kiksali svaki rat u poslednjih 100 godina. U Bosni USA spasila stvar. Aprilski 1941, Čiča 1945, Slovenija 1991, Hrvatska 1995, Bosna 1995 neriješeno uz pomoć Amera, Kosovo 1999…
  4. Dobio je Čiča rat, a i orden kao američki saveznik. Pogledaj Heroje Halijarda (Alo, alo by Radoš Bajić). Šalu na stranu, pogledajte medije ovih dana. Godišnjica bombardovanja...Heroji Košara... Novi mit, Kosovska bitka sa Alija. Danas neki tolaetoid objavljuje dodatak o herojima rata sa NATO. Biće za par decenija da je Srbija pobjedila NATO, što je i Slobo reka posle bježanije sa Kosova. Dva rata sa svoja dva najveća, u datom momentu, konkurenta i arhineprijatelja, kada su se pobili 1 na 1, Srbija je izgubila. Sa Bugarima koji su posle bitke na Slivnici bili došli do Niša, i sa Hrvatima koji su posle Oluje došli do Banja Luke. Protiv Bugara stvar je spašavala Austrija koja je pritisla i isposlovala da se Bugari vrate nazad, a protiv Hrvata je da se Hrvati vrate nazad isposlovala USA. Naravno, u oba slučaja zemlje koje su isposlovale spašavanje guzice Srbima bile su na kraju njihovi najveći dušmani.
  5. Uz dužno poštovanje, meščini da je Srbija izgubila svaki rat u poslednjih 100 godina. A vodila ih je nekoliko. U Bosni bješe neriješeno i to jer su Amerikanci kazali Hrvatima da se vrate doma kad su ovi stigli skoro do Banja Luke posle Oluje. A sad Amerkianci ispadoše dušmani.
  6. OK razumijemo se. Nisam imao namjeru da trolujem, više da ispričam jednu smiješnu anegdotu. Doduše, malo se statistika poigrala sa mnom, jer naletjeh na kvalitetnu avetinju, a to je jedini ubijeđeni trampista sa kojim sam uživo razgovarao. No aj sad. ne bih se složio da su baš tako teški izuzetak. Evo u Srbiji ima 5% nestorijanaca. Dodaj makar još 5% za nestorijanskim nazorima kupljenih kod Vučića, 10% nije baš za bačit. Imajući u vidu narativ, ovakve avetinje su u USA Trampovi glasači. QANON i slične rabote. Pedofili satanisti... Ne potcjenjuj ljudsku retardiranost i sklonost izboru najgoreg rešenja. Inače, što se predsjedničkih izbora u USA tiče, elektorski sistem koji ima čini glasanje maltene besmislenim izuzev u nekoliko država. A budućnost USA posle poprilično izvjesne pobjede vidim u nekoj verziji Orbanove Mađarske. Mislim da slabo ko glasa za Bajdena. Glasa se PROTIV Trampa.
  7. Lično iskustvo da se uz MAGA lijepe raznorazne teorije zavjere. Ne djeluje mi da je baš izuzetak takvo iskustvo. ne sjećam se da sam nekoga etiketira, no aj sad… Vlast je vlast 😃
  8. Lično iskustvo. Ručak sa sestrinom drugaricom i njenim mužem iz US. Muž nako, relativno uspješan Džerzijanac iz građevinskog biznisa, Jevrej, koji vrhunski kuva. Gomila tema, dok on ne otvori politiku i krenu da objašnjava kako će USA da propanu ako ne pobijedi Tramp. Nedugo potom objasni mi da je Mišel obama muško&trandža ili što već i da je barak jednom zovnuo Majki. Ćerke su tu iznajmljene da poprave sliku. Naravno pedofili, ko nije jeba klinku na ono ostrvo onoga što se ubio na kraj nije moga ništa ozbiljnije u život napraviti. Ne prođe mnogo, objasni kako je zemlja ravna ploča i da djeca uče pogrešno. Ja sam valjda ostao zabezeknut, jer njegova gospođa preuze banak i vrati nas u lagane teme. Na povratku moja žena me odrala od zajebancije kakva mi je faca bila tokom navedene besjede. Ne bih ja tu ništa diro.
  9. USA je kroz svoju istoriju zaista bila nešto specijalno. Gledajući iz ovoga balkanskog ćoška, sve manje mi je specijalna. Nadam se, za dobrobit nas kojim su neke vrijednosti sa zapada važne, da je to privremeno. Ono što me žulja jeste kako je politički sistem upao u sklerozu da dva lika Bajden i Tramp u dva izborna ciklusa budu predsjednički kandidati. Vala tolika zemlja bi valjda mogla nešto bolje izbačit. Ali sistem i novac su složeni tako da se selektiraju njih dvojica. Nešto je trulo, ali ozbiljno. Kad smo kod predsjedničkih izbora, na kraju koja desetina hiljada glasača u swinging državama odluči ko će biti predsjednik. I fokus je cijelo vrijeme na njih. Izreda se desi da predsjednik postane onaj koji je imao manje glasova. Elektorski sistem... Možda je nekad imao smisla, odraz federalnosti zemlje. Sad ne znam baš, drugo je vrijeme. Pominjao sam već, 50% veći troškovi zdravstva per capita od razvijenog zapada, a kraće trajanje života. Ko ima da plati, dobija preskupe vrhunske usuge, ko nema neka crkne. Privatni zatvori, 5% populacije u zatvor. Zamislite Srbiju sa 300.000 zatvorenika ili CG sa 30.000. A nije baš normalno. Privatluk naravno lobira za što duže zatvorske kazne. Što puniji zatvori, veći bonus menadžmentu. malo bolesno? Niko nije bez mane, no evo na prvu...
  10. Odeš u Crnu Goru ili Bosnu. Otvoriš u nekoj banci koja nije međunarodna franšiza račun kao srpski državljanin. Ako treba prijaviš se da si rezident i osnuješ firmu i osiguraš sebe na minimalac (trošak možda 150-200 mjesečno poreza i doprinosa). Imaju koji to rade. Likovi sa kojima si ugovorio plaćaju te na taj račun. Uzmeš e banking, kartice funckionišeš. Ako treba više, podigneš keš kad ti zatreba.
  11. Nađoh na prvo guglanje jedan zanimljiv članaka i da je life expetancy u USA kraće no u ostalim razvijenim zemljama. Sa druge strane trošak zdravstva per capita je 50% veći. Tako da nisam siguran da je sadašnji sistem baš dobar. Otprilike na agregatnom nivou plaćaju 50% više za najlošiji servis zdravstva (privatni javni kako god) https://www.healthsystemtracker.org/chart-collection/u-s-life-expectancy-compare-countries/#Life expectancy and per capita healthcare spending (PPP adjusted), 2022 Na prethodnim stranama bješe rasprava o godišnjem odmoru. U finansijskom sektoru je kao privrednoj grani, a i u finansijama većih firmi, godišnji odmor je jedna mjera interne kontrole. Naime, kad ode radnik na odmor neko ga mijenja nekih 20 dana (niko se spuca sav odmor iz cuga). Preuzimanjem posla na taj period uđe se dovoljno u radno mjesto kolege na odmoru da se uvidi ako je dotični napravio kakav fraud ili sličnu zajebanciju. Recimo, lik koji je u telekomunikacionoj kompaniji bio dvije godine zaposleni godine i primjer jer izgara i ne ide na odmor. Kad ode nađoše izgrebanih pripejd vaučera za 2.000.000 EUR, gdje je preko mreže dilera prodavao na ulici šifre :).
  12. Ismijah se slatko
  13. qqruz

    Novi Sad

    Ekipo znam da mračim ali moram. U Novi Sad dođem svake 2-3 godine i uvijek me zatekne dodatni stepen seljačenja nekad veoma otmene varoši. Nije to samo kroz ratno vrijeme, nego još intenzivnije nakon rata. Kao da nikada nije bilo toliko intenzivno kao sada. Samo primjetiš đe je neko poperio neki objekat, đe je neko brutalno nesojski parkirao auto i sl... Bojim se da je priliv dođoša pretegnuo nad starosjediocima. Obično se oni koji dođu prilagođavaju okruženju, uklapaju se, asimiluju. Sad izgleda mijenjaju okruženje. Kao da je Đole nekadašnji Novi Sad, a onaj njegov avetni sin sadašnji Novi Sad. U poslu otprilike back office Beograda. Ne zamjerite. Imamo mi Herceg Novi kad najdrastičniji slučaj. A na različite načine cijelo primorje.
  14. qqruz

    Rukomet

    Niko ne mrzi Crnogorce kao "poreklom Crnogorci". Klasika...
  15. qqruz

    Rukomet

    Treći u grupi, nosioci u baraž za svjetsko prvenstvo. A to je skoro pa prolaz na SP. Sent from my iPhone using Tapatalk Cetaški degenerici, zaumno pleme… Reklo bi se da jedan prijatan čovjek koji nikoga ne mrzi. Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
  • Create New...