Jump to content

tomas.hokenberi

Član foruma
  • Posts

    951
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tomas.hokenberi

  1. Moraćeš malo da poradiš na razumevanju napisanog i elementarnoj logici pošto ti očigledno nisu jača strana.
  2. Problem sa tom logikom je iz domena teorije igara. Neka imamo hipoteticku opciju A i hipoteticku opciju B, za koje su prognoze npr. 25% i 2.5%. Strategijsko glasanje za opciju B ima smisla ako je centralno organizovano i koordinisano tako da npr. "opcija A" preusmeri od svojih 25% nekih 1.5% (da uzme u obzir varijansu) ka opciji B da bi je "digla iznad cenzusa". Jedina stranka koja ima tako organizovano biracko telo je SNS --> posledicno nemoguc dogadjaj. Razumno razmisljanje individualnog biraca opcije A i neodlucnih je sledece: "kako znam da necu dici opciju B samo do 2.99% i tako napraviti jos goru stvar (smanjiti A i baciti jos vise glasova opcije B)". Ako neka opcija ima manje od 3% u prognozama prava akcija nikada nije dizanje iznad cenzusa, osim ako nije moguce to uraditi koordinisano, vec obaranje na sto manji broj. Daklem spustanje sa 2.5% na 0.5%. Ako je moguce. Kako to postici je drugo pitanje.
  3. Pitanje nije bilo vezano za legitimnost glasanja za NS (Btw, njegovo tadašnje obrazloženje je, po meni, potpuno nelogično i "ne pije vodu"). Pitao sam koje su to ideje koje zastupa NS i za šta se oni zalažu.
  4. Kao što sam napisao Heleni, vrlo lako možeš dokazati da grešim. Daj primer jednog (pro)palestinskog aktiviste koji ispunjava navedena 3 uslova. Šta su Palestinci u Gazi učinili po tom pitanju? Kakva represija Izraela u Gazi kada skoro 20 godina nema ni IDF niti bilo kog drugog Izraelca u Gazi? Gazi koja izlazi na more i ima granicu sa "bratskim arapskim" Egiptom.
  5. Ukratko ti nemaš ni jedan primer takvog. Zato što ne postoje.
  6. Polazeci od pretpostavke da odrasli Hamasovci nisu više u igri da to spreče onda je neophodno "deprogramiranje" od Hamasove ideologije, koliko je to god moguće. I trajni nadzor, posebno onih koji su toliko indoktrinirani da nikakvo "deprogramiranje" nije stvarno moguće. U svakom slučaju ne smeju biti prosto pušteni i ostavljeni bez nadzora pošto će u protivnom nastaviti da slede svoj hamasovski program i od dece potencijalnih terorista postati odrasli pravi teroristi To naravno mora biti praćeno "deprogramiranjem" kompletne populacije palestinskih Arapa. To znači, pored ostalog da školski programi, mediji, udžbenici, umetnost, privreda, kompletan život moraju biti očišćeni od idelogije i ideje "Palestine od reke do mora" Palestinske teritorije moraju biti "deprogramirane" i nadzirane barem 2-3 generacije pre nego što bude pokrenuta ponovo ideja o nekakvoj suverenoj "palestinskoj državi". I naravno moraju biti potpuno pacifikovani i razoružani. Teret dokazivanja je na onome ko tvrdi da takvi postoje. Ako želiš da me opovrgneš dovoljno je da mi nadješ jednog palestinskog aktivistu koji je: 1. Jasno i nedvosmisleno osudio Hamas i njegovu politiku, 2. Osudio,javno, glasno, jasno i nedvosmisleno i bez ograda i opravdanja događaje od 7.10 i koji 3. Javno priznaje pravo na postojanje državi Izrael.
  7. Ako su naoružana i pucaju i nema drugog načina da se zaustave, odgovor je DA. Deca mogu da napuste Hamasovsku ideologiju, nažalost uglavnom samo eliminacijom onih koji su ih u to uvukli - odraslih Hamasovih terorista.
  8. Ne postoje pro-palestinski aktivisti koji nemaju neku vezu sa Hamasom. Da li su se i kako ti "nezavisni aktivisti" ikada jasno ogradili od Hamasa i srodnih organizacija, da li su ikada javno, jasno i nedvosmisleno osudili Hamas kao terorističku organizorganizaciju i pozvali svoje sunarodnike da ne podržavaju Hamas ( i srodne organizacije), da ne finansiraju Hamas, itd? Da li je neko od tih "nezavisnih aktivista" ikada javno, jasno, nedvosmisleno i bezuslovno priznao pravo na postojanje izraelske države? Ako je odgovor ne na ova pitanja, onda su oni nezavisni i kredibilni koliko i svaki drugi pripadnik političkog krila Hamasa.
  9. Tu nema ništa sporno. Na kraju borbi. Svi mogu da se predaju pre toga i da napuste Hamasovu ideologiju. Aktivisti imaju političku agendu i posledično nisu, barem za mene, kredibilan izvor. To je kao da napišeš da je Leni Rifenštal kredibilan izvor informacija o životu u trećem rajhu.
  10. Ja iz tvog pisanija izvlačim sledeće zaključke: 1. Nemaš kredibilne izvore, samo to nećeš da priznaš. 2. Ti izjednačavaš HAMAS sa svim Palestincima (ja nisam nigde napisao "palestinske izmišljotine" čitaj pažljivije već propalestinske" )
  11. Ja još nisam video tvoje kredibilne izvore. To što su neki mediji prenosili netačne i senzacionalističke informacije i o drugoj strani ne menja suštinu onog što se desilo 7.10. Mnogo više medija je prenelo mnogo više propalestinskih izmišljotina. I što je najvažnije pomenutu "vest" iz UK medija nikada ovde nisam postovao kao "argument" pa da možeš da mi pripisuješ dvostruke standarde. Time samo lažeš sebe.
  12. Da li bi mogao da citiras gde sam to napisao? Ja nigde nisam napisao da je ok ubijati decu "zato što su indoktrinirana Hamasom", ali jesam napisao da je dozvoljeno ubiti dete koje je naoružano i aktivno učestvuje u borbi. Da ja mislim da nije zločin ako vojnik ubije, tokom borbi, maloletno dete koje na njega puca ili na drugi način aktivno učestvuje u sukobima.
  13. Da li bi mogao, u jasnim tezama, da izložiš koje su to ideje koje zastupa NS i za šta se oni zalažu? I šta ti se tu sviđa i zašto.
  14. Imas kredibilne izvore (HAMAS i UNRWA nisu kredibilni izvori) koji tvrde da Izrael čini zločine? Nema nijednog kredibilnog izvora koji može da potvrdi tvrdnje Hamasa i njihovih poslušnika iz UNRWA da IDF namerno targetira civile. Nema ni dokaza ni pouzdanih informacija o civilnim žrtvama u Gazi (ponavljam HAMAS i UNRWA NISU kredibilni izvori informacija, kao ni razni (pro)palestinski aktivisti). Napominjem da eventualne kolateralne civilne žrtve sukoba, koje nisu targetirane namerno, nisu žrtve ratnog zločina. U tom smislu mogu samo da kažem da nisam video nijedan dokaz, iz kredibilnog izvora ( ponovo ponavljam hamas, unrwa, propalestinski aktivisti NISU kredibilni izvori) o bilo kakvim masovnim zlocinima koje je skrivio IDF. Edit: pretpostavljam da ovaj smajli znači da su tebi Hamas i njihovi saučesnici iz UNRWA kredibilni? Ili imas neke kredibilne izvore samo nećeš da ih navedeš?
  15. Hamas casualty numbers are ‘statistically impossible’, says data science professor University of Pennsylvania statistician has analysed the widely quoted death figures put out by the terror group https://www.thejc.com/news/world/hamas-casualty-numbers-are-statistically-impossible-says-data-science-professor-rc0tzedc
  16. Hamas je samo trenutna inkarnacija imbecilne Palestinske politike. Hamas zastupa ono što Arapi iz Palestine većinski oduvek zastupaju a to je fizička eliminacija i uništenje Jevreja i Izraela. To je oduvek bila i ostala osnovna ideja vodilja svake Palestinske borbe. Ni 1948 ni 1967 ni 2024 se Palestinci nisu borili za dve države i "pravednu podelu Palestine" već samo i isključivo za uništenje Izraela. I svaki put su, zasluženo, izgubili. Uništenje Hamasa ne sme da znači samo uništenje jedne političko-terorističke organizacije već i uništenje volje Palestinaca da slede takvu ideologiju. Pošto se decenijama pokazuje da nisu sposobni da to prihvate na pregovorima i milom potrebno je da, poput Nemačke u II svetskom ratu, dožive ponovo katastrofalni poraz koji će im možda ubiti želju da i dalje pokušavaju da sorovedu sumanute ideje.
  17. Ne sećam se da su Jevreji pokrenuli rat za istrebljenje Nemaca, pa su završili u Varšavskom getu posle poraza. Ako se ti tako sećaš istorije II svetskog rata onda mogu da razumem tvoju analogiju. Ili ti tvrdiš da su Jevreji/Izraelci napali Arape? To i nije baš u skladu sa istorijskim činjenicama.
  18. Spiralu nasilja moraju da zaustave oni koji su je i pokrenuli i koji je održavaju živom, a to su Arapi iz Palestine. Mir moze sutra da nastupi, čim se Palestinci odreknu terorizma i "Palestine od reke do mora" i prihvate ono što sam napisao pre nekoliko postova.
  19. Čestitam govor dostojan prve pratilje na izboru za Mis Univerzum. "Mir u svetu, svi su isti, mali nedužni Palestinci su se samo igrali i bacali malecke kamenčiće, ..."
  20. Vidim da DameTime i Tezeju moj komentar deluje smešno. Možda i jeste smešno pošto su šanse da Palestinci urade ispravnu stvar smešno male, ali ako nastave po starom teško da će oni biti ti koji će se na kraju smejati. Palestinci konstantno vode pogrešnu politiku. Prvo su podržavali nacističku Nemačku, pa SSSR, IRA, Baden-Majnhof i slične, a sada se okreću Putleru.
  21. Izbeglički kampovi su rezultat pogrešne politike Palestinaca i stalnih pokušaja da unište Izrael. U Izraelu žive i Arapi i to sasvim normalno. A pravo je pitanje zašto se stanovnici Gaze "Zapadne obale" tretiraju kao izbeglice. Oni nisu izbeglice već stanovnici Gaze i Zapadne obale. Njihovo prihvatanje te činjenice je jedan od preduslova trajnog mira. Da ponovimo gradivo, prve korake moraju da urade Palestinci, a ti koraci su prosti: 1. Priznavanje države Izrael u današnjim zvaničnim granicama. 2. Iskreno i potpuno odricanje od idelogije "Palestine od reke do mora" 3. Odustajanje od bajke o "povratku" 4. Odricanje od politike terorizma i predaja svih povezanih sa terorizmom (Hamas i druge organizacije) i trajna zabrana njihovog delovanja i 100% lustracija njihovih kadrova 5. Ukidanje UNRWA 6. Potpuna demilitarizacija Palestinaca dok se ne pokaže da su zaista iskreni u svojim namerama (po moj "odokativnoj" proceni to znači na barem 50-60 godina)
  22. Kad smo već kod Hitlera, kako njega više nema Arapi iz Palestine su izabrali njegov moderni surogat: https://www.danas.rs/svet/hamas-u-moskvi-rusija-posreduje-na-bliskom-istoku/ Edit: link nije bio u redu
  23. Tada je cela Palestina bila relativno prazna, pa živelo malo bilo koga. Između dva svetska rata kada su Jevreji počeli masovnije da se doseljavaju na teritoriju britanskog mandata Palestine oni nikome nisu ništa oteli, svaki komad zemlje je kupljen i plaćen. Svejedno i tada su, zabeleženi brojni teroristički napadi palestinskih arapa na jevreje i ubistva nevinih civila, žena i dece (omiljena rečenica onih koji se brinu za "sudbinu nevinih civila u Gazi"), a tada još niko nije ni najavio formiranje jevrejske države. Lokalni arapske vođe, uključujući velikog muftiju Jerusalima, su podržavali nacistički režim u Nemačkoj i zalagali se za uništenje Jevreja. I danas se udžbenicima (UNRWA finansiranim) u Gazi slavi treći rajh i politika nacista i njihov način "rešavanja jevrejskog pitanja".
  24. A ko će da je razvija? Novosnovani "Instituti za VI" u vlasništvu ljudi povezanih sa SNS koji rade iskljuĉivo za državu, a i to što rade, rade preko podizvođača. Očekivao bi da neko ko investira u "startup" "Institut za VI" to radi zato što imaju neki proizvod koji će investitorima doneti prihod na tržištu, a ne "nesiguran" prihod od državnih tendera.
  25. Odakle ti ideja da to zele Arapi? "Palestina od reke do mora" za koju se bore ne podrazumeva dve države. Arapi nikada nisu želeli, niti sada žele rešenje sa dve države. Palestinci se i sada bore za isto što 1947/8 a to je Palestina za Arape a Jevreji mrtvi ili proterani. Preduslov za bilo kakvu priču o dve države (podrazumeva se da je maksimalna teritorija koju mogu da dobiju Gaza + "Zapadna obala") je da tzv. "Palestinci" prvo priznaju državu Izrael i odreknu se od svih ideja o "povratku" i sličnih budalaština.
×
×
  • Create New...