Jump to content

• Topics

• Možda ga to najviše vređa, jer se predstavlja za najvećeg Srbina ikada, spasitelja svesrpskog. Zato što je ogadio bilo kakvu dozu patriotizma, zato što tripuje veličinu, zato što... Sad ću kao Miki Manojlović da krenem, zaustaviću se.   Okupator. 
    • To kada uzvikuju "šiptari" je toliko odvratno i ružno... Iako nema opravdanja za to, kapiram da su neki uzvikivali "aco šiptare" kao kontra "aco srbine" (+ podjebavanje na račun trača da mu je biološki otac Musliu). Međutim, sada je to već toliko uzelo maha, "šiptari" je standardna "uvreda" na protestima. Kada sam bio kod skupštine, Dijana je uzela megafon i dobacivala im je "šiptari"... jbg, šta sad reći na to. Imam kolegu koji je Albanac, divna osoba, skroz mrzi onaj najprimitivniji nacionalizam (tipični balkanski šovinizam), veoma je kritičan prema stvarima koje se dešavaju u Albaniji i na Kosovu... i kako sad on treba da se oseća kada čuje da se stalno koristi "šiptari" kao najgora moguća uvreda, i šta ja sad njemu da objašnjavam da sam bio na tim prostesima gde većina uzvikuje "šiptari"... Jbg, u pm...   Meni je simpatično kada imaju neka obeležja / zastave, narodne nošnje  i sl., i kada se zajedno spajaju, to mi je skroz super... na primer:     Međuim, ovi što uzvikuju "šiptari"... jbg, baš ružno, osećam se veoma nelagodno, isto kao kada bi neki drugi koristili "srbi" ili "škije" ili štagod kao najgore uvrede. Jednostavno nema izgovora / opravdanja.      
    • I Real i Zalgiris su imali dan odmora manje od KKCZ iako su imali putovanja u tom duplom kolu. Apsolutno imbecilno napravljen raspored, ali sta ocekivati od EL.     Kako je Baskonia irelevanta? Zato sto imaju smanjen budzet u poslednjih 10-15 godina? Mozda, ali i Zalgiris je imao sve do skoro jako mali budzet. Na F4 su se plasirali sa bekovskom linijom Micic (koji nije bio ni blizu onoga sto je sada), Pangos (bez neke EL karijere), Udrih od 35 godina i Milaknis. Rotirali su 11 igraca, vecina od njih nije napravila nista u karijeri pre toga - White, Davies iz onog Monaca, matorci Jankunas i Kavaliauskas itd.    Bas kao sto kazes, njihovo prisustvo tu je cisto kosarkasko. E sad, da vidimo sta je u pitanju kod projekata:     Znaci, zato sto je raja gladna populizma i osecaja bitnosti i pripadnosti necem velikom i mocnom + ta emocija mrznje prema zlom protivniku koji se uopste ne razlikuje od tog kluba za koji navijaju, zato jednostavno treba nastaviti sa ovim sto radi SNS?   Pa o tome se i radi, raja bi od sporta (odnosno, mediji to tako predstavljaju) gledala samo jedan klub i mrzela drugi, samo to ih i interesuje, daj u svakom sportu to i to je smisao pracenja svega. Pa zato su projekti upravo i odvratni, zato sto se pozivaju na raju i zato sto se namece da raja mora da dobije ono sto zeli (ok, ne bas sve sto zeli, nekakav zivotni standard i zivotni uslovi su ipak nebitni).    Zato i imamo takvu situaciju u drustvu pa se problemi ne resavaju nego stavljamo ruzicaste naocale na sebe i zamisljamo da smo u SFRJ sa sve ponosima od klubova koji pronose slavu nase zemlje (samo sto sada za to pronosenje slave treba ogromna kolicina novca kojeg nemamo).    Jel hoces da uporedis situaciju sa Litvanijom? Daj lepo jednom klubu sve pare, daj mu pristup u EL, dovedi fudbalske klubove na nivo da gube od amatera sa Malte, daj toliko para da taj isti klub ne moze da ocekuje neki veliki uspeh u EL i sve super. Samo nemoj da popularises rivalstvo dva kluba i to nazivas nekakvim takmicenjem i "zemljom kosarke" jer to veze sa sportom nema, pa tako ni sa kosarkom. 
    • Mislio sam da ste ozbiljni, kada vi stvarno razmatrate tvrdnje goldebrga da se zvezdi namesta raspored. Pored goldberga to misle jos dve osobe a to su ludi zeks pantic i tegeltija
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...