Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 9/27/2025 at 10:51 PM, SteveFrancis#3 said:

Eh, Tamara, kamo srece da je tako... Udjosmo u mrtvu jesen pa cemo u sugavu zimu...

Bukvalno sam došao da se poserem na jesen

• Love 1
Posted

Nowadays, jesen>leto, jbg it is what is. Hvala bogu, konačno i sunce malo da zađe na vreme a ne da smara u 8 uveče.

Vazduh isto bolji, svežiji, to se traži. Takođe može lagano da se ide napolje u svakom delu dana. Milina jedna.

• Like 2
Posted

Osim što odavno više nemamo pravu jesen i proleće kao godišnja doba. Umesto tog perioda svežine za šetnju u kožnoj jakni ili trench mantilu, mi ćemo direkt iz onih vrućinčina uleteti u bljuzgavicu i temperature od jedva preko 10 stepeni.

Posted

Imamo, samo ljudi to ne primećuju nego jednostavno uživaju u tskvom vremenu.

Proteklih dvadesetak dana je uglavnom bila blaga jesen uz nekoliko letnjih dana. Sad ulazimo u "divni" period kiša+vetar+sivilo+oblačenje od pola sata+smrkavanje u pet popodne. Što bi rekao Balašević, čuvajte dedu da ne ode na tavan međ' šunke.

• Like 1
Posted

Da, lagano napolje u setnju u protivdiverzantskoj opremi. Vazduh isto do jaja, uopste nema smoga, maglustine, zagadjenja, prljavstine koja se lepi svuda. Oko tebe sivilo, kisa natapa, isprskane gilje koje moras da brises pri svakom ulasku u neki prostor... Ma da, stvarno idila, uzivancija.

• Thanks 1
Posted
10 hours ago, DameTime said:

Osim što odavno više nemamo pravu jesen i proleće kao godišnja doba. Umesto tog perioda svežine za šetnju u kožnoj jakni ili trench mantilu, mi ćemo direkt iz onih vrućinčina uleteti u bljuzgavicu i temperature od jedva preko 10 stepeni.

Nemaš više nijedno godišnje doba pravo pravcato kao takvo. Samo što eto, ono što ja volim od vremena se da kažem potrefilo sa objektivnim jer... Užas/šteta/propast/patnja na svakom makro nivou je odavno od (pre)toplog...  

9 hours ago, Barkley#34 said:

Proteklih dvadesetak dana je uglavnom bila blaga jesen uz nekoliko letnjih dana. Sad ulazimo u "divni" period kiša+vetar+sivilo+oblačenje od pola sata+smrkavanje u pet popodne. Što bi rekao Balašević, čuvajte dedu da ne ode na tavan međ' šunke.

Šta fali, kad pogledaš, noćni život može duže da traje :classic_sleep: Bold: Au, znam da ne misliš bukvalno, ali čim ovo uopšte pominješ, zarđao si mi nindža, pod hitno da se poradi na rutini i motorici 😁 

9 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Da, lagano napolje u setnju u protivdiverzantskoj opremi. Vazduh isto do jaja, uopste nema smoga, maglustine, zagadjenja, prljavstine koja se lepi svuda. Oko tebe sivilo, kisa natapa, isprskane gilje koje moras da brises pri svakom ulasku u neki prostor... Ma da, stvarno idila, uzivancija.

Računam na vetar koliko toliko što se kvaliteta vazduha tiče. Automatski, sa ove čisto fizičke strane, ulazim u komforniju zonu i značajno mi i lakše i nabolje sve ide, čim ne moram da razmišljam o vrućini, znoju, komarcima i drugim gamadima...  E sad Stevo, ako ti na +10, 15 stepeni treba nekoliko slojeva odeće sa sve duplim čarapama, kao našim najstarijim sugrađanima, onda jbg

• Ha-ha 1
Posted

Ma nije motorika, buraz, nego: da l' će i kada biti kiše pa šta obuti u tom slučaju, da li nositi kišobran, da li je hladno za jaknu ili ću da se skuvam pa će posle da me produva... I sve tako. :classic_biggrin:

Posted

A jeste igraju bas utripovani smaraci. Teren pored nas neki likovi 35-50, svadjaju se medjusobno kao da igraju finale Davis Cup-a.
I skupo je, da ga jebem... U Nisu, u Vrezini, pa je 3000din sat vremena.

Svakako je magnet za budale da se izloze i traze novi nacin da podignu ego.

Nas je bilo 4, jedan nije trenirao tenis, ali dosta igrao rekreativno. Jedan od nas trenirao tenis 8 godina. I zabavno je bilo, sprdanje, ima smesnih trenutaka.
Ja sam i tenis mrzeo da igram rekreativno, posebno sa ljudima koji ga igraju rekreativno, i loze se da te nedelje upisu jednu pobedu, i budu srecni u zivotu.

Kad neko seljacki prinauci tenis pa se lozi da igra na poene, misleci da igra Wimbledon, a zapravo igra u kavezu pored kojeg su koprive i cicak, to me bas izludjuje.
Poput tenisa, moze jako da smori ako su ljudi previse fokusirani da brzo izvale fore da se osvoje poeni.
Ja sam i tenis mrzeo da igram na poene, iako obozavam tenis iz ugla cistog udaranja. Najbolji ortak i ja, on trenirao nekih 4 i po godina, ja god i po, kad igramo (tj kad smo igrali) nikad nismo igrali na poene. Kreci poen iz ruke i da se napravi rally. Momenat udaranja i razmene u tenisu mi je uz boks mozda najzabavniji sport za igranje, ali kad se igra na poene mi je najdosadniji i najsmrdljiviji. Traje duze da se skupe loptice, da se promasi prvi servis pa da se rokne tiganjusa preko mreze. Pa onda nekakvi slajsevi iz zgloba. Fujcina.

Nauci da igras mnogo dobro, pa onda igraj na poene....

Posted

I padel je bas lak, bas su pokidali sa "tehnologijom" reketa. Lako se prebacuje loptica preko preze, pogotovo voleji. Nema ono da ti dno ili vrh reketa pojedu udarac.
Lobovi su zabavan segment, svako malo se neko useprtlja u korneru kaveza/stakla.
Servis ide iz ruke, i svako moze da ga pogadja maltene momentalno. Postoje advance tehnike servisa ali nije to nista ubitacno, kao u npr tenisu kad sam igrao sa jednim ortakom, ne mogu da mu vratim servis...

10 puta je lakse nego sam tenis, ali mozes da zaboravis na klasican topspin kao u tenisu.

Ako nadjes ekipu koja nece da se lozi, stiska pesnice i lejtonhjuise C'MON u sred predgradja, pred publikom u vidu 4 reflektora, moze da bude bas zabavno.