Kafana pod obručima - Page 1288 - Košarka - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

1 hour ago, RatzenStadt said:

Nikada necete znati osecaj ponosa kad te neko u bilo kojoj igrici nazove cheaterom, a ti igras legitimno. Malo sta to moze da nadmasi.

Ma gde, desilo mi se milion puta, bilo u gamingu, bilo na quizu. Npr pre par god, uletim malo da pikam 1.6 deathmatch: Vrteo server standardnih nekoliko mapa, i posle nekog vremena krenu da me prozivaju a zatim i kickuju zbog wallhacka 😁, kao da je velika nauka gde treba busiti zid/vrata/kutiju. Ono što sam već pomenuo onda za slagalicu, samo ovog puta malo detaljnije - Likuša ne stigne da pročita pitanje na ko zna zna, ja već preko ramena odgovoram komšiji koji igra protiv nje, on se smeje ja se smejem, ona pizdi 😄 Backseating  haha 

Edited by Marko
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Marko said:

Ma gde, desilo mi se milion puta, bilo u gamingu, bilo na quizu. Npr pre par god, uletim malo da pikam 1.6 deathmatch: Vrteo server standardnih nekoliko mapa, i posle nekog vremena krenu da me prozivaju a zatim i kickuju zbog wallhacka 😁, kao da je velika nauka gde treba busiti zid/vrata/kutiju. Ono što sam već pomenuo onda za slagalicu, samo ovog puta malo detaljnije - Likuša ne stigne da pročita pitanje na ko zna zna, ja već preko ramena odgovoram komšiji koji igra protiv nje, on se smeje ja se smejem, ona pizdi 😄 Backseating  haha 

Backseating samo uz prethodno specificirane granice odnosa...
U suprotnom...

GBbvW9zXEAAJdss.jpg

Posted (edited)
On 3/10/2025 at 9:19 PM, Henry Chinaski said:

Ne znam postoji li adekvatna tema, ali da pitam ovdje. Koje privatno zdravstveno osiguranje preporučujete?

Naginjem ka Generali, je l ima neko pozitivna iskustva sa nekom drugom osiguravajućom agencijom?

Isti djavo, uglavnom sa slicnim ustanovama rade. Ja sam sa 2 razlicite firme imao 2 razlicita osiguranja, a klinike i uslovi bili maltene identicni.

Mnogo bitnije ti je da se raspitas posle u koju (polu)kliniku ides, i kod kog lekara, nego koje je osiguranje.
Privatne klinike znaju da budu bas govna kad vide da neko ima privatno zdravstveno osiguranje. Gledaju da ti navuku zilion stvari.

Ne bih da pricam sta su mi radili kod urologa, samo da bi naplatili sto vise osiguranju 😄 

Edited by BattleBender
  • Like 1
Posted

Zna li neko, da li postoji kamera koja snima crveno na semaforu na kruznom toku kod Usca? Znam da imaju u okolnim raskrsnicama, ali ova je nova :)

Posted
On 3/17/2025 at 10:54 PM, BattleBender said:

Ne bih da pricam sta su mi radili kod urologa, samo da bi naplatili sto vise osiguranju 😄 

Ona stara majstorska:

Auuu, ko ti je ovo radio?

• Ha-ha 1
Posted

Kafana je svojevrsna zalopoljka, pa ko veli, ajde malo za neke stvari da se pozalimo.

Kao product designer (nesto stresnija verzija ui/ux dizajnera) imam ta testiranja dizajna za nove funkcionalnosti/features/koncepte.
App-ovi, tj tool-ovi na kojima radim su dashbaord/crm/cms tool-ovi za internal stakeholders. Prakticno, korisnici su zaposlenici u samoj kompaniji (u kojoj i ja radim), koji svaki dan koriste te tool-ove za svoje rabote i taskove. I od toga funkcionise biznis. Ja imam dizajniram interfejs, sa svrhom da bude optimalniji, da oni mogu lakse i brze da rade poso'.

Kao dizajner godinama ucis da ne postoji zdrav razum, da ne postoji common sense. Da sopstvenu ideju objektivnog common sense-a ne smes ni trunku da reflektujes na svoj rad i ocekivanja od korisnika.
Ali nikad nisi svestan do koje to mere moze da se ide.

Kad korisnik ima toliko snazan izgradjen mental model i habits, i godinama je koristio app koji nije imao global search, nego su sve pretrazivali kroz dedicated page za taj tip resursa (podatka, a sam sistem je toliko kompleksan da ja posle 15 meseci i dalje ne razumem arhitekturu i celu ambrelu resursa, tj podataka), i u toj dedicated page principu imali  index view za taj tip podataka, real-time osvezavajuce na osnovu prertrage. I sad im ubacis Global Search (search bar na vrhu aplikacije koji pretrazuje sve). I kliknu na searh bar, ukucaju nesto.... i nikom ne padne na pamet da pritisne enter.
I nisu oni krivi. Ja sam kriv za los discoverability...

Posted

Nego, skuplja li ko EL slicice? Mene cerka i komsija navukli na vadiparu pre dve nedelje (ofc, primio sam se lagano...), jos sam tanak sa duplikatima, ali krecu da se gomilaju... Sledece vikend cu da licim na pedofila koji juri decu kod Terazijske cesme, al daj da prvo cekiram forumaske saborce 🙂

Posted

Kacmo vec kod Dzipsija, meni je njegova pesma Greh nesto najbolje sto je domaca popularna muzika izbacila u poslednjih 5 godina, mozda i sire:

Posted (edited)
On 3/22/2025 at 1:53 PM, Geronimo said:

Nego, skuplja li ko EL slicice? Mene cerka i komsija navukli na vadiparu pre dve nedelje (ofc, primio sam se lagano...), jos sam tanak sa duplikatima, ali krecu da se gomilaju... Sledece vikend cu da licim na pedofila koji juri decu kod Terazijske cesme, al daj da prvo cekiram forumaske saborce 🙂

Moji klinci, ostala nam samo 388... Lorenco Braun kao druga petorka lige prošle godine.

Edited by realno *w
  • Like 1