Jump to content

Kafana pod obručima

Kronostime

Recommended Posts

59 minutes ago, BattleBender said:

TRADA. Milic i Era je nekakav top5 verovatno. Kako ga Ojdanic gleda, neprocenjivo...

PA NEĆEMO KRAST JEBO GA TI XDDDD 

Blago srpske treš kulture. Ima i kad Era jede stiropoL... 

• Like 1

On 10/3/2024 at 2:41 PM, realno *w said:

Da nema nekih iskusnih putnika za Barselonu, ili Španiju generalno?

Jel imaš nešto konkretno da treba? 😄 Jako je straightforward zemlja za putovanje kao i generalno EU zemlje. Naročito Barselona. Jedino treba da se pazi na to što zatvore sve na par sati u sred dana.

Ja sam hteo da kažem da sam išao da gledam David Gilmoura u Rimu. Šanse da to propustim su bile tačno nula. Kako je objavljena ogromna i sveobuhvatna Evropska turneja od 6 koncerata u Londonu i 6 koncerata u Rimu krenuo sam da vežbam prste za tuču kad karte krenu u prodaju. Bili smo porodično u Rimu već pre ali sad sam bio sam, obično i ako samo ja idem na neki koncert ne idem sam u neki grad tako da je bilo skroz drugačije iskustvo. Bude zabavno upadati u razgovore sa Italijanima koji isto sede sami po kafićima i picerijama.

Nego - sam koncert je bio savršen, od mesta gde se održava (Cirkus Maksimus, pored Koloseuma i Foruma odmah), zvuk, bina, i na kraju krajeva Gilmorovo sviranje. Iako ima 78 godina ja i dalje mislim da je jedan od najboljih gitarista koji se mogu čuti. 3 sata svirke sa pauzom od 25 minuta na polovini. Sedi se sve vreme i nema stajanja (osim za poslednju pesmu) tako da sam snimio par stvari ali sa telefonom ispred nosa da ne bih smetao nikom iza ali sam audio savršeno uhvatio

Deo High Hopes https://streamable.com/nxr0ju

Deo Comfortably Numb https://streamable.com/t62n61

• Like 6

On 10/6/2024 at 12:29 AM, Nicklord said:

Jel imaš nešto konkretno da treba? 😄 Jako je straightforward zemlja za putovanje kao i generalno EU zemlje. Naročito Barselona. Jedino treba da se pazi na to što zatvore sve na par sati u sred dana.

Hteo sam da pitam zna li neko kakvi su po pitanju međunarodnih dozvola, pošto moram uzeti auto, ali sam u međuvremenu odlučio da izvadim međunarodnu i ne mislim. 

Još isplaniram lepo Barsa Monako da pogledam, ali izgleda da ću imati neku neodloživu večeru tada.

Malo sam se tripovao oko saobraćaja, moraću malo da se vozam da obiđem par firmi, ali kažu ljudi da je ok skroz, široki bulevari itd, naročito što to nije u "centru". Inače sam frapiran koliko je to razbacan grad na velikoj površini.

Ja sam išao autom iz Beograda za Barsu i proveo mesec dana tamo. Saobraćaj poprilično dobro organizovan, ulice u centru su široke i jednosmerne dok su glavne saobraćajnice van centra uglavnom denivelisane pa pazi da ne promašiš isključenje. U suštini nećeš imati velikih problema da se navikneš.

Ako te interesuje vutra, socio klubovi su zatvoreni za turiste i neće te pustiti ali mi je jedan dobar čovek preporučio ovaj koji je otvoren za sve i dobar izbor imaju (tražiće ti ispravu). One u navlakuše u centru bih izbegao.

https://maps.app.goo.gl/ZBJdDVq4CyLJrHW6A?g_st=com.google.maps.preview.copy

Vrata od šopa izgledaju ovako i prijatne i lepe devojke rade unutra iako su gosti uglavnom imigranti.

spacer.png

Ako te interesuje dame lakog morala preporučio bih ti bordel kod stanice Sants koji se zove La Suite.

Ako te interesuju znamenitosti grada, preporučio bih ti da obilaske bukiraš preko kompanije sa kojom sa nekad radio, GetYourGuide. Imaju dobre ponude i sve ti je na jednom mestu.

Edited by Мџе
  • Like 2
  • Love 1

Jbg, ostale informacije su lako dostupne na internetu a za ovo je bolje da imaš preporuku i nekog ko je bio tamo. Iako bih mogao da preporučim gde može dobra Paelja da se pojede ili neki dobar speakeasy bar.

Tih mesec dana u Barseloni je bio moj poslednji dašak apsolutne slobode, posle sam ušao u vezu, oženio se i sada čekam dete. Neverovatan osećaj da se družiš sa finim damama iz Latinske Amerike i da onda zapališ džokavac pored mora. 

Inače ako planiraš neki road trip, velike preporuke da ideš za Andoru i usput obiđeš Bellver de Cerdanya, Pirineji su jedinstveni.

• Love 3