Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za pocetak, ja ne znam da l Depp ima 2 filma koji nisu prosek.

Imho, mnogo talentovanijim glumcima se na tereta stavljalo da se slepaju zbog dobrog izgleda, a on se smatrao kao nekakav cudni umetnik, talentovan lik, neseljak.,
Lik nosi koznu narukvicu, nekakvo prstenje i svira gitaru, starter pack smaraca sa keja koji drnda Galiju i Nothing Else Matters acoustic verzija.
Za mene i apsolutni prosek kao glumac.

• Ha-ha 5
Posted

Dakle,
Project Hail Mary (2026) sf drama/komedija

Da, definitivno je i komedija. Oni koji su čitali knjigu (nisam taj) kažu da knjiga ima dosta drugačiji ton, da je ozbiljnija, ali mislim da film očito ima dosta komike i humora. Razumem zašto su se reditelji (Lord i Miller) odlučili više za taj pravac, a nije ni ispalo loše; naprotiv. Šuška se da postoji i "director's cut" filma od preko tri sata (priča u knjizi je dosta obimnija od priče u ovoj verziji filma), pa ćemo možda negde gledati i tu verziju.

Knjigu je napisao Andy Weir, koji je napisao i knjigu "Marsovac" koju je kasnije ekranizovao Ridely Scott. Jasno je da između dve priče ima nekih sličnosti, ali Project HM ima sličnosti i sa filmovima kao što su "ET Vanzemaljac" i "Interstellar".

Pa, kakva je to tačno priča u pitanju? 

Školski profesor Ryland Grace (Ryan Gosling - inicijali slučajno isti?) se budi u svemiru, na brodu sa poremećajem memorije. Sa povratkom sećanja, spoznaje da je na misiji: mora de reši problem misteriozne supstance koja može da "ugasi" Sunce. Njegov zadatak je da spasi život na Zemlji, a možda i šire od toga. U tome se mora osloniti na svoje naučno znanje, neobične metode i na jedan poveći kamen.

Film je fantastično odrađen - režija, montaža, vizuali su top..posebne pohvale moraju ići na račun specijalnih efekata koji su kombinacija realnih maketa, lutaka i cgi. KInematografija kida. Šta se drugo i moglo očekivati od Greiga Frasera (Dina prvi i Dina drugi deo)? Kao i "Marsovac" i PHM ima jako zanimljiv soundtrack i muzika je bitan deo filma.

Prava lepota filma leži ipak najviše u toplini njegove priče koja je ljudska, emotivna i empatična - sve ono čega danas manjka među ljudima. Može se tumačiti da je ovo priča i o usamljenosti, ali ja biram da je više o prijateljstvu, lojalnosti i požrtvovanju.

Kako u filmu nema previše likova, neophodno je da pomenem Sandru Huller koja je sjajna u filmu. :thumbsup:

Goslinga sam već hvalio na sva usta...ali ne dovoljno! Čovek je zakucao!! Nema dileme da je jedan od najboljih glumaca današnjice. Potvrdio se u seriji filmova različitih žanrova. Međitim, Gosling je i više od "običnog" glumca. Pre godinu dana je pružio možda i najbolji "oskarovski" performans sa pesmom iz filma "Barbie". Pre mesec dana je (još jednom) bio voditelj SNL programa. I bio (opet) sjajan. Jednostavno, čovek je kompletni entertainer, šoumen. Nije slučajno što mu agenti daju najbolje ponude, a čini mi se da ima "nos" da probere najbolje od njih.

Od mene jedan "fist my bump" i jaka "osmica" za film. Jedva čekam da ga ponovo pogledam.

• Like 3
  • Love 1
Posted
5 hours ago, Drug Crni said:

Kao i "Marsovac" i PHM ima jako zanimljiv soundtrack i muzika je bitan deo filma.

Ja jedino na soundtrack imam veće zamerke, pojedine kompozicije su mi baš štrčale i toliko mi se nisu uklapale u određene scene da su me par puta bukvalno "izbacile" iz atmosfere filma. To mi se retko dešava, češće bude da muziku i ne primetim ako me posebno ne impresionira, ali ne važi za kompletan soundtrack već samo za možda dva-tri motiva. Možda je do mene, ali bude toga i kad su meni omiljeni kompozitori u pitanju, recimo Morikoneov soundtrack za Mission to Mars koji me na momente izrazito nervira.

• Like 1
Posted
17 hours ago, BattleBender said:

Za pocetak, ja ne znam da l Depp ima 2 filma koji nisu prosek.

Imho, mnogo talentovanijim glumcima se na tereta stavljalo da se slepaju zbog dobrog izgleda, a on se smatrao kao nekakav cudni umetnik, talentovan lik, neseljak.,
Lik nosi koznu narukvicu, nekakvo prstenje i svira gitaru, starter pack smaraca sa keja koji drnda Galiju i Nothing Else Matters acoustic verzija.
Za mene i apsolutni prosek kao glumac.

Donnie Brasco, Fear and Loathing in Las Vegas, Ninth Gate, From Hell, Blow, Public Enemies, Dead Man, Black Mass

Posted
20 hours ago, Mina D. Harker said:

^^ It's funny cause it's true. Pola života glumi "maskiran" i vođen odličnim rediteljima, posebno Timom Bartonom.

Natprosječan film sa Depom, hm, na prvu Sweeney Todd. 

What's eating Gilbert Grape 

Posted
10 hours ago, alcesta said:

Ja jedino na soundtrack imam veće zamerke, pojedine kompozicije su mi baš štrčale i toliko mi se nisu uklapale u određene scene da su me par puta bukvalno "izbacile" iz atmosfere filma. To mi se retko dešava, češće bude da muziku i ne primetim ako me posebno ne impresionira, ali ne važi za kompletan soundtrack već samo za možda dva-tri motiva. Možda je do mene, ali bude toga i kad su meni omiljeni kompozitori u pitanju, recimo Morikoneov soundtrack za Mission to Mars koji me na momente izrazito nervira.

Dobro, ne "moramo" oko svega da se složimo :classic_tongue:

Zaboravih u prvom postu da napišem kako su mi se ovde vrlo dopali i flešbekovi u filmu. Često takvi flešbekovi nisu dobro odmereni, mrve tempo, pa i promašeni. Ovde su odlični jer ne samo da upotpunjuju priču već joj daju puni smisao.

Inače, Grace ne spominje Meryl Streep baš slučajno i tek tako u jednom momentu jer..

Spoiler

Meryl Streep takođe daje glas Rockyju. Pet glumaca/ica mu je davalo glas, uključujući i nju. 

:classic_biggrin: