BattleBender Posted yesterday at 09:21 AM Posted yesterday at 09:21 AM Za pocetak, ja ne znam da l Depp ima 2 filma koji nisu prosek. Imho, mnogo talentovanijim glumcima se na tereta stavljalo da se slepaju zbog dobrog izgleda, a on se smatrao kao nekakav cudni umetnik, talentovan lik, neseljak., Lik nosi koznu narukvicu, nekakvo prstenje i svira gitaru, starter pack smaraca sa keja koji drnda Galiju i Nothing Else Matters acoustic verzija. Za mene i apsolutni prosek kao glumac. 5
Mina D. Harker Posted yesterday at 09:47 AM Posted yesterday at 09:47 AM ^^ It's funny cause it's true. Pola života glumi "maskiran" i vođen odličnim rediteljima, posebno Timom Bartonom. Natprosječan film sa Depom, hm, na prvu Sweeney Todd.
Nicklord Posted yesterday at 10:57 AM Posted yesterday at 10:57 AM Bio je on dobar glumac tamo negde do prvih Pirata sa Kariba, od tad ne znam da li sam ga video jednom da se potrudio uopšte 😄
Polivalentni Stevica Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Dobar je Dep glumac,samo što su ga alkohol i droga više zanimali od glume. Jeste bio očajan tih poslednjih godina u Holivudu,izuzev Black Mass-a gde je bio sjajan.
Drug Crni Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago Dakle,Project Hail Mary (2026) sf drama/komedija Da, definitivno je i komedija. Oni koji su čitali knjigu (nisam taj) kažu da knjiga ima dosta drugačiji ton, da je ozbiljnija, ali mislim da film očito ima dosta komike i humora. Razumem zašto su se reditelji (Lord i Miller) odlučili više za taj pravac, a nije ni ispalo loše; naprotiv. Šuška se da postoji i "director's cut" filma od preko tri sata (priča u knjizi je dosta obimnija od priče u ovoj verziji filma), pa ćemo možda negde gledati i tu verziju. Knjigu je napisao Andy Weir, koji je napisao i knjigu "Marsovac" koju je kasnije ekranizovao Ridely Scott. Jasno je da između dve priče ima nekih sličnosti, ali Project HM ima sličnosti i sa filmovima kao što su "ET Vanzemaljac" i "Interstellar". Pa, kakva je to tačno priča u pitanju? Školski profesor Ryland Grace (Ryan Gosling - inicijali slučajno isti?) se budi u svemiru, na brodu sa poremećajem memorije. Sa povratkom sećanja, spoznaje da je na misiji: mora de reši problem misteriozne supstance koja može da "ugasi" Sunce. Njegov zadatak je da spasi život na Zemlji, a možda i šire od toga. U tome se mora osloniti na svoje naučno znanje, neobične metode i na jedan poveći kamen. Film je fantastično odrađen - režija, montaža, vizuali su top..posebne pohvale moraju ići na račun specijalnih efekata koji su kombinacija realnih maketa, lutaka i cgi. KInematografija kida. Šta se drugo i moglo očekivati od Greiga Frasera (Dina prvi i Dina drugi deo)? Kao i "Marsovac" i PHM ima jako zanimljiv soundtrack i muzika je bitan deo filma. Prava lepota filma leži ipak najviše u toplini njegove priče koja je ljudska, emotivna i empatična - sve ono čega danas manjka među ljudima. Može se tumačiti da je ovo priča i o usamljenosti, ali ja biram da je više o prijateljstvu, lojalnosti i požrtvovanju. Kako u filmu nema previše likova, neophodno je da pomenem Sandru Huller koja je sjajna u filmu. Goslinga sam već hvalio na sva usta...ali ne dovoljno! Čovek je zakucao!! Nema dileme da je jedan od najboljih glumaca današnjice. Potvrdio se u seriji filmova različitih žanrova. Međitim, Gosling je i više od "običnog" glumca. Pre godinu dana je pružio možda i najbolji "oskarovski" performans sa pesmom iz filma "Barbie". Pre mesec dana je (još jednom) bio voditelj SNL programa. I bio (opet) sjajan. Jednostavno, čovek je kompletni entertainer, šoumen. Nije slučajno što mu agenti daju najbolje ponude, a čini mi se da ima "nos" da probere najbolje od njih. Od mene jedan "fist my bump" i jaka "osmica" za film. Jedva čekam da ga ponovo pogledam. 3 1
alcesta Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 5 hours ago, Drug Crni said: Kao i "Marsovac" i PHM ima jako zanimljiv soundtrack i muzika je bitan deo filma. Ja jedino na soundtrack imam veće zamerke, pojedine kompozicije su mi baš štrčale i toliko mi se nisu uklapale u određene scene da su me par puta bukvalno "izbacile" iz atmosfere filma. To mi se retko dešava, češće bude da muziku i ne primetim ako me posebno ne impresionira, ali ne važi za kompletan soundtrack već samo za možda dva-tri motiva. Možda je do mene, ali bude toga i kad su meni omiljeni kompozitori u pitanju, recimo Morikoneov soundtrack za Mission to Mars koji me na momente izrazito nervira. 1
Besni lala Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 13 hours ago, Mina D. Harker said: ^^ It's funny cause it's true. Pola života glumi "maskiran" i vođen odličnim rediteljima, posebno Timom Bartonom. Natprosječan film sa Depom, hm, na prvu Sweeney Todd. I ovde je dobar + jako je dobar i film. "Nick of time" https://www.imdb.com/title/tt0113972/ 1
Bugl Khan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Sinners- From Dusk Till Dawn, samo sa zanimljivijim vampirima i lošijim glumcima 1
Bugl Khan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 17 hours ago, BattleBender said: Za pocetak, ja ne znam da l Depp ima 2 filma koji nisu prosek. Imho, mnogo talentovanijim glumcima se na tereta stavljalo da se slepaju zbog dobrog izgleda, a on se smatrao kao nekakav cudni umetnik, talentovan lik, neseljak., Lik nosi koznu narukvicu, nekakvo prstenje i svira gitaru, starter pack smaraca sa keja koji drnda Galiju i Nothing Else Matters acoustic verzija. Za mene i apsolutni prosek kao glumac. Donnie Brasco, Fear and Loathing in Las Vegas, Ninth Gate, From Hell, Blow, Public Enemies, Dead Man, Black Mass
Ne sam Safete Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 20 hours ago, Mina D. Harker said: ^^ It's funny cause it's true. Pola života glumi "maskiran" i vođen odličnim rediteljima, posebno Timom Bartonom. Natprosječan film sa Depom, hm, na prvu Sweeney Todd. What's eating Gilbert Grape 2
Drug Crni Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 10 hours ago, alcesta said: Ja jedino na soundtrack imam veće zamerke, pojedine kompozicije su mi baš štrčale i toliko mi se nisu uklapale u određene scene da su me par puta bukvalno "izbacile" iz atmosfere filma. To mi se retko dešava, češće bude da muziku i ne primetim ako me posebno ne impresionira, ali ne važi za kompletan soundtrack već samo za možda dva-tri motiva. Možda je do mene, ali bude toga i kad su meni omiljeni kompozitori u pitanju, recimo Morikoneov soundtrack za Mission to Mars koji me na momente izrazito nervira. Dobro, ne "moramo" oko svega da se složimo Zaboravih u prvom postu da napišem kako su mi se ovde vrlo dopali i flešbekovi u filmu. Često takvi flešbekovi nisu dobro odmereni, mrve tempo, pa i promašeni. Ovde su odlični jer ne samo da upotpunjuju priču već joj daju puni smisao. Inače, Grace ne spominje Meryl Streep baš slučajno i tek tako u jednom momentu jer.. Spoiler Meryl Streep takođe daje glas Rockyju. Pet glumaca/ica mu je davalo glas, uključujući i nju.
BattleBender Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 hours ago, Bugl Khan said: Donnie Brasco, Fear and Loathing in Las Vegas, Ninth Gate, From Hell, Blow, Public Enemies, Dead Man, Black Mass Samo Donnie Brasco,What's eating Gilbert Grape i mozda Blow, to su jedini iznaprosecni filmovi sa njim. Fear and Loathing je precenjen film. Zicer za lozenje svakog od nas u nekom delu zivota, ali in general kulturoloski precenjen film.
BattleBender Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 16 hours ago, Drug Crni said: Dakle,Project Hail Mary (2026) sf drama/komedija Da, definitivno je i komedija. Oni koji su čitali knjigu (nisam taj) kažu da knjiga ima dosta drugačiji ton, da je ozbiljnija, ali mislim da film očito ima dosta komike i humora. Razumem zašto su se reditelji (Lord i Miller) odlučili više za taj pravac, a nije ni ispalo loše; naprotiv. Šuška se da postoji i "director's cut" filma od preko tri sata (priča u knjizi je dosta obimnija od priče u ovoj verziji filma), pa ćemo možda negde gledati i tu verziju. Knjigu je napisao Andy Weir, koji je napisao i knjigu "Marsovac" koju je kasnije ekranizovao Ridely Scott. Jasno je da između dve priče ima nekih sličnosti, ali Project HM ima sličnosti i sa filmovima kao što su "ET Vanzemaljac" i "Interstellar". Pa, kakva je to tačno priča u pitanju? Školski profesor Ryland Grace (Ryan Gosling - inicijali slučajno isti?) se budi u svemiru, na brodu sa poremećajem memorije. Sa povratkom sećanja, spoznaje da je na misiji: mora de reši problem misteriozne supstance koja može da "ugasi" Sunce. Njegov zadatak je da spasi život na Zemlji, a možda i šire od toga. U tome se mora osloniti na svoje naučno znanje, neobične metode i na jedan poveći kamen. Film je fantastično odrađen - režija, montaža, vizuali su top..posebne pohvale moraju ići na račun specijalnih efekata koji su kombinacija realnih maketa, lutaka i cgi. KInematografija kida. Šta se drugo i moglo očekivati od Greiga Frasera (Dina prvi i Dina drugi deo)? Kao i "Marsovac" i PHM ima jako zanimljiv soundtrack i muzika je bitan deo filma. Prava lepota filma leži ipak najviše u toplini njegove priče koja je ljudska, emotivna i empatična - sve ono čega danas manjka među ljudima. Može se tumačiti da je ovo priča i o usamljenosti, ali ja biram da je više o prijateljstvu, lojalnosti i požrtvovanju. Kako u filmu nema previše likova, neophodno je da pomenem Sandru Huller koja je sjajna u filmu. Goslinga sam već hvalio na sva usta...ali ne dovoljno! Čovek je zakucao!! Nema dileme da je jedan od najboljih glumaca današnjice. Potvrdio se u seriji filmova različitih žanrova. Međitim, Gosling je i više od "običnog" glumca. Pre godinu dana je pružio možda i najbolji "oskarovski" performans sa pesmom iz filma "Barbie". Pre mesec dana je (još jednom) bio voditelj SNL programa. I bio (opet) sjajan. Jednostavno, čovek je kompletni entertainer, šoumen. Nije slučajno što mu agenti daju najbolje ponude, a čini mi se da ima "nos" da probere najbolje od njih. Od mene jedan "fist my bump" i jaka "osmica" za film. Jedva čekam da ga ponovo pogledam. Gledao sam film, i prvom prilikom kad se izadje domace izdanje knjige procitacu je. Endi Vir, pisac knjige je jako duhovit lik, ali ne na holivudski nacin. I jako pametan lik. Marsovac film je nista spec, cak bih rekao da pitanje da li gura do neke sestice. Knjiga je odlicna i film je bas rogobatna minimizacija tog dela. PHM je nesto duzi film pa verujem da su maaalo vise uspeli da prenesu stvari iz knjige. Kad se setim kako je Vir u knjizi Marsovac opisivao muke da glavni lik napravi plodno zemljiste, da skupi energiju za rover itd itd... Pre svega kako je to smisljeno... mogu samo da zamislim kako je u knjizi opisano to kako je glavni lik smisljao nacin da ostvari komunikaiciju sa Rokijem. Knjiga ima 4.5/5 na goodreads a to nije knjiga koja je neka tiktok senzacija (posto ima sada takvih knjiga koje postane boom zbog tiktok hajpa i komjuniitija) 1
Recommended Posts