Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odlicnu utakmicu ste odigrali, pogotovo defanzivno. Meni je sa strane najveci utisak Atamanova postavka koja mi je zalicila na Mutino "sve sam im rekao, neka igraju sad". Njemu najbolji igrac juce teca Rovgakopulos ili kako god, Sortsa Silbuje lik dok mu se Nan raspada a Toliopulos vozi tenk, ali ko ga jebe.

I Zvezdine rotacije su bile malo cudne, CMM je vidno crkao, a Obradovic nije probao da drzi duze Miljenovica i Batlera zajedno.

Vadi cesto Batlera ali kontam da je to da bi ga brze uklopio tako da nije strasno ako ovaj ok reaguje na to.

Vidim da u toku utakmice cesto prica sa Tomovicem pa mi nekad deluje kao da zajedno vode, to je lepo.

Uglavnom, ako vam ovi ne poremete hemiju kad se vrate bicete jos bolji. Sut mi nije najveci problem, mnogi su bili bas isforsirani. Kad ste se odvajali pogadjali ste sa distance, i Kalinic je nabo onu jednu kad su se priblizili na pocetku cetvrte.

• Like 3
Posted

Ranije sam bio ljubomoran na ekipe koje dovedu nba igrace bez evropskog iskustva, ili kad dovedu nekog igraca ispod radara.

U modernom sportu bez fizikalija nema jake odbrane, nema skoka, nema zastite obruca, blokada, dobre tranzicije, visokog tempa...

Ove godine skauting je toliko dobar, studiozan, skoro bez greske, a veoma je tesko pogoditi sa svim pojacanjima.

• Like 1
Posted
34 minutes ago, Sector said:

Prvi put sam u životu vidio da centar 1 na 1 sa košem baci airball.

Moze Plavsa I da ide na polaganje a da prebaci tablu.

• Ha-ha 1
Posted (edited)
16 minutes ago, McLeod said:

Njemu najbolji igrac juce teca Rovgakopulos

Spoiler

960px-Nikos_Rogkavopoulos_17_Saski_Basko

chris-rock-say-what-reaction-5wmq4riru21

Edited by JPM
Posted
41 minutes ago, Sector said:

Prvi put sam u životu vidio da centar 1 na 1 sa košem baci airball.

Ne treba deca to da gledaju. 

Poklonite ga nekom uz jelkicu za kola, privezak...i onaj skidač leda sa šoferke.

• Like 2
Posted

I ja sam izneverovao kada je the Plavsa bacio air ball sa 30 cm, covek od 2.13.

Mnogi losiji igraci nadju nacin da budu nevidljivi na terenu, da se sakriju, proslede loptu, odigraju poneku odbranu.

Ne i Plavsa, covek je bukvalno u stanju da sjebe +20 za 4-5 minuta.

Nije mi jasna ta sekvenca sa njim, pogotovo sto su DMO i Izundu igrali 11 i 8 minuta, nema tu govora o nekoj stednji ili problemom sa faulovima. Ali valjda Sale zna.

• Like 2
Posted
12 minutes ago, JPM said:

Reveal hidden contents

960px-Nikos_Rogkavopoulos_17_Saski_Basko

chris-rock-say-what-reaction-5wmq4riru21

Rogkavopulos, nebitno, mi ga zovemo teca. Drugar koji je igrao basket kao klinac bio i reprezentativac zapadne Srbije (znam, nista spec, al opet je za forum nivo) za njega je rekao odavno "ovaj da mi da u kavezu tri trojke popizdeo bih, kamoli u EL"

Posted
2 hours ago, Dzo23 said:

Možda petina hale. Krenulo je s tribine C i svaka im čast. Nakon toga je došao predstavnik grupe, koji slika i snima za istu, i krenuo je da slika tu tribinu C. 

Pored mene u parteru 4 je jedan tip toliko povileneo jer se pogodilo da je nakon tog skandiranja došlo do pada i serije Panate. "Navijajte sad. Jebo vas Vučić. Došli ste samo njemu da skandirate." Bio je vidno usplahiren. Bilo mi je suviše dobro, tako da nisam htio da ulazim u konflikt, iako sam razmišljao. 

Eto to ti je neki rezime, i ono što sam uspio da vidim. 

Hvala brate. Lijepo se čulo, drago mi je što niko nije imao problema zbog toga.

Posted
1 hour ago, JPM said:

Do sad domaćinstva: Milano, Žalgiris, Real, Asvel, Baskonia, Panatinaikos.

Do sad gostovanja: Bajern, Makabi, Fenerbahče.

Dakle, bez previše poletanja. Imali smo duplo više domaćinstava nego gostovanja, plus smo "gostovali" Makabiju. Tek idu teške utakmice, a i mnogi timovi se i dalje sklapaju i imaju probleme sa povredama.

Ono što jeste dobro je što smo stvarno maksimalno iskoristili raspored i bez i jednog kiksa pregurali baš zajeban period po pitanju povreda. TO nam omogućuje da do kraja sezone imamo 50-50 skor i uđemo barem u plej in. Dakle u dobroj smo situaciji, ali s obzirom na jedan dosta, da kažem, ne težak raspored, za očekivati je da sa teškim gostovanjima krenu i porazi. Još je mnogo rano.

Seti se samo jedne stvari a to je da smo prošle sezone bolje igrali na strani nego kod kuće 🙂

Posted

Podici ce nas Nwora, uklapanje Batlera, cinjenica da se Miljenovic lakse nosi sad sa EL nivoom.

ALI, nerealno je ocekivati ovakav nivo energije celog tima kad krecu vuse gostovanja. Nerealno je ocekivati da Motiejunas ne krene da pada zbog godina i naseg nacina igra. Mislim da se vec sad vide naznake njegovog umor. CMM takodje tesko dace odrzati ovaj nivo, jer je bas napaljen, i vozinga publika na max.

Falice treci centar u nastavku sezone, videcete. Motiejunas ce se umarati, a Uzundu ce povremeno imati problema sa licnama i sa cinjenicom da ce se timovi ozbiljnije pripremati za nas. U kom stanju ce biti Bolomboj kad se vrati je bas bas znacajno.

Kosarka u Butleru se vidi, i nama je mnooooogo potreban igrac koji je generalno tog tipa, ISO lik koji stvara sam visak, nekad za sebe, nekad za druge. Nema vise kosarke bez toga... Mi smo i kraj prosle sezone ispustili jer takvog nismo imali. No, ima tu meni i dalje veliki znak pitanja sa njim. 

Bice bitno koliko dugo ce mu trebati da ne bude ovoliko podlozan brzom i lakom pravljenju faulova. Bice zanimljivo da vidimo kako ce da reaguje na distribuciju vaznosti u timu. Mi jos ne znamo u kom je fazonu on, da li lik misli da se ceka da se on privikne pa da postane šerif tima. Ako je tako, moze biti jebeno...

I nekad me podseca previse na Kyrie Irvinga. Pogotovo sa tom neodgovornoscu za vreme napada. Jedan od razloga sto se meni Kyrie nikad nije mnogo svidjao.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Wook said:

Kad ide ono čuveno obaranje forme? 😄

Negde krajem juna 🤣🤣🤣

1 minute ago, BattleBender said:

Podici ce nas Nwora, uklapanje Batlera, cinjenica da se Miljenovic lakse nosi sad sa EL nivoom.

ALI, nerealno je ocekivati ovakav nivo energije celog tima kad krecu vuse gostovanja. Nerealno je ocekivati da Motiejunas ne krene da pada zbog godina i naseg nacina igra. Mislim da se vec sad vide naznake njegovog umor. CMM takodje tesko dace odrzati ovaj nivo, jer je bas napaljen, i vozinga publika na max.

Falice treci centar u nastavku sezone, videcete. Motiejunas ce se umarati, a Uzundu ce povremeno imati problema sa licnama i sa cinjenicom da ce se timovi ozbiljnije pripremati za nas. U kom stanju ce biti Bolomboj kad se vrati je bas bas znacajno.

Kosarka u Butleru se vidi, i nama je mnooooogo potreban igrac koji je generalno tog tipa, ISO lik koji stvara sam visak, nekad za sebe, nekad za druge. Nema vise kosarke bez toga... Mi smo i kraj prosle sezone ispustili jer takvog nismo imali. No, ima tu meni i dalje veliki znak pitanja sa njim. 

Bice bitno koliko dugo ce mu trebati da ne bude ovoliko podlozan brzom i lakom pravljenju faulova. Bice zanimljivo da vidimo kako ce da reaguje na distribuciju vaznosti u timu. Mi jos ne znamo u kom je fazonu on, da li lik misli da se ceka da se on privikne pa da postane šerif tima. Ako je tako, moze biti jebeno...

I nekad me podseca previse na Kyrie Irvinga. Pogotovo sa tom neodgovornoscu za vreme napada. Jedan od razloga sto se meni Kyrie nikad nije mnogo svidjao.

Naš treći centar je brdo mišića, Oyeleje.

Posted (edited)
1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Nisam gledao jer sam pravio društvo Ani Mihajlovski na protestu. 

A znaju se prioriteti. 

Ana Mihajlovski > EL utakmica

(Smarao je za fotku i flertovao sa zabranom prilaska) 

Bravo Cigani! 

Drop bude kao :

Nego je l' se čuješ sa Šest... Bože, Marijanom? 

tenor.gif

Edited by Molina23
  • Ha-ha 1
Posted
36 minutes ago, McLeod said:

i Kalinic je nabo onu jednu kad su se priblizili na pocetku cetvrte.

Kalinic je nabadao trojke poslednji put kad je igrao za RKG, kad si ti izgleda i poslednji put gledao košarku :)))))

U medjuvremenu je postao lik koji sutira maltene 38-42% i to neretko uzimajuci suteve na kraju napada.

• Like 5
Posted

Raspored će u jednom momentu postati pakao, tako da ne treba da letimo. Evo već ovaj kombo koji sledi - Budućnost, Dubai, Monako je dosta jeben. Međutim, ako budemo igrali ovakvu odbranu nema zime za nas.

Meni se, iako je mazohizam, svidelo što je Sale na bezbednoj razlici unleashovao Plavšu. Em je bio povoljan momenat da ne zasere previše, em da i sebi i njemu potvrdi da ovaj nema šta da traži u EL, a da tim ne trpi.

Što se Butlera tiče, dosta je ležeran. Def nam treba takav igrač, ali više su mi prijale one njegove jednostavne asistencije nego teški šutevi koje je pogodio. Definitivno nije atleta ali ima brutalnu tehniku. Trebaće nam i šuterski, mada nije me ubedio da može šut za 3 iz driblinga, ima dosta nizak izbačaj. Sviđa mi se njegov karakter, osetio je da je Codi sinoć glavni i nije ga ugušio.

Nwora i Graham bi mogli da otčepe i napad, ali naš identitet mora biti čvrstina i odbrana.

Da pohvalim i Dobrića, odigrao je partiju sezone i mislim da je ovo njegov gornji limit. Neće puno biti mesta za njega kad se svi oporave ali nek drži ovaj nivo energije i jednostavnosti i biće sasvim dovoljno od njega. 

• Like 5
Posted
20 minutes ago, Cavani said:

I ja sam izneverovao kada je the Plavsa bacio air ball sa 30 cm, covek od 2.13.

Mnogi losiji igraci nadju nacin da budu nevidljivi na terenu, da se sakriju, proslede loptu, odigraju poneku odbranu.

Ne i Plavsa, covek je bukvalno u stanju da sjebe +20 za 4-5 minuta.

Nije mi jasna ta sekvenca sa njim, pogotovo sto su DMO i Izundu igrali 11 i 8 minuta, nema tu govora o nekoj stednji ili problemom sa faulovima. Ali valjda Sale zna.

Meni jedino iole smisleno objasnjenje je da je Sasa za taj deo utakmice planirao small ball sa svi-sve u odbrani, a da su mu Monekeova dva faula to onemogucila... Onda ili je bila improvizacija, odnosno procena da Plavsa u takvom tipu odbrane moze vise i bolje od Junasa i Ebukea, ili smo Plavsu spremali pre utakmice za svic kao rezervnu opciju... Kako god, prilicno wtf odluka.

• Like 1
Posted
16 minutes ago, BattleBender said:

Kalinic je nabadao trojke poslednji put kad je igrao za RKG, kad si ti izgleda i poslednji put gledao košarku :)))))

U medjuvremenu je postao lik koji sutira maltene 38-42% i to neretko uzimajuci suteve na kraju napada.

Nebitno, rekao sam lepo, pogodio je tu jednu, bitnu. Skoro sve trojke su vam bile bitne. 

Posted (edited)

Poslao sam sinoć ženu kod kume da odgledam tekmu domaćinski...ona se vraća oko 23h a ja gledam reprizu.

Kaže sa vrata: "... još se nije završilo...?"

Ja iskusno: " ma drugi  produžetak, ludilo...pusti me sad."

Ona nastavlja: " el se bar setili da pozdrave Štimca ? ".

Ja manje iskusno: " saće taj deo odma posle kucanja Semija.

https://www.facebook.com/share/v/1MLTFy6Gpx/

Edited by Wingwalker
  • Like 2
  • Ha-ha 18
Posted

Ne znam sto se toliko pominje taj f4, mi prvo treba da obezbedimo mesto u 6 i direktan plejof sto bi u startu bio veliki uspeh u odnosu na sve prethodne sezone. Drugo da bi dosao na f4 moras da pobedis 3 utakmice protiv sigurno neke pd najboljih ekipa u ligi, dalje taj po se igra posle 60+ utakmica u sezoni i niko ne zna kako ce ko izgledati tad tako da aide da uzivamo u ovim utakmicama koje nam slede i idemo korak po korak do cilja.

Sto se tice rasporeda nisam toliko uplasen jer je skoro kolega @aleksa7 kvoutovao onaj post gde je analizirao dupla kola i ovo koje nam sledi je ubedljivo najteze u celoj sezoni tako da ako izvucemo jednu pobedu ja sam prezadovoljan.

• Like 5
Posted
17 minutes ago, Geronimo said:

Meni jedino iole smisleno objasnjenje je da je Sasa za taj deo utakmice planirao small ball sa svi-sve u odbrani, a da su mu Monekeova dva faula to onemogucila... Onda ili je bila improvizacija, odnosno procena da Plavsa u takvom tipu odbrane moze vise i bolje od Junasa i Ebukea, ili smo Plavsu spremali pre utakmice za svic kao rezervnu opciju... Kako god, prilicno wtf odluka.

Motejunas je bio zadihan vec posle one dobre napadacke sekvence koju je imao. Za Izundua ne znam, dobio je faul, mozda je hteo da ga smiri da ne zaredja sa greskama.

Posted

Meni je neverovatno koliko sudije targetiraju Monekea. Za sva tri faula koja su mu svirali juče 95% igrača u evroligi ne bi ni pomislili da svirnu. Zero respect bukvalno.

Semi je trenutno, pored Kalinića, možda i najbitniji igrač u našoj odbrani, nebitno na kojoj poziciji bude, 4 ili 5. Brutalnu odbranu igra. Ima brze noge i brz skok a jak je kao bizon. Bukvalno sve pozicije brani i neverovatno je zahvalan igrač za switch.

• Like 11
Posted
11 minutes ago, Knipex said:

Semi je trenutno, pored Kalinića, možda i najbitniji igrač u našoj odbrani, nebitno na kojoj poziciji bude, 4 ili 5. Brutalnu odbranu igra. Ima brze noge i brz skok a jak je kao bizon. Bukvalno sve pozicije brani i neverovatno je zahvalan igrač za switch.

Ajd te fizikalije, koje su brutalne, nego igra pametno timsku odbranu. Sjajan korektor u odbrani je. Neverovatno mi je kakvo je on prijatno iznenadjenje.

Jos je mozda rano da se kaze, ali meni je on npr bolji igrac od Bonge, sa kojim se svi nebeski odusevljavaju...

Miriše mi da će eventualno da postane top5 omiljenih igraca KKCZ u poslednjih 20ak godina.

Lik je kao nekakav beskrajno gotivan lik iz animiranog filma.

• Like 10
Posted

Ako budemo igrali ovako za nas nema zime,sigurno ce pasti forma kad-tad ali mozemo mi jos da bijemo,ne treba se razocarati ako puknemo u duplom kolu ali ne vidim da su Dubai i Monako neki bauk,svakako da se polako vracaju povredjeni i da nas zaobidju nove povrede pa sta bude.