Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
9 minutes ago, Mile1 said:

Govno kao i ostali, njega smatram glavnim krivcem sto je oziveo Sps i Dacica

O mnogo cemu moze da se polemise ali ovo "kao i ostali" je jednostavno netacno

Tadic je mala maca u odnosu na ove kriminalce, ubice.

Mislim jedino sto i oni mogu da kazu za njega posle toliko godina je da je maneken. O cemu dalje pricati?

Edited by srlepajce
  • Like 22
  • Thanks 1
Posted
Just now, srlepajce said:

O mnogo cemu moze da se polemise ali ovo "kao i ostali" je jednostavno netacno

Tadic je mala maca u odnosu na ove kriminalce, ubice.

Pa to svisuisti nas je i dovelo u ovu poziciju, da vlastodrzac moze da radi sta mu padne na pamet, jer nema nikakav formalni otpor bilo u licnostima, bilo u politickoj organizaciji.

• Like 10
Posted (edited)

Nenadležni je sinoć spomenuo da su efekti "pravog" zvučnog topa vrtoglavica, mučnina, nesvestica itd. E pa od sinoć se javljaju ljudi koji su bili kod Beograđanke upravo sa tim simptomima. To sad takođe treba koristiti protiv njega.

Edited by DameTime
slovce
  • Like 6
Posted

Moj specijalni superbrojač (inače jedna od mojih brojnih supermoći) je na osnovu dosadašnjeg iskustva izračunao da zvanične pandurske brojke treba množiti ili deliti sa 7 (zavisno od toga čiji je skup) da bi se dobio stvaran broj ljudi.

Da li se toliki broj ljudi mogao bolje iskoristiti? Mogao je. Recimo moglo je da se organizuje čišćenje kišne kanalizacije, sađenje drveća, obaranje Ginisovog rekorda za najduži ljudski lanac (dobro ovo ne bi moglo, falilo je još nekoliko miliona ljudi) i još mnogo toga. Ali nije, jer velika većina ljudi nije došla zbog toga, već da u miru, sreći i radosti podrži studentske proteste.

Da bi se uradilo nešto konkretnije, moraćemo mi matorci (matorci = svi stariji od studenata) da izađemo iz safe mode-a. Da, ogromna većina nas je i dalje u tom režimu rada. Potrošimo poneki vikend na malo vožnjice i malo šetnjice, divimo se studentima i potajno nadamo da će neko da povuče neki jači potez i krene u konkretizaciju i radikalizaciju. Ali ko tačno? Pa neko, ali  ne opozicija jer oni su ovo i ono, nemamo poverenja u njih. Znači opozicija ne može, od studenata ne možemo još i to da tražimo, ostaje nam tačno ko? Studenti su nam širom otvorili vrata i pokazali put, ali nešto moramo i sami. Studenti su žrtvovali godinu studiranja i još mnogo toga, a šta smo mi spremni da žrtvujemo? Jednu platu, tri plate, letovanje, posao? Cimanje posle posla za smišljanje i sprovođenje akcija? Recimo blokade svih lokalnih skupština sa zahtevom za raspisivanje lokalnih izbora, ili neprekidna 24/7 blokada RTS-a, zborovi, nešto četvrto? 

Evo nam od sinoć još jedne prilike servirane na tacni. Imamo direktno izazivanje opšte opasnosti u momentu održavanja najbrojnijeg skupa ikada. Ne trebaju nam studenti da sve stane zbog toga.

Prema tome na nama je. Vlast jeste ozbiljno uzdrmana na svim nivoima, pa i na onom najvišem. Ovako brojni skupovi i ovakve slike koje idu u svet direktno biju u njegov mesijanski kompleks i on ne može da uradi ništa po tom pitanju. E, ali da bi smo došli na sledeći nivo igrice, da osim što ga opasno nerviramo, krenemo konačno i u oduzimanje poluga vlasti, moraćemo da se malo isprljamo i ponešto žrtvujemo.

• Like 43
  • Love 1
  • Thanks 4
Posted (edited)

Taj Tadić da ima malo savesti otišao bi u manastir da tihuje kao što mu je žena uradila.

Ljubio se u oči sa ološima koji su nas prebijali devedesetih, koji su ubijali po državi i komšiluku, koji su ubili Djindjića, koji su oljačkali narod do gole kože.. Javno je plakao za Mrkonjićem.

Za vreme njegove vlasti je izmišljena politika 4 spoljna stuba saradnje- sedenja na 4 stolice u sred Evrope.  I tu cenu i dalje plaćamo i pitanje je da li ćemo se ikada izvući iz Kineskih kandži i po koju cenu.  

Jel' trebam opet da pričam o Nis-u i otvaranju širom vrata meke moći ruskom uticaju u regionu?  

Meni je on gadniji od SNS-a i SPS-a jer više boli kada ti neko tvoj zabije nož u ledja nego kada se biješ sa nekim za koga znaš da ti je nepomirljivi protivnik...

Edited by Utopista
  • Like 3
  • Ha-ha 1
Posted
7 hours ago, diego said:

U Turskoj je pre samo 8 godina bio ustanak opozicije, gde je bilo na stotine mrtvih, i Erdogan je ostao na vlasti. U prevodu - nema pravila. Srbija nema istoriju smrti na ulicama (sto je dobro), sa dvojicom poginulih za 8. mart, jednim ranjenim na kontramitingu 1996. i nijednim poginulim 2000. Vlast svakako spinuje sve i drzi medije, pa i da je nesto zapaljeno danas iskoristili bi to u svoje svrhe. Protest je uspeo jer je najmasovniji ikada, i na tom temelju treba graditi dalje. Rezim ce da se srusi pre ili kasnije jer ljudi nemaju strah, a oni vise vecinsku podrsku nemaju. Samo da ljudi shvate da je ovo maraton a ne trka na 100m gde treba biti uporan i ne nasedati na njihove (davno vidjene) trikove.

Ja ne vidim kako je protest uspeo, bar do sada. Cilj protesta je ispunjenje studentskih zahteva a ne puko okupljanje ljudi. Okupljanje ljudi je samo sredstvo za ostvarenje cilja, za sad cilj tj rezultat nije ostvaren. Nijedan zahtev nije ispunjen niti će ga ovaj ispuniti. Dakle, protest (za sada) nije uspeo i nemojmo da se lažemo u vezi sa tim.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)
14 minutes ago, Utopista said:

Za vreme njegove vlasti je izmišljena politika 4 spoljna stuba saradnje- sedenja na 4 stolice u sred Evrope.  I tu cenu i dalje plaćamo i pitanje je da li ćemo se ikada izvući iz Kineskih kandži i po koju cenu.  

Jel' trebam opet da pričam o Nis-u i otvaranju širom vrata meke moći ruskom uticaju u regionu?  

Meni je on gadniji od SNS-a i SPS-a jer više boli kada ti neko tvoj zabije nož u ledja nego kada se biješ sa nekim za koga znaš da ti je nepomirljivi protivnik...

Nema dileme da Vucic vodi bolju spoljnu politiku od Tadica, ali svakako ne puno bolju. Vrlo slican obrazac.

Ono gde je Tadic milon puta bolji bio od Vucica je sloboda govora, ljudska prava i demokratija. Tu su neuporedivi.

Edited by djura.net
  • Like 5
Posted
5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ja ne vidim kako je protest uspeo, bar do sada. Cilj protesta je ispunjenje studentskih zahteva a ne puko okupljanje ljudi. Okupljanje ljudi je samo sredstvo za ostvarenje cilja, za sad cilj tj rezultat nije ostvaren. Nijedan zahtev nije ispunjen niti će ga ovaj ispuniti. Dakle, protest (za sada) nije uspeo i nemojmo da se lažemo u vezi sa tim.

Ne samo to, nego bez daljih koraka protesti počinju da djeluju kontraproduktivno, postaju sredstvo otpuštanja pritiska u ekspres-loncu bez da se režimu učini bilo kakva šteta. 

• Like 1
Posted
13 minutes ago, Utopista said:

Taj Tadić da ima malo savesti otišao bi u manastir da tihuje kao što mu je žena uradila.

Ljubio se u oči sa ološima koji su nas prebijali devedesetih, koji su ubijali po državi i komšiluku, koji su ubili Djindjića, koji su oljačkali narod do gole kože.. Javno je plakao za Mrkonjićem.

Nisam zeleo da dizem tenzije ali se, doduse ne zbog istih razloga kao ti, apsolutno slazem. 

Boris Tadic je najveca ljiga u istoriji post-slobodanske Srbije, apsolutno u rangu Vucica. Samo je on falio da se ovde profilise kao neki bivsi-predsednik i demokrata. Mrs.

• Tuzno 1
Posted
10 minutes ago, Chaos Is Me said:

To je pitanje - Da li je casa polu puna ili polu prazna?

Uspeo je da se prebrojimo i pokaze se koji je to broj naroda spreman da izadje na ulicu da pokaze hulji sta misli o njemu i njegovom sistemu. Da strah sto vise nestaje odnosno prelazi na njihovu stranu. 

Nije uspelo (a nije ni da smo ocekivali da ce osim nekim krvoprolicem) da dovede do nekih promena ovog vikenda. 

Posted
1 minute ago, Beonegro said:

Ne samo to, nego bez daljih koraka protesti počinju da djeluju kontraproduktivno, postaju sredstvo otpuštanja pritiska u ekspres-loncu bez da se režimu učini bilo kakva šteta. 

Doduše, ja kad vidim zastave i skandiranja sa jučerašnjeg protesta, ja ozbiljno počnem da razmišljam za koga ja tu navijam. I odgovor je da ostaje jedan jedini razlog da navijam za studente: ko god dođe na vlast neće imati taj nivo kontrole nad apsolutno svime što se dešava u Srbiji koji je za proteklih 13 godina izgradilo radikalsko zločinačko udruženje. 

• Like 6
  • Thanks 1
Posted (edited)

Advokati će skupiti individualne zahteve za odštetu zbog posledica izazvanih upotrebom zabranjenog zvučnog topa.

Verujem da je to penal za Sud za ljudska prava u Strazburu, koji inače godinama unazad državne organe u Srbiji časti kaznama, koje država nakon toga isplaćuje. Prikupe se izjave i dokumentacija, audio i video zapisi, pa se tim čikama u Strazburu olakša donošenje odluke.

Žena i ja nismo bili u tom delu gde su ljudi popadali zbog zvučnog topa, ali naš klinac jeste sa kolegama sa faksa. On će biti deo te kolektivne tužbe, jer je spreman da da izjavu kada do toga dođe.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 18
  • Pumpaj! 1
  • Ruke su vam krvave! 2
Posted
5 minutes ago, djura.net said:

Nema dileme da Vucic vodi bolju spoljnu politiku od Tadica, ali svakako ne puno bolju. Vrlo slican obrazac.

Ono gde je Tadic milon puta bolji bio od Vucica je sloboda govora, ljudska prava i demokratija. Tu su neuporedivi.

Ne vodi on bolju spoljnu politiku - to je nastavak iste politike samo su geopolitičke prilike drugačije.

Pa ako se ljubio i grlio sa onima koji su mu ubili predsednika stranke, što onda ne bi dopustio i slobodu govora koja je tada opet najviše koristila kome? Pa smradikalima...

Sve se to izleglo ispod iste kvočke.  Udbe ili njihove majke KGB-a.  

Jedina anomalija u tom sistemu je bio Djindjić i zato su ga i streljali.  I još posle poturaju preko tih istih ruskih igrača Vrzića i ostalih usbaša priče da ga je ubio Zapad.

Dok ljudi ne shvate šta je ovde najveći problem dotle neće biti bolje. Vučić je samo jedna faza, etapa u toj celoj priči - i sama njegova smena neće nam doneti ništa posebno osim male satisfakcije da ne gledamo više tog bolesnika...

• Like 1
Posted

Oni kreteni su još i slavili upotrebu tog zvučnog topa kod one nakaze u informeru, dakle znali su da će ga upotrebiti pa sad eto na svima nama je da to isteramo na videlo. Dakle tužbe protiv ovih iz studija i pritisak da priznaju odakle im info za upotrebu topa. Onaj se dere"bravo vule" ko je vule? Ajde braćo pravnici i advokati pokažite se. Lako je pametovati studentima, ajde da nešto sami uradimo. Da hiljade ljudi podnese prijave da sutra i narednih dana uđemo u pravi štrajk, ili da čekamo da neki poginu a mi da se vratimo.

• Like 3
Posted
17 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nije bilo tuce, mrtvih, paljenja zgrada, ni ispunjenja zahteva ni posle NS, Kragujevca i Nisa, pa nismo pricali da ti protesti nisu uspeli. Beograd je samo lanac u tom nizu koji ispraca rezim, i niko nije ocekivao da bude kulminacija nego logican sled. A broj koji je izasao je upravo to. Protest je uspeo ne samo zbog toga sto je bio najmasovniji u istoriji, nego i jer smo izbegli krv u sekundi iako je vlast provocirala sa kriminalcima u parku i zvucnim topom. Dakle 2 u 1. Vucic (jos) nije izgubio izbore da se ocekuje 5. Oktobar, i jos (uvek) ima policiju i pretorijanske nazi formacije (cacije) pod svojom kontrolom. Juce nije moglo nista vise od ovoga, bez hiljade i hiljade mrtvih koji ce da stanu u prve redove i jurisaju preko parka dok ih ostali iza njih ne pregaze sve i dodju do skupstine, prosto na brojnost, i zapalimo predsednistvo i skupstinu, RTS i sta vec. I onda da vidimo i molimo Boga da ce to nesto da promeni, a nismo sigurni da hoce.

• Like 2
Posted
7 minutes ago, Kooineeperk said:

To je pitanje - Da li je casa polu puna ili polu prazna?

Ne bih rekao da je ovo pitanje polučaše, več su to dve stvari - jedno je studentski protest u celini, koji (još) nije uspeo, drugo je jučerašnji skup koji jeste uspeo, kao kulminacija svih šetnji i skupova u poslednja dva meseca. Išlo se po celoj Srbiji, došlo je do buđenja ljudi, brojevi su rasli, da bismo na kraju došli ovde i "prebrojali se".

I to je kraj ove faze. Dalje šetnje nemaju mnogo poente (moguće da bi bile i ispumpavanje) i mora se preći na novi način protesta. Šetnje i skupovi su poslali svoju poruku masovnošću, energijom i organizacijom. Vlast je poslala svoju poruku zvučnim topom.

Mora se sada u sledeću fazu i što se nje tiče ne bih imao mnogo toga da dodam na sjajan Arsenijev post.

• Like 12
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, diego said:

Juce nije moglo nista vise od ovoga

Moglo je da se ide do gradilišta ekspo i da se blokiraju okolni putevi. To bi njega zaboljelo i natjeralo da pokaže svoju pravu prirodu maloumnog radikalskog zločinca.  

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Beonegro said:

Moglo je da se ide do gradilišta ekspo i da se blokiraju okolni putevi. To bi njega zaboljelo i natjeralo da pokaže svoju pravu prirodu maloumnog radikalskog zločinca.  

Zapravo, kad me vuces za rec, mogla je Narodna Skupstina da se zauzme jer nije bila zasticena kao predsednistvo i nije bilo cacija. Ali gledamo sta studenti zele i na koji nacin oni ovo vode, jer sta god rade dobro rade.

Posted

Lujka nas zavila u medijski mrak, sve institucije razjebo ko zna šta nam je sve uradio iza ledja, ruši gradi rasprodaje kako oće, ljudi ginu zbog korupcije koja je ko u Afričkim zemljama, obogatila se najveća bagra ...konačno se narod pobunio dešava se nešto veliko ... vi bi da oni uzmu motke i razjebu pandure i sve ove plaćenike što ga čuvaju pa onda pink,rts,informer,hepi, skupština, pa izudaraju pa lepo na terazije žeksa, djv a, krloa , bizona. Katran i perje.  Lepo zvuči neću da kažem...

Posted (edited)

Divna slika juce. 

Ne znam da li imate predstavu koliko ljudi je doslo samo iz zapadne Srbije.

Jedan od primera je taj da je kolona na Milosu velikom stala kod Jakova, a moji drugari su u tom momentu u koloni bili kod iskljucena za Ub!

Ono sto sam video je dosta ljudi koji su bili spremni da ponove 5. oktobar. Bilo je dosta starijih ljudi koji su samo cekali da neko povede akciju uz komentare pa nismo valjda dosli da bi setali.

Edited by Dragan Mićić
  • Like 1