Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

On 1/9/2025 at 1:29 PM, bodo said:

Slažem se, postaje baš iritantno za gledanje. Moram priznati da sam puno više uživao gledati Nba u vreme Jordana, Barkley, Duncan i inih nego sad a tada je prenosa utakmica bilo na kašičicu. Nešto je prenosio DSF a nešto premier a ja skidao kodove za Nagravison2  scramblovanje da bih mogao gledati. A nešto je prenosio i talijanski Rai sport uno. Zlatna vremena gledanja nba bar šta se mene tiče. 

Dobro, kod nas je bilo. Petkom i subotom, od nekih 23:00 do tipa 05:00 su bili prijenosi, nedjeljom je išao NBA action. 1992/1993 je, ja mislim, prva sezona koju su prenosili. Sezona u kojoj je Dražen bio All NBA igrač. Mislim da mu je to bila zadnja sezona. Sljedeće je u NBA došao Kukoč (u to sam siguran jer je preskočio EuroBasket zbog toga). Prenosili su 30ak utakmica regularne sezone, cijeli playoff, i, naravno, All Star vikend (svake godine sva 3 dana). To je bilo neusporedivo bolje nego danas. Ako se i radi o nostalgiji i prezasićenosti što se tiče utakmica, to definitivno nije slučaj sa All Star vikendom. Bio je bolji nego danas. U zakucavanju i tricama su se natjecale zvijezde lige, a All Star utakmica je bila sigurno 50% kompetitivna (za razliku od današnjih 0%). Što se tiče prijenosa, Chicago je bio prvi izbor. Nekog drugog bi prenosili samo ako Bullsi nisu bili na rasporedu. Bullsi bi tada bili u skraćenoj snimci (ako se dobro sjećam). Nedjeljom popodne je išao NBA action. Negdje sredinom dvijetisućitih su u potpunosti prestali prenosit NBA, a prije nekih 5-6 godina su počeli ponovno. Ne znam koliko utakmica niti koliko često jer mi je, u to vrijeme, zanimanje za NBA bilo gotovo nepostojeće. A i nema smisla da, u današnje vrijeme Arena i Sport Klubova, HRT prenosi NBA. Osim ako nije bilo moguće otkupiti prava za pojedine utakmice umjesto za cijelu sezonu. Zanimanje mi se vratilo dok sam gledao playoff u Bubbleu. Tamo sam vidio najboljeg igrača u povijesti košarke kako je, iako u minusu 1-3, dve serije u nizu dobio u G7.

Očajno su defanzivno,a i u napadu nije sjajno i to sve bez Luke i Kajrija. Denver nije ni blizu kontender,a da trejduju MPJ bi bila još veća glupost. 

Mareja trejdovati na kraju sezone za jednog defanzivnog SG i jednog 4,5 koji će biti treći visoki u rotaciji iza Jokića i Gordona. 

Za kusur mogu da uzmu i Huertera i eto lepo potrošene plate Mareja.

Ne volim pljuvanje po jednom igraču (nazvao bih to Luka sindrom-om, znaće oni što prate Zvezdinu temu :s_d:), ali ovo što igra Jamal je zastrašujuće loše. Energetski očajan, stoga defanzivni krater, a u napadu neinteligentni ball-stopper koji uvijek bira ili pogrešna ili preteška rješenja. Kako drugačije objasniti činjenicu da lik koji je principski fantastičan šuter ima eFG% od 50% dok je prosjek lige 54%. Trenutno kamen o vratu Nuggetsa, ostaje pitanje da li može da se izvadi iz bezdna u kome se trenutno nalazi. Bilo bi lijepo da se zarazna energija RW-a malo primi i kod njega...

• Like 5

55 minutes ago, Barkley#34 said:

Po procentima šuta i vizuelnom utisku rekao bih da Dalas vodi nekih 15 razlike a ono skoro egal.

Procitali ovaj post pa evo vode 18 razlike, sad je vec mnogo bolje. Svaka cast Lajvliju, mrsav ko grana ali se bori kao lav.

Jokic -15, petorka ocajna kompletno ali rezerve okrecu, strasno

Edited by Zli Gli

Vodis 20 razlike krajem 3/4 i na kraju izgubiš glat 10 razlike. Nevjerovatno...

Ali vidilo se da Dalas nema dovoljno municije bez 2 najbolja igrača i da je pitanje momenta kad će stati šut.

Upropastiše ih povrede a mogli su biti medju 2-3 ekipe na zapadu. 

• Like 2

Ne igraju Nuggetsi dobro, ovaj Dallas bez Luke i Kajrija je ispodprosječna ekipa. Dozvoliti takvoj ekipi +17 u prvom, pa nakon stizanja +19 u drugom poluvremenu je neozbiljno i nije odlika šampioskih ekipa. Nažalost, ovakvi crni minuti u kojima dopuštaju protivniku pravljenje ogromne razlike postaju trademark ove ekipe. Dovoljno je prisjetiti se prošlog plej-ofa i, recimo, sedme utakmice protiv Vukova kada su izgubili prednost od +20? Ove sezone već 11. put preokreću dvocifrenu prednost protivnika, ali bi mnogo bolje bilo da u takve situacije ulaze rjeđe...

Edited by Ječmendo
  • Like 1

2 hours ago, Bugl Khan said:

Dobro, kod nas je bilo. Petkom i subotom, od nekih 23:00 do tipa 05:00 su bili prijenosi, nedjeljom je išao NBA action. 1992/1993 je, ja mislim, prva sezona koju su prenosili. Sezona u kojoj je Dražen bio All NBA igrač. Mislim da mu je to bila zadnja sezona. Sljedeće je u NBA došao Kukoč (u to sam siguran jer je preskočio EuroBasket zbog toga). Prenosili su 30ak utakmica regularne sezone, cijeli playoff, i, naravno, All Star vikend (svake godine sva 3 dana). To je bilo neusporedivo bolje nego danas. Ako se i radi o nostalgiji i prezasićenosti što se tiče utakmica, to definitivno nije slučaj sa All Star vikendom. Bio je bolji nego danas. U zakucavanju i tricama su se natjecale zvijezde lige, a All Star utakmica je bila sigurno 50% kompetitivna (za razliku od današnjih 0%). Što se tiče prijenosa, Chicago je bio prvi izbor. Nekog drugog bi prenosili samo ako Bullsi nisu bili na rasporedu. Bullsi bi tada bili u skraćenoj snimci (ako se dobro sjećam). Nedjeljom popodne je išao NBA action. Negdje sredinom dvijetisućitih su u potpunosti prestali prenosit NBA, a prije nekih 5-6 godina su počeli ponovno. Ne znam koliko utakmica niti koliko često jer mi je, u to vrijeme, zanimanje za NBA bilo gotovo nepostojeće. A i nema smisla da, u današnje vrijeme Arena i Sport Klubova, HRT prenosi NBA. Osim ako nije bilo moguće otkupiti prava za pojedine utakmice umjesto za cijelu sezonu. Zanimanje mi se vratilo dok sam gledao playoff u Bubbleu. Tamo sam vidio najboljeg igrača u povijesti košarke kako je, iako u minusu 1-3, dve serije u nizu dobio u G7.

HRT je ranih devedesetih davao skracene snimke finala,mozda i polufinala(govorim o sezonama 1992/93 i 93/94). Snimke regular sizon tekmi bi isle ponedjeljkom popodne,mozda 2 ili 3 tekme mjesecno. To su bile dosta kratke snimke,oko sat vremena. Onda je valjda u sezoni 95/96 pocela 'Noc kosarke', unutar koje bi prenosili jednu tekmu, to je uglavnom islo petkom ili nedjeljom. Favorizitali su meni tada antipaticne Bullse,ali gledalo se.

DSF je imao 3 snimke tjedno, radnim danima oko 17h.

All-star hepeninge su svi pratili, onaj sa Mitchom Richmondom iz 1995. ili 1996. mi je bio najjaci.

Imao sam prijatelja koji mi je iz Amerike donosio hrpu BASF/TDK 240-minutnih vhs kazeta sa po 2 tekme, jos od kasnih 80-ih. Tako se pratilo. Fun times.

• Like 1

On 1/10/2025 at 5:25 PM, gggggggg said:

btw pre neki dan odigrana utakmica sezone cavs okc i bilo ukupno cetiri komentara na topiku. razumem da je sredina nedelje i da ljudi spavaju i sve ali opet igrali ekipe sa istorijskim sezonama, obe na pejsu za 70 pobeda, sa razlicitim stilovima i vrhinskim individualcima na obe strane i ako ce se gledati neka utakmica onda je to ova i opet malo ko je gledao. eto, tu je bilo i kompetetivnosti i rivalstva i pre nego sto je utakmica pocela i to ne ono fejk napravljen hajp, nego legit i momci iz obe ekipe dobrano ispostovali.

lakse je zakukati o faulovima i kako je liga sranje i to bukvalno par sati posle ove brutalne utakmice :lol_2:

Zato što nitko ne navija ni za jednu od te 2 ekipe. Moja pretpostavka. Ja recimo pod obavezno gledam samo Denver. Od ostalih timova pogledam Dallas i Clipperse. Za više stvarno nemam ni vremena ni volje. Pa 5 sati dnevno bi gledao sport u prosjeku. Ko za to ima vremena? Da igraju ne znam kako povijesnu sezonu, Cavsi i njihovih 60 trica po utakmici me ne zanimaju. A i muka mi dođe kad vidim Mitchella. Odmah se sjetim da je bio Denverov pick na draftu. Samo je Mitchell dobio trade u Utah za neke anonimuse, a Murray je dobio jedan od najvećih ugovora u NBA.

Indijana je ušla u formu iz lanjskog plej-ofa, nakon -13 u prvom poluvremenu rasturili su skoro pa nepobjedive Cavse u drugom i to bez Haliburtona. Istina da su Cavsi imali očajno šutersko veče, ali su pokazali da su ranjivi. Ove godine bi plej-of na Istoku konačno mogao da bude bolji i konkurentniji od onog na Zapadu...

• Like 1