Jump to content

ljutikrilo

Član foruma
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ljutikrilo

  1. uh, epski smo se raspali ubili su nas svojom atletikom, trčanjem i tranzicijom... na strani pomoći smo brljali, prodore nismo mogli da im branimo, višlji su, jači su, a mi smo uvenuli kao popišano cveće.... ako monk ne igra, a lajls ima nula poena, dobro smo mi i prošli... klupa ove sezone jednostavno nije dobra; vezenkov, duarte, pikovi druge runde, ili nije bilo strpljenja za njih, ili su baš promašaji. vezenkov je jako malo igrao, duarte takođe je imao duge periode prikucanosti za klupu. uopšte klupa nam je bila prilično nekonstantna, malo igra pera, malo igra žika, malo igra rade... jbg kigan marej je nastavio da raste ali i dalje ima utakmice u kojima nestane. ok, druga sezona, lagano sa njim. svetle tačke : kion elis i to što je devion mičel konačno pronašao svoju ofanzivnu igru. ustvari počeo je da pogađa trojke i poludistancu. u prvom delu sezone sam mislio da će biti trejdovan. progutali smo barnsov ugovor koji mu je vlade dao, bio je preplaćen, ali pamtim mnogo gore ugovore od njegovog. međutim, ovaj novi 18 mil. na 3 godine je baš kriminal... ne znam jel tu mogao neki lowball da se uradi, verotno su postojale neke restrikcije - ne znam, nesam školovala. on je u laganom ali konstatnom downhill-u kakav li će herter biti posle povrede? kakav ugovor možemo da ponudimo monku? zadržavamo pika na prilično slabom draftu, nadam se da ga nećemo trejdovati da bi se rešili, bem li ga, barnsovog ugovora... tako to ide kada ti se vuku repovi od prethodnih sezona.
  2. 5-0? nokaut utakmice kupa dejvida šterna se ne računaju kao ligaške? ja mislio samo finalna se ne računa... da, imamo problem da ih branimo, vole da forsiraju alley-upove i tako eksploatišu sabonisovu ispodprosečnu atletiku. ja ipak verujem da ih ovaj put dobijamo jer su mi pelsi fazon - igraju dobro do jednog momenta u sezoni, kada sledi slobodni pad i onda su sposobni da izgube i od MZT-a. prošle sezone su početkom januara bili 3. na zapadu i onda raspad, bili su 9. na kraju i pukli u plej-inu. ove sezone im se taj negativni klik već desio.
  3. ej, pa mi zadržavamo pika na sledećem draftu... eto bar nešto pozitivno. monte je dosad dobro draftovao, sa 13. mesta ima šta da se probere a najbolje je to što nemamo potrebu da jurimo određenu poziciju. atlanta će morati da se strpi za svog pika - ako im ove sezone nismo isporučili pika koji je top14 zaštićen, onda sledeći draft dobijaju top12 pika... ako ni tog ne dobiju, '26 dobijaju pika sa top 10 zaštitom.
  4. mi ispadamo iz plej-na, i to od hipstera, opet... ako ne od njih, onda od šternovih miljenika monk se povredio, herter se raspao (igrao toplo-hladno ali uglavnom hladno) pa se se i on povredio
  5. ja nekako imam filing da je vlade bio lepo plaćen da drži jezik za zubima po pitanju odgovornosti za taj kobni draft. naravno da treba da ga podjebava dončić, zajebao se debelo.
  6. po stoti put, propuštanje dončića nije bila divčeva odluka nego odluka vlasnika viveka ranadiva. imali su večeru svi đumle u BG tokom F4 evrolige, čak je i bogdanović bio prisutan. te neke najvažnije odluke je gazda donosio sam, divac je tu bio paravan, kao što je i pit d'alesandro pre njega. nije se gazda petljao kada se vlade sa portlandom đora za rezerviste ili nešto slično. ona izjava, povodom trejdovanja bugija kazinsa za hilda - "imao sam bolji dil juče" je bio zbog toga što, za svaku bitnu odluku mora prvo gazda da se obavesti i on da apruvuje, pa tek onda da se sve potpiše. dovođenje luk voltona je isto gazdina odluka. draftovanje papajanisa sa 13. mesta je npr divčeva odluka.
  7. pa to nam je najveći kvalitet - nikad ne znaš ko će da iskoči iz drugog plana foks, sabonis i monk su standardno dvocifreni, i onda je pitanje ko će još da iskoči... nekad kigan marej ispogađa trojke, nekad barns odradi svoje, nekad se herteru otkači dizna, nekad lajls...
  8. FIBA i NBA u simbiozi? https://www.b92.net/sport/euroleague/vesti.php?yyyy=2024&mm=03&dd=11&nav_id=2495007 da pogađam, 62 ligaške pa plejof?
  9. arapi su ovde na praksi, jedino što ne znamo koliko će trajati ta praksa... 5-6-7-10 ili 12 godina ako ne možemo da eskiviramo učešće arapa, slažem se, daj da im izmuzemo pare... pritom ako i izmuzemo, ko zna gde će te pare završiti.. ali bojim se da će ti isti arapi da podmite nekoliko njih koji se pitaju i tako reše situaciju. ili, možda navataju psiha da on urgira kod srpskih klubova... ne sećam se šta im je prodavao, PKB ili tako nešto katalonskoj evroligi želim skoriju propast, ali neće ta propast u skorije vreme da se odmota, tako da to da se treba navikavati na nove okolnosti. a sve je ovo zbog (za košarku) ogromnih dugova barse i reala. kad su je osnovali pre 20+ godina izgleda da nisu taj biznis projekat izdumali kako treba, omanuli su na nekoliko polja, finansijskom pod broj 1. sad, da su pametni, a i da vuk ostane sit i ovce na broju, mogli bi da prošire EL na 20 timova, ali i da ih podele u dve grupe po 10 ekipa, tako da makabi i dubai nikad ne igraju istu grupu. sretnu li se u plejofu, izvolte na kipar da igrate te utakmice. 16 ekipa i igramo svako sa svakim se ubrzo pokazalo kao jako zamorno, a 18 je već mašina za mlevenje mesa. usrani real i barsa igraju po 10 derbija u jednoj sezonu, kome se to više gleda? dajte nam fibinih 24 pa u 4 grupe, jebo više ovo, postaje monotono!
  10. riknuli od nesrećnog detroita pa dobili denver ... daj šta daš, samo da smo u top 6
  11. nebuloznih li trejdova... jel realno da se toronto onako ciganiše oko dinvidijevog bonusa? ili je dinvidi jednostavno pro'po? oko hilda, em ima masan ugovor, em je rupa u odbrani, em mu je i tehnika upitna (ili je samo nonšalantan)
  12. ovoga sam se bojao zadnjih 3 godine bedak
  13. bogami barns je lepo nagrdio svoj bivši tim... jako bitna pobeda, em što je protiv hipstera, em što je u neizvesnoj završnici
  14. ok, ceo taj trejd mi sada ne izgleda toliko iracionalno, mada i dalje mi delujete kao NBA primadone... kad vam nešto treba, pokreću se nebo i zemlja pored svih pogodnosti koje su te ekipe imale, ne deluje mi da im je baš gorelo pod nogama da taj trejd prođe
  15. mi smo sa jednim 12. pikom rešili sve svoje probleme meni i dalje nije najjasnije kojom logikom ste provukli vestbruk trejd i šta je tu juta dobila na kraju? daklem: vi vestbrika, toskano-andersona i demijena džonsa u jutu, dobijate pacova iz minesote, te bizlija i vanderbilta iz jute... i dali ste pik juti juta šalje konlija i novčić aleksander-šetača u minesotu, šalje i 3 pika druge runde i dobija pik prve runde od vas (2027, nezaštićen), vestbrika, toskano-andersona i demijena džonsa minesota se rešila pacova, dobija dvojicu putnika iz jute, 3 pika druge runde (jebo pikove druge runde, postadoše izgovor)... i otpustila nekog sa kraja klupe da se napravi prostor a onda, da dodamo malo vegete na ovaj bućkuriš ok, nisu mu isplatili sav taj keš, ni u ludilu. jer... ok, uštedeli su, ali nije mi to neka madafaka ušteda... a i pitanje je da li je konlijev ugovor bio full garantovan vestbruk je budala ili ga bole uši za pare? verovatno oba ok sad je i meni malo jasnije jer sam istovremeno guglao... međutim sa druge strane je jedan deni ejndž bre. očekuješ da će vam kleštima uvrtati testise a on je ovamo izveo silnu akrobatiku da bi dobio vašeg pika iz 2027. koji uopšte ne mora biti visok, jer ste skolni dovođenju skupih FA ok, uštedeo je nekih 13-tak miliona. možda i izbegao porez na luksuz, to sad stvarno ne mogu da guglam. jedino ako je ejndž sa ovim trejdom hteo da poruči: ljudi nisam ja baš tolika stipsa, nemojte bežati od mene kao da sam šugav. i jedno bonus pitanje za kraj: šta je minesota dobila sa ovim? rešili se pacova?
  16. četvrti u nizu 😧 jel se to luk volton nešto mota oko tima? trebalo bi ga preventivno vezati za radijator.
  17. pokušavam da budem pesimističan kao frensis ali ne ide mi... ipak imamo 6 pobeda više nego poraza. još uvek me drži oduševljenje od prošle sezone jer smo završili kao treći na zapadu, ej, pa to je bila senzacija kao da je milvol osvojio FA kup. ali... 3 poraz u nizu, nije dobro, riknemo li i četvrtu, to je već panika. pala je malo forma, možda smo čekali da se finiks raspadne u finišu, bilo je srljanja, a bilo je i poklon faulova finiksu. pozitivne stvari - herter daje znake života, vezenkov je odigrao dobru tekmu i bio dvocifren, niko od startera nije trokirao. mislim da braun treba da ustali rotaciju... davao je minutažu i levo i desno, ok, bliži se februar i odluči da za onih 10 koji će finiširati regularni deo. i, daće bog, i igrati plej of.
  18. detroitu je beglijevih 12 mil. mnogo, šalju ga za ništa i još daju dva pika druge runde pride. a zadržavaju vajzmena. sada je vašington ekipa na najnižim IQ-om, što košarkaškim, što sociološkim. i to ne trenutno, nego i istorijski... kuzma, pul, begli... dajte još i bena simonsa pa kad je bal, nek je na vodi... on bi možda ukupni košarkaški IQ podigao, ali nezrelost i psihološka nedoraslost bi probila sve plafone jel ovo prvi put da smo riknuli dve za redom? mislim da će biti bounce back, nije za paničenje. ali me riđi brine sve više i više, ovaj njegov slamp se odužio devionu mičelu je malo skresana minutaža, možda bi tu neki trejdić mogao da se očekuje... ja ne bih voleo da ode, radije bih čekao da nabaci šut. jer ko se na hilda opeče, taj uzdiže svakog ko u odbrambenom stavu može da isprati nekog duže od jedne sekunde.
  19. mene raduje što se od EL pravi veći cirkus nego što je do sad bila... jer strpljivo čekam kraj ove španske hegemonije kao što sam pisao, kapiram da je arapima ovo samo faza i da neće ostajati dugo u evropskoj košarci. ili je ovo praksa za kasniji tender i kupovinu NBA tima, ili praksa za osnivanje neke naftaške regionalne lige u persijskom zalivu. pa kad kembi vokeru ponestane opcija u NBA, pravac dubai, abu dabi, bahrein, katar... i onda, kad arapi nađu novu igračku, zavrnu česmu za EL, posledično se nadam da bi se EL raspala. nije da me FIBA preuzimanje nešto posebno veseli, ali biram manje od dva zla.
  20. u bablu je igrao startnu četvorku za portland... ali portlandu je neko ozbiljan falio u principu je centar koji povremeno može na 4 ne sećam se da se na SP nešto izdvajao nek navijači lejkersa kažu koju...
  21. učinilo mi se da si napisao najsmešnije ... moraću da menjam dioptriju
×
×
  • Create New...