Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Samo ovde još jednom da pohvalim Vezenkova i njegovu košarku. Bratko je dostigao taj Jokićevski nivo (za EL standarde, naravno) gde sve što uradi izgleda najlakše moguće. Skoro nikad nema potez više, ima baš puter meku ruku, minimalno komplikovanja i nekog odlaska u nekošeno, na sve to mi deluje kao sjajan momak i saigrač, baš ga vidiš kako se raduje dobrim potezima ostatka tima, sve suprotno od dosta nekih egoista koji gledaju samo sebe i svoj učinak. On je danas ono što je Mirotić bio u onoj povratničkoj sezoni nakon NBA - igrač za koga možeš ruku u vatru da staviš da će isporučiti svoje.

• Like 22

6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Samo ovde još jednom da pohvalim Vezenkova i njegovu košarku. Bratko je dostigao taj Jokićevski nivo (za EL standarde, naravno) gde sve što uradi izgleda najlakše moguće. Skoro nikad nema potez više, ima baš puter meku ruku, minimalno komplikovanja i nekog odlaska u nekošeno, na sve to mi deluje kao sjajan momak i saigrač, baš ga vidiš kako se raduje dobrim potezima ostatka tima, sve suprotno od dosta nekih egoista koji gledaju samo sebe i svoj učinak. On je danas ono što je Mirotić bio u onoj povratničkoj sezoni nakon NBA - igrač za koga možeš ruku u vatru da staviš da će isporučiti svoje.

Jedino što se nije rodio malo zapadnije... George Weah košarke.

• Tuzno 1

23 minutes ago, JPM said:

Jedino što se nije rodio malo zapadnije... George Weah košarke.

Gde nadje Weah-u pored zivog Berbatova 😮

ajd sto su Bugari, nego su obojica lezerne majstorcine ove igre, first touch i mekoca za proucavanje.

• Like 7

Meni nije jasno zašto se toliko gura Papajanis ispred Jaitea i zasto je on uopšte dosao kao zamena za Hola, pored Montejunasa kao deff kratera i dobrog napadaca.

Jos samo na leto da jure Ernangomeza i upotpunili bi over poene protivnickih centara.

• Like 1

Red je da se smanji broj mečeva. Pretpostavljam da bi se igralo 9x2 sa timovima iz svoje konf. i 10x1 sa onima od preko.

Po tri idu u plej-of, a još po dva u plej-in, cenim. Da li bi se plej-in igrao po konf. ili u totalu?

Ako bi se pravile konf. po regionalnom principu, sa nama bi bili dvojci iz Atine i Istanbula. Milina jedna...

Možda bi ispreturali konferencije, da ne budu istok-zapad.

• Like 3

Konferencija zapad:

Barselona

Real

Baskonia

Paris

Asvel

Bajern

Milano

Monako

Alba

Virtus

(eventualno ulazak Valensije/Londona a izlazak Virtusa/Asvela/Albe) 

Konferencija istok:

Olimpijakos 

Panatanaikos

Zvezda

Partizan

Fener

Efes

Makabi

Žalgiris

(Eventualno ulazak Hapoela, Dubai, Ritasa i možda ako se vrate Rusi i CSKA/Zenit/Uniks/Lokomotiva i u tom slučaju ispada neko). 

Edited by Čočo

23 minutes ago, Borca said:

Mozda ne bi bile konferencije istok/zapad , mozda bi se kao i u Evrokupu izvlacili timovi ko ce u koju grupu.

Siguran sam da ne bi bilo istok zapad, nego mešano.

Obavezno KKP i CZ u različite grupe, pa da se 10 meseci raspravljamo čija je jača.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Ha-ha 20

Sa dva ruska tima moze idealno da se pravi istocna i zapadna konferencija, bar u geografskom smislu: Barsa, Real, Baskonija, Asvel, Paris, Monako, Bajern, Alba, Virtus, Armani (Zapad) i Zvezda, Partizan, Zalgiris, Pao, Oli, Fener, Efes, CSKA, Zenit, Makabi (Istok). Jedini problem je tu da je Istok ipak malo prejak ako se Makabi i CSKA vrate na nivo pre rata.

27 minutes ago, Borca said:

Mozda ne bi bile konferencije istok/zapad , mozda bi se kao i u Evrokupu izvlacili timovi ko ce u koju grupu.

Pre 3 godine i 11 meseci smo pisali o ovome i zakljucili da nije realno (search dobro radi 😄 ). Ajd sto vreme leti, nego sto se okolnosti menjaju.

Anyway, zreb pre geografije svakako. I to dirigovani, ili prema plasmanu od prosle godine ili da raspari ekipe iz iste drzave. Uzavreli jugoistok najvise vredi EL ako bude dozivljaj, a ne ako se grupise i izoluje.

• Like 3

18 minutes ago, realno *w said:

Siguran sam da ne bi bilo istok zapad, nego mešano.

Obavezno KKP i CZ u različite grupe, pa da se 10 meseci raspravljamo čija je jača.

U tom slucaju bi bila samo jedna medjusobna utakmica u Evroligi u sezoni ako se ne bi sastali u plej-ofu (igras sa svih 10 iz druge grupe po jednu utakmicu, sa 5 kod kuce i sa 5 u gostima) i onda bi naravno glavna "zavera" bila zasto je bas nas tim gost u toj utakmici i ko nam je to smestio.

• Like 1
  • Ha-ha 3

1 minute ago, Borca said:

U tom slucaju bi bila samo jedna medjusobna utakmica u Evroligi u sezoni ako se ne bi sastali u plej-ofu (igras sa svih 10 iz druge grupe po jednu utakmicu, sa 5 kod kuce i sa 5 u gostima) i onda bi naravno glavna "zavera" bila zasto je bas nas tim gost u toj utakmici i ko nam je to smestio.

Grobari: Vucic svuda ima svoje pipke

Delije: nova zavera protiv Srbije, nedajmo se zapadnim tlaciteljima i lazne opozicije Bodiroge...

• Thanks 1

Koliko ja znam granica istoka i zapada još od Rimskog carstva je Drina. Prema tome Zvezda bi bila u istočnoj, a Partizan u zapadnoj konferenciji, ne vidim gdje je tu problem. :s_d:

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 18

Pricu o konferencijama u EL, i posebno o ovom sistemu "2x sa svojom konf + 1x sa drugom konf" smo razglabali ovde, secam se da sam pisao i sastave konf ako se dele na istok i zapad.

Meni je to ok ideja, s tim da sam pre za zrebanje. 

LS u fudbalu pokazala da moze biti zanimljiva i bez uzvracanja gostovanja. A vidimo da nereciprocan sistem "radi posao" i u NBA. 

Samo bih voleo da ne postoji F4 nego PO do kraja. 

• Like 1

1 hour ago, Sharp said:

Koliko ja znam granica istoka i zapada još od Rimskog carstva je Drina. Prema tome Zvezda bi bila u istočnoj, a Partizan u zapadnoj konferenciji, ne vidim gdje je tu problem. :s_d:

Hmc ne razumem.

Ali znam da je Železnik zapadnije od Humske.

• Like 1

1 minute ago, BattleBender said:

Hmc ne razumem.

Ali znam da je Železnik zapadnije od Humske.

Druze... :ajme:

Ajde da je neko drugi ovo postavio pa da si se nakacio da na to patkometrises... ali @Sharp-u si ovako odgovorio, koji je neutralan, a i ocito se zeza (i ubo je i vise nego odgovarajuci smajli)... cccc...

• Like 1

2 hours ago, Kooineeperk said:

Druze... :ajme:

Ajde da je neko drugi ovo postavio pa da si se nakacio da na to patkometrises... ali @Sharp-u si ovako odgovorio, koji je neutralan, a i ocito se zeza (i ubo je i vise nego odgovarajuci smajli)... cccc...

I još sam iz Hrvatske. :lol_2:

• Like 3
  • Ha-ha 6