Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Recommended Posts

Posted

Tema ima takav vajb da kad bih sad napisao nešto vezano za suđenje na utakmici Krka - Partizan, to bi bukvalno bilo shvaćeno isključivo kao flejmovanje, tako da ću da sačekam malo i da pitam sharpa za jednu situaciju.

Posted

8 sekundi su bila dobra odluka, gleda se momenat kada igrač napada ostvaruje posed lopte u prednjem polju. U tom trenutku je bilo 15 sekundi na satu za napad.

Sa druge strane poprilično sramotni koraci iz kojih je išla tehnička treneru Krke, kao i dosuđen faul nad Karlikom u prodoru za idealnu odbranu i najpravilniji mogući cilindar. 

Uvek se zapanjim do kog nivoa je Javor spreman da se bruka. 

• Like 2
Posted
11 minutes ago, Manu said:

dosuđen faul nad Karlikom u prodoru

Ako misliš na faul za zadnja dva poena na meču, ja sam siguran da nije bilo faula, ali ako bude usporeni snimak, pa da prodiskutujemo.

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Manu said:

Sa druge strane poprilično sramotni koraci iz kojih je išla tehnička treneru Krke,

Meni je isto nejasno što su svirani koraci.

Edited by Barkley#34
Posted
9 hours ago, steva cenejac said:

Ima tek 18 godina.

Izvinjavam se onda momku, delovao mi starije. Al ono je stvarno bilo užasno, faul u napadu prilikom šuta za 3, dodavanje u ruke protivniku, gaženje linije, koraci...Amaterski delovao, e onda ga je ovo zakucavanje spasilo. Lep potez.

Posted
11 hours ago, Barkley#34 said:

Meni je isto nejasno što su svirani koraci.

Koliko sam video onaj proćelavi sudija je svirao korake i jednom rukom pokazivao da se Persons okretao. 'Bem li ga kakva su pravila u ovakvim situacijama. :smiley33: A Javor je pokazao tehničku treneru Krke.

Posted

Ta odluka za korake cini mi se nista nije ni promenila, jer je Karlik promasio slobodno bacanje za tehnicku i Partizan nije poentirao. I to je bilo u regularnom delu. Onih 8 sekundi su ispravno dosudjene, a najsumnjiviji mi je zapravo faul nad Karlikom za pobednicka bacanja. Mislim da je to prelako dosudjeno s obzirom da je bio napad za pobedu. Uopste mi nije delovalo kao faul, a ako je bilo kontakta to je bilo nesto minimalno. Da, znam da se treba drzati pravila koliko god da je vremena ostalo do kraja utakmice, ali po meni ipak treba imati osecaja za utakmicu i desavanja na terenu. Krka je bila visestruko slabiji rival i zasluzila je minimum jos jedne produzetke.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ali onaj lakat sto je Rambo uvalio Skeemsu po sred face. A sudije u fazonu, nothing to see here...

Prenosio mu loptu preko glave...

:classic_ninja:

Posted
34 minutes ago, СтелаРоса said:

Ta odluka za korake cini mi se nista nije ni promenila, jer je Karlik promasio slobodno bacanje za tehnicku i Partizan nije poentirao. I to je bilo u regularnom delu. Onih 8 sekundi su ispravno dosudjene, a najsumnjiviji mi je zapravo faul nad Karlikom za pobednicka bacanja. Mislim da je to prelako dosudjeno s obzirom da je bio napad za pobedu. Uopste mi nije delovalo kao faul, a ako je bilo kontakta to je bilo nesto minimalno. Da, znam da se treba drzati pravila koliko god da je vremena ostalo do kraja utakmice, ali po meni ipak treba imati osecaja za utakmicu i desavanja na terenu. Krka je bila visestruko slabiji rival i zasluzila je minimum jos jedne produzetke.

Karlik je isao na prodor i probao da sa zadrškom poentira, što nije uspeo da izvuče. Defanzivac je skočio odlično i isključivo vertikalno. Mislim da nema ni govora o faulu.

Sve ovo ostalo, greške ili ne, nisu direktno uticale na pobednika. Ovo jeste.

Ono što je meni komično je što kada sudija svira faul ti to ne možeš da čelendžuješ. Faul je sveta krava. U NBA možeš.