Jump to content

steva cenejac

Član foruma
  • Posts

    132
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by steva cenejac

  1. Pa bila je priča, da bi poslednji trebao da igra sa najboljim klubom van Srbije, ako bi 1. i 2. bili srpski klubovi. Znači Širokim.
  2. Kad bi znao komplekse, koje su oni dobili od 2000 naovamo zbog provincijskog kluba iz Novog mesta, onda bi znao, da se takve utakmice ne puštaju.
  3. Hrvatska in Slovenij su u EU, pa ne mogu vlasti da baš pomažu klubovima.
  4. A što bi? Nisu se ni Bodiroga pa recimo Smodiš? Ali so zato u Evropi bili carevi.
  5. Krka igra bez Macure i Jurkovića i sa napola zdravim Vucićom na poziciji centra. Tako da nikako nisu favoriti u bilo kojoj utakmici.
  6. Valjda je treća Slovakinja, a ne Slovenka.
  7. A poslednji međunarodni trofej opet Krka. U Eurochallengu (sada FIBA CL) 2011. 😄
  8. Kako da ne? Igrala ga je Krka u prvom izdanju 2003 godine sa Valensijom.
  9. Po meni bolje, nego, da ste dobili.. Igrali bi na neodlučeno, a nakraju popušili gol u 99 minutu. Ovako, trebat če pobeda, pa ako pobede, zaslužuju osminu finala, ako nem to je to.
  10. Goldberg - Verovatno si kod Cedevite mislio odsutnog Dragića, ne Murića, koji igra.
  11. Da vidimo, da li če čekati Cibonu do kraja, pa da propadne usred sezone ko Primorska?
  12. Dva minuta pre kraja utakmice i svakog produžetka sat se zaustavlja posle koša.
  13. Ako ja dobro vidim, a nije sigurno, onda je Leday napravio treči korak pre nego što je šutno na koš. pa su verovatno zbog toga poništili.
  14. Prvi produžetak sa Olimpijom? Računajuči i onu staru?
  15. Izgleda, da još nemaju pojma, kad če...
  16. Cifre ne znam, ali bi, da me neko pita, rekao bi cca. 800.000. Od toga negde pola Krka. Možda lupam, ali čini mi se tako. Priča o Krki i njenoj ulogi u sportu je prilično duga. Pred 2005 je bio CEO Miloš Kovačič, koji je bio dugo vremena predsednik KK Olimpije, a krajem 90-ih je postao i predsednik KK Krke. U početku 2000-ih klub je imao 2 milijona EUR budžeta, od toga milijon za igrače. Krka je bila samo jedan od sponzora, jer je svako, ko je imao neki posao sa Krkom (Telekom, Triglav osiguranje, građevinci...), davao i za košarku. Sa odlaskom Kovačiča, postalo je jasno, da je bio budžet ipak previše naduvan, bilo je dugova mnogo, i klub je bio pred gašenjem i odlaskom u 4. ligu. Novi CEO Colarič za predsednika postavlja financijskog direktora Krke i on je uveo kontrolu kao i u samoj firmi. Prestalo se je sa vezanim biznisom in proračun se smanjio, ali je bio stabilan. Pre nekoliko godina dogodio se još jedan obrat u sponzorisanju. Krka je naime pod velikim pritiscima države, da se uvuče u firmu, ali Colarič to fenomenalno odbija (on je tek treči CEO u 65 godina firme i bit če još sledečih 6 godina). Sad je prioriteta, da klubovi razvijaju svoje omladinske škole, pa se zato i prestalo dovoditi gomilu stranaca i okrenulo se više mladim igračima. Zanimljivo je, da je predsednik Nadzornog odbora firme Mermal nekad bio predsednik Olimpije. Inače Krka je praktički jedini glavni sponzor sporta u Novom mestu. Opština veoma malo ulaže, a glavni projekt joj je bio velodrom u selu pokraj Novog mesta, koji je stvarno jedini velodrom (i propisna atletska dvorana) u Sloveniji, samo što je nadkriven balonom, pa je samo održavanje balona mnogo skupo. Bazen če tek da grade, na stadionu su uspeli zajedno sa FS Slovenije (UEFA pare) da podignu reflektore, v dogledno vreme če valjda natkriti tribunu za 750 ljudi. Obe sportske dvorane su zapravo školske dvorane, a za EP 2013 su hteli da naprave neki svemirski projekat dvorane i stadiona po uzoru na Stožice, ali su očekivali, da valjda pola od toga financira Krka. Pa su ostali bez EP. Ime Krke nose košarkaši (muški i žene), fudbaleri, rukometaši (muški i žene), muški odbojkaši, atletičari, skijaši, šahisti, teniseri, kuglači, šahisti, a sponzorišu i bicikliste, gimanstičare i žensku odbojku, koji jedini ne nose direktno ime Krke.
  17. Da, ali to je to - malo para, malo muzike. Rizik se nije isplatio. Mislim, da čemo se sledeč sezone vratiti na "pojačanja" sa Balkana, kao u sezoni, kad smo osvojili 2 ABA ligu.
  18. Moja Krka zasluženo ispala. Ne pamtim tako loše sezone.
  19. Nije to tehnička, nego faul u napadu.
  20. Ovo je situacija, bacanje za 3 kod 71-73, posle koje je Lapornik dobio dve tehničke. Juras je stajao metar pored i nije svirao faul.
×
×
  • Create New...