Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

440 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      343
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      177

Recommended Posts

29 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Ulaz Yaga za 72-71 je nestvarno tezak pogodak. O datom trenutku i da ne govorimo. Sve na stranu da je jedini od bekova koji konstantno resava ovakve missmatcheve ali treba imati i dozu ludila u glavi da se uopste pokusa tako nesto u takvoj situaciji. Svaka cast, sta drugo reci.

Da je promasio svi bi ga terali ovde ali meni je poenta pokusati.

Da CMM ima deo te hrabrorsti gde bi mu kraj bio.

• Like 12

Uuuuh kako lepa pobeda, svaka cast momcima na rovovskoj borbi.

Malo me cudi da Penjaroja nije vise pokusavao sa nizim igracima Brizuelom (uvek mi je frka kad udje u igru) pa i ne znam koliko oporavljenim Netom jer smo u principu tu i ranjiviji defanzivno, medjutim njegov problem ako uopste vise bude njegov.

Mi smo povratkom Bolomboya prilicno cvrsti od 3 do 5 i ne znam koliko mu je bilo pametno da nas napada visim postavama, kako god ... odbrana je dobila utakmicu i bez prevelikog poenterskog ucinka nasih sg igraca nasli smo nacin da pobedimo.

• Like 5

41 minutes ago, Geronimo said:

Dobro je poznato da njegovim venama ne tece krv, nego spricer. I to ladan spricer, od rozea i sodu. Kao i uvek najbolji kad igra van svoje "zamisljene" pozicije. Mislim, ucinak mu nije neki, ali par iscackanih lopti, dobrih postavljanja na skok, dobrih livada u napadu, DeKolovski procenat za bacanja... A sto kaze Kavani - tim izgleda bolje i pametnije s njim. Mnogo volim kad se kosarka igra glavom i mudima. Kalina i Deda su toliko drugaciji, a toliko isti. Glava i muda.

Nego, da pevam na iste note kao svi - Kalina je jedna takva zivotinja da to nije normalno. Takav napredak, takvo kompletiranje jednog kosarkasa kroz karijeru je bilo sjajno pratiti. Posle Makabija su ljudi mahom zaboravljali njega da hvale, a trebalo je - kada se lomilo pronasao je tri puta mismec, sacekao i poslao loptu gde treba. Kao plej, ne krilo koje rilja, glava. Danas je pak riljao, trcao kontre, jurio Pantera, muda. Sve za deset.

Sa Kaline na Sferu. Akcije gde cetvorka pravi Jagu blok i ide posle bloka na liniju za trojku na 45stepeni je vec igrana, i to bas sa Kalinom na 4 - pokusaj pasa preko odbrane u kontra cosak (i tad je tamo bio Deda) je blokiran. Zato u poslednjem napadu visi Filip dobija tu loptu i prebacuje Veselog. Ok, ovo je minijatura, ali je samo sitan pokazatelj kakvu je utakmicu spremio i vodio Sfera. Zeljkova ideja od ponedeljka sa visokom postavom je maksimalno koriscena i Sfera je verovao u nju. Da Panter i Brizuela nisi ubacili po 2 neverovatne trojke Barsa bi imala 62 poena. 62 poena. I, da, koriscenje Petruseva je bilo prilicno kako sam najavio + kao 4orka je konstantno trazen da napada sa posta (sto nisam pisao, ali je mega logicno). Mora mu se dati lopta, em je zasluzuje, em je kontraproduktivan ako je nema. I zamisao da Deda cuva Satoranskog i odmah svicuje na centra... Tako jednostavno, a tako delotvorno veceras. 

I na kraju Bolomboj. Dosao je kao Klark Kent, ali sada je svima jasno da je momak Supermen. Njegovo prisustvo na defanzivnom skoku, gde ne gradi nego skuplja loptu visoko iz trka, je predivno. A jos lepse je sto to dolazi posle sjajne odbrane spolja posle svica. Supermen, bre.

Edit, gresna mi dusa, bez Jagoslava ne bi bilo nista od slavlja. Bravo za Jagoslava, nastavlja se niz utakmica gde nam je najbolji bek.

:Hail::Hail::Hail:

• Thanks 1

Jedno subjektivno zapažanje.

Prošle godine u ovo vreme: Jago kreće na ulaz u bilo kom trenutku, znam sa ogromnom sigurnošću da će ga protivnički centar smečovati u aut sa sve loptom.

Večeras: Jago kreće na ulaz u odlučujućim trenucima, znam sa ogromnom sigurnošću da će ubaciti loptu u koš.

• Like 22

On 12/20/2024 at 10:37 PM, Nellthe said:

Barcelonu ne da mozemo dobiti, nego moramo! Da vratimo za sva ona sudijska sranja.

Parker i Panter jedino igraju, i ponekad Hernangomez. Pantera nije da smo jednom zatvorili prethodnih sezona 

Bilo je nekih podsmeha, ali nesto sam poprilicno bio siguran da moramo da dobijemo ove indijance vec jednom.

Baskonija je sad jako, jako bitna utakmica iz svakog ugla.

Bika bi to jos jedna pobjeda u gostima, otisli bi na +3 pobjede i vjerovatno usli u top 6 i sa kakvim bi onda momentumom usli u ovaj period gde ne izlaziom iz BG.

Molim te sfero spremi utakmicu protiv baskonije kako znas i umijes da se dobije to. 

• Like 5

Nevjerovatna pobjeda! Ne znam da li mi je najdraža ikad u EL, ali jedna od svakako. 

Srušiti Barsu u Blaugrani sa onakvim šutem gdje nismo mogli bazen pogoditi, gdje ti se prvi plej raspada, a glavni suter ne može meda... e to je stvarno grande grande trijumf!

Odbrana fenomenalna i bio je jasan plan od starta kako da se zaustave, pa i po cijenu da trpi napad. sjajno sve, nemam riječi!

Ova ekipa ima još mnogo rezerve, i tek će da raste!

Kao što sam rekao posle Efesa, naše utakmice tek dolaze! 

Ovo je ta sezona! ❤️

Edited by Dzo23
  • Love 3

1 hour ago, Sector said:

Ona dva ulaza Yaga su fantazija, izvukao nas je kad nije bilo rješenja.

Ali Bolomboy. Kad se sjetim onih trauma sa Mitrovićem i Urošem, koliko sam mirniji kad je on tu. Čak i ne mora da pokida u napadu, riljanje, odbrana i skokovi su uvijek tu a i protivnik se drugačije ponaša.

Слободно похвали и твог љубимца Давидовца једном бар, мислим да је данас баш заслужио, решио Барсу у гостима довољно да га не помињемо више у негативном контексту никад. Дозираће Јанис сваком минуте по заслузи кад иде играће кад не иде неће. 

Али како је погубио концепцију Барсе са страшном одлуком да не уводи Недовића цело полувреме и онда у другом по мало и он и Кенан, одбрана је баш због тога била перфектна. Свака част тренеру и играчима идемо даље! Срце пуно. Један је БОЛОМБОЈ! 

Barsa ne ekipa sa najvise asistencija i sesta po broju postignutih poena (85.3) u EL. Ona na prvi pogled cudna petorka sa kojom smo startovali utakmicu je totalno poremetila njihovu igru u napadu onim beskonacnim svicovanjem gde bukvalno svaki od pet igraca na terenu mize da cuva bilo kojeg protivnickog. Da nije bilo Pantera sa par teskih pogodjenih suteva pitanje je da li bi prebacili 30 poena u prvom poluvremenu, a ovako su ubacili 35. U drugom poluvremenu 39 sto je ponovo ispod proseka. Ovo sve ide na racun naseg trenera Sferopulosa koji je vrhunski pripremio utakmicu i napravio stanje na terenu koje vise nama odgovara. Na kraju je igrac kojem je on verovao, a mi svi nismo, doneo pobedu direktno svojom trojkom. Svi smo mi ovde penili zbog rotacija i davanja minuta svima, ali u poslednje vreme smo dobili dosta od tih igraca koji "vise" iz rostera. Prvo Dobric, pa Deda, pa protiv Makabija Rokas, pa danas opet Deda. Uspeo je Sferopulos dobro da izbalansira toliki broj igraca, doduse malo su mu pomogle i povrede koje smo imali i koje i dalje imamo. Povratak Bolomboja je kao da smo doveli novog igraca koji menja tok sezone, nesto tipa Q.Miller. Jedina kritika na racun trenera je sto je ponovo imao cudne izmene u finisu pre svega kada vraca potpuno ohladjenog Kodija da igra jedan od najbitnijih napada na utakmici i on naravno gubi loptu. Ali dobro, niko nije savrsen. Dobra je bila ideja i sa Nedovicem da udje svez, nije odigrao nesto spektakularno, ali je naterao igrace Barse da razmisljaju o njemu jer su polako poceli da se navikavaju na nasu visoku petorku. Deda je prepametan igrac i to uopste nije tajna i to niko ne sme da spori. Na sve to hladan i ja bih mu uvek recimo dao penale za pobedu da sutira, a eto veceras je i trojku za pobedu dao. Steta sto taj talenat i iq nije propracen bar malo boljim fizikalijama, ali dobro, on je i ovako dao mnogo ovom klubu i nije korektno nazivati ga pogrdnim imenima. Prvi sam ga kritikovao kad god je zasluzio, ali pojedinci su prelazili granice. Svaka cast, velika pobeda. Trudim se da ne razmisljam i ne kalkulisem previse jer s obzirom na raspored crta se lepa prica, ali idemo mec po mec.

• Like 24

1 hour ago, NMX said:
1 hour ago, Čvarkov said:

Ovo mi je najdraža pobeda u el bez ikakvog preterivanja.

Ova pobeda mi je u rangu sa onom radonjicevskom protiv Fenera u Pioniru kad je Kuz zalepio Udoa nakon nase perfektne odbrane.

Malo mi je draza ta protiv Fenera jer sam na njoj bio. Ta utakmica ce mi biti sinonim za ludilo Pionira. 

Edited by Kooineeperk
  • Like 3
  • Love 2

Svaka čast Sferopulosu na postavljenoj akciji i odabiru petorke ovde, kao i igračima na realizaciji:

- prvo Jago na parketu umesto CMMa i inicira pik, prosto je spacing drugačiji jer može iz driblinga da potegne za 3 ali i da ide so koša mnogo bolje od CMMa

- pik na strani sa Filipom (umesto na primer sa Bolombojem) je odličan izbor jer Fića može da rola do obruča, može da ide na pop, a može i short roll pa da napadne leđima, licem ili prosledi pas(što je i učinio) 

- za to vreme DeDa u suprotnom korneru, pravi spacing. Da je Kenan bio na utakmici tu bi bio on

- Bolomboj na sredini, oko penala, pravi blok Kalini koji izlazi na trojku - još spacinga

- Bolomboj ide na obruč što vrši pritisak na odbranu, pošto može da uhvati vrh table ovo je odličan vertikalni spacing

- Cetvorka Jago-Filip-Bolomboj-Kalina potpuno okupira sve igrače Barse na strani lopte, DeDa ih rešava. 

Lepa akcija, nije ovo ništa do sad neviđeno u košarci ali lep odabir u odnosu na jake strane igrača koji su tad bili na parketu (zasluživši tu mesto u završnici ranije tokom utakmice)

• Like 45