Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

464 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      82
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      188

Recommended Posts

1 hour ago, L' Imperatore said:

Jbg, sad sam morao  da tražim bolji snimak, da potvrdim sam sebi šta sam video. Ok, ja sam u prvi mah bio pod utiskom da je to letelo više digonalno, negde iz čoška na levoj strani, prema našoj klupi. Po ovom snimku sudeči, išlo je sa drugog sprata, u reket, pod noge Marinkoviću. 
Ni u jednom, ni u drugom slučaju, Jonesu ništa nebi značile oči na ledjima

Nije išlo pod noge Marinkoviću, jer bi on nešto primetio, ili bar neko od košarkaša oko reketa, a Marinković posle promašaja ne reaguje, već prilazi da ohrabri Džonsa posle promašaja.

Ima na ovom snimku lepše usporeno

A uzgred na svim snimcima se vidi kako Sterling Braun pokazuje iza leđa Karlika i ide tamo po predmet.

Tako da je samo sa očima na leđima Karlik ovo mogao videti.

Edited by TB Told
  • Like 12

Sledeća utakmica 27. protiv Žalgirisa, desetak dana odmora da se naši resetuju. 

Dobili smo Albu i Asvel u duplom kolu, Monako prvi put na gostovanju u EL, Barsu prvi put u gostima i to nakon 12 uzastopnih poraza, Virtus prvi put u gostima.

Red je i da dobijemo zelenu šumu nakon 5 uzastopnih poraza.

Moraće i bekovi da se pridruže u nastavku jer bunarenje na Filipa i Bokija je lako čitljivo. Uz bolje procente spolja, imamo lepu šansu da na najbolji način zaokružimo ovogodišnju el priču.

• Like 42
  • Love 3

27 minutes ago, TB Told said:

Nije išlo pod noge Marinkoviću, jer bi on nešto primetio, ili bar neko od košarkaša oko reketa, a Marinković posle promašaja ne reaguje, već prilazi da ohrabri Džonsa posle promašaja.

Ima na ovom snimku lepše usporeno

A uzgred na svim snimcima se vidi kako Sterling Braun pokazuje iza leđa Karlika i ide tamo po predmet.

Tako da je samo sa očima na leđima Karlik ovo mogao videti.

Ja na ovom snimku iskreno ne mogu da procenim dal je proletelo iza ili ispred Jonesa.

U onom youtube snimku se čini da je predmet pao pored Marinkovićevih nogu i odbio se prema našoj klupi. Sterling Brown takodje pokazuje u tom pravcu i onda trči da ga pokupi.

Ajde da postavimo stvari ovako. Vidi se da je bačeno sa sprata. Vidi se otprilike gde je predmet završio. I sad recimo da je stvarno proletio Carliku iza ledja. Iz kog pravca bi trebao predmet da bude bačen, kako bi obuhvatio sva tri navedena faktora? 

I da se razumemo, kao što sam več rekao, slažem se da nije uticalo i da mnogi igrači nisu primetili.

Takodje, posle Drakonovog objašnjenja što se tiče pravila, povlačim da je trebalo da se ponovi bacanje. Sporim samo to da predmet nije mogao da ima nikakav uticaj,  jer je bačen na zapisnički stol, ili gde več

2 hours ago, Todo said:

Pa zato što je to planski radjeno. Mi igramo odbranu gde se sve preuzima, i oni su konstatno igrali tako što su blokove pravili igrači koje su čuvali Nedović,Dobrić ili Deda. Pa nisu oni blesavi.

E sad tu dolazi do toga da smo igrali bez Brauna i Gidraitisa, gde ne bi imalo takvih rupa u odbrani, niti bi on tako lako probijajo.

Naravno, ja iskreno jedva čekam i da e kompletiraju, igra će im pasti ma koliko ljudi očekuju suprotno. Nemaš prava na grešku, čekaju te izmene,svima da se zadovolji minutaža, nadje forma itd.

Kratak roster, na kratak period svakako ima više pozitivnih stvari, nego loših. Na kratak rok naravno.

Ljudi misle da je igrao Ife on bi dobili. Pa on menja direktno Karlika, da li bi 15-20min koje bi dobio odigrao na nivou Karlika sinoć? Teško, jer onih 40min njegovoh je bilo kao NBA supestar da je bio u Nišu, i sam ih držao da pobeda ne bude rutinerska 10+ razlike.

Oni u principu igraju bolje kada se skrati roster. Tako je bilo i prosle godine, a i ove je tako. Kada im se svi vrate, nisam bas siguran da ce igrati ovako,  a ako budu igrali, onda su top6 timova EL(kao i mi 🙂

Mi smo ovde igrali sa rizikom da zatvorimo Brauna, tako da je Karlik preuzeo sve na sebe. Niko nije uspeo da ga bar malo zatvori, a da smo uspeli da ga spustimo bar na 25 poena(znaci ne skroz, vec da ga malo usporimo), ranije bi zavrsili utakmicu.

Ova njegova rola je impesivna, ali samim tim niko drugi nije dirao loptu, pa su i zbog toga bili u problemu.

Najace mi je bilo kada Zeljko napusava Vasingtona i kaze mu sta ti imas da uzimas loptu, daj je Karliku on ne moze da promasi. E, pa, promasio je 🙂

• Like 4

20 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Oni u principu igraju bolje kada se skrati roster. Tako je bilo i prosle godine, a i ove je tako. Kada im se svi vrate, nisam bas siguran da ce igrati ovako,  a ako budu igrali, onda su top6 timova EL(kao i mi 🙂

Mi smo ovde igrali sa rizikom da zatvorimo Brauna, tako da je Karlik preuzeo sve na sebe. Niko nije uspeo da ga bar malo zatvori, a da smo uspeli da ga spustimo bar na 25 poena(znaci ne skroz, vec da ga malo usporimo), ranije bi zavrsili utakmicu.

Ova njegova rola je impesivna, ali samim tim niko drugi nije dirao loptu, pa su i zbog toga bili u problemu.

Najace mi je bilo kada Zeljko napusava Vasingtona i kaze mu sta ti imas da uzimas loptu, daj je Karliku on ne moze da promasi. E, pa, promasio je 🙂

Da ne širimo previše priču o njima na našoj temi, ali slično ih vidim i ja. Trenutno igraju sjajan basket i to se nekako uvek poklapa sa kraćom rotacijom. Mada i kada imaju 15 igrača,igraju za 8-9. Karlik je na proseku protiv nas na nekih 20p što je impresivno, ali ovo sad je bilo 50% preko,jer je morao da igra toliko.

Da je Braun bio na 4 i Gidra na 2-3, ne bi brojao do 35 sigurno.

U svakom slučaju precenjuju se, debelo, i zaboravlja se da smo ih dobili 3 puta za redom( domaći teren,gosti i neutralan) u nekih mesec dana?? Pa pre 15 dana u gostima pred 25 000 ljudi vodili 30min bez pokodjene trojke u 2,3 i 4 čet??

Iskreno pre sam za 3 naše "tesne" pobede nego jedno razbijanje koje su oni imali.

Kažem, možda se pokaže suprotno, ali mislim da će pasti nakon kompletiranja rostera i da su trenutno na vrhuncu forme, koja je delom proistekla iz skraćenog rostera,gde vodeći igrači imaju punu slobodu, puni samopuzdanja, jednostavno šure i tu nema pogovora.

Svakako ćemo videti šta i kako.

Nas čeka Žalgiris, za koji ne znam dve Arene da li će biti dovoljne,baš su naoštreni za njih svi.

Edited by Todo
  • Like 4

29 minutes ago, L' Imperatore said:

U onom youtube snimku se čini da je predmet pao pored Marinkovićevih nogu i odbio se prema našoj klupi. Sterling Brown takodje pokazuje u tom pravcu i onda trči da ga pokupi.

Ajde da postavimo stvari ovako. Vidi se da je bačeno sa sprata. Vidi se otprilike gde je predmet završio. I sad recimo da je stvarno proletio Carliku iza ledja. Iz kog pravca bi trebao predmet da bude bačen, kako bi obuhvatio sva tri navedena faktora? 

S obzirom da je išao dijagonalno iz bilo kog dela od linije za tri poena ka drugoj strani terena. 

Kao što rekoh činjenica da niko od igrača iz reketa nije primetio, a da su primetili samo oni igrači van linije za tri poena očigledno pokazuje da je predmet išao iza leđa Karlika Džonsa.

Inace imamo neke zanimljive rezultate po evropskim kupovima: Efes izgubio od Besiktasa, Pariz izgubio od Sent-Kventina, Monako izgubio od Le mana, Barsa od Tenerifea, Real od Unikahe, Milano od Trenta, Bajern od nekog tima cije ime ne mogu da izgovorim.

Samo jedan klub na svetu nema pravo da izgubi od slabijeg tima. Sad smo svi srecni i sve je savrseno, a da je Karlik pogodio oba bacanja verovatno bi nakrcali do 850 stranica i oterali pola ekipe sve sa trenerom. 

• Like 27
  • Thanks 2

15 minutes ago, Creed Bratton said:

Sad smo svi srecni i sve je savrseno, a da je Karlik pogodio oba bacanja verovatno bi nakrcali do 850 stranica i oterali pola ekipe sve sa trenerom.

Bili smo praktično na milost i nemilost protivničkog najbojeg igrača tri sekunde pre kraja.

Zabavno mi je kad pomislim kolika bi bila hajka na vuka da je ubacio oba, ovako je Kodi dobio priliku da ispadne junačina. :classic_smile:

Edit: moram jednu, izvinjavam se:

OFXjZiK.jpeg

Edited by Smrtokapa
  • Like 5
  • Love 2
  • Ha-ha 28

Malo komentara o Teu koji je sinoc odigrao sjajnu utakmicu. Kako je usao nas napad je prodisao, a one trojke su bile samo bonus. Ni u odbrani nije bio toliki problem jer je mogao da se sakrije na Lakicu. Kodi je zatvorio utakmicu, ali Teo je bio nas najbolji plejmejker u finalu. 

Sto se tice Kodija slazem se da mozda svi imamo prevelika ocekivanja od njega i da on nije previse kreativan plejmejker u 5 na 5, ali ja i dalje smatram da bi morao bolje. Ako nista bar hrabrije jer me najvise nervira njegova neodlucnost i strah. Precesto gubi dribling, ne sme da sutira i trosi vreme bez ikakve ideje. Mislim da bi morao cesce na prodor. Jasno je da mu se odmicu, ali ne mora da prodire sa idejom da napadne kos, vec da ubaci malo drive and kick igre, da pusti loptu i da malo ritma u napadu. Odbrane se automatski skupljaju kad neko krene na prodor, malo da ih natera da se pomeraju.

Izjave Nedovica i Petruseva mi se licno ne svidjaju. Ne treba pridavati paznju nekim nebuloznim izjavama i upadati u vatru, vec izaci na teren i pokazati da smo bolji. Sto je Petrusev i uradio, dok Nedovic i ne bas. Takodje kad vec neretko komentarisemo ruzne poteze igraca Partizana, treba pomenuti i potez Jonha Browna prema navijacima Partizana. Jasno mi je da tamo ima puno stoke (kao i kod nas), kao i da nije prijatno da ti padne topovski udar ispred nogu, ali moze se odgovoriti i na drugi nacin kao sto su neki nasi igraci uradili.

• Like 19
  • Thanks 1

24 minutes ago, Smrtokapa said:

Bili smo praktično na milost i nemilost protivničkog najbojeg igrača tri sekunde pre kraja.

Zabavno mi je kad pomislim kolika bi bila hajka na vuka da je ubacio oba, ovako je Kodi dobio priliku da ispadne junačina

Kodi je kao i cela ekipa zasluzio tu priliku i iskoristili su je svi sa simbolicno Kodijem kao predvodnikom, videlo se koliko im je stalo od pocetka meca dok je Partizan u igri drzao samo masterklas Karlika. Sa druge strane mislim da mi kao navijaci uopste nismo zasluzili da se radujemo sinoc pre svega zbog nepostovanja prema momcima koji igraju svaki drugi dan fizicki prezahtevnu kosarku i koji su posle svake slabije partije pokazali reakciju. Dosli smo do toga da jednom Kalini koji ima 7/7 finala u dresu Zvezde i coveka koji nam je doneo pobede u dve najbitnije aba plejof serije u novijoj istoriji brojimo pare iz ugovora nakon pripremnih utakmica. Nazivamo prodavcem girosa coveka koji je u poslednjh 12 utakmica 11!!! puta pobedio najtrofejnijeg evropskog trenera, koji je pritom trener naseg najveceg rivala, koji je uzeo tri titule sa ekipom koju nije selektirao i koji nas je doveo do najboljeg EL skora u istoriji kluba.

Uzasno smo nezahvalni navijaci, cak se sad pocelo i posle pobeda da se u prvi plan stavlja kako igramo ruznu kosarku, sto je verovatno i tacno ali se ljudi ponasaju kao da smo oduvek igrali lepo za oko pa je sad dosao mesar Jani sa hrkljus kosarkom, dok je istina da smo zapravo najbolje razultate ostvarivali bas ovakvom igrom.

• Like 20
  • Thanks 5

Meni su izjave i Nedovica i Petruseva bas ispravne. Pogadjaju u metu, dokle vise kukanja plakanja i omalozavanje domacih trofeja. Al naravno postujem i drugacija misljenja ljudi kojima se ne svidjaju njihove izjave. Sto se tice slobodnog bacanja i eventualnog ponavljanja mislim da je to stvarno presmesno. Da se razumemo predmet je doleteo sa nase tribine, ali ko moze da garantuje da to nije uradio navijac Partizna(nije znamo) ali da li to znaci da neki navijac Partizana moze da baca predmete do sutra dok njegov igrac ne pogodi slobodno bacanje? Znaci on sutira ja bacim predmet na 5 metara od njega ako promasi neka ponavalja ako pogodi super. Jel to resenje i neka pravda? Da ga je predmet pogodio, proleteo mu pored glave ruke u trenutku suta i da ga je stvarno to omelo onda bi imalo osnova da se diskutuje. Ovako je i smesno i zalosno sa njihove strane da se zale na taj detalj a sam igrac nije video nista i nije mu bilo jasno sto njegovi saigraci skacu oko njega i traze da se ponovi bacanje...

• Like 4

Jos jednom kapa dole Carliku za ono sto je prikazao sinoc, sve sa frejmom sredjoskolca i kompletno sve na skil. Gotivan igrac i cela ekipa KKP je totalno drugacija od proslih garnitura, cak i Tarlik kao najneartekulisaniji ne moze da se poredi sa Lesorom npr.

Edited by Cavani
  • Like 18

26 minutes ago, TB Told said:

S obzirom da je išao dijagonalno iz bilo kog dela od linije za tri poena ka drugoj strani terena. 

Kao što rekoh činjenica da niko od igrača iz reketa nije primetio, a da su primetili samo oni igrači van linije za tri poena očigledno pokazuje da je predmet išao iza leđa Karlika Džonsa.

Dubinska percepcija je zajebana stvar. Kad se nateram da vidim ovo što ti opisuješ, mogu da vidim i to na onom youtube usporenom snimku. Ali mogu da vidim i druge potencialne putanje leta.

No, reket mi svaki pput izgleda kao impact point

22 minutes ago, Del Piero said:

Ako nista bar hrabrije jer me najvise nervira njegova neodlucnost i strah.

Nadam se da ce posle ovakvog produzetka konacno psihicki da se digne. Nakon ona dva spustanja roletne Tajrika na Kenanu i Petrusevu, mora se priznati da je hrabro krenuo bas na tog Tajrika i tim poenima prakticno doneo pobedu.

• Like 10

Mora da se pohvali ekipa jer nakon poraza od Makabija tim je krenuo da igra odbranu. Na kraju će možda i taj poraz da bude prekretnica za tim. Od tog meča odigrano je 9 utakmica i ne računajući dva produžetka kad se sve sabere i podeli, dozvolimo protivniku 71 poen u proseku. Beton odbrana. Ja se nadam samo da će ovaj odmor dati rezultate i što se tiče napada jer on trenutno nije ni 50% onoga kako zapravo možemo u napadu da izgledamo. Jedva čekam utakmicu sa Žalgirisom. Mislim da će jedna Arena biti mala. 

Edited by Čočo
  • Like 6

19 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Kaze Nesa Ilic da Zalgiris nije pustio nijednog reprezentativca za ove februarske prozore a za nas cemo vidjeti jos, 4 igraca imaju poziv pa ce Kari vidjeti.

Igraci su dobili odmor do cetvrtka a onda spremanje za Zalgiris

Je l rekao što ga tukao @djura.net? 😄

Ne razumem zbog čega bi srpski igrači Zvezde igrali u ovom prozoru za reprezentaciju? Koliko mi je poznato Srbija je već izborila plasman na Eurobasket, tako da mislim da je ovo odlična prilika da igrači koji do sad nisu imali toliko prilika odigraju za reprezentaciju a da se naši igrači odmore i spreme za EL.

Jedino ne znam kakva je situacija sa Jagom i CMM, da li će oni biti sa svojim reprezentacijama.

• Like 8

1 hour ago, Miki28 Teoljub said:

Kaze Nesa Ilic da Zalgiris nije pustio nijednog reprezentativca za ove februarske prozore a za nas cemo vidjeti jos, 4 igraca imaju poziv pa ce Kari vidjeti.

Igraci su dobili odmor do cetvrtka a onda spremanje za Zalgiris

Zna li se možda da li Jago ide da igra za reprezentaciju? Utakmice Brazila su 21. i 24.02. Ako ide - nema šanse da bude normalno spreman za Žalgiris.

Što se tiče srpskih igrača - jedino ima smisla da ide Kostić, sve drugo je nepotreno, s obzirom da smo obezbedili plasman.