Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

440 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      343
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      177

Recommended Posts

@bosMan_jr Sad ide spin da cemo se u nastavku sezone ugasiti zato sto smo matora ekipa. Kako vreme ide padacemo... U svakom slucaju mi do kraja februara imamo izuzetan raspored. Svaka dobro organizovana ekipa dize formu od sredine januara , DAkle posle Bozicac ocekujem uzlazni talasi konstantne igre. Uz sve to kada bi mogao jedan brejk u Spaniji bilo bi odlicno.

• Like 8

Slažem se, zaista se tim Zvezde potcenjuje, a ekipa Partizana precenjuje.

Ljudi, ne znam da li ste svesni, ali na papiru Crvena Zvezda apsolutno nikada nije imala kvalitetniji, raznovrsniji i iskusniji tim.

Toliko kvalitetnih, proverenih evroligaških igrača, zaista malo ko ima ove sezone. Mane ovog tima su očigledne, to su kreacija, atletizcizam i defanziva prvenstveno bih rekao na bekovima, odnosno na tom šutu za 3 poena, koja je meni bila vidljiva još na pripremnim utakmicama.

Dolaskom Brauna, mi ćemo biti nadam se jači i čvršči ne samo u reketu, već će i on praviti blokove odlične, pa će i naši bekovi dobiti više prostora da lakše iskoriste svoj kvalitet u napadu, i otvori im lagan put nekada do koša, takodje imaćemo više ukradenih i više skokova kada on bude zaigrao, a tu je naravno i nešto u napadu poput odlične poludistance, zakucavanja a najbitnije ENERGIJE koja će ovom timu biti od izuzetnog značaja.

• Like 1

5 hours ago, Taki said:

Nisu Nedović i Kenan u kanalu nego igraju svoju igru,a Kodi nikad nije imao samopouzdanje.Kenanova igra se svela na šut za 3p,a Nedović je ovakav od kad se vratio,evo treća sezona,od utakmice do utakmice,nikad ne znaš kakvog će raspoloženja biti,a povjerenje u njega u završnicama ne znam da li neko ima.U odbrani igrač manje,i plus stalno problemi sa nekim sitnijim povredama,igra, ne igra, igra rovit, i tako treća godina..

Problem je što nama ti igrači nisu van forme pa da ih čekamo, nego igraju baš ono što se očekuje, a to ne izgleda dobro.

Obrazložiću za Kenana, a slično važi i za Nedovića, pa da ne gnjavim.

U poslednje tri EL utakmice Kenan ima prosek od 3 postignuta poena, a za trojku 27% (3/11).

Broj postova koji kritikuju bekovsku liniju (i podsećaju da Kenan nije dobar fit za nas) je baš tada znatno porastao u odnosu na prethodni period.

U prethodnom periodu Kenan je imao 11.4 poena i 42.1% za trojku. Karijerno u EL je takođe na sličnim brojkama.

Ako je neko posle Virtusa, PAO, Pariza i sl. pisao da Kenan nije za nas - skidam mu kapu za doslednost i procenu. A ako nije tada, onda ne mora ni sada, možemo da sačekamo i kraj sezone da bismo sudili.

Uglavnom vise ne pisem, ali posto se kuka na spoljnu liniju i kreaciju, evo malo statistike posle 50% odigranih utakmicau EL:

po pokusaju suta za 3 poena smo 6 u EL sa 26 pokusaja po utakmici. Ispred nas Bajern, Paris, Fener, Real i Zalgiris.

po ubacenim trojkama smo 4 sa 171 ubacenom ispred nas Bayern, Olimpija, Real.

Po procentu ubacenih trojki smo 3 sa 38.7%,  ispred nas Olimpija i Panata.

Po asistencijama smo 2 sa 20.2 asistencije u proseku i ispred nas je samo Oly.

Po procentimai pokusajima za 2 smo oko 11 mesta i sada dolazi do statistike koja je uzrok svih nasih problema:

U defanzivnom skoku smo 16 u EL, a ispod nas su samo Makabi i komsije.

Sto se tice ukupno skokova, e tu smo pretposlednji i da nam nema dragih komsija bili bi poslednji.

Ovde se vidi da bas imamo veliki problem u skoku, a i u poenima ispod obruca, mada to nije goruce.

Naravno da je bio problem sto vecinu utakmica nismo imali Bolomboja, tako da ce nadam se sada biti bolje, a i da ce  Braun pomoci ne u samim skokovima,

vec u zagradjivanju i pritisku na loptu.

• Like 12
  • Thanks 4

Ja se samo Bogu molim da je Braun radnik i momčina kao Bolomboj i da ova povreda neće mnogo uticati na njega ( prvi put se susreće sa ovolikom pauzom) i da će fizički biti spreman jer celo njegovo košarkaško postojanje zavisi od fizičke pripremljenosti. Pratim ga aktivno još od Uniksa. Do prošle sezone i povrede, da me je neko pitao kojeg igrača bi uzeo da možeš iz EL rekao bih Brauna III. Ono šta on nosi sa sobom i donosi ekipi ni jedna statistika ne može da izmeri. Unikatan je i ne postoji takav igrač u EL. Videćete i sami. Samo da bude fizički spreman. Mislim da je on taj poslednji šraf koji nam je potreban. 🙏

• Like 7
  • Thanks 1

Ja vec rekoh, Braun je povredio rame, dakle daleko bolja situacija za jednog kosarkasa nego li Bokijeva povreda. Braun jeste radnik, to mu je zapravo ubedljivo najbolja osobina. Hasler opasan. Tako da ja nemam brige oko njega, zaista. E sad, sta ljudi ocekuju od njega, to cemo da vidimo po pljuvanju.

• Like 7

22 minutes ago, JPM said:

Ja vec rekoh, Braun je povredio rame, dakle daleko bolja situacija za jednog kosarkasa nego li Bokijeva povreda. Braun jeste radnik, to mu je zapravo ubedljivo najbolja osobina. Hasler opasan. Tako da ja nemam brige oko njega, zaista. E sad, sta ljudi ocekuju od njega, to cemo da vidimo po pljuvanju.

Svako ko ga je bar jednom gledao zna da od njega ne treba da se očekuje 15p, 10sk i 6as. Ono šta treba da se očekuje od njega jeste bespoštedno zalaganje na terenu, borba, krvava kolena. Ima odličnu anticipaciju, nije poznat po skoku ali ima osećaj kao i Deda da bude tamo gde lopta pada. Dobro trči pa nam otvara prostor i za tranzicione napade. U odbrani odličan u preuzimanju i odbrani prve linije tima. Agresivan je na lopti pa je često i najbolji kradljivac lopti u timu. Energija koju nosi sa sobom je neobično zarazna po ceo tim. Prosto kad ga vidiš na terenu šta radi, ostataku ekipe ne ostaje ništa drugo nego da daju i oni svoj maksimum. Hrani se energijom i hrani celu ekipu. 

Edited by Čočo
  • Like 6
  • Thanks 1

Braun III je pregotivan igrač. Iskreno se nadam da je ostalo još kuveta kod njega i da liči na onog igrača iz Uniksa. 

Nije mala stvar kad si 2 sezone u najužoj konkurenciji za DPOY u EL. Jedva čekam Krku da ga vidim. 🤷‍♂️

• Like 1

11 minutes ago, Dzo23 said:

Jedva čekam Krku da ga vidim. 🤷‍♂️

Brate ja ne bih jedva čekao Krku sve i da smo potpisali Entoni Dejvisa.

Inače zanimljiva koinidencija, jedini odvratni klubovi u Evropi su zeleni dresovi. Panatinaikos-Žalgiris-Krka.

Edited by JPM
  • Ha-ha 13

8 hours ago, bosMan_jr said:

Uz rizik da zvucim kao vas odabrani cuvar vatre, ne znam sta serete iskreno (nemojte se naljutiti).

Ne znam ni da li je tvoj onaj racionalni komentar kako je Partizan veliki favorit u svakoj seriji protiv nas i kako otprilike samo nam ostaje da sednemo pored vatre i iz dubine duse pomolimo da nas usere i nesto uradimo protiv njih.

Izvini, ali totalna glupost. Nego se uklapa u standardni ciganski narativ da je neko tamo bolji i jaci i eto moooozda mi uspemo nesto negde, ali lakse cemo podneti ako ne uspemo jer se nismo ni nadali.

Partizan je promenio celu ekipu. Ostali su bez 3 odlicna igraca, od kojih sva 3 znaju i kako se igraju derbiji (i kako se dobijaju) i mogu da rese utakmicu. 
Mogu da imaju 27 tamnoputih internacionalaca, dzabe ako nema ko da resi utakmicu. Karlik mozda moze da bude taj ali treba jos mnogo mleka da popije da dodje u ravan sa Panterom. 
Vanja nije taj, Braun nije taj, Ife je decko skroz van ritma + povrede, pitanje je na sta ce to da lici kad se vrati. Ostalo su sljakeri i Dejvis kog bi svaki trener koji drzi do sebe trebalo da unisti i ucini besmislenim u danasnjoj kosarci.

Ne vidim cime je ovaj Partizan zasluzio da bude favorit protiv nas - branioca svih domacih titula u sezoni kada smo imali znacajno losiji tim i manje korisnih igraca. Koji se to matorac kod nas umara mnogo pa nece docekati svez kraj sezone? Evo ti sad i Brauna, pa duzu rotaciju nema ni Memfis. Mi smo imali period gde su nam centri bili Luka i Plavsic (horor bukvalno) i ispred njih smo 2 pobede. Mi smo lose sastavljeni usli u sezonu i odsustvo Bolomboja nismo mogli da nadoknadimo nikako. Sad je to skroz druga prica, sa Bolombojem, Petrusevim Braunom i Daum/Davidovcem tu ima svega + Kalina koji je dole kad treba. 

Sad kad smo to resili poceli smo da kukamo na spoljnu liniju, koja je daleko od idealne, ali koga boli tuks kakva je odbrana spolja ako imas kalinu brauna i bolomboja na 3,4,5. Pri tom odbrana sa Kodijem i Kenanom i nije toliko losa, Nedovic je uzasan u odbrani ali sta je tu je, potrebni su nam konstantno on ili Kenan na utakmicama, doci ce valjda i to. A i ako ne dodje pokazali smo na vise utakmica u EL da mozemo do pobede na razne nacine.

Zato se malo MAN UPUJTE i nemojte da me nervirate…

Kao prvo, nisam napisao da je Partizan veliki favorit, već samo favorit. Taj stav sam obrazložio, a temeljim ga na dva ovosezonska derbija koja su iza nas. U prvom su naši bekovi na momente izgledali kao juniori, a u drugom za njih nisu nastupili ključni defanzivci na spoljnim pozicijama, pa je opet bilo problema.

Stavljaš upitnik na Lundberga koji je odsutan par utakmica, a polažeš nade u Brauna koji nije igrao pola godine? Konstantnost Kenana ili Nedovića je takođe jedan od problema i tu se apsolutno slažem, ali pričamo o velikom uzorku, pola sezone je prošlo.

Daleko od toga da mislim da treba da skidamo gaće unapred. Tim koji ima Bolomboja i Kalinića to ne sme da radi ni pred jačim protivnicima. I sve ovo što pišem više je posledica frustracije što tim nije bolje koncipiran, nego straha od "moćnog" Partizana.

• Like 6

Nisam video da je ciganija komentarisala legendarnog Vladu Đurovića sa sekvencom:

- Davidovac je na kraju karijere!

Novinar: Ali on ima 29 godina.

- Da ali zovu ga deda.

• Love 1
  • Ha-ha 27

Da li bi iko menjao nas sastav za njihov kada dođu najbitnije utakmice? Menjati sastav kada imas Kalinu u ekipi!!?? Neka hvala, nikad!

Gledam jutros Novu. Jedna od najbitnijih vesti je da je KKP ostecen u derbiju. Crkoše od muke, ako, ako.

• Like 14

4 minutes ago, berti said:

Da li bi iko menjao nas sastav za njihov kada dođu najbitnije utakmice? Menjati sastav kada imas Kalinu u ekipi!!?? Neka hvala, nikad!

Gledam jutros Novu. Jedna od najbitnijih vesti je da je KKP ostecen u derbiju. Crkoše od muke, ako, ako.

Moramo jos mnogo puta da skandiramo predsedniku da bi postali opozicioni klub kao sto je Partizan, pa da dobijemo postovanje od strane objektivnog Nova portala

• Like 6
  • Ha-ha 2

3 hours ago, JPM said:

Nisam video da je ciganija komentarisala legendarnog Vladu Đurovića sa sekvencom:

- Da ali zovu ga deda.

Spomenuo je već neko. 

Vladu je više neukusno zvati kao gosta u lajvu. 

Zar nema mladjih ili bar vitalnijih košarkaških stručnjaka.

Najlakše im je da se dogovore sa dokonim penzionerom koji stanuje blizu...?

Jednostavno je vazda dosadan a već duže i jako spor i rasejan. 

Edited by Wingwalker
  • Like 4
  • Tuzno 1

2 minutes ago, Wingwalker said:

Vladu je više neukusno zvati kao gosta u lajvu. 

Zašto? Košarkaški Rade Bogdanović, svi gledaju i čekaju da se ovaj nalupa gluposti.

P.S Rade mi čak i bio zanimljiv dok se nije prodao.

• Like 1

On 12/23/2024 at 11:00 PM, forumko topic said:

17 minutes ago, JPM said:

- Da ali zovu ga deda.

Ja, ali ne umem još uvek da embedujem, pa ako može neko da me edukuje. 😕

• Ha-ha 1

Podstrekuju ga da nešto kaže da bi mu se smejali.

To što Đurovića zovu je čista lenjost rtsovaca i njihova nespremnost da se makar malkice izađe iz zone komfora.

Šta ima da lupaš glavu koga da zoveš, pa onda da nešto posebno pripremaš emisiju i da se cimaš, tu su Vlade i Rade, daj da to odradimo i idemo kući.

• Like 2