Jump to content

Grupa C (Danska, Engleska, Srbija, Slovenija)


Grupa C  

62 members have voted

  1. 1. Ko prolazi grupu (prve dve reprezentacije)?

  2. 2. Pobednik grupe?



Recommended Posts

Sastav grupe:

Slovenija

image.thumb.png.8fafc4e915db045319b76afb1a85539b.png


Danska

image.thumb.png.f10bb6485c36b5db015ae04a7816c8f7.png

 

Srbija

image.thumb.png.51cc12a3457cfda82aacffbaa6f60150.png

 

Engleska

image.thumb.png.63afc8e087f5e7554afdaa5a5ae75d92.png

 

Raspored utakmica

image.png.d193eb7dd2bff947c729c03698270689.png

 

Navijači u Srbiji su čekali 24 godine da vide svoju reprezentaciju na EP i konačno dočekali. Ipak, zbog forme koja je u padu još od Lige Nacija, i nemaju neka prevelika očekuvanja. Krajnja granica u najboljem slučaju  može biti drugi krug i to je to. 

Tih 24 godine čekaju i Slovenci, koji su, čini se, još u lošijoj poziciji nego Srbija što se tiče rezultata. Da situacija bude zanimljiva pre 24 godine, upravo smo bili u grupi sa Slovencima. Bilo je 3-3. Sadašnji selektor Srbije je bio akter tog meča.

Ako mi i Slovenci čekamo 24 godine, Englezi čekaju od 1966 na neku titulu. Uzalud Englezi pevaju da se fudbal vraća kući, još od 1996. Upravo na tom prvenstvu sadašnji selektor Sautgejt je promašio penal u polufinalu, i omogućio Nemcima da se posle izvođenja penala nađu u finalu, kasnije i osvoje EP. Sautgejt je poručio da se povlači sa pozicije selektora ako Englezi ne osvoje EP.

Danci su uvek nepoznanica. Evropski prvak iz 1992, je u promenjivoj formi. Od polufinala pre četiri godine, imali su jako loše SP i dosta promenjivu igru u kvalifikacijama za EP. Iako imaju dosta solidnu reprezentaciju, na nekoliko mesta sam pročitao da ne bi bilo nekoguće da budu zadnji u grupi.

 

Edited by Don Juan
  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Don Juan said:

Navijači u Srbiji su čekali 24 godine da vide svoju reprezentaciju na EP i konačno dočekali. Ipak, zbog forme koja je u padu još od Lige Nacija, i nemaju neka prevelika očekuvanja.

 

Govori u svoje ime! 🙂 ja ocekujem 1/4f. 

 

  • Ako budemo pobednici grupe - idemo na treceplasiranu ekipu iz D/E/F grupe. To su realno tanki protivnici - moze biti Austria, Ukrajina/Rumunija ili recimo Gruzija/Ceska. 
  • Ako budemo drugoplasirani - idemo na pobednika grupe A sto je sigurno Nemacka. 
  • Ako budemo treceplasirani i budemo u 4 najbolje treceplasirane - onda igramo ili protiv pobednika grupe F (Portugal) ili pobednika grupe E (Belgija).

 

Dakle prolazimo domacine u 1/8f. 😄 

Link to comment
Share on other sites

Zajebanija grupa nego sto izgleda na prvi pogled, jedino sto smatram da ce Slovenija da bude poslednja u grupi. Ali kao sto rekoh, stvari mogu da se izokrenu naglavacke. Engleska moze daleko, a moze i da bude blamaza, Danska takodje. Mi imamo dobru atmosferu, pitanje plasmana u drugi krug je pre svega da pristup utakmicama bude kao da su na pocetku karijera i da ostatak iste zavisi od toga, sto je retko bilo u reprezentaciji, osim Pavlovica i nekolicine. Jer kvalitet za bar drugi krug je tu.

Link to comment
Share on other sites

Moja prognoza za naše - tesan poraz od Engleza u najboljoj utakmici koju ćemo odigrati al napraviti neki kretenski penal ili crveni, remi sa Slovenijom i onda nas Danci vraćaju na fabrička podešavanja.

  • Like 6
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Moja prognoza za naše - tesan poraz od Engleza u najboljoj utakmici koju ćemo odigrati al napraviti neki kretenski penal ili crveni, remi sa Slovenijom i onda nas Danci vraćaju na fabrička podešavanja.

 

Toliko puta vidjen scenario da bi bas bilo cudno da bude nesto drugacije, s' tim da ce biti lozenje do poslednjeg kola da cemo proci dalje.

 

Ne znam ... igramo za neki dan a meni bas sve nekako ravno.

 

Uvek pred prvenstvo krene lozenje a sad kad se vidim sa drugarima nit se prica nit bilo sta, shodno tome i nemam nikakva ocekivanja.

Link to comment
Share on other sites

Ne verujem Englezima nista dok je na klupi mentol Sautgejt. Cenim da ce da nas dobiju ipak 2:1, ali da cemo delovati konkurentno. Sloveniju cemo dobiti, iako ne bi bilo nista cudno za nas da ni to ne uspemo da resimo kako valja, al cenim da ce biti - 2:1. U trecoj tekmi gubimo od Danaca 0:1. 

 

Englezi ce da dobiju sve tri, samo jer je grupa takva-kakva jeste. Slovenija je tanka bas, sem Oblaka i Seska bukvlano nemaju igraca koji bi imali mesta kod nas, ali su opet nekako cvrsti, no, mislim nedovoljno da se zakuva. Danska isto cvrsta, i dovoljno bolja od nas da nas dobije, a mislim da mogu i sa Englezima da odigraju u kost. 

 

1. Engleska

2. Danska

3. Srbija

4. Slovenija

Edited by Markoss
Link to comment
Share on other sites

Englezi imaju na oko laganu grupu..ali što se nastavka takmičenja tiče nisam baš optimističan za njih. I odmah da napomenem: na prethodnom EP kao i na Mundijalu jesam bio.
Imaju kontinuitet sa svojim batađoristom na klupi,imaju izuzetno talentovane igrače,ali imaju i neke probleme pred ovo prvenstvo.

Pre svega,odbrana mi ne uliva poverenje.
Sautgejt je pozvao samo jednog levog beka (Šoa),a i on nije spreman. Verovatno će Tripije igrati levo. Šta god mislili o Hariju M. on je za Englesku igrao na pristojnom nivou. I nedostajaće im. Stons je isto sa povredom. Biće to jedna istumbana i prinuđena poslednja linija. Jači rivali će umeti to da eksploatišu.

Zatim,pitanje je pozicija koje će zauzeti pojedini igrači.
Hoće li Belingem igrati 'desetku' kao u Realu ili će igrati dublje u sredini? Foden je imao brutalnu sezonu,ali momak u dresu Tri lava još ništa značajno nije pokazao. Mislim da je njegova najbolja pozicija upravo of.veznog,a izgleda da će mu Sautgejt dati poziciju levog krila. Koliko će moći da pruži? Trent AA po mnogim najavama kao starter protiv Srbije u veznom redu. Igrao je on to već,ali opet kao neki polueksperiment..

Onda ono u čemu se slažem sa @BattleBender - kad dođu stani pani situacije,koliko je realno da se oslanjaš na neke igrače iz Kristal Palasa npr? Ili na Galagera..? Nisam ni ja fan Griliša,ali pre bih vodio njega nego ove udarne igle mediocre timova..Čak i mladi Saka i Foden nemaju previše iskustva..

Ne znam..simpa mi je ova generacija Engleza jer ima talenta i znalaca. Moguće je da ću žestoko da omašim,ali nešto im ne verujem ovaj put.
 

Link to comment
Share on other sites

H2H na dosadašnjim velikim natjecanjima i kvalifikacijama

 

Srbija i Engleska dosad nisu igrali, a bivša Jugoslavija je protiv Engleza imala 1 pobjedu (1-0, polufinale Eura 1968 i 2 poraza (u kvalifikacijama za Euro 1988 (2-0 i 4-1)

 

Srbija-Danska 0 0 2 1-5

U kvalifikacijama za Euro 2016 bilo je 3-1 i 2-0 za Dance.

Bivša Jugoslavija i Danska igrali su 5 puta, 3 pobjede Danske i 2 Jugoslavije. Na Euru 1984. Jugoslavija je od Danske doživjela jedan od najtežih poraza u povijesti (0-5).

 

Srbija (uklj. SRJ)-Slovenija 1 5 1 12-10

Na Euru 2000. bilo je 3-3 (Slovenci poveli 3-0, SRJ nakon isključenja Mihajlovića s igračem manje zabila 3 gola).

Jedina pobjeda Srbije bila je u LN 2022-23 (4-1), a jedina pobjeda Slovenije u kvalifikacijama za Euro 2012 (1-0, Vršič s pola terena)

 

Engleska-Danska 6 3 2 21-11

Na zadnjem Euru Englezi su pobijedili u polufinalu 2-1. Igrali su još na Euru 1992 (0-0), i na SP 2002 (osmina finala, 3-0 za Englesku), a ostalo u kvalifikacijama i Ligi nacija.

Danci su zadnju pobjedu (1-0) imali u LN 2020-21

 

Engleska-Slovenija 4 1 0 8-1

Na SP 2010. bilo je 1-0 za Englesku, a jedini remi (0-0) u kvalifikacijama za SP 2018.

 

Danska-Slovenija 3 1 0 9-2

Danska i Slovenija igrale su i u kvalifikacijama za ovaj Euro (2-1 za Dansku i 1-1), a prije toga samo u kvalifikacijama za SP 1998.

  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Problem sa licnim greskama said:

Danci su nas realno razbili i u kvalifikacijama za Euro 1992 dva puta ali smo na kvarno dobili gore. Bukvalno nas oducise od fudbala do naseg gola za 0-1. Arhetip protivnika koji ne lezi nikome sa Balkana (ovde ne racunam Hrvatsku koja ima poseban status u fudbalu i ne moze da se uporedi sa ostalima).

Baš razmišljam. EURO 1996- 3:0, Kvale za SP 1998- (H)1:1, (A)1:3 (Bugl haračio), SP 2018- 1:1, LN 2023- (A) 1:0, (H) 3:1
6 utakmica, 3 pobjede, 2 remija, 1 poraz. Ali realno ako pitaš navijače jednih i drugih, to je jasnih 4-1-1

Link to comment
Share on other sites

Pa ne leže baš ni Balkanci njima. Hrvati su ih dobili triput, Bosanci dvaput, jednom i Crnogorci, mučili su se s Makedoncima.

 

U zadnjih 30 godina imaju protiv ex Yu reprezentacija 9 5 6

 

Za usporedbu Šveđani imaju 7 2 5, Norvežani 13 4 8, Finci 9 5 6, Islanđani 6 3 10

 

Nordijci (bez Farskih otoka) vs. ex Yu 44 19 35

 

Obratno, ex Yu protiv Nordijaca:

 

Hrvatska 13 4 4

Srbija+SRJ 7 1 4

BiH 7 3 6

Makedonija 3 4 7

Slovenija 4 5 12

CG 1 1 6

Kosovo 0 1 5

Edited by Cilemile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Danci lukavo i rutinski, Slovenija bezopasna i bezidejna. Šporar i ono malo situacija, gde je moglo da se ugrozi gol Danaca, upropastio bilo katastrofalnim odabirom rešenja ili nespretnošću. Očekujem bar još jedan gol Danaca u drugom.

Link to comment
Share on other sites

Ja kao da sam gledao drugu utakmicu. Do gola Danaca egal, cak Slovenija bolja, posle toga Danci kontrolisali sve, gol isekao Slovence. Inace i jesni i drugi na prilicno visokom nivou, kod obe ekipe se bidi ideja i smisao u igri sto nije cesto bio slucaj do sad na prvenstvu. Ovo poluvreme mi je jedno od boljih do sad, gledajuci obe reprezentacije.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...