Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Pobeda koja zlata vredi za atmosferu i za psihu ekipe.

Konačno pobeda u neizvesnoj završnici. Onaj mali što su ga snimili kako žmuri na kraju je prava slika svih nas u tom trenutku.

 

Par reči o Nejpiru, koja za sad deluje kao glavni problem ekipe. Definitivno se slažem da ima taj neki (pre)ležerni stav, da je u napadu u kanalu, a da u odbrani ni ne pokušava da se "iskupi". Međutim, mislim da je zviždanje prvo sramotno, drugo kontraproduktivno. Nije on ništa strašno uradio u prethodnim utakmicama, pa da mu se zviždi. Igra ispod svojih mogućnosti, ali kakvi su sve igrali pa im se nije zviždalo.

 

Mislim da je za Nejpira glavni problem Teo. Njih dvojica su baš raspar. Teo sa svojim renomeom i karakterom bi u Zvezdi bio lider čak i Kris Pol da dođe. To očigledno ne prija Nejpiru i on ne može da se snađe u toj raspodeli uloga. Ovako plastično rečeno, deluje mi da je Nejpir podsvesno u fazonu boli me uvo ako loše odigram evo vam ga vaš Teo. Ako Teo odigra dobro- super, ako Teo odigra loše Tea će da pljuju.

 

Osim što su karakterno očigledno raspar, i igrački su raspar, pošto su obojica baš slabi i mekani u odbrani. Kad su zajedno na terenu pa se sudaraju na prvom bloku baš mučno deluje. 

 

Oni ako kliknu mi smo na konju, ali nisam optimista. Dok se to ne desi, sveo bih njihove zajedničke minute na terenu na minimum. Teo je juče odigrao odličnu utakmicu, ali ako se nečemu nadamo, Nejpir mora ima prednost i da proigra kako zna i ume.

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, bekrinjo said:

 

 

Blurovana osoba u crvenom duksu neodoljivo podseća na tebe Chaose?😀

 

Šabaz je za razliku od Lorenca već igrao u Evropi pre dolaska kod nas ali rekao bih da Šabaz i dalje nije svestan da CZ nije Zenit/Milano. Uz svo dužno poštovanje prema Zenitu i Milanu ali uz sav novac koji troše nemaju tu pasiju koju imaju naši navijači prema klubu, zato mislim da mu treba dati vremena da shvati da je došao u CZ gde navijači ne praštaju nonšalanciju za toliki novac.

 

Nisam ja ali stvarno liči. 😄

 

Ovo ispod - lepo primećeno.

Link to comment
Share on other sites

Mišljenja sam da možemo da izguramo bez beka i centra, treba pokušati prvo sa ovim što imamo, da se izvuče maksimum. Ali jedna startna 4 nam treba još juče, ma još pre početka sezone, to će bukvalno odlučiti tok ove sezone. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Taki said:

Da li je bar malo stramota pluvače Miloša Teodosića?I to najgore što ti pljuvači kao da i ne gledaju utakmice i ne vide da se čovjek više trudi sada u 37 godini nego kada je imao 25,u odbrani gine.I onda dodju i pišu došao uzeti eure jer nigdje drugo ne može.

 

Ja ga ne pljujem ali ne vidim da je kritika losa i nemam problem da ga kritikujem kada donosi lose odluke pogotovu u zavrsnicama sto se odnosi na nerezonski ispaljene suteve, bespotrebno soliranje, ishitrene akcije posle to koje trener verovatno nije nacrtao... ne nije me sramota, igrac njegovog iskustva mora bolje, juce je bio dobar ali sve ukupni utisak do sada nije dobar. 

 

2 hours ago, СтелаРоса said:

Sabaz je nakon sto je ponovo lose usao u utakmicu i  negde u 2/4 promasio prvo slobodno bacanje dobio aplauz i podrsku cele hale. I umesto da pokaze neku reakciju, on je nastavio sa jos gorom odbranom i jos losijim odlukama u napadu.

 

Recimo da sam video nekakvu njegovu reakciju, zaigrao je malo agresivniju odbranu u drugom ali mora da se shvati on je takav igrac, nonsalantan.

Juce je uspeo da promasi dva slobodna sto samo govori koliko je poljuljan a ne verujem da mu se to mnogo puta desilo u karijeri.

Teska srca ali moram da priznam da je trenutno manje koristan od Tea, sam mora da odluci kako ce dalje ali verujem da ce i Sferopulos odigrati ulogu sa njim i biti strpljiv, spaliti dva miliona je najlakse ali ne i najpametnije.

On nam je potreban ali polako sa njim i stpljivo i verujem da ce doci na svoje, mozda je bolje da ga trenutno koristi na SG i malo oslobiti organizovanja igre jer prilicno usporava i vrti bezuspesno po centralnom piku bez nekih benefita i uvoditi ga postepeno ne nabijati mu pritisak.

Zvizduci njemu su bespotrebni i treba da idu na neku drugu adresu.

 

2 minutes ago, Jamas said:

Ljudi ima li nekih naznaka pojačanja? Sa ovim rosterom smo baš tanki za Evroligu, vidiljivo je, cak i da dosta igraca popravi formu… Bez jos dva ozbiljna igrača, bice ovo jos jedna standardna Zvezdina sezona u Evroligi…

 

Ne i ne treba ni da bude dok se Sferopulos ne upozna bolje sa igracima i sta moze da ocekuje od njih, covek je tu 10 dana, mislim da nije ni pametno trpati kao lopatom.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sector said:

Shabazz i Tobey nisu najveći problem ove ekipe, iako ne isporučuju, jer na njihovim pozicijama imamo Tea i Yaga, odnosno Bolomboya i Mitrovića.

 

Možda to nisam odavno spomenuo ali pozicija 4 je rak rana tima. Davidovac, koji će opet imati 5+7 za mjesec dana i Simonović koji doprinosi otprilike koliko i ja dok kucam ovaj post. Mitrović na PF ne može nikoga da zajebe jer svaki trener zna da on nema domet spolja, dovoljno je da se nabiju u reket i naš napad tu staje.

 

Sumnjam da je tržište toliki problem, mi nemamo pare ili smo mazohisti.

Sabaz i Tobi apsolutno jesu problem. Nece sigurno Teo igrati u proseku 27 min, niti ce imati u konstanti ovakve partije. Pa cak i tako smo jedva dobili Bayern koji 7 min nije dao kos.

Blamantno je da Tobi onako masi zicere, a Sabaz fascinira pristupom lako cemo.

 

Skupljacemo pobede na kasicicu u EL sve dok se ne resi problem s njima, dovede proper cetvorka i nevoljno cu reci, Nedara ne vrati. Jer opet ima kakvu takvu produkciju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Taki said:

Da li je bar malo stramota pluvače Miloša Teodosića?I to najgore što ti pljuvači kao da i ne gledaju utakmice i ne vide da se čovjek više trudi sada u 37 godini nego kada je imao 25,u odbrani gine.I onda dodju i pišu došao uzeti eure jer nigdje drugo ne može.

Vidis,velika je razlika izmedju pljuvacine i konstruktivne kritike. Ja sam ga prvi kritikovao posle par losih izdanja,da ne kazem divljanja. Nikada nisam rekao da mu nije stalo i da je dosao samo da odradi ugovor. Mislim da je njemu stalo koliko i DeDi,koliko i Mitrovicu,koliko svim ciganima unutar nase ekipe. Dakle,ako te ne ide,ne silis,nego pokazes ono sto si sinoc pokazao pruzajuci svoj maksimum i izgarajuci na parketu koliko god mozes. Sinoc je pokazao kako se ekipa vodi,i prvi sam to pohvalio. Kada sili i igra heroball kosarku,jel greh kritikovati ga?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Све ово што ћу сад написати око Шабаза можда ће звучати као да га браним, али је нешто што је у овом тренутку његове каријере реално.

 

Шабаз Нејпир је изузетно квалитетан играч, којег је време појело у смислу да од од Јукона није имао ову и овакву улогу. Са оволико притиска, очекивања, да буде носилац и да он буде тај који држи кормило брода. Последња сезона на Јукону му је била 2013-2014, од тога је прошло 10 година. Од тада он је променио 40 улога, 9 клубова и променио се и он. На НБА нивоу је остао нажалост недоречен. Да није, он не би прсмрдео Зениту, Милану и поготово не Црвеној звезди.

 

Такође, многи му рачунају да има европско искуство. Када се то искуство стави на папир и преброји, реално је да га нема много. Да је то фебруар-јун период у Милану и неколико пријатељских у Зениту. Он је играо значи у Русији утакмице без притиска, а у Милану у Евролиги имао је слободу да игра своју игру јер је Месина био у nothing to lose ситуацији.

 

Када се подвуче црта... Оваква очекивања Шабаз има први пут од 2013-2014 сезоне. Он данас има 32 године, и неколико повреда које су иза њега. Неке су биле и тешке. Све то утиче на психу, да сумњаш у себе и своје способности.

 

Његова игра у овом тренутку изгледа УЖАСАВАЈУЋЕ, али негде у њему стварно чучи квалитет и лидер, који једноставно дуго није био на површини. Није играо овакву кошарку 10 година. 10 година је возио Форда из Детроита, а данас се од њега очекује да седне у Мустанга и вози савршене кругове са момцима који су већ неколико година у озбиљном ритму.

 

На све ове ствари не обраћа се пажња. Дошао је Шабаз, плаћен је колико је плаћен... Самим тим очекивања су огромна и нема никаквог разлога за чекање. Пракса и терен ипак говоре, да се мора показати стрпљење. Колико ћемо га имати остаје да се види. Јер и он сада већ постаје нервозан, и то преноси на екипу. Узима тешке шутеве из дриблинга, неке тројке узима исхитрено и нерационално. Често у нападима код њега лопта буде по 18 секунди из његове жеље да дође до својих позиија, свог ритма, свог учинка.

 

Могу да кажем да му је стало, јер иако не показује неку врсту емоције... Он није дошао овде сигурно да одигра још једну сезону у низу. Дошао је због улоге, дошао је јер му је речено да ће бити један од, дошао је да покаже себи да је после толико времена и даље тај играч. Само нервоза и притисак једноставно морају да се каналишу на прави начин.

  • Like 33
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Losmi17 said:

Sabaz i Tobi apsolutno jesu problem. Nece sigurno Teo igrati u proseku 27 min, niti ce imati u konstanti ovakve partije. Pa cak i tako smo jedva dobili Bayern koji 7 min nije dao kos.

Blamantno je da Tobi onako masi zicere, a Sabaz fascinira pristupom lako cemo.

 

Skupljacemo pobede na kasicicu u EL sve dok se ne resi problem s njima, dovede proper cetvorka i nevoljno cu reci, Nedara ne vrati. Jer opet ima kakvu takvu produkciju.

 

Nisam rekao da nisu problem već da nisu najveći problem. Mi sa pozicije 4 nemamo baš ništa, nemamo šut, igru na postu, odbranu i skok, ma baš ništa.

 

Sa boldovanim se slažem, biće baš paklen Novembar u EL sa trenutnim stanjem.

Link to comment
Share on other sites

Sreca da je juce prekoputa bio Bayern, jer sa onom igrom tesko da bismo jos nekoga dobili. Ustvari nisam mislio da sa onakvom igrom moze da se dobije bilo ko u Evroligi, ali je Bayern takodje bio izrazito kriminalan.

Iako je jasno da cemo se kad tad dici i da nismo ovoliko losi koliko delujemo trenutno, zbog cega je i toliko bitna ova pobeda, mi imamo te ocigledne nedostatke koji se nece resiti dizanjem forme i vecim samopouzdanjem igraca. Cetvorka nam je potrebna otprilike u istoj onoj meri koliko nam je bila potrebna u sezoni 2015/16 posle Lukine povrede i pre dolaska Kvinsija, kada su nas tamburali po 40 razlike. Juce kada su Luka i Bolomboy igrali zajedno nije bilo mnogo stretch igre Joela. Razumem da je ideja bila da Luka izvuce Ibaku, ali Luka ne moze da izvuce nikog, dok Joelova stretch igra nije sjajna, ali je svakako bolja, odnosno ima je. Tako da sa takvim rasporedom igraca je u nekim trenucima podsetilo na kosarku iz 80-ih kad otprilike 8 igraca stoji u reketu. Takodje je sa njima u petorci cesto bio i Davidovac na 3, sto je mozda i razlog za njegov veci broj skokova jer je imao laksi posao fizicki nego da se rvao sa Ibakom ili nekim drugim.

Laso je u jednom trenutku dosta igrao sa 3 beka, dok je nama Giedraitis bio na trojci. I to uopste nije bilo dobro po nas. Rokas je jurio Obsta kroz blokove i otprilike svaki put pokazivao nasem visokom da preuzme. Skorije je neko pisao kako je njemu Rokas vise 2 nego 4, sa cime ne mogu da se slozim. On je dosta gabaritan i nema brzinu da prati vecinu bekova. Problem je sto Giedraitis nema igru da bi na drugoj strani kaznio Obsta. Ne kreira sa loptom, ne igra na niskom postu, tako da te petorke gde se on matchuje sa nekim bekom mogu da budu problem za nas.

Edited by Del Piero
  • Like 30
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, BB7 said:

Све ово што ћу сад написати око Шабаза можда ће звучати као да га браним, али је нешто што је у овом тренутку његове каријере реално.

 

...

Mislim da bi trener morao u narednom periodu malo da ga rastereti ako je vec takva situacija. Gurati ga na silu da bude lider, prvi plej i neko oko koga se igra vrti ocigledno ne ide. Iz utakmice u utakmicu je sve teze gledati njegovu nemogucnost da vodi petorku na terenu. Teo/Yago neka vode igru, a on neka im pomaze i saceka da igra dodje do njega. Zato nam i Nedovic mnogo fali, jer nije klasicni poenter nego dosta pomaze u organizaciji igre i kao takav moze biti dobar parnjak ovakvom Nejpiru. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Kiflice said:

Vidis,velika je razlika izmedju pljuvacine i konstruktivne kritike. Ja sam ga prvi kritikovao posle par losih izdanja,da ne kazem divljanja. Nikada nisam rekao da mu nije stalo i da je dosao samo da odradi ugovor. Mislim da je njemu stalo koliko i DeDi,koliko i Mitrovicu,koliko svim ciganima unutar nase ekipe. Dakle,ako te ne ide,ne silis,nego pokazes ono sto si sinoc pokazao pruzajuci svoj maksimum i izgarajuci na parketu koliko god mozes. Sinoc je pokazao kako se ekipa vodi,i prvi sam to pohvalio. Kada sili i igra heroball kosarku,jel greh kritikovati ga?

Ma nije problem kritika kada nepotrebno isforsira na kraju,ali eto i ja kada bi birao ko da mi uzme taj šut rekao bi Teodosić.

Nego veći je problem atmosfera koja se ovdje stvorila,pa i prije nego što je potpisao,kao da vraćamo Filipa Čovića iz penzije.A Teo nam je do sada ubjedljivo najbolji igrač i jedini periodi kada nešto igramo je kada je on na terenu.

Ovdje je najveće zadovoljstvo bilo kada su potpisali Tobi,Rokas i Nejpjer,za Nejpjera mi je jasno ali zašto Tobi i Rokas,ko god je gledao Tobija ništa više od ovog nije mogao očekivati,pustite igru sa Dončićem,odbrana kriminalna,kilav,ima taj šut za tri al centar je to mu ne treba piti glavni kvalitet.A Rokas je stranac kakvog ja nikad ne bi doveo,stranac kom je jedini kvalitet šut za tri,koji ne zna spustiti loptu na parket,odbrana prosječna..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Taki said:
42 minutes ago, Kiflice said:

Ma nije problem kritika kada nepotrebno isforsira na kraju,ali eto i ja kada bi birao ko da mi uzme taj šut rekao bi Teodosić.

Pa zar nije upravo to i radio u par utakmica ove sezone? Jesi li video razliku u njegovoj defanzivi sinoc i u prethodnim utakmicama? Ja jesam. Opet kazem,njegove plejmejkerske sposobnosti nikada nisu bile upitne,tu je jedan od najvecih svih vremena u evropskoj kosarci. Upitni su bili drugi nedostaci koje je on ispoljavao konstantno,do sinoc. Trud,zelja i zalaganje koje je sinoc pokazao je nesto sasvim drugo u odnosu na 80% utakmica ove sezone. I kapa dole za to!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Kiflice said:

Pa zar nije upravo to i radio u par utakmica ove sezone? Jesi li video razliku u njegovoj defanzivi sinoc i u prethodnim utakmicama? Ja jesam. Opet kazem,njegove plejmejkerske sposobnosti nikada nisu bile upitne,tu je jedan od najvecih svih vremena u evropskoj kosarci. Upitni su bili drugi nedostaci koje je on ispoljavao konstantno,do sinoc. Trud,zelja i zalaganje koje je sinoc pokazao je nesto sasvim drugo u odnosu na 80% utakmica ove sezone. I kapa dole za to!

Trud i želju sam video i u prethodnim utakmicama,jedino je malo više forsirao u nekim završnicama i to mu se može zamjeriti al i to je donekle upitno s obzirom na stanje u kom nam se nalaze ostali igrači.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, stefan1 said:

Mislim da ce Birch doci sto otvara mnoga zanimljiva resenja na poziciji 4/5. Mitrovic ili Bolomboj mogu da se spuste na 4 a na 5 da igraju taj novi centar (Birch) i Tobey. Jedna cetvorka i jos jedan bek i ovaj tim je onda skroz drugaciji. Osloniti se na Davidovca, nije bas najpametnije, a jos manje na Simonovica… zvuci smesno ali u prosle sezone smo bolje igrace na poziciji 4 imali nego ove sezone. 
 

Idemo dalje

 

Po mom mišljenju, dovođenje Bircha nam ne otvara nikakva zanimljiva rešenja, več nas ostavlja u poziciji gde improvizujemo i spuštamo centre da igraju četvorku. Što bi to radili ako več pravimo doselekciju, pojma nemam...

 

12 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Jos jedan mec sa 25+ minuta, tacnije 27 minuta.

16 poena, 11 asistencija na 3/5 za 2 i 2/6 za 3 uz 1 skok, 2 ukradene i 2 izgubljene. 

 

Za one koji su mislili da je dosao da izmuze pare. Covjek igra vise nego u samom prajmu kad je bio u CSKA. Nevjerovatna potrosnja.

 

Svaka čast za ono sinoč, ali ako planiramo ovako da ga raubujemo iz utakmice u utakmicu, neče izači na dobro. Jednostavno je neodrživo.

 

I kao što sam pisao posle jednog od derbija, pred punom arenom u nekim stani-pani situacijama če Teodosić pronači energiju i motivaciju. Ali če zato na nekom gostovanju u Valencii biti kao probušen balon. I ovo nije kritika za njega, jer nit je ko očekivao nit je tražio da on energijom, borbom i zalaganjem vodi ovu ekipu. Više je kritika na ostatak ekipe, koji jednostavno mora da se probudi i dozvoli Teu da se vrati u ulogu koja mu je prvobitno zamišljena.

 

1 hour ago, robins said:

Nije on bio predmet nikakve šale.

Naravno da se sa decom treba šaliti.

On je bio izložen maltretiranju i vređanju nekoliko stotina idiota na Tviteru. Istih onih zbog kojih deca ne smeju, bez straha, da nose dres ili majicu omiljenog kluba.

 

Ja bi rekao da je ovo preterivanje i da nije pošteno do velike večine navijača Partizana. To je napisala neka budaletina, koja je onda u komentarima izvređana sa strane mnogobrojnih Grobara, koji su se gnušali napisanom

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je u ovom trenutku najbitnije da se shvati da sledeca velika utakmica nije u petak protiv Barse, vec prekosutra protiv Buducnosti, koja ima 5-0 u ligi. Odlicna prilika da se posle nekoliko neprijateljskih atmosfera spoje dve bitne pobede pred nasom publikom, kao i da neki igraci vrate sutersko samopouzdanje.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja kvalitet igrača ne cenim samo na osnovu njegove 1 na 1 sposobnosti i da li može sebi da iskreira šut. To su sve dobre karakteristike za one koji ih imaju ali to ne čini korisnog igrača. A mislim iskreno da ni treneri to baš ne cene previše. Treneri cene igrače koji u trenutku donose pametne odluke, i biraju strpljivo pametno rešenje. Ako si otvoren, šutni, ako nisi pogledaj da li je neko drugi otvoren pa daj njemu.

 

Osim ako nije u pitanju Luka Mitrović, taj drugi, otvoren, uvek je bolje rešenje nego li da igraš hero ball sa šutevima preko ruke.

 

Dakle pametna selekcija šuta, dobar offensive flow, to je ono što nama treba. Ne heroji. Ako budemo igrali kao tim, ja sam optimista.

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Gilmour said:

Svaki put kada procitam komentare koji krecu sa "Gde su sada pljuvaci..." ili "da li je sad bar malo sramota pljuvace..." dodje mi da da izvrsim hara-kiri drvenom kasikom.

I ja isto, kada je svaki drugi post što ovdje pročitam kako vi kažete "kritika" Teodosića i Mitrovića a svojim očima gledam da su nam to najbolji (najkonstantniji) igrači..ali desi se par loših minuta na utakmici i eto ga "kritika",a što se ovi hvaljeni i ne vide, ništa ne doprinesu pa i ne igraju, to ništa,nego samo fokus na odredjene mete i onda iskačemo 123 idemo "KRITIKAA"

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nele said:

Razlika izmedju Tea iz ranijih utakmica i ovog od sinoc je sto onde ne bi dodao Yagu vec bi potego nerezonski sut.

 

nije ni ovaj yagov šut neki simbol racionalnosti, nego nije bilo vremena da se išta drugo uradi a lopta je ušla pa sada ispada da je to dobar potez u odnosu na recimo to da je teokratija pripalio.

možda još bolji primer je ona teova trica par minuta ranije, gde je napravio prethodno dobru asistenciju i pogodio sa midrangea, pa se (srećom) odvažio da se digne na tricu koja se ovde čita kao nerezonska, zato što dolazi iz driblinga; jedina razlika je što je (srećom) pogodio, za razliku od nekih ranijih situacija. inače, šut koji teo treba da uzme, naravno ne 3x za redom, ukoliko ne pogađa.

 

sve u svemu, i ova kljakava igra i underwhelming napier nas neće sprečavati da dobijamo solidno tekmi, samo ako pogađamo te jebene šuteve na nivou nekog karijernog proseka igrača koji ih uzimaju. ako šabaz proigra i centri & geidraitis pronađu modus u kojem mogu kontinuirano da doprinose - biće to onda jedan potpuno drugi, viši nivo igre.

 

ako ti neki realni šutevi upadaju, i napier će imati više prostora za egzekuciju ali i za saradnju sa visokima. samim tim će i teokratija biti sveden na neku razumnu meru, siguran sam da ovo ni njemu ne prija, polomiće se ako nastavi ovako a hteli to da priznamo ili ne, on je i dalje jedan od najboljih plejmejkera u evroligi, trenutno (i nažalost) jedini u ekipi koji funkcioniše u tom smislu.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...