Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

Sad tek vidim da je CMM dogurao do indeksa korisnosti od cak 42 sa samo dva pogodjena suta iz igre! Fenomenalno radi Baskonia, strasno kako umeju da iskopaju igrace (na EL nivou, CMM bi sigurno bio jedan od najboljih plejmejkera u EC/FIBA LS) i da ih uklope u sistem. To je nesto sto bih voleo da vidim u nekom klubu iz regiona (bilo kojem), dakle, bez pretplacivanja zvezda, bez trosenja novca koji ne bi ni smeo da postoji, da se prica gradi kroz rad i sistem, a ne tako sto se podilazi masama i kupuju im se skupe igracke iz el klubova.

 

Malo o borbi za 7. i 8. mesto koje moze da vodi ka izbegavanju Reala (koji ce svakako igrati znatno bolje u PO od ovih poslednjih 10 meceva u kojima im je cilj samo da se lagano kotrljaju ka 1. mestu):

 

6. Olympiacos 15-11: Virtus, PAO, Asvel, Fener kod kuce - Zalgiris, Efes, Partizan, Crvena zvezda u gostima: Trebalo bi da im dvorana "Mira i prijateljstva" donese potrebnih 4 pobeda, a svakako mogu da napadnu i Zalgiris i Crvenu zvezdu u gostima. Vazno je istaci i da su izgubili sa 2 razlike u Istanbulu protiv Fenerbahcea u prvom mecu. Prognoza: 19+ pobeda.

 

7. Fenerbahce 15-11: Baskonia, Valencia, Efes, Barcelona, Alba kod kuce - Real, Armani, Olympiacos u gostima: Nema tu sta da se prica, Fener ce juriti 5/5 kod kuce jer ima tri teska gostovanja. Sarasovi puleni vec celu sezonu igraju znatno bolje kod kuce u odnosu na partije u gostima. Prognoza: 20 pobeda.

 

8. Baskonia 14-12: Alba, Armani, Efes kod kuce - Fenerbahce, Partizan, Zalgiris, Real, Virtus u gostima: Jako tezak raspored ocekuje ekipu Baskonie koja nije uspela da maksimalno poboljsa svoju poziciju pred finis. Da su dobili u Minhenu i kod kuce Valenciu sada bi bilo mnogo lakse. Ovako, pet teskih gostovanja i samo jedno lagan mec kod kuce. Uz Albu ce im trebati sigurno ili pobeda u BG ili 4/4 u ovim preostalim neobelezenim mecevima. Prognoza: 17 pobeda.

 

9. Valencia 13-13: Barcelona, Bayern, ASVEL kod kuce - Virtus, Fenerbahce, Monaco, Maccabi, Partizan: Ovih 13-13 Valencie je posledica prevelikog broja meceva na domacem terenu. Narandzastima nije ostalo mnogo prostora da se penju na tabeli - Bayern i ASVEL mogu da dobiju, ali ne vidim kako mogu da trijumfuju u gostima protiv bilo koje od cetiri snazne ekipe koje su obelezene crvenom bojom. Prognoza: 15-16 pobeda max.

 

10. Maccabi 13-13: Zalgiris, ASVEL, Valencia, Armani kod kuce - Alba, Crvena zvezda, Bayern, Barcelona: U narednih osam kola ekipa iz Izraela na privremenom boravku u Beogradu ce biti favorit na 5 meceva. Jasno je da im nece biti lako, ali imace jos dva gostovanja na kojima mogu da isprave kikseve. Prognoza: 18 pobeda.

 

11. Partizan 12-14: Efes, Baskonia, Real, Olympiacos, Valencia kod kuce - Armani, Barcelona, Alba u gostima. Ogroman pritisak nabili su sebi crno - beli, a rivali ne misle da im nimalo olaksaju posao ove sezone. Rezultat je ucinak od 0/8 na 10 najtezih gostovanja ove sezone, za razliku od prosle u kojoj su dobijali Fenerbahce, Efes (nakon onakvog preokreta) ili Monaco. I kod kuce je svaki mec povuci - potegni. Formula za rezultat je jasna - u Barceloni nemaju sta da traze, Alba, Baskonia, Valencia i Efes bi morali da se dobiju. Onda ostaje da se obavezno dobije Oly + jedna od preostale dve. Prognoza: 17-18 pobeda.

Edited by goldberg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Да не заборавимо да се Еванс вратио из повреде Ахилове тетиве и да игра још боље. Стварно је лик дефиниција лидера, вечерас је нажалост одиграо толико добру утакмицу, сваки потез на месту, контрола ритма, савршено читање игре.

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Slazem se, ali je bolno koliko je Zalgiris ofanzivno nemocna ekipa kada on izadje, od bekova nema ko da probije, doda, nista.

 

Da im se Evans kojim slucajem povredi ili da su ga prodali, mislim da bi bili ispod Albe na tabeli, na samom dnu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Да, то баш боде очи.

 

Не добијају ништа од Самнера, а јако мало од Хејса у нападу, да имају ту два играча у бољој форми били би доста опаснији.

 

 

Иначе ПАО полако граби да зацементира треће место и можда нападне друго ако се укаже шанса, имају тренутно најбољег европског тренера на клупи и скуп опасних бандита и победника, ако буду у правом ритму тад чак ни трофеј није нереалан.

Edited by MV91
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vazna pobeda protiv fenera za poziciju 3.

Trener ataman jos jednom pokazuje svestranost.

S Efesom najbolji ofanzivni rejting, s Panatom najbolji defanzivni.

Sveli smo fener na 60ak poena a daju 90 u proseku.

#wethegreens 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kao što se i pretpostavljalo - dosta je Evroliga ove sezone kvalitetnija od nekih prošlih izdanja.
Baš je utakmica Partizana sa Bajernom jedan pokazatelj..jer Bajern je tim iz donjeg doma,a vrlo zajebana ekipa sa Ibakom, Obstom, Bongom, Edvardsom,Lučićem... Nema tu lošeg mesta.. Ja bih rekao (ako se to uopšte i može izmeriti?) da je Zvezda jedno 25% slabija od tog Bajerna.

Ipak su komšijama veliku razliku pravili Lesor i Exum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Del Piero said:

Koliko puta treba Musi da sviraju ovo da bi prestao da radi? Sad su mu dali tehnicku umesto faula.
 

 

Koliko on to lose radi. A pri tom je stara fora koja vise ne prolazi ni kada se dobro izvede.

Link to comment
Share on other sites

zabavan podatak na koji sam naleteo juče tokom nekog istraživanja za novi tekst

Evroligu je ove sezone ukupno gledalo 2,270,213 gledalaca u hali. Od toga, Zvezda i Partizan zajedno hvataju čak 21.5% ukupnog auditorijuma (u Areni). Skoro pola miliona gledalaca.

Procenat je malo tiltovan na više zbog Maccabija (koji ima samo 10,559 gledalaca ove sezone iz znanih razloga). Opet, ako bi isprojektovali maccabi shodno ovoj cifri, procenat večitih bi i dalje bio oko 19-20%.

Na drugoj strani spektra, publika u Blaugrani je svega 3.73% ovogodišnje gledanosti iz hale. Monako 2% ali dobro to ste očekivali.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

On 1/31/2024 at 9:29 PM, Molina23 said:

Šta tek reći da je dobar deo "košarke publike" neironično hteo da gradi i reprezentaciju oko tog Pantera. Pakao. 

 

spacer.png

 

Polemika je uglavnom da se Kevin pozove da se priključi nacionalnom timu, što je velika razlika u odnosu na tvrdnju da se bilo šta gradi oko njega.

  • Like 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, DameTime said:

 

spacer.png

 

Polemika je uglavnom da se Kevin pozove da se priključi nacionalnom timu, što je velika razlika u odnosu na tvrdnju da se bilo šta gradi oko njega.

Kako stvari stoje po dotičnog, može se priključi samo u mesni o(d)bor sns-a 🥹

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...