Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

11 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

Mozda ga vide na 4, tamo nemaju 4 igraca. Mozda ga i trejduju negde da za tako nesto postoji dogovor unapred sa nekim timom. Ko zna, videce se ideja kad pocne sezona. Kapiram da ako bude dobar u G ligi sigurno ce dobiti sansu na nekim Nba utakmicama.

 

Ako niste drugo sijemo komsije u domacim Nba igracima. Od nasih trenutno tamo Vasa, Bobi, Petrusev + Vucevic navijac, a od njihovih Bogdan i Pokusevski navijac.

 

Salu na stranu, Petrusevu sve najbolje. Zelim mu da ima uspesnu Nba karijeru posto to toliko zeli, ako ne bude imao prostora da igra vratice se kod nas naredne sezone kao sto se Simonovic odlucio nazad u Evropu nakon mizerne sanse tamo.

 

Ukoliko dovedemo samo jednu cetvorku onda se resava dilema Davidovca da je bek ap na 4, ali ako dovedemo dve cetvorke to zasigurno znaci da je planiran kao bek ap trojka. Mozda Dusko vidi Simonovica na 4 umesto Petruseva, sumnjam, al ne bih iskljucio tu opciju.

Koliko sam ispratio letnju ligu, igrao je klasičnu peticu, mislim da nije ukupno ispalio 5 trojki jer je uglavnom igrao unutra, ali videćemo, sigurno je da imaju neki plan s njim. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Milos 3.14 said:

@Шутер из блока Ako su ova tri centra stvarno opcija onda meni deluje da se traže petice koje mogu da šutnu za tri. Ni Miki ni Pojters nisu neki šuteri za poziciju 4, ali za centra su više nego solidni. To onda znači da ne bi bilo loše imati malo igre na postu i u toj varijanti Toke je koristan.

Šengelija je u dobrim godinama, jedino što je problem su povrede, ako je zdrav onda on ima smisla na našu centarsku liniju.

Nama još otkad treba šut (i uopšteno u celoj ekipi, to jest sa apsolutno svake pozicije) sa pozicije 5, što ima velika većina EL (a i uopšteno u ostalim takmičenjima u Evropi) ekipa, i to i za 3 (pogotovu) i sa poludistance, i mislim da smo apsolutno jedina ekipa u EL (što je bukvalno nedopustivo) koja nikada nije imala centra koji ume i može da pogodi i sa poludistance i za 3 (znači ne koji ima šut i ume da šutne, već koji ume i može da pogodi, i to pogotovu i kamoli u kontinuitetu i koji je isti doveo do automatizma kao npr. Dejvis (sa poludistance, a šutira i za 3, pogotovu kad je sam, ali i kad ima igrača ispred sebe, i itekako ume i može da pogodi u obe situacije), Veseli (sa poludistance, a već nekoliko sezona unazad jako/skoro nikad ne šutira za 3, iako je i to ranije znao i umeo), Fojtman (za 3, odlični procenti), Tobi (za 3, fini procenti) itd.).

 

To je segment koji je izuzetno bitan i može doneti prevagu u nekim situacijama i/ili utakmicama, a onda i koji čini i odvaja modernu od starinske petice, i koji donosi dosta toga dobrog u napadu - počevši od širine, pa onda opcija više u napadu, bolji spejsing i nameštanje istog, širenje protivničke odbrane (i odatle proističe kvalitetniji i bolji napad, fluidniji i sinhronizovaniji, a onda i bolji protok lopte, pas više i ekstra pas itd.), p&p opcija, 5-out napad(i) itd.

 

Ono što je još jedan veliki paradoks i neverovatno, a onda i bukvalno nedopustivo (pogotovu za jednu EL, a kamoli za istu koja navodno ima ozbiljne ambicije u istoj) je to što mi em apsolutno nikada nismo imali centra koji ume i može da pogodi sa poludistance i za 3, em pogotovu što su mnogi/dosta protivnički centri imali bolje i veće procente u šutu (i za 2 i za 3) od naših bekova uopšteno, a što je još neverovatnije pogotovu od naših igrača sa pozicije 2 (koji jelte treba i mora da imaju kvalitetne i ozbiljne procente u šutu i za 2 i za 3, i koji treba da su šuteri).

 

Miki je samo/isključivo 5, tačnije daleko/neuporedivo bolje se snalazi na toj poziciji, i isto tako pruža partije, a onda i doprinos na terenu (na obe strane, a pogotovu u napadu), najproduktivniji i najučinkovitiji je sa te pozicije, i ista mu daleko/neuporedivo bolje leži nego 4, iako je 4 igrao u većini situacija i utakmica i više puta u Virtusu kod Skariola - te je vrlo moguće to jedan od/glavni razlog zbog čega je imao lošiju/slabu sezonu u odnosu na npr. sezonu u Zenitu. U napadu svašta nešto može da ponudi i donese sa pozicije 5 - i šut (i za 3 i za 2, što je odlično, i to konstantno i u dobrim/visokim procentima za tu poziciju), i da napada iz situacija 1 na 1 (i iz face-upa, i sa low-posta i iz post-upa), i da donese vertikalni spejsing, i igru iznad obruča, i atleticizam, i put-backovi, i lob-ovi, i skok (pogotovu ofanzivni, koji itekako napada, i to stalno/vrlo često, i to agresivno), i prodor, i katovi, prati dobro igru, i fin košarkaški IQ, i passing, i court vision i decision making, i dobre i kvalietne blokove itd., baš (bez ikakvog preterivanja) svestran igrač i versatilan. A i u odbrani je itekako dobar i raznovrstan, i doprinos u istoj mu je isto kvalitetan i ozbiljan za EL nivo košarke. On je kod ozbiljnog trenera i u istom takvom sistemu u Zenitu pružao stvarno odlične i zrele partije, i to konstantno, i to na obe strane terena. Tamo je konkretno igrao u paru sa Pojtresom na unutrašnjim pozicijama - on na 5, a Pojtres na 4. Pa i pre toga kod Lasa u Realu je igrao na 5 (koliko se sećam, možda ne uvek ali u većini utakmica) i imao neke fine partije, ne naravno uopšte tako konstantno i u toj meri (što i nije ništa čudno i neka velika mana jer je logično tamo imao neuporedivo i daleko ozbiljniju konkurenciju na toj poziciji, a i možda se jednostavno nije snašao i kliknuo kao u Zenitu npr.) kvalitetne i ozbiljne ali je imao neke i s vremena na vreme, tamo je igrao u paru sa Tavaresom i Mežrijem (koji je tad došao tamo kao veliko pojačanje iz Dalasa), što je prejaka konkurencija i itekako mu je bilo sigurno teško da se izbori za mesto u timu i minute u igri pored dva takva centra.

 

Pojtres prvo i osnovno gotovo da nema šut, tačnije ima kakav-takav, ali očajno i užasno šutira i u jako jako lošim i slabim procentima (Guru ti je napisao već statistiku njegovu iz prošle sezone), trojke gotovo i da ne šutira uopšte, a i poludistancu jako jako retko. Poentira (skoro) samo unutra, iz vertikalnog spejsinga (igre iznad obruča, lobovi, put-backovi i ziceri) i sa linije za slobodna bacanja (sa koje uzgred šutira veoma veoma loše i u jako slabim i lošim procentima, pa i gledano uopšteno za centre), a u odbrani je korektan/dobar defanzivac (mislim da je lošiji u preuzimanjima i branjenju i praćenju bekova i spoljnih igrača uopšteno, ali nisam siguran, tako mi deluje, deluje mi da je nekako sporiji i tromiji pa da je zbog toga lošiji u ovom segmentu igre/vrsti odbrane). Mnogo je limitiraniji od Mikija, i to na obe strane terena a pogotovu u napadu, ali i u odbrani, pritom stariji (što sam se iskreno začudio jer mi je delovalo da je Miki stariji i to nekoliko godine najmanje od njega ovako vizuelno) od Mikija godinu-dve (što nije zanemarljivo), izlazi iz ozbiljnije povrede, propustio dosta utakmica i isto toliko vremena van terena prošle sezone i karijera mu je u padu (i Mikiju je ali mislim ne u tolikom kao ovom, a i on mislim da lakše može da se vrati, podigne formu, "oživi" karijeru i sezonu, a onda i krene na bolje i da napreduje i ima boljitak, i uopšteno da ima bolje i kvalitetnije sezone, igre i formu, i to konstantno, jer je versatilniji i overall dosta bolji, kvalitetniji i ozbiljniji igrač od Pojtresa). Pojtres je inače kroz karijeru čini mi se (dosta) više igrao na 4 nego na 5, konkretno mislim i u Zenitu i u Makabiju, tako da i to treba imati i uzeti u obzir, i to nije zanemarljivo.
 

Tako da za poziciju startera na 5 dosta pre i prvo biram Mikija nego Pojtresa, a kamoli Tobija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, MisaF said:

Trenutno nemamo prvu jedinicu, prvu trojku,prvu cetvrku i prvu peticu. 

A ni bekap dvojku, još jednog igrača spolja na poziciji kombo 2/1 ili 1/2, bekap trojku i četvorku. Znači fali nam još samo 8 igrača - ne računam da ostaju ovi domaći mediokriteti i šljakeri (znači nijedan) u vidu Dobrića, Ilića, Lazarevića, Ivanovića, Kuzmića i Lazića, valjda nisam nekog zaboravio (kamiondžiju ne računam svakako naravno).

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Gilmour said:

Vidi kume, čovek objavio izgubljeni esej sa faksa!

 

Do sada ima iskucanih karaktera za solidan diplomski a do kraja sezone padaju najmanje dva doktorata. 

Edited by Holivud
Link to comment
Share on other sites

Odlazak Petruševa u Nba ne mora nužno da bude loš > jedna mekanica u rosteru manje.

Međutim, tu postoji jedan mnogo veći problem.. Poznavajući razmišljanje u klubu zaleteće se svim silama da potpišu Bjelicu koji je još veća mekanica od Petruševa.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Holivud said:

 

Do sada ima iskucanih karaktera za solidan diplomski a do kraja sezone padaju najmanje dva doktorata. 

Za astalom sitnu knjigu pisem. Desnom pisem, levom suze brisem tesko pisem jos teze uzdisem 😄

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Koliko sam ispratio niko nije napisao i/ili postavio ovo (postavio je neko tvit od španskog portala sa tvitera ali ne i da je zvanično otišao) - naš doskorašnji prvi pomoćnik i trener Ivanovića, Karles Marko je i zvanično otišao u Barsu, vidi se na klipu ispod pri kraju istog.

 

https://www.instagram.com/reel/CukCyvfo_cZ/?igshid=MTIzZWMxMTBkOA==

 

Izvinjavam se moderaciji na postavljanju linka i na ovaj način gde ne prikazuje šta je u pitanju kad odem ispod red/dva (pošto ste rekli da se to ne radi i da će se dobijati warnovi za to), ali ne postoji drugi način da se postavi i prikaže.

Edited by Шутер из блока
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Laki21 said:

Crta nam se Bjelica 1/1.

 

Čovari teku bale.

Bjelica je i najavljen iz odredjenih krugova. Problem je bio sto vecina nije dozivljavala odlazak Petruseva kao realnost pa su se svi pitali gde ce Bjelica na ovaj roster, a svi su odbijali pomisao da on bude prva cetvorka.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Nek grmi jako said:

Oni u Fili su luđi od doktora robotike iz Železnika.

 

 

U Areni ovo sto si napisao ne moze da grmi jako, ali moze jedan transparnet tokom cele sezone na odredjenom mestu da stoji 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Profesor said:

Bjelica je otpao kad je potpisan Mitar. Sad za njega nema mesta jer je odavno streč petica, a ne čista četvorka.

Ne i kod Čovića hehe 🤡.

 

Ja sam posle ovog odlaska Petruševa gotovo siguran i ubeđen da će gazda potpisati još jednog penzosa i njegovu dugogodišnju i još jednu neostvarenu želju - Bjelicu. Ispusnjava sve njegove kriterijume - njegova dugodišnja i neostvarena želja, penzos, karijera u strmoglavom i ogromnom padu, skoro celu prošlu sezonu nije igrao (pa čak i više od toga jer je i pre toga još otkad vukao povredu i nije igrao za reprezentaciju) i izlazi iz ozbiljne/ozbiljnije povrede, fenomenalno i idealno za Čovićev ukus i samo još jedan u predugačkom i prevelikom (finansijski) nizu članova za poziciju "Kešelj i ekipa", kombinacija i tal. Nažalost, ali je ovako, i ovo je neka surova istina i činjenica.

Edited by Шутер из блока
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Шутер из блока said:

Miki je samo/isključivo 5, tačnije daleko/neuporedivo bolje se snalazi na toj poziciji,

 

Toliko se neuporedivo bolje snalazi na toj poziciji a Skariolo i Paskval ga koristili maltene iskljucivo na 4.

 

35 minutes ago, Шутер из блока said:

iako je 4 igrao u većini situacija i utakmica i više puta u Virtusu kod Skariola - te je vrlo moguće to jedan od/glavni razlog zbog čega je imao lošiju/slabu sezonu u odnosu na npr. sezonu u Zenitu

 

U Zenitu je takodje igrao na 4. Na 5 su minutazu delili Pojtres i Gudaitis.

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Nemoj da se ljutis, ali sam siguran da ce Pionir biti prazan, posto igramo u Areni 😂

🥺 Auuu jbt...znaci donji prsten ce biti nemoguca misija napuniti... Jeeeebt

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

Toliko se neuporedivo bolje snalazi na toj poziciji a Skariolo i Paskval ga koristili maltene iskljucivo na 4.

 

 

U Zenitu je takodje igrao na 4. Na 5 su minutazu delili Pojtres i Gudaitis.

 

Koliko ja znam, a znam odlično/poprilično, nije u Zenitu igrao na 4, tačnije (jako) retko kad, (skoro) uvek je igrao na 5 u tandemu sa Pojtresom na 4.

 

U Virtusu sam napisao da je uglavnom/mnogo više igrao na 4, i mislim da je tu napravio grešku Skariolo i/ili da se ovaj nije možda prosto i jednostavno snašao tamo i kliknuo sa ekipom, trenerom i stručnim štabom i toliko. Ali sam ubeđen i siguran da je on/da se daleko/neuporedivo bolje snalazi i da mu isto tako leži pozicija 5, i da je sa iste daleko/neuporedivo korisniji, učinkovitiji, upotrebljiviji, i ima isto tako ima veći doprinos i produktivnost sa te pozicije, i to na obe strane terena, a pogotovu u napadu, ali i u odbrani (pogotovu u switch odbrani i branjenju i ispraćanju bekova i spoljnih igrača, jer za to itekako ima kapacitet i to radi na dobrom nivou i kvalitetno, a to je zato što ima dobar rad nogu, koordinaciju pokreta i lateralne i pravolinijske kretnje, i zato što je itekako dosta mobilan, agilan, brz i pokretljiv za svoju poziciju).

 

Tako da nisi u pravu i nije tačno to što si napisao.

Edited by Шутер из блока
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Шутер из блока said:

Što se Šengelije tiče, kao što i to napisah već onomad kad ga je kolega @Princeton skoro pomenuo i napisao u njegov roster, i kao što je već rekao kolega @Chaos Is Me, nisam za njega pre svega zbog toga što je očajan u šutu za 3 (poludistancu i ne šutira koliko ja znam, tačnije baš jako retko/skoro nikad), i zato što mu je karijera u velikom padu, a onda (ali ne naravno i manje važno) i to što je injury-prone igrač i hodajuća povreda/baš staklen jako, tako da mislim da ga treba zaobići u širokom luku. Umesto njega za startera na poziciji 4 je mislim dobro rešenje, ako se ne može dovesti Mirotić, Dešon Tomas, a ako ne on onda gledati prvo preko bare, a ako ne ni tamo, onda po Evropi u ostalim ligama.

 

Procenat 3 prosle sezone u Evroligi 46% (12/26) - Nije to toliko ocajno, koliko se nije opredjeljivao za sut iz daljine. Uzevsi u obzir ko su mu bili suigraci, i nacin na koji je Virtus igrao, totalno je i razumljivo sto je to tako. Recimo u zadnjoj sezoni u Baskoniji je imao 39% na vecem uzorku (34/87). Daleko od toga da je snajper, i da mu je sut za 3 glavni adut za dolazak u KKCZ, ali nije ni ocajan tipa Luka.

 

Generalno na forumu kao da je neka igra "Trazi se super-pojacanje" gdje se ne stavlja u kontekst sta taj igrac donosi, i koliko se uklapa u Ivanovicev nacin kako igra, i sta trazi od PF-a. Mislim, super je to, moderna kosarka, treba sut ovo ono.. ali mi tezimo igri 3out-2in, a ne 4out-1in, gdje je profil krilnog centra prilicno drugaciji (ili raznovrsniji od ostatka centarske linije). Nama treba igrac od kog dobijamo fizicku nadmoc i opterecenje odbrane u reketu, kontrolu skoka itd. Da ne idemo sad u puno tehnicke prirode naseg napada, jer topik nije namjenjen za to. Uglavnom, po meni je idealan za nasu igru, pogotovo uzevsi u obzir da vec Ivanovic i on imaju istoriju zajedno, da ce tu postojati neki kontinuitet igre, treninga, i nesto brze prilagodjavanje na sistem. Uz to perfektan match-up za LeDaya.. Meni je njegovo dovodjenje no brainer, i siguran sam da ako ima i promil sanse da dodje, da ce u klubu insistirati na njegovom dolasku.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Princeton said:

 

Procenat 3 prosle sezone u Evroligi 46% (12/26) - Nije to toliko ocajno, koliko se nije opredjeljivao za sut iz daljine. Uzevsi u obzir ko su mu bili suigraci, i nacin na koji je Virtus igrao, totalno je i razumljivo sto je to tako. Recimo u zadnjoj sezoni u Baskoniji je imao 39% na vecem uzorku (34/87). Daleko od toga da je snajper, i da mu je sut za 3 glavni adut za dolazak u KKCZ, ali nije ni ocajan tipa Luka.

 

Generalno na forumu kao da je neka igra "Trazi se super-pojacanje" gdje se ne stavlja u kontekst sta taj igrac donosi, i koliko se uklapa u Ivanovicev nacin kako igra, i sta trazi od PF-a. Mislim, super je to, moderna kosarka, treba sut ovo ono.. ali mi tezimo igri 3out-2in, a ne 4out-1in, gdje je profil krilnog centra prilicno drugaciji (ili raznovrsniji od ostatka centarske linije). Nama treba igrac od kog dobijamo fizicku nadmoc i opterecenje odbrane u reketu, kontrolu skoka itd. Da ne idemo sad u puno tehnicke prirode naseg napada, jer topik nije namjenjen za to. Uglavnom, po meni je idealan za nasu igru, pogotovo uzevsi u obzir da vec Ivanovic i on imaju istoriju zajedno, da ce tu postojati neki kontinuitet igre, treninga, i nesto brze prilagodjavanje na sistem. Uz to perfektan match-up za LeDaya.. Meni je njegovo dovodjenje no brainer, i siguran sam da ako ima i promil sanse da dodje, da ce u klubu insistirati na njegovom dolasku.

Brate prvo i osnovno bukvalno, bez ikakvog preterivanja, su totalno dva različita sveta Šengelija iz Baskonije i/ili CSKA i Šengelija u Virtusu, znači jedno je taj Šengelija od tad, a nešto totalno drugo ovaj iz Virtusa, tačnije ni senka tog igrača iz pogotovu Baskonije, ali i itekako i CSKA.
 

Dalje što se šuta tiče (za 3 i slobodna bacanja, jer poludistance i ne koristi uopšte, niti je ima u svom napadačkom repertoaru) - itekako je i bukvalno je kamenjar i očajan u istom, pogotovu gledano zadnje 2 sezone u Virtusu, ali i iz ova druga dva kluba itekako, i odmačinju mu se apsolutno svi kad je van linije 6.75, ostavljaju prostora koliko hoćeš kao da je Kuzmić u pitanju, i pune i zatvaraju reket i unutar ove linije jer (jedino) tu može da ih ugrozi i poentira/napadne, a on to i toliki prostor uopšte ne koristi i ne kažnjava kako treba i mora onaj ko ima kvalitetan i ozbiljan šut, i šutira u visokim procentima i konstantno dobro, već se mnogo/previše puta zaleti kao muva bez glave i/ili bizon i napravi totalnu glupost i/ili neku štetu po svoju ekipu (čist faul u napadu jer se igrač postavi unutra lagano a ovaj ne uspe da se zaustavi i odnese ga, korake (pri polasku ili posle), ili neku drugu grešku koja proizvede samo izgubljenu loptu za njegovu ekipu i bude samo kontraproduktivan i šteta, i ovo mu se (vrlo/jako) često dešava, pogotovu kako stari i prolaze sezone, znači neke totalno sulude i amaterske poteze i greške, van svake pameti i kao da mu je košarkaški IQ prenizak/u minus, ili kao tipa neki junior, bez ikakvog preterivanja). I sa linije slobodnih bacanja je jako nepouzdan, nekonstantan i loš uopšteno, loši i niski procenti (i za tu poziciju generalno gledano), mnogo i prečesto maši bacanja, često veže po oba promašaja, a vrlo često maši barem jedno od dva. I na sve ovo ona njegova glupa i smešna mehanika šuta i izbačaj…


I uopšteno je sve nekostantniji kako stari i kako sezone prolaze, i ranije je bio takav i to mu je još jedna velika mana, ali sad je pogotovu i to samo sve više i više i češće i češće - ume da odigra jednu dobru tekmu, bljesne jednom, pa ga posle bikvalno nema i/ili bude samo kontraproduktivan i štetan po ekipu naredne nekoliko utakmice.

 

I ono što je veliki minus/njegova mana/problem kod njega je to što je klasičan injury-prone igrač (da ne kažem da je bukvalno iskasapljen povredama, bez ikakvog preterivanja - sećam se da je povredio/povređivao rame a posle znog toga morao i imao operaciju (desnog?) ramena u CSKA, i još baš mnogo povreda i pre i posle toga, evo i u Virtusu se sećam da je propustio dosta utakmice zbog povrede prošle sezone negde na početku/do polovine ili druge polovine sezone u EL, itd. da ne tražim sad i zalazim u njegov zdravstveni karton jer me iskreno mrzi i nemam vremena), sve se češće i više povređuje kako stari i prolaze sezone, i sve je nespremniji i očajniji fizički i kondiciono (i u ovom smislu/pogledu ni senka tog igrača iz Baskonije i CSKA), a onda je (sve više i više) i usporio dosta/mnogo, neeksplozivniji je isto tako, tromiji je isto tako, nehitar je isto tako, neatletičniji isto tako, a onda su mu i lateralne, pravolinijske kretnje i reakcije dosta/mnogo (i sve više i više) lošije, sporije i tromije, (i sve više i više) i dosta/mnogo je neagilniji i nemobilniji. I vidno se i dobrano ugojio i dodao kilažu, mislim da je sve deblji i deblji kako stari prolaze sezone (iz sezone u sezonu) - sve ove ostvari u pogledu i poređenju kad je bio u Baskoniji pogotovu, a/ali onda i u CSKA, i evo sad zadnje dve sezone u Virtusu.

 

A ovo što si napisao da je perfektan match-up za Ledaya - ne znam šta da kažem, bez uvrede, ali to nije bukvalno nikakav košarkaški kvalitet, parametar i pokazatelj, to je još jedno ono u rangu tipa kad napišu za Holinsa kao argument za njegov dolazak - nek dođe hapsio Pantera/pencilin za Pantera, mislim dokle tako i dokle takvo mišljenje i stav/da se mišljenje i stav zasnivaju na tome i da to bude neki faktor, argument i/ili stvar, a kamoli (kao što je u klubu slučaj) da to bude još jedini i glavni, za nečiji dolazak u KK Crvenu zvezda, ili evo npr. (najsvežiji primer za igrača iz prošle sezone)  i Holand je doveden na osnovu samo i jedino takvog mišljenja, stava i pogleda - zavuko Partizanu, ili dao protiv Partizana trojku za pobedu, ili zapušio im usta i utišao celu (pre)punu Arenu trojkom… Mislim to je jako ograničeno i neozbiljno (mišljenje i stav), valjda aman za aman treba da se gledaju prvo i osnovno košarkaški kvaliteti i prednosti i mane, kompatibilnost i koncepcija, neka zdravorazumska i košarkaška logika i smisao, košarkaške stvari, i da se naravno sve to gleda u pogledu prvo i osnovno EL i ozbiljnih ambicija, kvaliteta i ozbiljnosti u istoj pa onda sve drugo, a ne palanačko, ograničeno i patkometrijsko gledanje, mišljenje i stav (bez uvrede, pričam i kažem ovo uopšteno a ne tebi i što si ti sad to napisao) Čovićevo samo, jedino i prvenstveno u pogledu Partizana i derbija…

 

Ali dobro on je još jedan igrač koji se uklapa u Čovićev koncept i ispunjava njegove kriterijume - belac, pravoslavac, ušao već u ozbiljne godine, karijera u (debelom) padu, pa onda isto tako i forma, onda prošle sezone propustio dosta utakmica zbog povrede, i na kraju (ali uopšte ne manje važno, već baš podjednako važno kao apsolutno sve ove prethodne stvari) injury-prone, hodajuća povreda i staklen je igrač do bola i ima istoriju povreda (ovaj zadnji pasus nema nikakve veze sa tobom i nije ništa protiv tebe/tvog upisa o Šengeliji da ne shvatiš možda pogrešno i da ti kažem za svaki slučaj da znaš 😄).

Edited by Шутер из блока
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

^ovo sto besedi @Princeton, da ne citiram sad dva posta iznad, je vazno, makar za razumevanje koliko pojednostavljeno gledamo na kosarku, otprilike iz vizure, kako se cuje mrezica dok lopta prolazi kroz obruc.

 

ja sam medju prvima koji ce istaci da se sport zove "kos"arka s'razlogom, a generalno sam izdeprimiran kada vidim da 50+% ekipe ima problem da uzme realan sut ali definitivno ima jos puno faktora koji uticu na igru.

 

da se razumemo, ista stvar vazi i u obrnutom slucaju, famoznoj katanacho-odbrani, koja mora da ima neko razresenje u napadu, inace dzaba sve.

..

inace, koliko sam imao neki govedji osecaj da facu dolazi, u trenutku kada je to izgledalo nadrealno, toliko mi sad izgleda da nema shaje, pa bi bilo dzentlmenski od njega ka nama, da nam ubrzo javi, makar i "ispod zita", posto ce taj plej-centar izbor biti krucijalan za konacnu logiku rostera.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...