Jump to content

Fudbalski komentatori i mediji


Polivalentni Stevica

Recommended Posts

@Drug Crni je podržao ideju da se i na fudbalskom PDF otvori tema o domaćim komentatorima,kao i o podcastima i emisijama vezane oko fudbala.

Ovo je ujedno i prva tema koju otvaram na forumu,nadam se da će biti uspešna.

Razmišljao sam da počnem sa nekim lapsusom Kovinjala,Strajnare i sličnih jahača,ali sam odlučio da počnem sa čovekom kojeg volim da slušam.To je Sreten Rašković,čovek sa velikim žarom prenosi,koji od dosadne utakmice napravi spektakl.Naravno,ne prenosi fensi lige,ali zato Južna Amerika je njegov teren.

 

Uživajte.😃

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Setio sam se dok je PL još išla na nesrećnom RTS-u kad je Strajnara mesec dana pokušavao da sazna pravilan izgovor Dirka Kuyta..

Prvo je bio Kajt,ubrzo Kujt i na kraju ga je zvao Kojt.

Ili Gojko Andrijašević kad je Holandjane nabrajao..Fan Persi,Fan der Sar,Fan der Mejde...

I na kraju najveći biser,kad je Velbeka nazvao Felbek.😃

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Od one stare garde komenatora, moram da priznam da mi je Zvonko Mihajlovski drag.

 

Imao je dobre fore, jedino što nisu bile smešne iz razloga zbog kojih je on mislio da su smešne. Odnosno bio je onako pomalo duhovit na toliko neduhovit način da je to bilo presmešno.

Ako me razumete.

 

A možda je čovek sve vreme baš to hteo, u kom slučaju je genije. Nešto kao Lesli Nilsen komentatorskog zanata.

 

 

Od omiljenih bih izdvojio:

"Sudija danas nije delio pravdu već množio nepravdu."

"Dragan Ćirić, fudbaler duge kose ali velikih mogućnosti."

 

i naravno:

"Ako se priroda sveta krije u vulkanu, emocija fudbala se krije u voleju."

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Strajnić, s druge strane, kako ga opisati... rekao bih da je u pitanju najveći nepoznavalac, ne samo sporta, već bilo čega. Zaista svojevrstan talenat.

 

U sklopu toga, on je kralj nepripremljenosti. Opet verujem da to postiže zahvaljujući talentu, jer bi prosečna osoba morala da se posebno priprema da bi dosegla taj nivo nepripremljenosti.

 

 

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 7/21/2023 at 9:52 AM, Polivalentni Stevica said:

 

Čuveni Nedeljko Sunday Kovinjalo,još jedan iz te turobne postave RTS-a koja je prenosila fudbal.

 

Meni kad god je tesko u zivotu, pustim ovaj klip. Nije fudbal, ali vredi

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Polivalentni Stevica said:

Uvek vredi smejati se starom Sunday Kovinjalu😄

Ovo sam gledao uživo u prenosu.Još se čudio zašto Rale Simić ne prenosi.

 

Kovinjalo je često prenosio atletiku kada je radio za TV Sarajevo, ali verovatno su neke stvari uticale malo na njega pa se pogubio vremenom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
24 minutes ago, Drug Crni said:

Jel neko sem mene opazio pojačano patriotsko baljezganje komentatora sa RTS večeras? Matić je valjda u pitanju.
 


Ja to vec godinama pricam i ne mislim da je veceras pojacao botovanje. Oduvek tako radi prenose. Prvi put kada sam ga cuo je bio Zvezdin mec protiv Krasnodara. Citav taj mec sam ga slusao podignutih obrva i od tada mi je jedini komentator kojeg organski ne mogu da podnesem, jer nikada nije ni menjao svoj nacin rada. Zapravo, po Zvezdinim mecevima u EU ga i pamtim. Tako sam oduvek zamisljao rad nekog sportskog komentatora kojeg je KGB licno trenirao i postavio na mesto komentatora drzavne televizije SSSR-a 70-h godina proslog veka. Pravi partijski vojnik.

 

Generalno mislim da je truo komentator i kada bih zanemario te momente, zbog spamovanja jakih opisnih epiteta (briljantan, maestralan, fantastican) koje neprestano koristi, i koje iskljucivo koristi u opisu "nasih" igraca i poteza, tako da je i to mozda u opisu njegovih dodeljenih zadataka xD

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče podcasta, ima 2 dobra hrvatska.
Prvi je Nogometni podcast. Tamo su gosti bili mnogi hrvatski igrački i trenerski teškaši, HNL legende, reprezentativci, stranci, propali talenti...  (Ćiro, Otto Barić, Jarni, Štimac, Dario Šimić, Branko Strupar, Robert Prosinečki, Mario Stanić, Gvardiol, Ivanušec, Ante Ćorić, Eduardo, Sammir, Luis Ibanez, Silvio Marić, Mark Viduka, Pivarić, Lovren, Pranjić, Niko Kranjčar, Ante Čačić, Kruno Jurčić.....), ali meni su najdraže epizode s menadžerima (Andy Bara, Branko Hucika, Marjan Šišić, Marko Naletilić...). Saznaš dosta stvari kako u biti funkcionira taj posao, kako mu različito pristupaju itd. Andy Bara npr kaže da ako nema igrača kojeg baš želi gro klubova, onda na račun dugogodišnjih poznanstava prodaje igrača nekom od klubova s čijim SD-om (ili predsjednikom) ima dobar odnos (ali kome jednom uvališ škart, povjerenje nepovratno nestaje). Onda kako su išli transferi nekih od poznatijih hr i stranih igrača. Zašto neki igrači ostaju u Dinamu tolike godine (npr. Livaković), iako je jasno da mogu igrati vani na visokom nivou. Od Naletilića čuješ kako je u zlatno doba Serie A imao toliki utjecaj u Milanu i Interu da je prvo jednima, pa drugima uvalio drvo od igrača po imenu Mladen Brnčić. I još hrpu tema.
Drugi je Tribina. To je više fokusirano na ozbiljniju razradu utakmica, taktike itd. Uglavnom je HNL, ali ima i stranih liga i klubova.

I ima Neuspjeh prvaka s Mariom Stanićem. To ide i na Areni i na YouTubeu, i tamo dolaze baš najveće legende svih exyu reprezentacija (Asanović, Žuti, Mijatović, Vidić.....)
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Još jedan osvrt na gtr glodura. Danima su spremali goleade, rekorde i čim je propalo slavlje daj da se vade šutevi na gol. Šutevi, ej. 

 

Ono kad si toliki bednik i ljudski talog da pristaneš i na sns vlasnika samo da bi ostao u bilo kakvoj šansi da lečiš frust iz detinjstva. Žeks je bar usamljeni mim degenerik u bespuću interneta, ovakvi primaju državne plate za ličnu splačinijadu. 

Screenshot_20230919_233753.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...