Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

1 hour ago, bosMan_jr said:

Kada bi ova trenutna serija bila finale lige, Marej bi zasluzeno poneo FMVP i ne vidim zasto bi iko ko prati kosarku imao problem sa tim.

Čisto po statistici: 27/14/11 ili 35/7/5. Ja bih lično uvek izabrao prvu statistiku. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Profesor said:

Znaci nista od novog prstena za Brona. Ali spremice se on bolje za sledecu sezonu, a one tamo ce vec biti dominacija. LBJ do 8 prstenova.

 

9 hours ago, medobrundo said:

Dok se mnogi fokusiraju na neke periferne stvari, tipa ko je pobedio i koji je rezultat u seriji, ispod radara prolazi da su LAL, nakon formule za zaustavljanje Jokića u poslednjoj četvrtini u prethodnim utakmicama, sada razvili formulu kako da ga zaustave u prve tri četvrtine. Već od sledeće će to tajno oružje skroz da klikne. Nezgodno za LAL je jedino što su se toliko fokusirali na DEN, a BOS i MIA su skroz drugačije ekipe. Sreća u nesreći za LAL je da ovo završavaju u 4, pa će imati vremena da se spreme i prilagode.

 

28 minutes ago, Clash said:

Lejkersi su u ove tri utakmice videli sve mane Denvera i sad su pronasli nacin kako da dobiju cetiri utakmice za redom.

 

 

 

 Jbg ovo je vec malo hiperprodukcija jednih istih fora, nije neki trashtalk braco.

 Luchiferova fora - Pobedili 4:1 u top5 kompilacija hajlajtsa vec jeste dobra fora ;D

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Milko Miller said:

Čisto po statistici: 27/14/11 ili 35/7/5. Ja bih lično uvek izabrao prvu statistiku. 

Nikad ne bih birao FMVP cisto po statistici, da je tako Iguodala svakako ne bi uzeo, ni Kavai svoju u San antoniu

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, bosMan_jr said:

Napisao sam ko prati kosarku, nasi mediji definitivno ne spadaju u ovu grupu, a uz to love i klikove onih koji takodje ne prate kosarku nego Srbuju po netu.

Ma znam sta si napisao, samo sam napomenuo za njih.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Clash said:

Lejkersi su u ove tri utakmice videli sve mane Denvera i sad su pronasli nacin kako da dobiju cetiri utakmice za redom.

 

 

Okej, naravno sada kad znamo rezultat ovo je laka meta za sprdnju 🙂 Ja i dalje mislim da je posle prve utakmice ova priča bila donekle razumna.

 

Evo, moje rezonovanje kao simpatizera Denvera bilo je sledeće: Nagetsi su u seriji blagi favoriti, međutim vrlo je bitno da dobiju prve dve, u suprotnom favoriti postaju Lejkersi. Očekivao sam da Denver nagazi jako od starta u prvoj i dobije tu utakmicu, te da će glavna šansa za Lejkerse biti u drugoj.

 

Lejkersi su prvu uveli u neizvesnu završnicu, stoga je bilo za očekivati da će i u drugoj biti ozbiljne borbe, i cenio sam da u celoj seriji u tom momentu Lejkersi imaju dobre šanse (dobre šanse = oko 40%).

 

I zaista je bilo borbe do kraja u drugoj, Lejkersi su svoje šanse prokockali, a Nagetsi u sve tri do sada pokazali da su ipak bolja ekipa.

 

Niko ovde na forumu (ako izuzmemo postove iz sprdnje) nije tvrdio da će posle G1 sada odjednom Lejkersi da potamane Denver. To su eventualno tvrdili komentatori po amerikanskim televizijama kojima je posao da bacaju hot tejkove da bi se što više ljudi dralo u ekran.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sto se tice same sezone Lakersa, obzirom na sve sto se izdesavalo ispalo je i vise nego dobro. Naravno, Lakersi su takva fransiza da se svaka sezona u kojoj se ne uzme titula moze smatrati neuspjesnom al u ovakvom kontekstu je izvucen maksimum maksimuma. U sezonu se uslo sa ozbiljnim Frankensteinom od rostera koji nije imao apsolutno nikakvog smisla, Davis i Bron su propustili dosta utakmica usljed povreda i smislen roster je napravljen tek oko trade deadlinea.

 

Opet PO je pokazao da i tu ima igraca koji su jednostavno igraci manje u susretima protiv ozbiljnih ekipa, a koji su zamisljeni kao nosioci. To je prije svih D'Angelo Russell. Citav PO je bilo bolno gledati koliko je limitiran u oba smjera. Imao je tih par eksplozija protiv Memphisa i Warriorsa al u globalu klasican minus igrac. Defanzivno se i mogao prosvercati protiv polupokretnog Klaya al vec protiv Denvera se vidjelo o kakvoj se epskoj rupetini radi. Sinoc opet sramotan, promasio je minimalno 4 sirom otvorene trice i imao niz apsolutno besmislenih poteza. Nadam se da Pelinka ni ne pomislja da mu dadne neki ozbiljan ugovor nakon sto se pricalo o ugovoru od oko 30ak miliona godisnje po dobrom startu poslije povratka. 

 

Drugi je Malik Beasley. Doveden kao suter koji ce siriti odbrane i kao odgovor gdje protivnik skupi reket s Vanderbilta. On je isciglario sve moguce jos u RS, a u PO je vec nakon drugog meca s Memphisom ispao iz rotacije. Sem tog suta nema apsolutno nista, svako spustanje lopte mu je izgubljena lopta u najavi. Bilo bi optimalno kad bi se on i Bamba mogli upakovati sa ovim 17. pickom za nekog beka koji ce donijeti dodatni kvalitet.

 

Za narednu sezonu pored sigurnih Brona, Davisa i Vanda, Rui i Reaves se MORAJU zadrzati pa kakva god cijena bila. Obojica su u PO znacajno digli svoju igru i pokazali se izrazito korisnim u oba smjera. Bilo bi dobro zadrzati i Schrödera i Walkera al to ce vec teze ici. Obojica imaju iskoristive kvalitete i sasvim su ok kao bekovi s klupe. Takodjer mali Max Christie dogodine treba biti dio rotacije jer mislim da tu ima materijala da se napravi dobar igrac. Davisu bi u sredini trebalo dodati jos jednog kvalitetnog visokog da ga se postedi velikih minuta na 5 tokom RS i sacuva ga se sto je vise moguce za PO jer sam siguran da ova ekipa sa par solidnih dodataka i dogodine moze biti faktor u PO. Sto se samog Davisa tice, on i Bron preko ljeta idu na operacije da rijese povrede stopala koje vuku vec dosta vremena i nadam se da ce nakon toga se usaglasiti da Davis treba preuzeti ulogu neupitne prve opcije. Za to ce morati i da vrati sut koji ga je krasio skoro citavu karijeru i koji je u zadnje 2-3 sezone "magicno" nestao (tu cu se opet vratiti na suterske trenere Lakersa i ponovo reci da se radi o vjerovatno najgorem suterskom staffu u ligi, primjera je koliko ti Bog hoce).

 

Jos Bron. Jasno je svima odavno da on vise nije onaj nekadasnji igrac (sto je i logicno) al on u sebi i dalje ima kvalitet da bude apsolutno vrhunska druga opcija i da preuzima utakmice kad ga krene kao u G6 protiv Warriorsa. Sigurno ima jos nekoliko sezona kosarke na jako visokom nivou u kojima uz zdravog Davisa i normalan roster moze biti faktor za najvece domete. U njegovu profesionalnost ne sumnjam. 

 

Na kraju naravno i cestitam Nuggetsima na apsolutno zasluzenom ulasku u finale. Apsolutno fenomenalna ekipa, idealno slozena oko dva najbolja igraca. Jokic i Murray kao neka verzija Brona i Kyriea iz Cavs perioda gdje prvi kao all round masina vuce tim, a drugi je tu da na strasan scorerski kvalitet zakopa protivnika ili preuzme utakmicu kad prvom ne ide. Gordon, Brown i KCP kao fizikalci odradjuju posao u odbrani i cutovima, a MPJ odlican ispusni ventil i eventualni missmatch skorer kad ima povoljan matchup. Imaju veliku sansu za titulu ko god da bude protivnik u finalu. Ako to bude Miami, Malone ce morati uraditi veliki posao i ni slucajno ne pustati Spoelstri neke beslismene petorke jer ce ovaj to sasvim sigurno iskoristit. 

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Samo sto su Lejkersi zbog Jokica menjali citavu defanzivnu taktiku  a ne zbog Mareja , pa je Marej dobio vise prostora da se razmase u napadu . Nije ni vazno ko ce da uzme MVP nagradu finala. Neka Denver osvoji titulu to je najvznije .

Edited by Miki8
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Nenson said:

Samo je trebalo biti realan od pocetka... 2 glavne zvjezde mladje i manje sklone ozljedama nego u Jezerasa.... O supoorting castu da ne pricam... Odjednom su dizani u nebesa nebitni igraci i epizodisti tip luni walker ( ni pop nije mogao od njega ni epizodistu napraviti) haćimura ...vanderbilt( prije 2 mjeseca je bio iguodala iz najboljih dana).... Jednostavno bolja ekipa koja je u prajmu... Jedini nedostatak bas kratka klupa tj skracena rotacija na 6 korisnih igraca... Iako ja mislim da i watson i njani mogu dati ruke...

 

Haha Lonnie Walker, odigrao jednu dobru četvrtinu protiv GSW i krenuli odmah da prave novog Kobea od njega.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Smrtokapa said:

Okej, naravno sada kad znamo rezultat ovo je laka meta za sprdnju 🙂 Ja i dalje mislim da je posle prve utakmice ova priča bila donekle razumna.

Bila je i Ljakseri su imali drugu utakmicu pod kontrolom, uspijevali su da žive sa štetom koju im pravi Jokić i da ga fizički potroše, vrlo vjerovatno bi je dobili da nije bilo džordanovske četvrte četvrtine Murraya.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Може се извести и закључак гледе гушења Јокића у 4/4 у прва два меча и да није менталитет у питању већ да је једноставно црк'о. Много му је значило што је одморио 8 мин у 3/4

 

И да, дабоме, изузетно ми је драго што је одиграо врхунски последњу четвртину јер сам први ја почео, донекле оправдано, да једем говна.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Glory days prijatelji, days of thunder. Nako dugo godina napredovanja tima sve je došlo na svoje. Mislio sam da će nam trebati još godinu, dve, ali evo ovo je ta sezona.

 

Danas se možda već odlučuje, ako Miami dobije, male su šanse da se ijedna ekipa vrati od 0-3, i male šanse za Miami u finalu u best of 7.

  • Like 1
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Zvuči kao kliše, ali serija sa LA NIJE gotova. Isto tako me nervira narativ da se ko god dođe sa istoka mnogo potcjenjuje. Ima tu posla ko god sa koje strane prođe u finale. Sve u svemu, jako dobar playoff.

  • Like 13
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, delgado said:

 

 

 

 Jbg ovo je vec malo hiperprodukcija jednih istih fora, nije neki trashtalk braco.

 Luchiferova fora - Pobedili 4:1 u top5 kompilacija hajlajtsa vec jeste dobra fora ;D

 

Slažem se da ima previše istih postova ali slično (doduše malo manje količinski) je bilo i u prošlom kolu sa "još jedna tekma gde Lakersi nisu ispratili pace Warriorsa".

 

Žigara je to lepo pesnički objasnio

Link to comment
Share on other sites

Recenzija LAL sezone, Nuggies vec pometlali Heat i pokupili prstenje.. polako prijatelji, braco - nije gotovo dok debela zena ne zapjeva.

 

Da ne bacamo istu foru i na ovoj stranici, ali Hatchimura je usporio Jokica, Davies je tu sa strane pomoci, Schroder je ustopao Mureja drugo poluvrijeme, LeBron probio led sa trojkama, a valjda i ima tog ponosa u LA da ne bude metla. Dovoljna je jedna pobjeda da se prebaci malo pritisak na Denver, a Nuggets nisu bili ranije u ovoj poziciji da serviraju za grand final. Mala nesigurnost, i eto brejka nazad.

 

Ko se (Kings) jednom na Lejkerse opece, ostanu zivotne traume.

  • Like 13
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, cabke said:

Zvuči kao kliše, ali serija sa LA NIJE gotova. Isto tako me nervira narativ da se ko god dođe sa istoka mnogo potcjenjuje. Ima tu posla ko god sa koje strane prođe u finale. Sve u svemu, jako dobar playoff.

 

Ne treba živeti u strahu.

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Princeton said:

Recenzija LAL sezone, Nuggies vec pometlali Heat i pokupili prstenje.. polako prijatelji, braco - nije gotovo dok debela zena ne zapjeva.

 

Da ne bacamo istu foru i na ovoj stranici, ali Hatchimura je usporio Jokica, Davies je tu sa strane pomoci, Schroder je ustopao Mureja drugo poluvrijeme, LeBron probio led sa trojkama, a valjda i ima tog ponosa u LA da ne bude metla. Dovoljna je jedna pobjeda da se prebaci malo pritisak na Denver, a Nuggets nisu bili ranije u ovoj poziciji da serviraju za grand final. Mala nesigurnost, i eto brejka nazad.

 

Ko se (Kings) jednom na Lejkerse opece, ostanu zivotne traume.

 

Mi se nismo na nikoga opekli. Sve je to bio proces. Isto kao šta je onda presudila trojka Davisa, sad je trojka Jokića preko Davisa ušla njemu u glavu. Ne znam više šta se treba desiti da Lakersi dobiju, imaju prvo Murraya slabog 3/4 pa sad Jokića 3/4.

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

jedva cekam da vam cujem izgovore kad ispisemo istoriju. drste se braco lejkeri, sad znamo ad moramo da budemo 50 poena bolji kako bi dobili nugetlije, crnu magiju, mafiju u crnom (sivom), nba logistiku. dzaba nam da budemo samo bolji jer to nije dovoljno. moramo da im ubijemo zelju za kossarkom.

IDEMO TVRDO. 2023 BANER CE BITI NAJLEPSI!

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, HAMMER said:

jedva cekam da vam cujem izgovore kad ispisemo istoriju. drste se braco lejkeri, sad znamo ad moramo da budemo 50 poena bolji kako bi dobili nugetlije, crnu magiju, mafiju u crnom (sivom), nba logistiku. dzaba nam da budemo samo bolji jer to nije dovoljno. moramo da im ubijemo zelju za kossarkom.

IDEMO TVRDO. 2023 BANER CE BITI NAJLEPSI!

 

7e7195.jpg

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Sad je već izvesno da je Jokić bolji od Dejvisa i Embida, a ta konstatacija više se i ne odnosi samo na analitiku i pojedinačne brojke koliko je realno iskovana u žaru ovogodišnjeg plej ofa.

 

Dakle, videli smo Embida koji je, poput Jokića, takođe imao svog Robina koji je trpao 40 plus protiv Bostona, ali kad je trebalo da se i sam pojavi dok grmi, nigde ga nije bilo... I to ne samo ove sezone, već i prethodnih.

 

S druge strane, duel Dejvisa i Jokića jedan na jedan rešen je još u prvoj utakmici, onog trenutka kada su Lejkersi odlučili da Jokića preuzme Hačimura, a kasnije čak i Lebron, i to po cenu spoznaje da LBJ svakako ne može da izdrži takav intezitet dvosmerne košarke.

 

Jer, problem odbrane od Jokića sazdan je u činjenici da on ne može da se posmatra ni samo kao poenter ni samo kao asistent ili skakač... On je, jednostavno, katalizator napada Denvera jer sve ide preko njega čak i kad se to ne vidi na prvi pogled, i čak u najređim situacijama kad i ne pipne loptu, jer se defanzivne rotacije protivnika vrte oko njega i na njemu protivnik bazira strategiju odbrane.

 

Iz tog razloga protivnik možda može da mu katkad smanji broj poena ili broj skokova, ali ako napad Denvera funkcioniše onako kako funkcioniše u ovom PO, to znači da ga nisu zaustavili.

 

I zaista nisu...

 

Niko, dakle, prevashodno nije uspeo da odbrani onaj centralni pik u kome Jokić ima loptu niti da odbrani tranziciju Denvera posle Jokićevog defanzivnog skoka. A to je suština, jer ako nisi u mogućnosti da se generalno suprotstaviš postavkama ni pozicionog napada ni tranzicije protivnika, ne možeš ni da pobediš.

 

A svi smo se upravo to pitali pred početak ovog PO - kako će izgledati Denver sada kada Jokić uz sebe ima ne samo Gordona kao prošle godine, već i Mareja i Portera, plus Poupa.

 

I videli smo kako to izgleda...

 

Izgleda tako da, imajući u vidu godine startne petorke, miriše na to da Nagetsi imaju još mnogo toga da kažu u budućnosti.   


 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...