Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

3 minutes ago, Snjofko said:

Pa ja čitam komentare koji uglavnom glase: super je ovo, kako smo se nadali. Kao da smo odlučili sa juniorima da igramo EL.

Problem ovde je moj Snjofko sto smo svi ocekivali da cemo proci kao komsije protiv Albe sad(da se ne uvrede sad oni) a ipak smo se dobro drzali koliko toliko.I eto...

Vodjeni onome sto smo videli protiv Olija(a sad se vidi koliko je Oly mocan na strani resavaju Barsu rutinersk tj vode sad protiv nje i)...

Edited by Don Radonja
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Adams je pokazao ono sto ja pricam od pocetka, Duop Rit level igranja, u istoj logi su dominatni. Apsolutno nema sta da trazi u el. Macka koja nikad nece izaci iz dzaka. 

 

Petrusev je Zagorac na centru, slican put imaju. Mega bes obaveza, hladan tus u jacim klubovima i onda u Partizanu/Zvezdi dokazu da ne znaju nista osim rekreativnog basketa za Megu. 

 

Ivanovic nista bolji od Topica nije, zaplete se kao pile u kavezu i onda hero ball 3 koje ne pogadja u visokim procentima ili uvalu loptu nekom. Nema ga nigde, nema fizikalije da uradi nesto u odbrani. 

 

Petrusev igra 4 umesto Dalibora Ilica je odluka po gluposti ravna sa tim da Markovic igra 3. 

Mi smo u jednoj trenutku igrali sa 3 pleja, tako sam ja pogubio konce na Nba2k14 pa  sam igrao sa petorkom Burke, Madison, Westrbook, Parson i neki omladinac centar. Sam sam sebi pricao da sam lud al evo desava se u stvarnosti. 

 

 

  • Like 2
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Snjofko said:

Čekajte, čovek je razjebao tim, kad je mogao da diže stvari na viši nivo, bavio se patkometrijom pa očajno selektirao novi tim i šta sad? Ponašamo se kao, jbg, siromašni smo i očajni pa je super ako se bar ne blamiramo toliko u EL? Treba na taj spin da padamo?

Cekaj, ti mislis da je Covic namjerno sjebao tim i da nije zelio da zadrzi osovinu i nadogradi pa da budemo legit top 8 konkurenti? Ne vjerujem sta citam ovdje...

 

I da, siromasi smo u odnosu na 90% ekipa u EL, i da, jeste cudo napraviti neki rezultat sa ovim budzetom a pogotovo u ovakvom sistemu u EL.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Dok je postojao neki game plan i ličili smo na nešto. A onda je krenulo previše Lazića i Petruševa, Bentil je krenuo da kreira, Pefi je bio koristan poput direka, Adams ko je ko i ko je kome šta ću ja u svemu tome i ode sve ukurac™.

 

Jovanovićev osećaj za vođenje meča na nivou osećaja Sime Spasića za romantiku.

 

Tugyy

Edited by Laki21
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Sokmeniki said:

Cekaj, ti mislis da je Covic namjerno sjebao tim i da nije zelio da zadrzi osovinu i nadogradi pa da budemo legit top 8 konkurenti? Ne vjerujem sta citam ovdje...

 

I da, siromasi smo u odnosu na 90% ekipa u EL, i da, jeste cudo napraviti neki rezultat sa ovim budzetom a pogotovo u ovakvom sistemu u EL.

Da.

 

Ne u fazonu, buahahahaha unistavam Zvezdu jer nemam pametnija posla, nego iz sujete.

I naravno da pod timom mislim i na trenera.

  • Like 2
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Koliko ovde ljudi ne zna košarku, to je frapantno. A ko je trebalo da igra kad su nam povređena 3 glavna igrača na pozicijama 2 i 3? Da nije Lazić slučajno možda zbog toga previše igrao? Ko je trebalo da uđe na 2 i 3, Kuzmić? 

 

Žestoko smo bili oslabljeni na poenterskim mestima, pa stoga ni ne čudi napadačka jalovost. Odbrana je bila dosta dobra i smislena. Efes nas je dobio na individualni kvalitet Clyburna i Vase. Nismo puno patili na skoku. Kad ti nedostaju bekovi onda je logično da imaš dosta izgubljenih lopti.

 

Mene jako brine Adams. On izgleda nije ni p od plejmejkera, jako je nesiguran sa loptom. Kao neki skraćeni kombo strelac koji je pao sa marsa, potpuno je pogubljen, šutira kad ne treba, dodaje kad ne treba, trudi se ali baš nema osećaja. On je trebalo da bude igrač koji nam možda diže plafon al za sada deluje da će biti dosta nebitan igrač na EL nivou.

 

Ostalo sve u skladu sa očekivanjima. 

 

Naredne utakmice su mnogo važnije i tu imamo šta da izgubimo.

  • Like 18
  • Thanks 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Puna podrska treneru, najlepsi utisak mi je ostavio na startu sezone.

Primecujem da je Markovic visak, i da je tu potreban Jovic.

Drago mi je da se odustalo od Holanda i treba pratiti trziste za tu poziciju.

Ocekujem dosta bolje partije u nastavku, uz povratak Dobrica i Nedovica.

Za sada je Raduljica cist visak i ne vidim poentu njegovog dovodjenja.

Ostalo ce leci, svidja mi se filozofija trenera, a i odmara mi se od Rafonjicevog sablona.

Verujem da ce uz par korekcija Zvezda imati veoma zanimljivu i uspesnu sezonu.

 

Link to comment
Share on other sites

Sa obzirom na ocekivanja ored utakmicu i kolektivnom depresiom tokom ljeta, ovo je izgledalo na trenutke odlicno, sve u svemu ok, gledljivo...

 

E sad moguce je da im je u potpunosti skinut pritisak "igrate sa back to back prvakom evrope, na njihovom terenu, prva utakmica sezone, bez pritiska, debi trenera u evroligi, bla bla" pa ajde da igramo lagano kosarke pa sta bude...

 

Vidjecemo realno stanje protiv ekipa gdje se ocekuje pobjeda ili gdje je 50/50% kako ce to izgledati...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izgledamo ok ukomponovano za ekipu sa trenerom ovog iskustva i ovoliko novih bitnih igraca.Nazalost ovaj nivo ipak nije za sigurnu pobedu protiv ekipe nivoa PAO,tu smo za egal,prema ovoj utakmici.Pa cemo strepeti barem jos malo za ovaj start sezone.

Mene brine kako cemo da dobijemo i Bud I CoL sada i bez Holanda,tako nam fale poeni da je to jezivo sta nam se desava.Veliki problem sa ova 3 izostanka.

 

Petrusev definitivno talenat koji je izgubio svaki osecaj za igru,kakvo dodavanje...protivniku...je ono bilo...njemu ce u losem scenariju trebati citava sezona da se vrati na nivo iz Mege pa tek onda da ga dizemo na EL nivo.

Edited by UDresuKvinsiMilera
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Don Radonja said:

Pojescete reci za Adamsa.

 

Mark my words.

Terali smo mi i Đenku prve sezone, i MWill-a posle promašenog šuta za pobedu protiv Galate dole, Holins je do Nove Godine bar 10 puta bio šilbovan, zašto i Adams ne bi bio pridružen ovoj ekipi. Nadam se samo da će znati da uzvrati za strpljenje i da će ići stopama pomenutih a ne putem Mekela, Rajana, Radičevića i sličnih.

Moj komentar za prvo kolo je u stilu Noletove izjave "not too bad, not too bad".

Malo strpljenja i još više podrške i biće to sve ok.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Adams u KKCZ >> Kulibali u FKCZ

 

Adams kojem je ovo najjace takmicenje u karijeri do sada vs. Kulibali koji je dosao iz lige petice, igrao i evropska takmicenja. 

Adams koji je pokazao nesto vs. Kulibali koji bolje da se nije ni predstavljao. 

 

Ja se ne brinem za Adams-a. Verovatno od njega nece nastati neki novi Lorenco Braun ali ce imati sasvim zadovoljavajuci nivo za KKCZ u EL. 

Link to comment
Share on other sites

Imamo dobru osnovu za nadogradnju. Ovaj tim moze samo da raste. Uz povratak Dobrica i Nedovica moze da bude jako zanimljivo ove sezone.

Cini mi se da ce Adams na dva, a onda nam uz Markovica i Topica fali jos jedan plej i nadam se bar Jovicu.

Markovic je igrao sa dva uvijena prsta, pa ne znam sta je to trebao da sutne danas.

Puno mi je srce zbog Topica. Mogao je jos malo da igra.

Ivanovic nema taj sajz za EL i to se lepo videlo veceras.

Vlada je na konferenciji izjavio da Holand nije igrao njegovom odlukom, tako da nije povreda u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

Gledao sam samo prvo poluvreme, pa se ogradjujem od drugog...

Prvo, bez ikakvoh primanja - Efes ima tradicionalni spor start. Vidi se da nisu jos kliknuli, igrali su na individualni kvalitet. Klajburn ih je sam drzao. Pride, nedostajao je Larkin, a on im je preznacajan, bukvalno im oblikuje igru.

Ali moramo biti zadovoljni. Mitar i Markovic igraju old mans game, u nekoj sporijoj brzini, ali vrlo inteligentno i efikasno. Spustanje lopte na Bentila i uparivanje sa nesebicnim Mitrom je odlicna zamisao. Petrusev na 4 takodje ima smisla na visoke cetvorke Efesa. Sakrivena mu je mana defanzivnog pozicioniranja kroz svich u odbrani, a jako je korektno pratio igrace. U napadu smisleno za poziciju, ne previse efikasno ali smisleno. Odlicno mi je uparivanje Bentil-Mitar, Filip-Martin. Odlicno smo zatvorili defanzivni skok. Lazarevic konkretan u napadu, sjajan u odbrani. U odbrani zna se kako igramo, u napadu fali kreacije i dzebane.

Nisu mi se svidjali minuti sa kombinacijom Adams-Ivanovic. Kontam da je iznudjeno, ali to treba minimizovati. Dva ganera, upitnog pasa, a prilicno sitni. Cak s Topicem (bravo Vlado jos jednom za malog) je imalo vise smisla.

Vrlo dobrih prvih 20minuta, mnogo bolje nego sto sam se nadao.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Drugo poluvreme je izgledalo tacno onako kako sam ocekivao da utakmica izgleda svih 40 minuta, pa sam na kraju ipak zadovoljan sto smo odigrali jedno celo poluvreme smislene, takmicarske kosarke. Mislim da je ovaj nivo dovoljan da se dobije Buducnost i da se dobro posibamo sa Panatom, pa cemo videti za dalje... Valjalo bi da se prikljuci makar Holand da izmisli neke poene u kriticnim momentima, nadam se da nije nista ozbiljno, jer kad se jednom udje u doca-Gluscevicevu ordinaciju, tesko se iz nje izlazi.

 

Adams je korektan bio u prvom, uz sad vec standardno dobru odbranu. Cim je vezao dva losa poteza u drugom, potpuno se raspao, upao u australijski rekreativo mod i zajedno sa Petrusevim prelomio utakmicu u njihovu korist. To mi je ujedno i jedini bas zabrinjavajuci utisak sa ovog meca, jer tesko mogu da ga zamislim kao nekog konstantnog trpaca na ovom nivou, a za to je projektovan. Ne bi bio ni prvi ni poslednji koji je totalno zalutao u evropsku kosarku, ali isto tako ni prvi ni poslednji koji se posle incijalnog trokiranja aklimatizovao i preporodio. U svakom slucaju ga treba podrzati i sacekati jos bar 10-ak El utakmica, iako trenutna slika ne obecava.

 

Ivanovic i Petrusev..... no comment. Nisam siguran da Topic i Radulja mogu izgledati losije od njih dvojice.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...