Jump to content

EUROLEAGUE 2022/23


Chaos Is Me

Recommended Posts

12 minutes ago, Volter said:

Meni ova Barsa nije nešto posebno. Previše je tu trenutno neupotrebljivih igrača. Da Silva, Jokubaitis, Kalinić u poslednje vreme užasan, Šanli ništa, Tobi ništa, Higins prop'o.

 

Partizan je odlično skautiran i Šaras je dobro pripremio ekipu. Plus su šutirali preko 60% za 3 pts, to bi na svakoj tekmi napravilo razliku (čak i veću nego ovde). Ali da, u načelu se slažem sa ovim zapažanjem, nisu toliko jaki kako su izgledali večeras na momente i mislim da će se to tek videti. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

pa eto, pitanje je valjda i neke kosarkaske strategije sharasa a ujedno i da li je exum zadovoljan [hipotetisem diskusije radi] da igra 5mins na pleju iza satoranskog i laprovitole & 10-15 na sf i sg; mozda je decko bio u fazonu da hoce veci usage koji je nasao u partizanu a sharas misli da ekipa ne treba da mu igra tako [iso exuma dok ostali kao sire za njegov ufur pod kos] i rastadose se @medobrundo

 

ima exum svojih vrlina i mana kao "lead guard". sa krila definitivno nema prostora ovo da radi iz napada u napad.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Sector said:

Ali Kotsar index 40. :smiley13:

 

Thompson na kraju ispade puno ozbiljniji igrač od Howarda. 

Samo pokazatelj koliko mi nemamo centre ove sezone (a ni prethodnih nekoliko).
Alba je nas namucila na toj poziciji, a evo sta im uradi jedan Kotsar.

 

Darius Thompson je sjajna akvizicija blago ispod radara, ne mogu reci ubod jer je bio zasigurno u sveskama jos nekih evroligasa iz donjeg doma, ali ocigledno je jedino Baskonia verovala da mu treba dati cca 800k i kljuceve tima.

To ekipe sa skautingom ranga KKCZ ne mogu da procene. 
 

Rekao bih da Barselona ima veliki broj trenutno veoma dobrih evroligaskih igraca, ali minimalan broj vrhunskih (neki su bili vrhunski ali prosli zenit - Higins, Veseli, ostalima je plafon status veoma dobrog EL igraca, sto nas dovodi do Mirotica i po 2/3  Satoranskog i Kalinica u tom vrh EL statusu)
 

 

Edited by bosMan_jr
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Del Piero said:

Saras je na KZS rekao da nisu imali sanse da zadrze Exuma.


Šta je rekao u istoj rečenici još?

 

Rekao je da nisu imali šanse da ga zadrže, da je sjajan momak i dobar radnik i da je prirodno da napravi step forward
 

Logično je da u ovom kontekstu to znači uloga u timu, a ne korak napred u finansijskom smislu (ne znam da li je iko to tako govorio), jaču ligu ili šta već...

  • Like 3
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Del Piero said:

Ja sam samo napisao sta je Saras rekao u kontekstu toga da mu Exum ne treba. Ocigledno je hteo da ga zadrzi, ali Partizan mu je bio bolja opcija. Igracki sigurno, a za ostalo ne znam.

 

Ne mislim da si imao losu nameru, al' onako kako si ga napisao moze da se zakljuci samo jedno, realno.

Saras je malo politicki skrojio, u fazonu nije da sam ga se odrekao (a i da li je realno da neki trener javno kaze da nije hteo da zadrzi nekog igraca, koji plodi week in week out?), nego situacija u klubu, on je vredan, logicno je da hoce vise/iskorak...

U svakom slucaju, sigurno je da pored Satoranskog koji je mesec/dva pre kraja sezone vec bio vidjen u Barseloni i Laprovittole (na stranu ostali igraci), prostora za Exuma, na njegovoj poziciji, nije bilo.

Edited by kendrick
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Odlicno je odigrala Barcelona, mnogo bolje od Olympiacosa koji je dosao turisticki, a i mnogo bolje od svog prvog gostovanja u BG ove sezone.

 

Da se ne lazemo, realnost je da je osim kvaliteta za prolazak u TOP8 potrebno i da se poklopi dosta toga - imali su i Zalgiris i Baskonia neverovatnih pobeda. Baskonia ima 2/2 protiv Reala i Efesa ove sezone, Zalgiris je razbio kod kuce Fenerbahce i Real sa veoma osakacenom bekovskom linijom. Kako god, bitno je da bude sto vise egal meceva (skoro do samog kraja), prosto da ima sta da se gleda i u regularnoj sezoni.

 

Kad smo vec kod gledljivosti, dve ekipe iz Italije su se prilicno obrukale. Za Virtus se znalo da im je dostojanstvo strani pojam, ali da Armani onako lose odigra mec koji im je mozda bio i presudan za zadrzavanje sansi za prolaz u TOP8, to stvarno nisam ocekivao. Ni D od derbija tu nije bilo i normalno da sam vrlo brzo prebacio kanal.

 

Za Partizan sam vec napisao, odlican mec, pun preokreta i neizvestan do samog kraja, jedino sto je kvarilo utisak jesu oni uzasni prekidi od po 4-5 sekundi kada je zvuk morao da se stisava jer je licilo kao da negde u pozadini radi busilica.

 

Baskonia je nekako dobila Albu i stigla do veoma vazne pobede. Oni u petak igraju mozda i mec sezone, jer ako dobiju i Fenerbahce treba cudo da se desi pa da im izmakne plasman u PO.

 

Od ostalih meceva, prirodno se izdvajaju Zalgiris - Monaco i Crvena zvezda - Valencia.

 

U Kaunasu ce domacin morati da dobije ako zeli da nastavi san o igranju F4 u svojoj kuci, pred svojim navijacima. Monaco mi je totalno antipaticna ekipa, ali cinjenica je da imaju 9-10 ultraskupih pojedinaca i da su jako tezak protivnik (ako mec shvate ozbiljno).

 

Crvena zvezda je svoje sanse za plasman u PO skoro pa izgubila, pa im ostaje samo da i Valenciu povuku sa sobom. Sa druge strane, gosti su dosli u poziciju da bi im dve pobede u ovom duplom kolu donelo velike sanse za plasman dalje, jer gostuju Barceloni u poslednjem kolu, kojoj taj mec skoro pa uopste nece znaciti.

Link to comment
Share on other sites

@ tobi i sanl


Ma da, mnogo je bolji pozadi od Tobija - hehe pozadi

Tobi je idealan da cepa pik and pop, a ponekad i rol sa lukom do besvesti, ali generalno nije neki top level igrac po mom misljenju. Doduse nije ni Sanl, ali Barsa ima dovoljan broj skorera na svim drugim pozicijama, pa Sarunas vise ceni ono sto Sanl donosi ocigledno

 

 

Edited by bosMan_jr
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Chaos Is Me said:

Mislim da sam prvi put od kada gledam košarku video da Barsi sviraju 3 faula u napadu u 2 minuta.

 

I dalje se pitam da li sam ja lud što mislim da je Tobey ispred Šanlija u rotaciji no brainer.

Pa da, taman kompenzovali sranja koja su pravili ranije. Govnari.

 

Što ne menja stvar da smo mi drugo poluvreme loše odigrali.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Barsa je svuda baš puna, Real nekako deluje da se može dobiti pod uslovom da se Hezonja ne zapali, a da se gradi optimalno, nema sad Real pleja i to je realnost plus dolaze iz Spanije u Bg i neće tu biti mnogo prostora za pripremu.

 

 

Ali voleo bi Sarasa u PO, da vidi kako je kad Željko ima dosta vremena da sprema utakmicu.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ne znam šta to Šanli donosi defanzivno, mekan je i spor a uz to i neatletičan.

Gde ima da se pogledaju off, deff rtg i slicne stvari za EL? 
 

svuda vidim samo basic stats, i u njoj se vidi da je Sanlijev +- mnogo bolji od Tobijevog i u EL i u ACB, ali dobro ajde taj +- je upitno koliko govori o doprinosu igraca. 

 

Bas je beda ponuda statsa koji se mogu naci za EL u odnosu na NBA

 

a siguran sam da je Sanl bolji defanzivac od Tobija po svim parametrima, samo da nadjem parametre 😕

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...