Jump to content

medobrundo

Član foruma
 • Posts

  1,341
 • Joined

 • Days Won

  19

medobrundo last won the day on November 30

medobrundo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3,856 profile views

medobrundo's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine
 • Reacting Well

Recent Badges

7.1k

Reputation

 1. 23-26 15-25 41-15 15-22 24-23 16-25 23-27 18-11 17-21 Retko se dešavaju mečevi u kojima Partizan ima manje od 20 bacanja po utakmici protiv Zvezde. Od prethodnih 9 utakmica od kada se Željko vratio, svega 2 puta. Ovo je prvi put da su ostali na jednocifrenom broju u prethodnih 10 utakmica. I u Partizanu i u Zvezdi po tri igrača izvodila bacanja. Da je ovo bila ABA liga, bio bi to festival slobodnih bacanja zasigurno. Dosta gledljiviji derbi, i zbog publike, i zbog kriterijuma da se ne svira svaki kontakt.
 2. 67 75 68 74 73 + 74 Broj primljenih poena u EL (regularni deo utakmice) i ABA derbiju od Duškovog dolaska. Napredna statistika će dati bolje podatke, ali je ipak respektabilno da ti niko ne pređe 75 u šest ozbiljnih mečeva.
 3. Vladin tim je delovao lošije kada je dobio dva glavna igrača. Bolje je izgledao u uvodnim utakmicama.
 4. Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio na parketu (4 min): 3 poena; 2 skoka u odbrani, 0 skokova u napadu Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio van parketa (6 min): 4 poena, 1 skok u odbrani, 5 skokova u napadu Lessort u nastavku utakmice: 4 poena, 2 skoka Kao i Luka, Martin je u stanju da doda jednu ili više dimenzija našoj igri i jako je značajno da ga skroz dobijemo, jer može još bolje od ovoga.
 5. Mogao je Lazarević da bude na terenu za poslednju odbranu, kad je već u 12 i igrao minute tokom utakmice.
 6. imali su dobre sekvence koje su i solidno trajale - po 7-8 minuta, tako da je to iskorak za njih sa druge strane, za 10 i po minuta (sam kraj prve i druga) prvog poluvremena su primili 33 poena; dok su za 11 minuta (sam kraj treće i četvrta) drugog poluvremena primili 28. 61/76 poena primili u faktički dve završne četvrtine - to su očigledno momenti u kojima Zvezda daje gas (igra sa napadacki najpotentnijim igračima) i u kojima KKP ostaje bez snage i koncentracije, nakon velike potrošnje i agresivnog pristupa Samo 15 poena smo dali/su primili za cca 18 minuta košarke u prvoj i trećoj četvrtini; jesu tada bolje izgledali defanzivno, ali i Zvezda je promašivala neke poklone - mislim da je Nedović u prvoj četvrtini promašio 2-3 širom otvorene trojke, nigde nikoga oko njega. Dakle, nije ni dobra odbrana kada ti najbolji protivnički napadač ostane poptuno sam na samom početku utakmice. Isto se desilo i sa Panterom, tako da važi i za nas, samo je on već bio uzdrman fizički. Opet su imali nekih neverovatnih poteza; posebno to što su uspeli da ostave Vildozu samog na dva šuta za tri u samom finišu. Kad se sve podvuče, Zvezda jeste odigrala smisleniju utakmice nakon konfuzije u prvoj četvrtini. Od rezultata 16-4, u narednih 32-33 minuta 72-57. Nije taj preokret nastao kao čista posledica neke sreće. Solidno je zatvoren ofanzivni skok nakon što su imali 9 u prvoj četvrtini, Martin je spakovao Lessorta u džep, Ledej standardno izbačen iz utakmice, Lazic izmrcvario Pantera, Exum ubačen u neku čudnu sporednu ulogu, Nunally u ulozi Dangubica.. te smo ih sveli na to da ih u igri drže Madar, Papapetru, pa i Tristan na kraju sa par dobrih poteza. Dobro je što je ekipa izdržala početni udar, konsolidovala se i u nastavku meča pokazala da je trenutno ipak zaokruženiji i kvalitetniji tim.
 7. Željko Preuzimam svu odgovornost na sebe :ne navede nijednu jedinu svoju grešku: Igrači nisu krivi :izlista greške skoro pa svakog igrača pojedinačno: nije da nije u pravu, bilo je katastrofalnog decision makinga u oba pravca, naročito Pantera u poslednjih par minuta..
 8. Bitno da se niko nije umorio previše i da su svi igrali ispod 28 minuta. Šalim se, lako je kurčiti se sada, nije bilo svejedno kad su nas pumpali u prvoj četvrtini, a tek nije bilo svejedno kad su otišli na 71:65. Volšebno smo dobili ovu utakmicu, uz dosta sreće. Nedović match winner, i to je ono što se pamti i urezuje. Verujem da će mu Duško skrenuti pažnju i na onu gomilu bespotrebno ispaljenih trojki preko ruku, kada je mogao da uradi ono što je Vildoza uradio u poslednjem napadu -- drive n kick. U jednom momentu ga čuva Tristan, on baca neku bombu sa 8 metara. Dobra odluka da Vildoza ima loptu u rukama u poslednjem napadu, a Nedi kapa dole kako je smestio onu -- ne baš toliko otvorenu -- trojku. Pritom to nije mesto sa kojeg često šutira. Petrušev je drugi čovek u odnosu na početak sezone. Ova silovita kucanja koja je dodao baš ukazuje da mu je boostovano samopouzdanje. Sve je odradio kako treba sinoć. Bez promašaja iz igre, +24 sa njim na parketu. Lazić odigrao fenomenalnu odbranu i opet je postao koristan član rotacije -- kao što sam pisao, on je čisti lakmus papir koliko neki tim igra smislenu košarku. Ukoliko ekipe ima trenera, glavu i rep, kakav takav sistem, on će svoju defanzivnu rolu odraditi i dalje boljke nego bilo ko drugi u sastavu. Panterove brojke su na kraju fine, ali čovek na kraju meča nije mogao da diše, bio je dosta pasivan na parketu u momentima kada nema loptu ili ne može da se izbori za šut (često). Pomoglo je i to što nisu sudi ABA krembili, koji bi mu napakovali još koje bacanje na Lazićevu čvrstu odbranu. Možda i najbolja Martinova partije. Nakon prve četvrtine, u kojoj je Lessort izdivljao sa ofanzivnim skokom, Martin ga je poprilično uštopovao i učinio non-factorom. Baš je delovao da je skontao i ušao u svoju ulogu, dobro se postavljao na terenu; imao i jedan lep pas, par blokada, dao jako bitan koš u finišu. Luka i on su dosta različiti profili i znači imati obojicu spremne da ulete i iznesu ulogu u zavisnosti od protivnika. Svaka čast momcima, ima tu još da se radi, ali ovo je dobar podstrek. Ne treba poleteti i uliva poverenje što Duško izgleda kao čovek koji to neće dozvoliti. Jako bitna nedelja je pred igračima.
 9. Jel sam ti rekao kako je dobar osećej? Ložih ih skoro 40 minuta, zagrevaš do usijanja, možeš al' nećeš da staviš, kao zamalo promašiš svaki put, i onda ga umočiš tačno sekund pred kraj. Been there, done that.
 10. Mi smo mu realno idealni ako na papiru treba nešto da piše, da se slaže na sudu, da se izda neka fejk potvrda naše poreske uprave, da se neka kinta da zvanično pa vrati nazad.. tu je naša najveća šansa 🙂 da se sa njim dogovorimo oko nečeg što je realno i moguće, a sve ostalo da se falsifikuje.
 11. Partizanu gori, poraz u četvrtak bi za njih bio apsolutna katastrofa. Mogu da zamislim kakva bi to eksplozija bila u grobarskom svetu. Mislim da je svima njima to jasno, moraju da se izvlače iz kanala i pokušaće sa ogromnom energijom da uđu u meč i rano, do poluvremena, da nas slome. Verovatno pamte i prizeljuju scenario iz utakmice četiri. Municije da zatrpaju nas i bilo koga drugog, ekstra motivisani i nabrojani, imaju svakako. Na nama je da ne padamo u vatru. Da se igra fokusirano, da se pokrije skok i smanje izgubljene, da se forsira složenija igra u napadu (ne jurnjava 1 na 1), sa pametnim rešenjima i viškovima.. i da im se fizički i energetski odgovori adekvatno. Biće potrebno da se, za razliku od prvog meča sa njima i Virtuoza, odbrana utegne pre treće četvrtine. Za nas ono jeste na neki način najmanje bitan derbi u sezoni, ali znajući koliko njima može da pomrsi račune, vrednost i značaj mu rastu. Ne treba uraditi ono što smo uradili pred prošlogodišnji PO. Da se stvori atmosfera da je to neka skupina beskarakternih lelemuda, jer nije baš tako - i kako se ta atmosfera može obiti o glavu. Ozbiljna su legija kvalitetnih stranaca, koja u suštini može da dobije bilo koga. Favoriti su u četvrtaka, a mi što duže treba da igramo igru koju Dusko uspostavlja već par mečeva - i šanse nam rastu, ako se otrgnemo njihovim blickrigu.
×
×
 • Create New...