Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Recommended Posts

Nismo mi vise ta ekipa, taj "kult". Nemamo tako mentalno jake igrace, nemamo vodju na terenu kakav je bio Sasa Djordjevic, pa Bodiroga... Ne igra se sa istim zarom za nacionalni tim.

 

Sa druge strane danas mnogo vise zemalja igra kosarku, koja je nakon fudbala postala drugi globalni sport planete.

 

Cestitke Italijanima, nisu kvalitetniji igraci, ali jesu kvalitetniji tim. Znali su sta i kako. Mi nismo. I to je sve, sport je veoma fer, svaki put pobedis kada zasluzis. Mi nismo, oni jesu. 

 

Deluje mi jako sumorno kosarkaska buducnost Srbije. Deluje da cemo uskoro biti isto sto je i Hrvatska, gomila talenata i nidje rezultata.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Sreten Žujkić, penzioner said:

Najsimpaticnije mi je sto nas stalno tapsu po ramenu zbog dve stvari koje niko drugi ne radi. Prva je izbegavanje stranca u reprezentaciji, druga odsustvo bilo kakvog kalkulisanja. Svi nam pricaju "Super ste zbog toga", a istovremeno svi rade suprotno. Gledaju nas kao neke egzoticne zverke u zoo vrtu. A nama pa puno srce zbog toga. E, dokle god se lozimo na taj kosarkaski puritanizam tonucemo, a drugi ce napredovati.

Jeste, niko se za 10 godina neće sećati kako su Slovenci imali stranca u ekipi koji je igrao jako dobro kada su osvojili EP. Samo će se pamtiti Luka i G. Dragić

Link to comment
Share on other sites

To što Jokić nije počeo i igrao celu poslednju četvrtinu mi je jedan od najvećih trenerskih fejlova koje sam video. 

 

Kad je već bilo jasno da ih nećemo dobiti odbranom a celu treću četvrtinu porađaš koš, najbolji igrač mora na teren. 

 

Jokić igra više minuta u neuporedivo dužem i fizički zahtevnijem takmičenju a ovde kulira dok grupa građana predaje utakmicu. 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Don Radonja said:

Daj Mece nije to tako jednostavno da se tako gleda...

Vrlo je jednostavno, napisao sam to i tada. Utakmica je odlicno otvorena, sto bi trebalo da bude kljuc. Odbrana je bila ok. Imali su tehnicke, ocigledno su svesno hteli da vestacki naprave situaciju da ne mogu oni bas sve da sviraju, u napadu kocka, koja im se ne bi isplatila da smo samo nastavili brzo i spustali na Jokica dole, ali je Kari na pola prve morao da jede govna i ubacuje Davidovca i Gudurica. Evo da mi neko objasni logiku tih izmena i nauci me nesto sto ja ne znam. Vanja usao savrseno u utakmicu ne samo napadacki sa dve trojke vec imao i par solidnih odbrana jednu kad je ostao na Fontekiju. Otvorio ih sa dve pozicije da ne mogu bas da utrajaju Jokica. On je igrac ritma, koji igra u seriji ima nula smisla da ga izbacis. A sta tek donose Davidovac i Milutinov? Kad vodis odmah 10+ i oni su vec na granici pucanja i znas da ce samo da stanu u potkovicu i sutiraju, to je to. Da je odrzavao tempo i samo jahao Jokica utakmica bi bila zavrsena u 15. minutu kao sto je i trebalo da bude. Bukvalno copy paste grupe, pa posle jedi govna, menjaj i rotiraj da ti Davidovac i Guduric sutiraju trojke u garbidzu.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jokic i Kalinic su isporucili ono sto se od njih ocekivalo. Najveci zal je sto cemo posle ovog blamiranja tesko videti Jokica kako ponovo zrtvuje svoje zdravlje i vreme da bi vodio nezainteresovanu grupu nasumicnih gradjana. VEOMA vruc krompir za buduceg selektora.

Kuridza i Vanja su isporucili vise nego sto bih se usudio i da pomislim pre prvenstva.

Jare na pripremama > Jare na prvenstvu, ali  i dalje nije podbacio s obzirom da nije krenuo sa velikim ocekivanjima na plecima.

Guduric,Lucic i donekle opravdano Nedovic - igraci od kojih se ocekivalo mnogo a dobilo jako malo ili manje od toga, svi na pozicijama koje su sto odlukama, sto povredama, ucinjene jaaako osetljivim. edit: Luca je isporucivao u odbrani, da me neko ne razume pogresno - ali u napadu je bio kriminalan.

Milutinov - danas je bio ocajan, ali je toliko malo igrao na prvenstvu da mu se ne moze prigovoriti nesto.

Davidovac i Ristic - turisti koji su samo pravili guzvu na klupi.

Vasa - enigma, misterija i najvece razocaranje na prvenstvu - nula muda, nula inata, nula plejmejkerskog njuha da se izmisli poen. Ni na jednoj utakmici nije izgledao kao igrac u kojeg saigraci smeju da se pouzdaju - niti kao timski igrac u najsirem smislu te reci. Iako je krpio izvesne cifre asistencija po utakmici, ni u jednom momentu nije delovao kao neko ko igra za tim. Neiznudjene izolacije, glupa resenja u napadu, nerezonski sutevi - i povrh svega, kriminalna jebena odbrana za koju bi se po Teu masovno kenjalo. Vasilije Micic nema sta da trazi na poziciji pleja u reprezentaciji. Radije bih gledao povredjenog Jovica i omatorelog Teodosica nego ovo sto je on igrao ove godine. Hvala na svemu ali ne hvala.

I na kraju Pesic - priznajem da je i mene ponela grupna faza, pomislio sam - jebote, mozda ovaj covek ZAISTA nije izlapeo, mozda ima neki plan koji nismo skontali na vreme, pravi nebulozne rotacije jer ceka eliminacione utakmice da u njima koristi igrace kako bi trebalo, ali avaj, zapravo nije bilo tako - prvi osecaj, da nas vodi izlapeli bumer od 73 godine na kraju su bile mnogo blize istini.  Pesic nije Duda. Ni blizu.

 

/bonus/ Savez: Nas savez je jedina jadnija organizacija u svetu kosarke od FIBA. To mislim da govori dosta. Ajmo, momci, razlaz.

 

Sto bi rekao pokojni Savo iz Kikinde: Zbogom, reprezentacijo, na k........

 

 

Edited by Casaubon
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Redstar0356 said:

Da je tu Teodosic da lupi 2-3 samara kao Avramovicu i da podvikne, da vidis da l bi krvarili kolena.

 

Pa kako u Sloveniji da ne krvaris kolena, ubice te onaj ludak Luka Doncic na spavanju, metodom jastuka na glavu.

 

Citajte malo sta su saigraci pricali za Dzordana, Kobija i etc. Taj mentalitet vodje čopora Jokic NEMA niti ce imati. Skill ima. 

 

 

Ne moraš da budeš siledžija da bi bio vođa čopora. 

 

Jokić je vodio tim u NBAu do mnogo većeg uspeha nego što smo mi ostvarili na ovom turniru. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, stefan81888 said:

To što Jokić nije počeo i igrao celu poslednju četvrtinu mi je jedan od najvećih trenerskih fejlova koje sam video. 

 

Kad je već bilo jasno da ih nećemo dobiti odbranom a celu treću četvrtinu porađaš koš, najbolji igrač mora na teren. 

 

Jokić igra više minuta u neuporedivo dužem i fizički zahtevnijem takmičenju a ovde kulira dok grupa građana predaje utakmicu. 

Nije problem sto nije poceo 4/4 ali ke problem sto je bio na klupi 4 minuta 4/4. Vec sam kod odgovora uiniji rekao, bilo je 3 ili 4 orilike da ga uvede na -1, na -3 ili na -6 ali uveo ga je na -9 gdje u sledecem naoadu primamo trojku i -12. Prosto nevjerovatno.

Bas onako mindfuck potez zbog koga moraju glave da lete. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Sam B said:

 

Deluje mi jako sumorno kosarkaska buducnost Srbije. Deluje da cemo uskoro biti isto sto je i Hrvatska, gomila talenata i nidje rezultata.

Uff, daj Boze da bude talenta. Nama je najmladji igrac u ovom sastavu 97. godiste, ko su momci iz generacije 98, 99, 00, 01 koji ce da naslede ove igrace za koju godinu? Ako su nam Pokusevski, Petrusev, Trifunovic, Smailagic najbolje sto dolazi plasim se da ce nam osmina finala biti plafon. 

 

Ako i bude par njih koji ce da odskoce kvalitetom, ko ce biti ostali igraci u 12? Mi trenutno imamo 12+ evroligaskih igraca, koja je sansa da ce tako biti i za 5 godina? 

Edited by СтелаРоса
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ali na stranu sve to vracanje u igru, njihovi frizideri, nasa bezmudost, mi bi ovu utakmicu dobili na o ruk na kraju, da je samo poceo sa startnom petorkom u cetvrtoj, svaki napad na Jokica, svaki napad faul, svi sto imaju dva metra napolju do 7 minuta pre, pa neka Spisu da 30 ako hoce (a nece), mi bi ovo dobili 10-ak razlike. Jokicu je trebalo 2 minuta da izbaci sve centre napolje. Do kraja i pored srljanja i bezmudosti mi smo imali +6 od kako se vratio Jokic. Neverovatan fejl je pocetak cetvrte, bukvalno sam fleseve od Mutinog "necu tajmaut i da menjam nista, sve sam im rekao" dobio.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne možeš da ne braniš trojke. Bolje je da puštaš lagane poene u reketu ili kucanja nego trojke. Pešić me jako pozitivno iznenadio, a sada posle ovoga ne znam šta da mislim. Bukvalno su izmene bile tačno suprotne od onoga što bi neki zdrav razum nalagao - ritam, držanje na klupi Jokića, prepoznavanje da Milutinov ne može danas... Potpuno amatersko vođenje. Šokiran sam, Italija je prosečna ekipa u najboljem slučaju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nisam zatecen, iako nisam ocekivao poraz.

Problem je sto mnogi, verovatno usled pojave mnogobrojnih podkastova, te price o raznoraznim statistikama, individualnim priznanjima i slicno, kosarku ne gledaju kao timsku igru, pa su sokirani i razocarani.

Kosarka je takav sport, nije nam ovo prvi put-naprotiv.

Ne bih da budem general nakon bitke, ali stvari koje valja reci su da smo otisli na prvenstvo sa jednim plejem, koji je vise skorer nego dodavac.

Ako drugi plej nije po treneru mogao biti Teo, mozda se trebao dovesti neki Amerikanac, sto opet samo Srbima nije dobra idej, pa tako gledamo kako Spanci, Rusi, Slovenci uzimaju zlato i to zemlje koje su u ekonomsko-kulturoloskom smislu ispred nas svetlosnim godinama.

Ako je vec Nedovic kilav, sto si ga poveo?

Pisao sam pre prvenstva, da Guduric nit smrdi nit mirise i da kao takav nit doprinosi nit steti, te kao takav ne bi ni trebalo da bude vise u reprezentaciji.

Da su ona stara vremena Marinkovic i Kuridza ne bi bili ni na sirem spisku, uz svo postovanje njima kao osobama.

Davidovac, igrac koji nije imao jednu sezonu u karijeri, da je bio konstantan, za nivo ovakvog takmicenja-nebitan.

Ristic, nije ni evrokup kalibar-potpuni bezveznjak.

Jaramaz iako igra u Bajernu, jedna mucna i suvoparna karijera, zaglavljen izmedju 1 i 2, zasluzuje ipak da je u rotaciji reprezentacije.

Najvece razocarenje je Lucic, mogao je vise i morao. Nije opravdao kapitensku traku.

Kalinic-kalibar jeste reprezentativni, ali uloga Gatuza mu vise stoji, od uloge Pirla, natrag u opanke.

Milutinov-reprezantivne godine koje su pojele skakacvci.

Jedini pravi jeste onaj koji dominira tamo gde je kosarka najbolja, konjusar, debeljko i sta god su pisali oni koji Srbuju i kenjaju po tastaturi 24 h, je pokazao da je najbolji gde god i za koga god igrao.

Bio je daleko najbolji i najkonstantniji igrac Srbije, i zelim mu da se dobro odmori za sledecu godinu. On je bar navikao da gura sam i tamo i ovde, dao je sve od sebe, pa moze da stane sutta pred ogledalo.

Pesica necu komentarisati, vec sam pisao, covek koji je duhovit sam sebi, te fore piju samo oni ljubitelji kursadzija, Ivana Ivanovica itd.

Kako bilo, nismo mi nikakva sila, sila je Jokic, a jedna lasta ne cini prolece, poyy.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Miki28 said:

Nije problem sto nije poceo 4/4 ali ke problem sto je bio na klupi 4 minuta 4/4. Vec sam kod odgovora uiniji rekao, bilo je 3 ili 4 orilike da ga uvede na -1, na -3 ili na -6 ali uveo ga je na -9 gdje u sledecem naoadu primamo trojku i -12. Prosto nevjerovatno.

Bas onako mindfuck potez zbog koga moraju glave da lete. 

Momentum je već bio kod Italijana, ne bih ja rizikovao mi taj minut. 

1 minute ago, Redstar0356 said:

Jokic osvojio prsten? Kad? Nisam video. 

 

Ne moras, ako oces da ti čopor izgleda ovako kao mi danas. 

NBA plejof je veći uspeh od ovih 5-0 u grupi. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, McLeod said:

Ali na stranu sve to vracanje u igru, njihovi frizideri, nasa bezmudost, mi bi ovu utakmicu dobili na o ruk na kraju, da je samo poceo sa startnom petorkom u cetvrtoj, svaki napad na Jokica, svaki napad faul, svi sto imaju dva metra napolju do 7 minuta pre, pa neka Spisu da 30 ako hoce (a nece), mi bi ovo dobili 10-ak razlike. Jokicu je trebalo 2 minuta da izbaci sve centre napolje. Do kraja i pored srljanja i bezmudosti mi smo imali +6 od kako se vratio Jokic. Neverovatan fejl je pocetak cetvrte, bukvalno sam fleseve od Mutinog "necu tajmaut i da menjam nista, sve sam im rekao" dobio.

Pa nek se povuku ako ne mogu iz otvorenih pozicija da ubacuju trojke.Jbg eksplatisali su nam jako losu odbranu perimetra.Ne mozemo se vec drugu-trecu utakmicu vaditi na njihove frizidere.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Citam da neko pominje @McLeod - a, naravno u sali, ali mislim da je vecina ovde preterivala i zaista je bio uocljiv neizdrziv nalet hajpa pa su se fakticki svi mecevi na EP gledali pod prizmom kako nama to odgovara, da li cemo da ih nabijemo ili se samo posprdamo sa njima, sve teme su izgledale isto i live tema i teme drugih grupa, logicno i ova tema.

 

Umesto da se ide korak po korak omalovazala se reprezentacija Italije, pisalo se da Jokic moze da im da kos kad pozeli (dobro, dao je 32, ali nije 50), analizirale su se slabosti Slovenaca i Grka iako smo miljama bili daleko od tih meceva.

 

Meni licno je svako prvenstvo prilika i da vidim kako stoje drugi timovi, pogotovo oni o kojima malo ko prica, a koji mogu da naprave pozitivno ili negativno iznenadjenje. Sad cemo lepo svi ispratiti EP prateci ko ce u polufinale, ko ce osvojiti medalju, ko ce na tron, nesto na sta je morala da se obrati paznja i u trenucima kada smo jos uvek bili u trci za zlato.

 

Jednostavno, ovo nije ni superliga Srbije, nije ni nikad jaca ABA liga, svaka pobeda je uspeh i svaki prolaz je uspeh i svaka reprezentacija zasluzuje najvece postovanje. Zato je ovo mnogo veci dogadjaj od pomenute ABA lige, turnir na kojima psihicki najjaci i najbolje vodjeni timovi osvajaju, nesto sto smo znali da radimo, ali smo zaboravili (a mozda smo pogresili kad smo sutnuli selektora koji je imao uspeha).

 

Jokic ostaje bez ikakvog doprinosa u reprezentaciji, Micic bukvalno i dalje nema nijedan jak turnir iza sebe sa 28 godina. Umesto da prizivamo neke Jacksone u sastav daj da vidimo da nateramo nase klubove (koji dobijaju ko zna koliko para od drzave) da forsiraju bekove i niske igrace po cenu nekog 14. mesta u EL i vecne tapije na istu. Dakle, moraju da imaju dva mlada igraca u 12, a oni neka smisle kako ce da sa 10-11 igraca igraju, a ne da su na tribinama penzosi i dobro placeni igraci. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Teodosic bukvalno nista ne bi doneo ovoj ekipi i ne postoji nijedan razlog zbog kojeg ga treba prizivati. Mi smo ovo izgubili odbranom (94 jebena poena) od kojih smo 60 primili na isti nacin, a tu Teodosic moze samo da odmogne, kao recimo onomad kad su nas Litvanci razmontirali na slican nacin. Koncept Pesica je bio sasvim ok na ovom prvenstvu, ekipa je bila vrhunski poslozena, a danas je on tim svojim nekim vradzbinama (jer ne znam kako da ih nazovem drugacije) izgubio mec. A taj toliko pljuvani Micic i taj Kuridza su nam u trecoj odrzali glavu iznad vode svojim poenima i odrzali prednost.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Zadnja tri ispadanja su matene na isti nacin skrojena. Losa odbrana suta za 3 poena. 2 puta protiv Italije i jednom protiv Argentine. Toliko ocigledno da mogu samo tako da nas dobiju i na kraju nas na taj nacin dobiju,pa izadji , ne daj mu da sutne za 3 po cenu prodora i primljena 2 poena. Naravno ne tako ceo mec, ali kad se lomi mec sigurno.

 

Ljudi , ja sam poceo da se slazem sa Mekovim postovima, pocinjem da se brinem za sebe:lol_2:

Edited by Zvezdinho
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Koliko god da nam nije radila odbrana, a nije, mi smo ovo mogli da prelomimo napadom, tj. silovanjem preko Jokića ako već drugo štuca. Tada bi se i drugima opustila ruka. Neka se Kari upita zašto smo uradili sve suprotno. 

 

Edit: E, da, jebala vas ideja o kupovini Amera za reprezentaciju.

Edited by Barkley#34
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...