Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Ono sto je bilo zanimljivo nakon otpadanja Tea i Gagija je da je nas backcourt potpuno isti kao pre dve godine, cak i manje kreativan ako uzmemo u obzir da je Gagi povremeno mogao da iskreira nesto sa loptom (mada je on uglavnom igrao na tri).

 

Dakle Jovic, Vasa, Bogi, Gudura (bio je i Lazic '17, ali bez vece uloge i sigurno ne kao kreator).

 

Sada je situacija da Vasa igra malo bolje, nedovoljno bolje kad uzmes u obzir koliko je bolji igrac.nego tada, Gudura se raspada, a Jovke sad vec dosta dobro, dakle slicna prica kao na evropskom.

 

Razlika u nasoj igri tada i sada je neverovatna, iako je ta bekovska linija ista. Igramo tecnije, raznovrsnije, sa mnogo vise opcija, Bogdan je mnogo rastereceniji iako je opet ubedljivo najbolji strelac. Tu razliku prave Jokic na prvom i Beli na drugom mestu. Za mene najbolji dokaz koliko su dobri igraci, podigli su ovu ekipu na drugi nivo.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Kastel said:

Opet nepotrebno poredjenje i izvrtanje poente. Vlado Scepanovic je bio sjajna bekap opcija nasim glavnim bekovima i bio je i te kako zasluzan za svaku medalju koju smo osvojili . Zarko Cabarkapa nije imao nikakvu ulogu u reprezentaciji i niko ga nece pamtiti.

 

Moj post se odnosio na poredjenje Stojakovica koji ne da je bio u all star ekipi, nego je bio u drugoj petorci nba lige, trostruki all star igrac, cetvrti u izboru za MVPa lige i drugi strelac NBA lige jedne sezone. Pritom je uz Bodirogu resavao oba finalna meca kako ep tako i sp. Sto se Bogdana tice, daleko je od karijere Stojakovica sto se tice NBA lige, ali ono sto je bitnije je da je u 4 poslednje finalne utakmice, (3 finala, jedno polufinale) sutirao trojke 4/30.

 

Dakle svaka cast momku za sve sto pruza i kako se bori i kako se odaziva i kako igra, ali on jos nije dao ono sto je dao Stojakovic makar reprezentativno, do tada ne moramo izvratati cinjenice i porediti ga sa Stojakovicem, ili mesati teze spominjanjem Cabarkape, Smiljanica, ili nekog sedmog.

 

kako je stojakovic šutirao u semis I finalu. nemojte tako gledati, nije primereno. 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Pero_Cameron said:

Samo me zanima reakcija Foruma da je ovo sto je uradio Jokic uradio neko od Italijana, pozivalo bi se na linč.

 

Lm potpuno nepotreban potez, mogao je da dobije iskljucenje i zaradi suspenziju.

Nije? Bukvalno je gurnuo lika jače i psovao posle. Nije bilo nikakve namere za udarac i dalji konflikt. To je uvek samo nesportska. Plus Galinari (valjda) je imao jaču sekiru od ovog Jokićevog nad Raduljicom i ne vidim pozive na linč

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Nicklord said:

Nije? Bukvalno je gurnuo lika jače i psovao posle. Nije bilo nikakve namere za udarac i dalji konflikt. To je uvek samo nesportska. Plus Galinari (valjda) je imao jaču sekiru od ovog Jokićevog nad Raduljicom i ne vidim pozive na linč

Otresao ga je pa krenuo ka njemu napusavajuci ga spreman za lemanje. Nepotreban potez svakako, pomalo i sabanski. Mora da iskulira provokacije pa i sekirice, provokacije su deo igre.

I u NBA svakih par tekmi ima slicne situacije.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bogdan moze da bude rame uz rame sa Stojakovicem.

 

decko zivi za kosarku, nema poroke i od njega ocekujem da bude svake godine sve bolji I bolji.

 

za mene je za sada, najbolji kosarkas posle Stojakovica iz ere ex yu.

Edited by BojanaCZV
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...