Jump to content

Asterion

Član foruma
  • Posts

    2,394
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Asterion last won the day on September 4 2019

Asterion had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,523 profile views

Asterion's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular

Recent Badges

2.5k

Reputation

  1. Koliko je Kodi bezbedan što se tiče virusa, malware-a,...?
  2. COVID-19 pulmonary pathology: a multi-institutional autopsy cohort from Italy and New York City Infection Control Guidance for Healthcare Professionals about Coronavirus (COVID-19) Transmission of COVID-19 Physical distancing, face masks, and eye protection to prevent person-to-person transmission of SARS-CoV-2 and COVID-19: a systematic review and meta-analysis Immune life history, vaccination, and the dynamics of SARS-CoV-2 over the next 5 years Occurrence and transmission potential of asymptomatic and presymptomatic SARS-CoV-2 infections: A living systematic review and meta-analysis COVID-19 reinfection tracker
  3. O remdesiviru: Znamo,da ovaj virus je RNA virus, jer mu je genom RNA. Da može se namnožiti (i da izvede potpuni ciklus) potreban mu je građevinski material od gostitelja (uzima razne stvari od aminokisleina pa do mastnih kislina) i ne samo to (koristi i razne mašine koje su več prisutne u gostitelju) . Zamislite kao da se gradi neka kuča. Znači treba mu i osnovni gradniki za izgradnju i RNA. U RNA mu je sve zapisano i ne bi mogao, da funkcioniše bez RNA. Za RNA su potrebni nukloetidi. Struktura RNA: Struktura remdesivira vs. jedan od nukleozida (adenozin),koji sastavlja RNA. Vidite sličnost i razlike. Ciano grupu (CN) kod remdesvira, te grupe kod adenozina nema i C-C veza (carbon-carbon bond) kod remdesivira. Kako sad deluje remdesivir: Redmdesivir je fake cigla,to virus odnsono encim ne zna (odnsono je lek tako izgrađen, da lepo uđe u specifičan dio encima) encim ga upotrebi u ugradi, ali tu se prekine izgradnja RNA i sa tim virus je prerano završio svoj ciklus i nije se namnožijo.
  4. 98% igrača u NBA je panjevina, 1,9% je za mm boljih i onda imaš preostatak (npr. Jokić, Luka) koji nešto umeju (u biti su više statistička greška odnosno greška u proizvodnji) ali nemaju u pozadini veliku PR+menađersku itd. mašineriju, da pokažu koliko su u stvari dobri. Zamisli sad zašto je LBJ (kao vrlo prosečan igrač, u nekim segmentima čista panjevina) može dobivati nagrade , nazive ala visok bbiq, goat i slične fake news epitete u takom okruženju.
  5. Ništa ne pripisujem...napisao sam verovatno Zašto? Najviše me muči glavni glumac.
×
×
  • Create New...