Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

10 minutes ago, Geronimo said:

 

Verovatno bih i ja slicno pisao pre proslog EP, rezona skroz ima (i narocito se slazem sa svim ako ne igra Jokic).

Ipak, potencijalna linija Jokic-Bogi je nesto sto nas prilicno odvaja od konkurencije vrhunskih reprezentacija i stavlja nas u top pricu. Opet, ta linija ima i jasne mane. Stoga, mislim da treba hemijati kako da se vrline maksimizuje, a mane sakriju, cudna mi cuda (slicno kao sto Grci moraju da debelo razmisljaju kako da se sklope oko Djanisa). Npr. jedan Agravanis, iako Grci imaju dosta boljih visokih, mi je idealan parnjak uz Djanu. Tako mi deluje da uz ove nase nam trebaju igraci uloge i osiguraci.

 

Na Jokic-Bogi liniju trebaju nam radnici, igraci fizike i atletike koji znaju da budu korisni bez lopte, koji mogu da sutiraju iz mesta ili iz kretnje s visokim procentom. Lopta ionako mora da bude kod Jokica puno. Recimo, Nedovic i Aleksa mi se tu uklapaju bolje od Gudure (mislim da je svima na forumu jasno da Guduru obozavam, a Nedovica, hm, ne volim). Opet, verovatno ima mesta i za sve (ili ce se neko, khm khm, povrediti). Realno, Gudura i Aleksa su nam doneli ovo SP (uz Jokiceve dve tekme), obojica ce ici 1000%, samo skiciram kako ja to vidim...

 

U dilemi Jovke ili Jare obe ruke i noge i jos sta treba dizem za zdravog Jovketa - iskljucivo zbog glave. Meni je on tip igraca koji zna stati i ostati i na strasnom mestu postojati. Ako treba da vuce - vuci ce. Da kreira - kreira ce. Da davi - davi ce. Samo ne znam da li zna da cuti akd treba 🙂 .

 

Sto se uslovno receno druge postave tice pik Micic-Milutinov bi trebalo da demolira sve. Mozda i Gudura-Milutinov, Bogi-Milutinov. Samo znam da postava sa Milutinovom, koji sam moze pokriti ceo reket, mora da kida u odbrani i pre svega da pokrije liniju za 3 poena. Gudura i Micic u isto vreme na terenu mislim da to ne mogu, vrline i mane im se preklapaju.

 

Stoga, mojih 12 -

Jurisnici: Aleksa, Neda 

Spoljni kreatori: Bogi, Vasa

Osigurac spolja: Jovke

Branici: Vanja, Luca, Kalina, cetvorka (po igrackim karakteristikama Poku zbog suta za 3 koji je pokazao u ovoj sezoni, ali sve su mi to macke u dzaku)

Nocne more: Jokic, Milutinov

Osigurac unutra: Petrusev

 

Ponavljam, realno je da mesta za Guduru mora da ima mesta, samo se ja igram malo slagalice. 

 

Ok, u osnovi se slazemo. Npr, i ja bih pre gledao Avrama ili Jovketa nego Jaramaza nakon onako isprepadanih partija letos. Takodje, da bi trebalo pokusati upariti npr Micica sa Milutinovim.

Jedino sto mislim da mi mislimo o Jovicu kao o igracu od pre par godina, a da je on u realnosti mnogo iskasapljen povredama i dugim periodom neigranja. Ne verujem da on moze da se vrati na nivo Ep 2017 , na primer.  A takav Jovke minimum nam treba da bi imao adekvatnu ulogu.

Aj da vidimo sta se moze dobiti od Pokua i Jovic Nikole, pa i da vidimo ko ce se sve pojaviti pa da onda razmatramo opcije. 

Sad je mnogo rano , Uvek umalerisemo preranim spiskovima, pa krenu povrede..

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Del Piero said:

Pretpostavljam da imas neke bliske izvore, uvek si i imao u vezi Jokica. Napisi nesto vise ako mozes i imas.

Ništa konkretno zapravo..sem toga da je rekao Kariju da je spreman da igra,da želi da bude deo tima,ali uz one njegove čuvene "sačekajmo kraj sezone" ograde..  Samo da ga neka povreda ne odvoji od terena..inače je sigurno unutra.

Tako sam bar načuo

  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, uini said:

 

to je za mene teska zabluda: igrac xy bio u neznanju a onda ga npr zeljko naucio & sad on zauvek zna;

 

Hmm kako onda igrači napreduju? Nešto se smatra naučenim tek kad si u stanju da to primeniš u potpuno novoj situaciji. Naravno saradnja sa svakim trenerom je novo učenje, ali mislim da ipak kad radiš za trenerom kao što je Željko, usvojiš to neko basic shvatanje igre koje ti pomaže da se prilagodiš i svakoj narednoj taktici čiji si deo. Rekla bih da to i pokazuju poslednje Aleksine partije u reprezentaciji, a imaš i npr. Bogdana kog je on dosta oblikovao kao igrača.

Link to comment
Share on other sites

diskutujemo o konkretnom slucaju alekse nakon skoro dve godine u partizanu i alekse izvan tog sistema.

 

ja ne mislim da je avramovic uncoachable tj neko ko tesko menja navike, vec prosto igrac koji nema narocito impozantnu kosarkasku inteligenciju, pa kada mu prepustis da sam prosudjuje, nastane chernobilj ocas posla.

 

da se repka kao pre 25 godina priprema 3x meseca, i ja bih bio s'vama u aleksinom vozicu.

 

bogdan je ekstremno pametan i neopisivo talentovaniji, pa naravno da njemu svaki novi rad sa vrhunskim trenerima i saigracima, donosi priliku da usvoji novi kvalitet.

 

naravno, postoji minimalna sansa da gresim :lol_2: ali bice prilike da vidimo aleksu na delu vec sutra, kada ce sticajem neveselih okolnosti morati da uskoci u vecu ulogu, iako u okviru sistema koji sada vec zna u tri ujutru da recituje. hocu da kazem, uloga u sutrasnjoj tekmi ce podrazumevati da sam donosi neke odluke a ne samo da radi mehanicki, sto bi rek'o bata stojkovic u varljivom letu '68e.

Link to comment
Share on other sites

U pravu si da je Bogdan karijevski nivo talenta za Aleksu. Ali ono gde mislim da ga potcenjuješ je to da je i Vasa neuporedivo talentovaniji - pa van Atamanovog sistema teško funkcioniše. Daklem (kontrolisani) rizik da će Aleksa nešto samostalno sjebati svakako postoji, ali možda talenat i nije nužno garancija za to da li igrač može da prenese igru izvan ograničene niše funkcionisanja. U svakom slučaju ako Kari proceni da bi tako najbolje funkcionisali, što da ne podrediti Micića ekipi i da predvodi 2nd unit. Za Avramovića baš i mislim da će sutra potvrditi koliko je napredovao, kao plej je postao mnogo "strpljiviji" i pametnije pronalazi rešenja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, DameTime said:

 Ali ono gde mislim da ga potcenjuješ je to da je i Vasa neuporedivo talentovaniji - pa van Atamanovog sistema teško funkcioniše.

 

razlog je dijametralno suprotan: vasa u atamanovoj logici moze da radi sta hoce i kako hoce, on je alfa i omega.

 

s'druge strane, taman da je najlogicnija stvar da vasa vodi 2nd unit, jasno ti je da se to nece desiti? vasa ne bi pristao na tako nesto, niti bi ga kari pitao.

 

a iskreno, tu ti onda treba umesto vase taj juce pominjani arhetip jurij zdovc-sasa obradovic [koji nemamo] a ne avram da uzima lude trice u postavi gde igra sa bogdanom i gde te lude trice poteze iz ballhandlinga a ne iz spotupa, koji treba da dodje od viska koji ce napraviti jokic svojom gravitacijom.

 

prosto ne vidim kako bi avram imao smisla u prvoj posadi [let alone da li uopste ima mesta u 12, to nije bitno za diskusionen].

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, DameTime said:

 

Hmm kako onda igrači napreduju? Nešto se smatra naučenim tek kad si u stanju da to primeniš u potpuno novoj situaciji. Naravno saradnja sa svakim trenerom je novo učenje, ali mislim da ipak kad radiš za trenerom kao što je Željko, usvojiš to neko basic shvatanje igre koje ti pomaže da se prilagodiš i svakoj narednoj taktici čiji si deo. Rekla bih da to i pokazuju poslednje Aleksine partije u reprezentaciji, a imaš i npr. Bogdana kog je on dosta oblikovao kao igrača.

 

Na pitanje: radom i vremenom odnosno iskustvom, treningom i utakmicama kao i kvalitetnim individualnim radom tokom leta. Kako drugacije. Kad smo kod indvidualnog rada najbolji primer je Lesor koji se spremao u Americi kao nikad do sad i tacno je napravio taj iskorak od kraja prosle i bum na startu. Nije imao povrede i nije igrao za reprezentaciju. Avramovic bi mozda jos vise napredovao da nije takav slucaj a inace igra vec nekoliko leta za reprezentaciju i prolazi mu taj voz za znacajniji napredak a nece imati vremena ni tokom ovog leta.

 

Avramovic je najbolje partije pruzao u Spaniji gde je imao veliku ulogu i gde je bio drugi strelac lige a manje od jednog poena ga je delilo da bude najbolji strelac najjace evropske lige posle Evrolige. Zatrpavao je koseve Reala, Barselone, Baskonije, Valensije 20+ partijama. To ga je preporucilo Zvezdi/Partizanu a spletom okolnosti je zavrsio u Partizanu. Nije nista cudno sto je Zvezda strpao 30+ poena. Strpao bi on i u Evroligi 20+ poena ove sezone da je prvi plej ili da igra 25+ minuta.

 

Naravno da posle maltene dve sezone je nesto stalozeniji nego u pocetku. Momak je stariji skoro 2 godine stariji, zreliji kao covek, ozenio se, a kamoli kao igrac kada je odigrao 100+ utakmica u Partizanu i treninga pod Zeljkom i beskonacno ponavljanja trenera oko istih stvari, logicno da je usvojio neke. Isti je slucaj sa Panterom i Lesorom kao slicnim primerima stalozenijih igraca nego ranije. Nema to toliko veze sa Zeljkom kao sto mislis.Zar ne vidis kako Nedovic igra znacajno stalozenije kod Duska nego sto je ikada do sad i da ce igrati jos znacajno stalozenije krajem sledece sezone? Jel se secas kako je Vildoza izgledao kod VJ na pocetku i sutevima cim predje polovinu a kako igra sada? Inace i Trifunovic je takodje dosta napredovao kao i Smajlagic. To se od njih ocekuje jer su mladi i talentovani i nakupili su jos utakmica. Dakle maltene svi su napredovali, al evo ti odma kontra primeri a zanimljivo je da igraci koji su pojacali ove sezone izuzev Exuma (3. pika sa drafta kog su povrede udaljilje ozbiljne Nba karijere kakva mu se predvidjala) Naneli i Papapetru i Andjusic imaju znacajno losije sezone nego prethodne i znacajno manje uloge. Sta mislis zasto je ti tako?

 

Sve je do sistema trenera i trener (svaki) moze da ih vremenon stalozi nekog manje nekog vise koga ima smisla a sutra mogu otici u klub gde se igra brze i oni ce igrati brze kao nekad nece stalozenije eventualno ce donositi neke bolje odluke u trenutku zbog iskustva.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vasilije je dobio i u repci da bude sve i svja (pored Jokića), pa videsmo kako se to završilo. A ne bih baš olako tvrdila da bi 'Leksa samo bacao trice iz ballhandlinga.

 

Jasno mi je da se to neće desiti i mislim da će Micić na poziciji prvog pleja opet da nas košta. Samo se uzdam u Bogdana (i Jokića) da ćemo do tada imati bar neku medalju u džepu.

 

@uini, ulete mi Kornet klizeći 😄 

Link to comment
Share on other sites

On 4/30/2023 at 3:53 AM, medobrundo said:

 

Ima preko companionsa neka ponuda ala 400-500 eur smeštaj, karte i avion; nisam gledao detalje i sitna slova, prvo treba kod majke svoje dece da opipam teren

 

Ja se izvinjavam sto upadam ovako preko reda. Sta je tacno Companions u ovom slucaju i imas li link? 😅

Edited by Horium
Link to comment
Share on other sites

@Brat od Korneta Fascinira me tvoja sposobnost da svaku temu pretvoriš u okršaj KKCZ-KKP 😄 Ali ja se ne bih spuštavala niz to uže.

Samo bih ti rekla da ne može svaki trener da "primiri" svakog igrača. To zavisi i od recipijenta tj. samog igrača koliko je spreman da promeni svoje navike. Zato je neko manje a neko više coachable. Naravno, krajnji produkt jeste mix rada s trenerom, individualnih treninga itd. Druga stvar koju bih ti rekla je da je Nunnally stari Željkov specijalac iz Fenera i on odlično zna svoje zadatke. Sam je rekao da je kad je došao dosta akcija već znao iz tog perioda.

Ono što smo uini i ja ovde pretresali je da li igrač mora nužno da se vrati na staro kad izadje iz sistema čiji je deo; ja kažem da baš i ne mora.

Link to comment
Share on other sites

Ajde da se i ja jednom (donekle) složim sa @DameTime:classic_biggrin:

 

Mislim da bi Vasi bolje stajala uloga sa klupe, gde će on biti vođa 2nd unit, nešto slično što igra u Efesu. To ne znači da mislim da su Avramović i Stefan Jović bolji igrači od njega (taman posla), nego da su komplementarniji od njega sa Jokićem i Bogdanom, bar što se odbrane spolja tiče - koja je naša boljka od 2019-e. Vasa bi mogao da menja i jedinicu i dvojku, i igrao bi mi više od Avrama i Stefana, nešto kao 6th man. 

 

U svakom slučaju, valjda Pešić i stručni štab znaju bolje od nas neznalica na nekom random forumu. Što me ne sprečava da se nadam da će Pešić povesti svih troje.

  • Like 1
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, DameTime said:

@Brat od Korneta Fascinira me tvoja sposobnost da svaku temu pretvoriš u okršaj KKCZ-KKP 😄 Ali ja se ne bih spuštavala niz to uže.

Samo bih ti rekla da ne može svaki trener da "primiri" svakog igrača. To zavisi i od recipijenta tj. samog igrača koliko je spreman da promeni svoje navike. Zato je neko manje a neko više coachable. Naravno, krajnji produkt jeste mix rada s trenerom, individualnih treninga itd. Druga stvar koju bih ti rekla je da je Nunnally stari Željkov specijalac iz Fenera i on odlično zna svoje zadatke. Sam je rekao da je kad je došao dosta akcija već znao iz tog perioda.

Ono što smo uini i ja ovde pretresali je da li igrač mora nužno da se vrati na staro kad izadje iz sistema čiji je deo; ja kažem da baš i ne mora.

 

Zato sto Zvezdu i Partizan najvise gledam a pretpostavljam i ti bar sto se tice evropske kosarke pa je najbolje da ti dajem primere odatle. Ne vidim ista da je za okrsaj sto sam napisao vec mi je tako najlakse da dajem primere.

 

U svakom slucaju u Zeljkovom, Duskovom, Radonjicevom sistemu (opet navodim primere cz i kkp od skora trenera a moze jos minimum 2/3 trenera u el) svaki igrac bi kroz 2 sezone igrao smirenije i stalozenije, bas svaki ikada, ili bi ga pedalirali jos na polusezoni a kamoli sezoni.

 

Ajde posto si se uhvatila samo Nanelija, koji je vec saradjivao sa Zeljkom i znao sve akcije... Zanima me kako objasnjavas njegove brojke iz prosle sezone gde je bio najkorisnija trojka u Evroligi a ove sezone indeks korisnosti mu se maltene prepolovio? Papapetrua takodje ciji je maltene 3 puta manji. Ajd Naneli ima i godina pa tesko da moze da napreduje u ovim godinama, mada kao sto rekoh pre manje od godinu dana je bio najkorisnija troja u Evroligi i u ovo vreme secam se odigrao jednu odlicnu utakmicu protiv Reala takodje plej of... Ali Papapetru? Andjusic takodje igrao bolje u Monaku takodje. Samo gledaj kako ce Papapetru i Andjusic da imaju bolje naredne sezone nego ove pa dolazi Dejm iz buducnosti da kaze kako su i oni sigurniji u sebe pod Zeljkom, ako me razumes sta ti spocitavam...

 

Ono sto hocu da ti kazem je da nema sustinski previse veze napredak sa Zeljkom a i bilo kojim trenerom (indivudualni napredak razume se), ukoliko im on ne da vecu ulogu u timu. Kada bi videla bilo kog igraca iz Evrolige do 30ak godina koji igra pod istim trenerom 2 sezone i ima ulogu 20ak minuta, doslovno svaki moguci igrac je napredovao (i stalozeniji ako ti znaci) cak i tamo gde su menjani treneri sto opet nema veze ni s tim dve sezone, to ima vremena samo sa uklopljavanjem u sistem a sistemi evroligaskih trenera 90% su da se stane na loptu u gro napada osim ako nije neka Alba recimo i ponekad jos neki timovi. 

 

Dao sam ti savrsen primer za Nedovica i Vildozu na pandan Avramovica i to za duplo manje vremena od Avramovica i umesto da se slozimo ti neces na uze kkcz i kkp prica, nemoj da me zabrinjavas. 😄

 

Jos jedna stvar oko Avramovica je i ta manja uloga njegova ove sezone pa i ima manje lopti u napadu i jasnije instrukcije sta radi sta ne radi a morao je dosta vise da resava prosle sezone 1 na 1 a sad ima vise igraca koji to mogu. Rekao bih 50% je vreme 50% do uloge. Nedovic i Vildoza su se za daleko manje vremena stalozili pa to ne znaci da je Dusko nekakav mag vec samo autoritet koji namece svoj sistem igre od starta.

 

Oduzio sam al evo ti sustina:

I Avramovic i Nedovic i Vildoza kad bi sledece sezone presli u Albu igrali bi znacajno manje stalozenije nego sad.

 

 

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Darko said:

Ajde da se i ja jednom (donekle) složim sa @DameTime:classic_biggrin:

 

spacer.png

 

28 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

Zato sto Zvezdu i Partizan najvise gledam a pretpostavljam i ti bar sto se tice evropske kosarke pa je najbolje da ti dajem primere odatle. Ne vidim ista da je za okrsaj sto sam napisao vec mi je tako najlakse da dajem primere.

 

U svakom slucaju u Zeljkovom, Duskovom, Radonjicevom sistemu (opet navodim primere cz i kkp od skora trenera a moze jos minimum 2/3 trenera u el) svaki igrac bi kroz 2 sezone igrao smirenije i stalozenije, bas svaki ikada, ili bi ga pedalirali jos na polusezoni a kamoli sezoni.

 

Ne pričamo (samo) o tome da igrač igra smirenije i staloženije... Već da usvoji te neke principe iz saradnje sa određenim trenerom, što će mu olakšati saradnju sa nekim drugim trenerima i dalje bivstvovanje u košarkaškom svetu uopšte. Dakle, da nauči nešto novo što će dalje da primeni. 

 

28 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

Ajde posto si se uhvatila samo Nanelija, koji je vec saradjivao sa Zeljkom i znao sve akcije... Zanima me kako objasnjavas njegove brojke iz prosle sezone gde je bio najkorisnija trojka u Evroligi a ove sezone indeks korisnosti mu se maltene prepolovio? Papapetrua takodje ciji je maltene 3 puta manji. Ajd Naneli ima i godina pa tesko da moze da napreduje u ovim godinama, mada kao sto rekoh pre manje od godinu dana je bio najkorisnija troja u Evroligi i u ovo vreme secam se odigrao jednu odlicnu utakmicu protiv Reala takodje plej of... Ali Papapetru? Andjusic takodje igrao bolje u Monaku takodje. Samo gledaj kako ce Papapetru i Andjusic da imaju bolje naredne sezone nego ove pa dolazi Dejm iz buducnosti da kaze kako su i oni sigurniji u sebe pod Zeljkom, ako me razumes sta ti spocitavam...

 

Ono sto hocu da ti kazem je da nema sustinski previse veze napredak sa Zeljkom a i bilo kojim trenerom (indivudualni napredak razume se), ukoliko im on ne da vecu ulogu u timu. Kada bi videla bilo kog igraca iz Evrolige do 30ak godina koji igra pod istim trenerom 2 sezone i ima ulogu 20ak minuta, doslovno svaki moguci igrac je napredovao (i stalozeniji ako ti znaci) cak i tamo gde su menjani treneri sto opet nema veze ni s tim dve sezone, to ima vremena samo sa uklopljavanjem u sistem a sistemi evroligaskih trenera 90% su da se stane na loptu u gro napada osim ako nije neka Alba recimo i ponekad jos neki timovi. 

 

Oki, ali ja ne znam oko čega ti meni ovde tačno kontraargumentuješ. Igrači imaju određene uloge - u jednoj ulozi će imati veći indeks korisnosti, u drugoj ulozi će imati drugačiji, a treći igrač bi se u nekoj od tih uloga ponašao na treći način. To ti je priča i sa Nunnallyjem, i sa Papom a pogotovo sa Anđušom. Ima igrača kojima je potrebna veća minutaža i veći prostor da bi napredovali, Aleksa je jedan od njih, ali to ne znači da on odmah mora da se resetuje na period pre te minutaže. 

 

28 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

Dao sam ti savrsen primer za Nedovica i Vildozu na pandan Avramovica i to za duplo manje vremena od Avramovica i umesto da se slozimo ti neces na uze kkcz i kkp prica, nemoj da me zabrinjavas. 😄

 

Jos jedna stvar oko Avramovica je i ta manja uloga njegova ove sezone pa i ima manje lopti u napadu i jasnije instrukcije sta radi sta ne radi a morao je dosta vise da resava prosle sezone 1 na 1 a sad ima vise igraca koji to mogu. Rekao bih 50% je vreme 50% do uloge. Nedovic i Vildoza su se za daleko manje vremena stalozili pa to ne znaci da je Dusko nekakav mag vec samo autoritet koji namece svoj sistem igre od starta.

 

Oduzio sam al evo ti sustina:

I Avramovic i Nedovic i Vildoza kad bi sledece sezone presli u Albu igrali bi znacajno manje stalozenije nego sad.

 

Bold: je moj problem. Mislim baš se ne slažem s ovim, jer onda bih te igrače smatrala teško neinteligentnim tipovima. A ne smatram ih.

 

Druga stvar, ni Nedović ni Luca mi nisu adekvatni primeri, pošto su uspeli da se resetuju na svoje nestaložene verzije i tokom ove sezone s Duškom. Ne pripisujem to Dušku kao treneru - pričali smo već o tome da je potrebno vreme da trener postavi sistem - i ne znam da objasnim to što se njima desilo. Mislim, za Nedovića znam, ali bolje da prećutim svoje mišljenje. 😄 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, DameTime said:

U pravu si da je Bogdan karijevski nivo talenta za Aleksu. Ali ono gde mislim da ga potcenjuješ je to da je i Vasa neuporedivo talentovaniji - pa van Atamanovog sistema teško funkcioniše. Daklem (kontrolisani) rizik da će Aleksa nešto samostalno sjebati svakako postoji, ali možda talenat i nije nužno garancija za to da li igrač može da prenese igru izvan ograničene niše funkcionisanja. U svakom slučaju ako Kari proceni da bi tako najbolje funkcionisali, što da ne podrediti Micića ekipi i da predvodi 2nd unit. Za Avramovića baš i mislim da će sutra potvrditi koliko je napredovao, kao plej je postao mnogo "strpljiviji" i pametnije pronalazi rešenja.


Vasa ne funkcionise van Atamanovog sistema? Razmisli jos jednom, mislim da je ovo prestrogo. Bio je u Zalgirisu 2017.  najbolji plej Evrope u pojedinim trenucima pod Sarasom (totalno druga okolnost od Atamanovog - odigraj centralni pik pa radi sta hoces - igrao je na F4), u Karsijaki je bio ubedljivo najbolji plej jake turske lige. Mislim da kod Vase nije problem sistem - nego je problem ULOGA (!). On ne moze da dobije ulogu iz kluba u reprezentaciji i ne treba. A pored toga nema cisti plejmejkerski kvalitet u razigravanju. Zato igraci poput Tonuta i Pajole izgledaju pored njega delimicno bolje jer znaju da odigraju pas paravovremeno, dosadno i bolji su odbrambeni igraci. Vasa je nestvarno talentovan ali treba mu sloboda, a nju nece dobiti pored ovakvih saigraca kao sto ih ima u reprezentaciji.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:


Vasa ne funkcionise van Atamanovog sistema? Razmisli jos jednom, mislim da je ovo prestrogo. Bio je u Zalgirisu 2017.  najbolji plej Evrope u pojedinim trenucima pod Sarasom (totalno druga okolnost od Atamanovog - odigraj centralni pik pa radi sta hoces - igrao je na F4), u Karsijaki je bio ubedljivo najbolji plej jake turske lige. Mislim da kod Vase nije problem sistem - nego je problem ULOGA (!). On ne moze da dobije ulogu iz kluba u reprezentaciji i ne treba. A pored toga nema cisti plejmejkerski kvalitet u razigravanju. Zato igraci poput Tonuta i Pajole izgledaju pored njega delimicno bolje jer znaju da odigraju pas paravovremeno, dosadno i bolji su odbrambeni igraci. Vasa je nestvarno talentovan ali treba mu sloboda, a nju nece dobiti pored ovakvih saigraca kao sto ih ima u reprezentaciji.

 

Upravo to, Efesov sistem u kom Vasa ima ulogu da je sve i svja. Međutim, on je tu ulogu i dobio u reprezentaciji (uz Jokića) ali opet nije uspeo da odigra na nivou koji se očekuje od prvog pleja reprezentacije koja pretenduje na medalju. 

 

Zbog toga i ja mislim da ne treba da dobije slobodu kakvu ima u Efesu, već da nauči da se prilagodi timu. I veći igrači od njega su to radili. Ako ne može, well, sorry not sorry.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, DameTime said:

 

Upravo to, Efesov sistem u kom Vasa ima ulogu da je sve i svja. Međutim, on je tu ulogu i dobio u reprezentaciji (uz Jokića) ali opet nije uspeo da odigra na nivou koji se očekuje od prvog pleja reprezentacije koja pretenduje na medalju. 

 

Zbog toga i ja mislim da ne treba da dobije slobodu kakvu ima u Efesu, već da nauči da se prilagodi timu. I veći igrači od njega su to radili. Ako ne može, well, sorry not sorry.


OK, lose smo se razumeli, tu se slazem. 
Samo sam hteo da kazem da Vasa i te kako moze funkcionisati i u kontrolisanoj kosarci sto je pokazao u Zalgirisu. Ali mu treba lopta mnogo vise u rukama nego sto je uopste moze imati ovog leta. Vasa je tip igraca koji je sklon da samoubije ekipu kada ne ide, to je pokazao dosta puta i u Efesu, od heroja do tragicara modus je prilicno opasan u KO fazi. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Problem sa licnim greskama said:


OK, lose smo se razumeli, tu se slazem. 
Samo sam hteo da kazem da Vasa i te kako moze funkcionisati i u kontrolisanoj kosarci sto je pokazao u Zalgirisu. Ali mu treba lopta mnogo vise u rukama nego sto je uopste moze imati ovog leta. Vasa je tip igraca koji je sklon da samoubije ekipu kada ne ide, to je pokazao dosta puta i u Efesu, od heroja do tragicara modus je prilicno opasan u KO fazi. 

 

Sve okej, i ja sam se loše izrazila ovde... 

Bold: exactly...

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, DameTime said:

Ne pričamo (samo) o tome da igrač igra smirenije i staloženije... Već da usvoji te neke principe iz saradnje sa određenim trenerom, što će mu olakšati saradnju sa nekim drugim trenerima i dalje bivstvovanje u košarkaškom svetu uopšte. Dakle, da nauči nešto novo što će dalje da primeni. 

 

To da. Od svakog trenera nauce po nesto jer su svi razliciti a logicno je da je Avramovic najvise naucio od Zeljka jer mu je to daleko najbolji trener s kim je saradjivao u klubu.

 

2 hours ago, DameTime said:

Oki, ali ja ne znam oko čega ti meni ovde tačno kontraargumentuješ. Igrači imaju određene uloge - u jednoj ulozi će imati veći indeks korisnosti, u drugoj ulozi će imati drugačiji, a treći igrač bi se u nekoj od tih uloga ponašao na treći način. To ti je priča i sa Nunnallyjem, i sa Papom a pogotovo sa Anđušom.

 

Ovo je moj deo prica uzadi kkcz kkp gde sam sebi potvrdjujem koliko novca ima Partizan gde glavna dva igraca top8 Makabija i Panatinaikosa gura u drugi plan, Papapetrua napadacki cak u treci a Andjusica kao drugu napadacku opciju od bekova top8 Monaka iza Majk Dzejmsa (koji za malo da ode i na f4) gura u cetvrti plan, neretko i ne ulazi u igru. I takve uloge su im namenje od starta sezone. Eto toliko je Partizan jak napadacki. I ovo sam sve pisao na kkp temi i pre nego sto je sezona pocela i kad je pocela pa kad su se oprastali od top8 95% ljudi tamo, tako da sve ovo za mene nije nikakvo iznenadjenje.

 

Ovaj deo ne odgovaram direktno tebi.

 

2 hours ago, DameTime said:

Bold: je moj problem. Mislim baš se ne slažem s ovim, jer onda bih te igrače smatrala teško neinteligentnim tipovima. A ne smatram ih.

 

Nema to veze sa inteligencijom vec sa sistemom trenera. Trener Albe forsira takav stil i Nedovica i Vildoza bi tamo igrali ono sto igraju Dzejlen Smit i Maodo Lo, prosto ne bi igrali stalozenije jer se to ne zahteva od njih. Sa druge strane Albin dvojac bi u Zvezdi igrao stalozenije jer bi se to zahtevalo od njih, prosto je. 😄

 

2 hours ago, DameTime said:

Druga stvar, ni Nedović ni Luca mi nisu adekvatni primeri, pošto su uspeli da se resetuju na svoje nestaložene verzije i tokom ove sezone s Duškom.

 

Tesko. Kad god bi imali tako neki potez Dusko bi ih klupirao uglavnom. Neuporedive su Nedoviceve prosle sezone u Panati i ove nacin igre. 

 

2 hours ago, DameTime said:

Mislim, za Nedovića znam, ali bolje da prećutim svoje mišljenje. 😄 

 

Kazi slobodno, taman da imam da te kvotujujem kroz mesec dana kad Nedovic iskida plej of seriju pred nama. 😄

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Brat od Korneta said:

Nema to veze sa inteligencijom vec sa sistemom trenera. Trener Albe forsira takav stil i Nedovica i Vildoza bi tamo igrali ono sto igraju Dzejlen Smit i Maodo Lo, prosto ne bi igrali stalozenije jer se to ne zahteva od njih. Sa druge strane Albin dvojac bi u Zvezdi igrao stalozenije jer bi se to zahtevalo od njih, prosto je. 😄

 

Ček, ček, ček, rewind 😄 To što bi igrač u Albi igrao drugačije, jer se opet prilagođava nekom novom sistemu, ne znači da je zaboravio ono što je naučio u prethodnom. Naprotiv, o samom košarkašu govori to što je u stanju da se prilagodi različitim sistemima igre. U tom smislu ne vidim razlog da se Aleksa ne uklopi kao prvi plej reprezentacije (sem ako Kari ne odluči da ne forsira smislenu košarku, nego taj neki Alba fazon). 

Opet je tu primer Nunnally, koji je igrao u dva kluba između saradnji sa Obradovićem, pa je brzo ponovo pohvatao njegov sistem. To mu je bilo znatno olakšano jer je prethodno igrao pod njim, znači da je naučio nešto i to može da aktivira kad je potrebno.

 

27 minutes ago, Brat od Korneta said:

Kazi slobodno, taman da imam da te kvotujujem kroz mesec dana kad Nedovic iskida plej of seriju pred nama. 😄

 

Mislim da je već poznato moje mišljenje o Nemanji, koje nije baš pozitivno. On je iz mog ugla jedan od teško coachable igrača, koji se vrlo lako vrati na stare staze, i to izgleda odlično samo dok pogađa. 

 

Ne vidim gde se mi tačno ne slažemo, osim što ja smatram da igračima ipak neki skillovi ostanu u dugoročnoj memoriji i da se fundamentalnije menjaju, a ne da zaborave to čim skinu određeni dres.

Daklem, verujem da Aleksa sa svojom trenutnom ulogom i igrom Partizanu može to lakše da prenese u reprezentaciju nego Vasa sa svojom + da će to biti bolje za sam tim. 

Edited by DameTime
dopuna
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, DameTime said:

On je iz mog ugla jedan od teško coachable igrača

 

Zato sto je specifican igrac, ali ipak se tokom citave sezone on prilagodjava Dusku a ne Dusko njemu. Dok bi recimo kod Sase Obradovica ili Atamana imao potpunu slobodu kao sto je imao u Panatinaikosu.

 

43 minutes ago, DameTime said:

koji se vrlo lako vrati na stare staze, i to izgleda odlično samo dok pogađa. 

 

Pa nije bas Nedovic samo suter pa da izgleda odlicno samo dok pogadja. 

 

43 minutes ago, DameTime said:

Ne vidim gde se mi tačno ne slažemo, osim što ja smatram da igračima ipak neki skillovi ostanu u dugoročnoj memoriji i da se fundamentalnije menjaju, a ne da zaborave to čim skinu određeni dres.

 

Ma cisto diskutujemo. Nisam ja ni rekao da zaborave, tj. da bi potencijalno zaboravili vec da bi kod odredjenih trenera opet bi olako bili lezerniji. To vazi i za Pantera, Avramovica, Nedovica, Vildozu...

 

Da ostanemo na temi posto smo otisli predaleko. Micic je odigrao premali broj utakmica sa Jokicem. Mozda ce ideja biti ista Jokic i Micic u prvoj petorci ali da Micic igra vise kontrolisaniju kosarku a manje ono sto igra u Efesu. Po meni bi Jovic tu vise legao kao nesto sigurniji bol hendler (od Avramovica) i jos stalozeniji da iz pika razigrava. Svakako ce biti dilema on ili Avramovic a ne bi me cudilo da povede i obojicu pa da 12 izgleda ovako:

 

Micic, Jovic, Avramovic

Bogdanovic, Nedovic

Guduric, Lucic

Kalinic, Petrusev, Pokusevski

Jokic, Milutinov

 

Jes da Marinkovic ima dobru sezonu ali i Gudura i Luca su takodje dobri defanzivci a sa Guduricem na 3 koji je legit 2/3 igrac bi igrali sa 3 bol hendlera koji mogu sebi da kreiraju za sut plus su sve 3 navedene cetvorke dobri iz spot up-a plus Jokic plus Bogdanovic kao najbolji suter i Micic koji takodje moze sebi da kreira sut uz Bogdana i Guduru. To u teoriji zvuci poezija videcemo u praksi.

I Nedovica u tzv. second unitu bi "krili" u odbrani sa Jovicem/Avramovicem na pleju i Lucom na trojci a zato mislim da su idealniji spoj Micic i Bogdanovic te sam pobornik ideje Micic i dalje u prvoj. Videcemo.

 

Ovi sto stavljaju Bogdanovic, Guduric, Nedovic na 2 mislim da to nije realno. Bogdan ce posle ove grupe da igra 30+ minuta to je jasno a da ne koristimo jednog od ove dvojice i jednog 10 minuta mi je nekako nerealno. Ne bi me iznenadilo i da Guduric uzme neke minute na 1 s obzirom da kod Itudisa od kad nema Vilbekina igra i pleja i to vrlo dobro a ubedjeniji sam da ce Guduric igrati trojku a Nedovic bek ap Bogdanu.

Edited by Brat od Korneta
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Brat od Korneta said:

Ovi sto stavljaju Bogdanovic, Guduric, Nedovic na 2 mislim da to nije realno. Bogdan ce posle ove grupe da igra 30+ minuta to je jasno a da ne koristimo jednog od ove dvojice i jednog 10 minuta mi je nekako nerealno. Ne bi me iznenadilo i da Guduric uzme neke minute na 1 s obzirom da kod Itudisa od kad nema Vilbekina igra i pleja i to vrlo dobro a ubedjeniji sam da ce Guduric igrati trojku a Nedovic bek ap Bogdanu.

Kamo ti Kevin Punter? 😛

Salim se, pu pu 

Edited by Pero_Cameron
.
Link to comment
Share on other sites

S obzirom na Jovićevu i Nedovićevu istoriju povreda, ako idu obojica pet bekova je pod moranje, nikad ne znaš kad ćeš morati da krpiš. Jedino je pitanje da li će taj peti da bude više plej (Avram) ili više prangijaš (Vanja).

 

Lupam i ja, dok Pešić ne prijavi dvanaest za prvu utakmicu samo dragi Bog zna ko će da igra u avgustu i septembru na SP.

Edited by Stiletto
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...