Drug Crni Posted April 16 Posted April 16 Pa, nije normalno ni da se svaki topik pretvara u Zvezdin nakon svakog njenog poraza. I da forumaši paze šta će da napišu da se osetljive ciganske dušice ne bi uvredile. Ovo nije RSB forum. Ili jeste? 8 1
goldberg bcd Posted April 22 Posted April 22 On 4/16/2025 at 2:19 AM, BattleBender said: Unapred da skrenem paznju da ne banujete Goldberg-a. Njegovi postovi, vezani za KKP i KKCZ imaju smisla, i koliko god da su u teskom trenutku za navijace jednog od ova 2 kluba, imaju dovoljnu pozadinu eticke ispravnosti. Pogotovo jer pricamo o opstanku rezima i o studentima koji zrtvuju jednu godinu svog studiranja i zivota da bi ostatak "pumpao" na kosarkaskim mecevima i koristio retoriku koju koristi rezim (samo zamenimo reci KKCZ/KKP i rec Srbiju u tekstovima koji se pisu - nikad nam bolje ne ide, najbolji smo, naj ovo smo, naj ono smo). Dalje, recenica da nama nista ne znaci da li su kosarkaski klubovi ovoliko mocni i sa ovolikim budzetima ili ne je tacna, sutra da Vucic ugasi i KKCZ i KKP nece nam biti mnogo bolje, ali to vazi i za rusofiliju i "odbranu porodicnih vrednosti" i "oj Kosovo, Kosovo" pa ima ljudi kojima se rusofilija ne dopada ili misli da se samo zaludjujemo vracanjem Kosova. Poenta demokratije i jeste da se cuje svacije misljenje. Mozda mene nervira kada neko napise "moramo u NATO", ali on tako misli i mora da ima pravo na taj svoj stav. Dok god stav nije samo produzena ruka sopstvenog besa i plod destruktivnosti osobe koja zastupa taj stav, potpuno je OK da iznosimo svoja misljenja sve dok mozemo da razumemo zasto neko ko se ne slaze sa nama misli to sto misli. On 4/16/2025 at 4:58 PM, Drug Crni said: Pa, nije normalno ni da se svaki topik pretvara u Zvezdin nakon svakog njenog poraza. I da forumaši paze šta će da napišu da se osetljive ciganske dušice ne bi uvredile. Ovo nije RSB forum. Ili jeste? Da se ne lazemo, nije RSB forum jer nema ni izbliza toliko sovinisticke komponente kao kod njih (recimo, kod njih su KKP nazivani ustasama, a KKB milogorcima/*iptarima), ali da, ocigledno je da u Srbiji sport sluzi kao anestetik za realne probleme, pa ako dobijamo sledi euforija, a ako gubimo onda ili "nije toliko lose, ne kritikujte, bice bolje!" ili "sve je grozno, raspadamo se, eno dolazi Mega, ostre nozeve da nas dobiju". No, zato i jedno jedini (osim CG) na kontinentu koji imamo davanje miliona evra odredjenim kosarkaskim klubovima. 1
BattleBender Posted Tuesday at 11:48 AM Posted Tuesday at 11:48 AM Nisam imao nameru da se osvrćem na svoje ranije banove, ali evo hocu, sa dozom zakašnjenja. Kendrik slučaj Moj post vezan za Kendrika jeste bio za sankcionisanje, i to mogu da prihvatim. Ali kad vec pricamo o toj situaciji, moderacija je već prethodno napravila grešku time što nije sankcionisala njegove upise. Ako neki moderatori možda nisu bili prisutni, ni ovde ni na prethodnom forumu, kada je Kendrik pisao kako je pisao, regularno, dok se osecao hrabro uz Coopera, mogu da pitaju starije forumaše. I pre svega bi trebalo da znaju kako njegovi upisi uticu, jer je ima opravdano odredjenu reputaciju, zbog toga sto mu se pisanje na forumu zasnivalo na provociranju i tatisanju. Pre svega, trebalo bi da bude jasno kako njegovi upisi uticu. I da nije bezrazlozno ako na njegove "suptilne" fore reaguju navijaci drugog kluba. O Real Madridu... I to je na neki svoj nacin zasluzen ban. Ban koji ponovo popio da moram. Sto bise reklo stojanje iza tih reci. Neke stvari su bitnije od banovine. I neke stvari ne treba da podlezu politickoj korektnosti... Ne znam da li je moguće naći arhivu postova u vezi sa onim što se desilo između KKP i Reala, kada je bilo onog haos u QF.. Više ni ne znam da li je to bilo još na B92 forumu ili ovde na Voxu. Ali pitam se sta bi bilo da se iscimam, prokopam malo po arhivi, i izvučem šta je sve tada pisano za Real Madrid, i šta je tada bilo (ili nije bilo) sankcionisano? I kad smo vec kod onog sto me prijavio... Taj sto ocigledno nema pametnija posla dok ceka jun i trofeje svojih powerhouse ekipa. Pa ok, neka tuzaka. Ali moderacija nije samo sankcionisanje pogrdnih izraza, par nepristojnih reči ili politicki nekorektnih formulacija. Moderacija je i pracenje toka diskusije i reagovanje konstruktivno kada se diskusija na topicu razvije (jako sadrzajno i sa kulturom argumentovanja sa svih strana) na osnovu misaonog eksperimenta (kao sto je bio freethrow-ov post), a onda se pojavi neko sa besmislenim oneliner-om tipa... ukljucuje da se neko drugi proserava. Mozda je to samo moj utisak, ali takvi kategoricni, besmisleni upadi bez ijednog argumenta često su gori od stvari koje se rutinski sankcionisu. Pogotovo kad autor upisa nije ni procitao prethodne strane, ili jeste, ali je odlucio da ignorise kontekst i da samo ispali svoj kategorican komentar, bez imalo truda da doprinese raspravi. Moja profesorica srpskog jezika je imala jedno pravilo, koje je bilo najglavnije od svih, i kakav god da si Sekspir, Kami ili Tolstoj, to pravilo te na pismenom zadatku obaralo na 4 ili 3 (at least). A to je pravilo da ne mozes da budes kategorican, pun epiteta, i da ozbiljne stvari vredjas lenjom deskripcijom i odsustvom argumenata. Kad vec imas bold statement i pokusaj kosntatacije necega, moras da to opises zasto to tako mislis, zasto to u tebi stvara odredjen osecaj itd itd...
kendrick duckworth Posted Tuesday at 12:18 PM Posted Tuesday at 12:18 PM 29 minutes ago, BattleBender said: Kendrik slučaj Moj post vezan za Kendrika jeste bio za sankcionisanje, i to mogu da prihvatim. Ali kad vec pricamo o toj situaciji, moderacija je već prethodno napravila grešku time što nije sankcionisala njegove upise. Ako neki moderatori možda nisu bili prisutni, ni ovde ni na prethodnom forumu, kada je Kendrik pisao kako je pisao, regularno, dok se osecao hrabro uz Coopera, mogu da pitaju starije forumaše. I pre svega bi trebalo da znaju kako njegovi upisi uticu, jer je ima opravdano odredjenu reputaciju, zbog toga sto mu se pisanje na forumu zasnivalo na provociranju i tatisanju. Pre svega, trebalo bi da bude jasno kako njegovi upisi uticu. I da nije bezrazlozno ako na njegove "suptilne" fore reaguju navijaci drugog kluba.
DameTime Posted Tuesday at 12:51 PM Posted Tuesday at 12:51 PM 59 minutes ago, BattleBender said: I kad smo vec kod onog sto me prijavio... Taj sto ocigledno nema pametnija posla dok ceka jun i trofeje svojih powerhouse ekipa. Pa ok, neka tuzaka. Ja sam tada pisala Dušku i zamolila ga da prijavi tvoj upis, jer nisam više mogla da ga pronađem kako bih ga prijavila sama. Čisto da znaš ko te je tužakao. 1
BattleBender Posted Tuesday at 12:53 PM Posted Tuesday at 12:53 PM 1 minute ago, DameTime said: Ja sam tada pisala Dušku i zamolila ga da prijavi tvoj upis, jer nisam više mogla da ga pronađem kako bih ga prijavila sama. Čisto da znaš ko te je tužakao. Ti si mozda udarila report, on je napisao post gde se bori za ukaljani obraz real madrida.
Mile1 Posted Wednesday at 09:50 PM Posted Wednesday at 09:50 PM Sve zasluzeno sto se tice bana, malo ste me rebnuli 1
Barkley#34 Posted Friday at 05:09 PM Posted Friday at 05:09 PM Pa dobro, plej of je dosta fizikalan. 1 1
Brat od Korneta Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Zbog cega je topik o prelaznom roku bio otkljucan? I zbog cega je zakljucan par dana nakon?
Guru Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 4 minutes ago, Brat od Korneta said: Zbog cega je topik o prelaznom roku bio otkljucan? Zato što se pojavila vest da smo zainteresovani za Devina Robinsona, izvor je delovao ok, pa su se ljudi raspisali o njemu na glavnoj temi. Postovi su onda prebačeni na topik o prelaznom roku i isti je otključan. 7 minutes ago, Brat od Korneta said: I zbog cega je zakljucan par dana nakon? Zato što je o konkretnom igraču napisano šta se imalo napisati, nakon čega se krenulo sa random željama i predlozima, što nije u skladu sa pravilima pisanja na toj temi. 2
Brat od Korneta Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 3 hours ago, Guru said: Zato što se pojavila vest da smo zainteresovani za Devina Robinsona, izvor je delovao ok, pa su se ljudi raspisali o njemu na glavnoj temi. Postovi su onda prebačeni na topik o prelaznom roku i isti je otključan. Zato što je o konkretnom igraču napisano šta se imalo napisati, nakon čega se krenulo sa random željama i predlozima, što nije u skladu sa pravilima pisanja na toj temi. Aha ok, nisam ispratio deo oko Robinsona. Znaci otkljucavace se kad neko od onih izvora spomene neko ime. Mislim da bi trebao biti stalno otkljucan jer ide taj period bice takvih vesti jos, a i Zvezda i Partizan ce igrati El sigurno naredne sezone ranije smo cekali ko ce da osvoji Abu pa je postojala neizvesnost hoce li i druge pozvati. Svakako dobro je i ovako onda kad se pojavi neka vest ima smisla. Sto se tice drugog pasusa, stoji, nego sam se vodio i onim sto stoji u pravilima: "realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst". Moj upis je obrisan a nekoliko drugih projekcija rostera i dalje stoji na poslednjoj stranici pa me to zbunilo iako sam ispostovo kroz propratni tekst kao i drugi i spada u domenu realnog. 1
Recommended Posts