Jump to content

KLS, Superliga i niže košarkaše lige Srbije


laki pepe

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Kuridža je definicija prepoštenog igrača. Šta je čovek sve prošao kao anonimni prvi Srbin u Ciboni posle rata pa sve do Zvezde, Evrolige i reprezentacije, može komotno da se spakuje u dokumentarac. 

 

Puno srce jer je takva momčina isplivala teškim radom i čistom dušom, doduše pomogla je i leđna tehnika i pregled igre mini zadarskog Divca. Markan je car. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

KK Vrsac odustao od ABA2 lige tu je i jedno jako SNS saopstenje:

 

Quote

"Nakon brojnih obavljenih razgovora i stručnih analiza, KK Vršac odlučio je da naredne sezone ne nastupi u ABA 2 ligi, o čemu ovim putem želimo da zvanično obaveštavamo sportsku javnost.

Razlozi za ovakvu odluku su brojni, a onaj primarni jeste što smatramo da regionalna liga u ovom obliku ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci niti klubovima koji se u njoj takmiče.

Mi smo klub sa dugogodišnjom tradicijom i zavidnim renomeom u zemlji i regionu i ne želimo da učestvujemo u uništavanju domaćeg košarka i mladog igrača, kao ni da služimo za razigravanje ekipe koja se nadmeću u ligama mnogo slabije od one koje imamo u Srbiji. ABA je nažalost, postala servis upravo za razigravanje nerazigranih, lične koristi i profit određenih klubova i čelnika lige, bez ikakve dobrobiti za košarku ne samo u Srbiji, već i u regionu generalno.

Cilj igranja ovog takmičenja, naročito njegovog drugog ranga, najbolje pokazuje situaciju iz sezone 2021/2022 i slučaj Zlatibora, koji kao osvajač nije imao nikakvu korist ni prohodnost u viši rang, jer je još pre početka sezone odlučeno ko će se pridružiti regionalnoj eliti.

Ne želimo da prođemo isto ili slično, a ne videći način da to u ovim okolnostima izbegnemo, odlučili smo da se fokus, ali i novčana sredstva koja bismo utrošili za učešće u ABA 2 lige ove sezone (sa 25.000 evra za mogućih šest utakmica) preusmerimo na učešće u našoj, domaćoj ligi i radimo na razvoju mladih srpskih igrača.

Kao osvajači ABA lige u sezoni 2004/2005 i učesnici prvog F4 turnira Druge ABA lige, više ne vidimo nikakav smisao učestvovao u ovom takmičenju. Sve raspoložive resurse ćemo usmeriti na Košarkašku ligu Srbije i to smatramo ispravnom odlukom iz razloga što samo na taj način možemo pomoći srpskoj košarci i raditi na profesionalizaciji KLS. Ne želimo biti servis za služenje i podizanje nivoa igre za one čija su nacionalna takmičenja ispod nivoa KLS, kao što ne želimo ni neposredno učestvovati u zakulisnim radnjama koja se u ABA ligi dešavaju prethodnih godina.

Kao ozbiljan klub, želimo biti u službi srpske košarke i profesionalne košarkaške lige Srbije, za koje smo sigurni da će brzo zaživeti.

Ne želeći ovim putem da dižemo na „ustanak“, ali čvrsto stojeći iza svake izgovorene i napisane reči, nadamo se i verujemo da će se i drugi klubovi, pre svega srpski, povesti našim primerom i okrenuti se očuvanju, spasenju i uzdizanju naše domaće lige na još veći nivo. U tom slučaju, svi bismo znali u kom pravcu idemo i kome služimo, što sa regionalnom ligom to nikako nije i ne može biti slučaj.

Svesno preuzimamo odgovornost da budemo prvi koji će javno reći i pokrenuti priču o interesima srpske košarke iznad tuđih interesa, a opet sigurni da nećemo biti i jedini"

 

Ovom ljudskom smecu koje je potpisalo ovo saopstenje naravno ne smeta sto FMP i KKCZ igraju u istom takmicenju, ne smeta im ni monopol dva kluba u odnosu na sve ostale, ne smeta im nista, samo sovinisticki ne vide "razlog da razvijaju klubove iz drugih zemalja".

 

Uopste, sta uopste predstavlja KK Vrsac od gasenja KK Hemofarm? Jednu ljusturu od kluba, amaterski SNS kolektiv koji je tu samo da popuni broj u KLS. Koga su to oni stvorili od mladih igraca, kakve ambicije imaju, kakvu viziju? Da dizu ruke za sve sto Vucic i Covic zamisle da treba da se radi?

  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...