Jump to content

laki pepe

Član foruma
  • Posts

    3,271
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

laki pepe last won the day on March 11 2020

laki pepe had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,390 profile views

laki pepe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular

Recent Badges

3.3k

Reputation

  1. Pa da, prvo zacementiramo bekapove na svim pozicijama onda lupamo glavu kako da ima nadjemo adekvatne startere.
  2. Ne pravi se pametan. Ne moras svakom loncu da budes poklopac. Znam kako stvari funkcionisu u Evropi, i da nema nikakvih kazni da se pregovara sa igracem pod ugovorom. Vise sam pitao da li postoji neki kontakt izmedju klubova u vezi samog transfera, a ne samo na relaciji agent/igrac novi klub. Mozda i zelimo da ga sopujemi prije nego se sezona zavrsi.
  3. Hoce li Lorenco u Pao? Kad inace ima pravo da potpise ugovor sa njima, ako mu je ovaj sa nama jos uvijek vazeci?
  4. Uporedo sam negdje citao Krausovo obrazlozenje zasto nisu nastavili dalje sa ekipom. Ima tu velike istine. Glavne zvijezde su bile u padu, a Pipen narocito trazio velike pare, za Longlija su znali da je gotov, neki sporedni igraci su htjeli da iskoriste priliki da se naplate, sa Rodmanom vise nije smjelo da se rizikuje. Ta ekipa je jednostavno bila u padu, a vjerovatno niko nije bio spreman da igra za manje od titule.
  5. Nekako su i meni ove dvije posljednje epizode bespotrebno overhajpovanje Majkla. Svaka cast za te herojske momente, ali meni se cini da su 97-98 titule vise uzete odbranom, a ne napadom. A tu je ucinak dosta izbalansiraniji.
  6. Da, poznato mi je. Isto sam negdje cuo izjavu nekog pomocnog trenera Sarlota iz tog doba koji kaze kako da hoce raditi Divac bi mogao biti mnogo bolji. Mene fascinira kad gledas njegovu igru ledjima 1 na 1. Sve je to improvizacija i citanje reakcije defanzivca, pa da lonce loptu da probaci ispod ruke ili neku frljoku. Naravno, to nije bio slucaj onih prvih godina u Lal kada je koristio oba horoga. Sta tek reci o bacanjima.
  7. Meni Divac nakon odlaska u Sarlot nikada nije bio u vrhunskoj kondiciji. Kad se pogledaju snimci s kraja 80-tih i pocetkom 90-tih i ove iz Sarlot, Sakramento perioda kao da nisu isti igraci. I pored ogromnog doprinosa za proboj evropske kosarke u NBA, u odnosu na potencijal (fizicki, takticki i tehnicki) on se nikada nije ispunio do kraja.
  8. Izgleda kso pravi bek suter, a ne spusta loptu, ne pravi separaciji za sut, a i odbrana so so.
  9. Isti osjecaj. Ali sto se igre tice nisam sve dobro zapamtio, sjecao se samo da smo se vratili. Ali i dalje imam slike u glavi dok sam se nervirao u kuci. A Italijani su bas bili odlicni. Koliko je samo Fucka bio zajeban onako krakat, a odlican osjecaj u obje ruke. Majers i Menegin svakk na svoj nacin i onda gomila upotrebljivih igraca.
  10. Odgledah polufinale sa Italijom 99. Za preporuku. Italijani su bili bas dobri, na rrio Menegin, Fucka, Majers tu su bili maltene svi (osim Pitisa) njihovi igraci koji su godinama imali solidne karijere. Mi nismo imali pleja ali bukvalno, vjerovatno lose pripreme zbog bombardovanja, Divac totalno van takmicarske forme, a valjda se i Stojakovic tu nesto povrijedio. Nakon ocajnog prvog poluvremena przili smo drugo fantasticno, ali nismo mogli odrzati zadnja dva minuta isti tempo. I da, koliko je Loncar irelevantan kosarkas, Scepanovic je za njega kosarkascina.
  11. Ja ovoga nisam ni mislio kao prvu nego bekap opciju. Upario bih ga rado Siva tip igracem. Domacih opcija realno nema.
  12. Pogledao par videa i statse iskreno. Mislio vise da je bek. A ono 196 visina, solidan hendling, baca pasove sa obje ruke, forma suta sasvim ok. Pomislih kao nacrtan za Radonju.
×
×
  • Create New...