nemanjaol Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mcl priča o preobraćivanju A mi pričamo o informisanju i održavanju ovih koji su protiv. važi što se prosečan čovek u Srbiji informiše preko Discorda 4
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Jos da mi objasnite kako ce Vucic da dobije jesnog novog glasaca preko medija u 2025. godini, pa da se razilazimo.
Chaos Is Me Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Moje mišljenje je negde između. Žvalavom svakako ne može da škodi gašenje televizija koje ne duvaju u njegovu tikvu, a kao što znamo - ono što ne može da mu škodi može samo da mu koristi. Sa druge strane, verujem da je društvo polarizovanije i opredeljenije više nego ikad i da žvalonja može samo da se bori kako i čime da održi dosadašnju glasačku bazu, a da nijednog novog glasača van ustaljenog korpusa neće dobiti. Ne zaboravite da se svakim danom povećava cena svega, pa i usluga ovih koji su u njegovoj podaničkoj piramidi. Više nema sredstava za podmirivanje novih, jedva i trenutne drži na okupu i njihov moral je sa negativnim gradijentom. Čeka nas sve burna jesen, uveren sam u to, možda i najburnija u novijoj istoriji.
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja sam ubeđen da sad na svakoj nacionalnoj televiziji krenu da pričaju kako je Vučić loš da bi pao posle 15 dana jer bi dodatnih milion (mahom matorih) ljudi postali najljući opozicionari tamo drugog dana 😄 1
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 11 minutes ago, Nicklord said: Ja sam ubeđen da sad na svakoj nacionalnoj televiziji krenu da pričaju kako je Vučić loš da bi pao posle 15 dana jer bi dodatnih milion (mahom matorih) ljudi postali najljući opozicionari tamo drugog dana 😄 Da to krenu da rade konacno bi se u glavi prosecnog Srbende ostvarilo ono sto svaki od njih potajno misli - evo, akcija duboke drzave i stranih faktora, hoce da smaknu najveceg sina kojeg je Srbija ikada imala, e pa nece ga majci ne dam Vucica! Blacenje Vucica preko sredstava masovnog informisanja bi kratkorocno bilo jako kontraproduktivno.
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 26 minutes ago, nemanjaol said: Mcl priča o preobraćivanju A mi pričamo o informisanju i održavanju ovih koji su protiv. važi što se prosečan čovek u Srbiji informiše preko Discorda Mene ovde najviše brinu podaci o demografiji i obrazovanju. Ako izuzmemo ucenjene ili one koji imaju neku direktnu korist, ovde ima dosta mentalnih vukojebina. Ja baš i ne mogu da zamislim nekog majstor Milojka iz Mrmuljekovca kako priča s kolegom uz pivo o tome kako su studenti na nekoj mreži isprozivali ove iz Svinjformera ili kako ekipa ispred zadruge komentariše objave Pobunjenog univerziteta. A takvih ima na samo nekoliko koraka od kruga dvojke – Altina, Borča, Busije, Kaluđerica, Kotež, Krnjača, Ledine, Leštane, Vrčin... 21 minutes ago, McLeod said: Jos da mi objasnite kako ce Vucic da dobije jesnog novog glasaca preko medija u 2025. godini, pa da se razilazimo. Ma pusti ti nove glasače. Prvo treba da izgubi stare, a nije ih baš malo. Možda ne izlaze na mitinge i ne eksponiraju se, ali zna se šta zaokružuju na biračkom listiću. 2
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Treba da izgubi stare, dakako. A mediji u toj akciji ne mogu da pomognu. Ajde da Vucic vlada dve godine pa da pricamo o ovome, valjda je jasno posle 13 godina da mediji nemaju nikakve veze sa njegovom pozicijom. On je napravio ovakvu situaciju u drustvu iskljucivo zato sto je kompleksas i psihopata. Moglo je sve da bude isto kao do 2015, prirodno nagnuti mediji ka vlasti, kao sto su bili i pre njegovog dolaska na vlast, ali otvoreno sve za opoziciju i da se bar drzi neki nivo (kako je i bilo do 2015), ali on nije mogao da podnese da ga samozvana elita ne prima u svoje drustvo iako je on njima pruzio ruku i predlozio pakt, pa su se u njemu probudili kompleksi iz osnovne skole i onda je poceo da radi ovo sto radi i danas, samo je ludilo progresivno. To je jedini razlog, njemu to ne treba da vlada. Vladao bi jos lakse da se ne ponasa ovako
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, McLeod said: Da to krenu da rade konacno bi se u glavi prosecnog Srbende ostvarilo ono sto svaki od njih potajno misli - evo, akcija duboke drzave i stranih faktora, hoce da smaknu najveceg sina kojeg je Srbija ikada imala, e pa nece ga majci ne dam Vucica! Blacenje Vucica preko sredstava masovnog informisanja bi kratkorocno bilo jako kontraproduktivno. Jel se sećaš kad je Kurir pre nekoliko godina postao "opozicioni" na jedno 5 dana i kako se sve uzburkalo odmah?
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nije se nista uzburkalo, samo su to iskoristili da na taj nacin naprave povoljniji dil sa SNS. Imas opozicioni Kurir na trafikama i danas u vidu Nove, pa nista.
robespierre Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 43 minutes ago, McLeod said: Jos da mi objasnite kako ce Vucic da dobije jesnog novog glasaca preko medija u 2025. godini, pa da se razilazimo. Uopšte se ne radi o pridobijanju novih glasača nego o prividu monolitnosti i održavanju siromašnih pameću u konstantnoj psihozi neprestanim ispiranjem mozga, taktike koje se koriste u svim diktaturama baziranim na propagandi još od komunista, fašista i nacista. Svi mediji su bukvalno pretvoreni u Vučićev profil na društvenoj mreži, kako prdne tako se pojavi na naslovnoj strani svih medija i televizijama pride. 2
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Za odrzavanje te psihoze nisu potrebni mediji. Prosecan Srbenda je siromasan duhom i obrazovanjem i bez medija bi nasao da mu nesto smeta i da nadje razlog svoje bede u cija snajci, vatikanu i masonima. Bukvalno juce u Kragujevcu lik sutira plasticne posude sa vodom ostavljene za zivotinje na ulici "da mu se ne skupljaju dzukele u dvoristu" (dvoriste mu ogradjeno i jedno 100 metara dalje. Mediji samo "pomazu" da zlo izadje na videlo, mi smo svakako jadni, bedni i zli u velikoj meri.
robespierre Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago Nije tačno, a mogu da ti dam primer iz sopstvenog okruženja. Moja baba, koja je 2000. probijala Miloševićev kordon policije, moju mlađu sestru zove plenumašica i blokaderka iako je to nešto najbolje što se tom detetu dogodilo dosada u životu. Pitam se gde li je to čula, s obzirom da ne koristi društvene mreže?! Ima dvocifreni broj takvih i sličnih priča samo na ovom forumu na kom pišu sve samo ne prosečne Srbende. Medijska propaganda tog klasičnog formata ne radi jedino na generaciji Z, na svima ostalima funkcioniše itekako, samo što su stariji funkcioniše u sve većoj meri. 4
DameTime Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago 15 minutes ago, McLeod said: Za odrzavanje te psihoze nisu potrebni mediji. Prosecan Srbenda je siromasan duhom i obrazovanjem i bez medija bi nasao da mu nesto smeta i da nadje razlog svoje bede u cija snajci, vatikanu i masonima. ... Mediji samo "pomazu" da zlo izadje na videlo, mi smo svakako jadni, bedni i zli u velikoj meri. Ovo su generalizacije koje nemaju veze sa životom, kamoli da su nekakve činjenice. Preteruješ kao po običaju. Moja keva je isto prvi primer nekog ko je glasao protiv Zlobe svojevremeno, podržavala je Đinđića (dobro, ima i nacionalističko da ne kažem šizofreno cepanje da je Šešelj trebalo da bude predsednik, kad nisam pala sa stolice tad), a danas smatra da je psiho isti kao i svaki drugi, videla sam ja i gore, danas ti živiš bolje nego ikad. Suština opozicionih medija je zapravo pasivizacija stanovništva koje je istraumirano 90im, verovanje da je danas sve u redu. Samim tim svako ko se pobuni je pretnja tom prividnom posleratnom miru. Tako smo došli do toga da je u ovim okolnostima pasivnost = podrška sns, tu ima najviše ljudi. 1
McLeod Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago (edited) Gledate isuvise usko. To opet nema veze sa medijima. Mediji mogu donekle da pospese osecaj koji vec postoji. Vasi srodnici su nazalost bili takvi oduvek, samo su sad ostarili i postali jos konzervativniji. Protiv Slobe su bili i neki ne zato sto je ratove vodio, nego zato sto ih je izgubio. Neki koji su osetili na sopstvenoj kozi bedu pa se pobunili, a da nisu, bili bi "neutralni" kao i danas (cuti, bar se ne ratuje, a i ne zivi se lose, ne znam sta ovi hoce). Ponovicu vam glavni dokaz koji sam jos na pocetku ruske agresije pomenuo - niko ovde nije mislio da ce Rusija stvarno da napadne, niko ovde pre toga nije mrzeo Ukrajince, nasi mediji i tabloidi nisu imali nikakav bitan upliv u podgrevanju tog sukoba pre pocetka, ali i pored toga su listom Srbende osecale da treba da stanu na stranu svetlih ruskih ratnika protiv ukro nacista. Iako im apsolutno niko nije rekao. To su prosti psiholoski fenomeni gde pojedinac koji je inferioran trazi nacin da bude "dobitnik", pa makar i virtuelno. Vase babe, majke, strine, taste, tece, stricevi, ocevi, dede su mozda i iskreno i vrednosno bili za Djindjica, mozda i pre toga za Djurica, ali su se vremenom mozda razocarali, mozda postali ogorceni, njihovo nezadovoljstvo licnim zivotom ih je pretvorilo u oportuniste i "neutralne" ili podrzavaoce sekte. Mediji tu ne igraju ama bas nikakvu ulogu, izuzev one najnize navijacke da ti nadjes nesto/nekoga da mu vices tako je! ili se svadjas na ekranu, jer nemas nijednu drugu opciju, jer nemas nikakav drustveni zivot, sto je inace jos jedan razlog zasto matorci podrzavaju Vucica, jer im je on i sin i muz i unuce, jer su te "moji napustili". Edited 31 minutes ago by McLeod
Pletilja Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 20 hours ago, Perkos2 said: Za godinu dve neće ih ni biti, koga zanimaju informativni programi Korisne udiote sigurno ne zanima informativni program. Oni dobijaju informacije u message box u.
Geronimo Posted 19 minutes ago Posted 19 minutes ago Uzaludan posao, ali - pa zasto se Vucic ubio da kontrolise sve medije sa nac. frekvencijom, zasto gusi svaki drugaciji glas u medijskom prostoru? Odgovor je jednostavan, mediji su like Jedi mind tricks, they work on week-minded. Vucic je doktorirao medijsko ispiranje naroda, a da mnogima nije jasno da su isprani. Najbolji primer mi je njegov "rat" protiv RTSa - stavljanjem njih na stranu protestanata, a oni su ustvari pizde koji precutkuju i manipulisu istinom, on vitoperi raspodelu istine u medijima... Srednju vrednost raspodele (znaci ono 'normalno') stavlja duboko u spektar lazi i teorija zavere. A kad to postane nekom week-mindedu 'normalno' - evo gde smo. Slicnom tezom branim tabloidnu prirodu i po neki false news od strane NoveS - oni moraju da rastegnu raspodelu, da bi 'normalno' zaista bilo normalno...
McLeod Posted 14 minutes ago Posted 14 minutes ago Znate ono, najprostije objasnjenje je najcesce i tacno? Nije tako uvek naravno, ali hajde da zamislimo diskusije radi da ovde jeste. Da bi se objasnila Vuciceva posebna fascinacija medijima i dovela u vezu sa njegovim rejtingom u meri da je kljucna za ostanak na vlasti, treba bas dosta mentalne akrobatike. Sa druge strane, stoji teorija da je Vucic samo kompleksas, narcis i psiho (sve znamo da jeste, potvrdjeno u praksi) i da se njegovo ponasanje u vezi medija moze objasniti time. Sta je jednostavnije, i sta je verovatno tacno?
Pletilja Posted 8 minutes ago Posted 8 minutes ago Jos u februaru je AV rekao da ce N1 i ns potrajati "Do Novembra, Decembra ove godine". Iza ove katastrofe sa UG/UM definitivno stoji rezim i on licno. Zna da para vrti gde burgija nece. Licno, zgrozena sam na sta je sve spreman samo da ostane na vlasti i da se ne otkrije obim pljacke koju rade evo vec 13 godina. Ne znam sta cu ako zaista ugase N1 i nS i ako se ekipe tih redakcija ne snadju i ne nadju nacin da ostanu u etru. Jako mi znace novinari i reporteri obe redakcije. Od ranog jutre do kasne veceri su na terenu po svakavom vremenu, javljaju se iz cele Srbije, pracenje studentskih protesta a sada i gradjanskih su odradili savrseno s obzirom na uslove. Setite se samo Seratlica na biciklu. Oni su nase oci i ushi. To sto prate samo opziociono misljenje nije njihov izbor vec Vuciceva strategija, ni on ni iko njegov ne gostuju na tim tv i samo budala moze da kaze da je to zasto sto su oni ostrasceni, jednostavno, ta atmosfera je nametnuta od strane rezima i gadno otezava rad novinarima koji na prvom casu novinarskih studija nauce da mora da se cuje i druga strana. S obzirom da se radi o privatnom kapitalu, mi, gradjani nista ne mozemo da uradimo da sprecimo gasenje ovih Tv. Bice to samo jos jedna stavka na spisku zlocina rezima. Zlocina prtiv istine.
Recommended Posts