Jump to content

Vox Populi - Vox Dei


MetalHead

Recommended Posts

15 minutes ago, Helena said:

Baš eskalira...

Metalac posuđe radi marketing i na tw i to ga radi odlično...izbacili su dječiji set suđa..

 

I pljušte komentari o dugama :krstipd4: 

 

 

 

4 minutes ago, Eddard said:

Moram da odam priznanje osobi iza TW naloga Metalca, odgovori na vređanje su im gospodski. 

 

Pogledao sam na brzinu i dopao mi se jedan dijalog:

Mamlaz: Jeste li vi normalni?

Metalac: Ako u tu grupu spadaju oni koji od duge vide dugu, onda da, jesmo.

 

Ne znam da li bi bilo bolje da imaju neku drugu formu reklamiranja jer je sa idiotima izlišno raspravljati se. Ne znam samo šta će ovi ludaci raditi kada se na nebu pojavi duga. Možda će smisliti neku teoriju zavere prema kojoj mrski p*deri šalju dugu 5G mrežom :lol_2:

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Šta hoće pederi?

 

Šta hoće ti gejevi, lezbejke, transrodne osobe i ostali pederi? I to baš sad, kad nam (ponovo) otimaju Kosovo, a registarskim tablicama? Kad su opet kriza, embargo i inflacija? Kad već nema mleka, a neće biti ni struje i grejanja na zimu? Kad gori Hilandar, takoreći? I malo li je ljudskih prava na ovu skupoću?

 

Ako upitamo putinoljupce sa litija, gejevi pederski žele da nam ugroze nejač propagandom zguza, odnosno da unište porodicu, državu, svetinje i živalj.

 

A ukoliko saslušamo LGBT aktiviste, oni samo žele prava koja već imaju svi ostali strejt građani.

 

Da nasleđuju imovinu, posećuju partnere po bolnicama, i žive živote bez straha od nasilja. Dok prvi preteruju, drugi smanjuju doživljaj (da ne sablažnjuju).

 

Ko je u pravu?

 

Krenimo redom...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Visočanstvo, veličanstvo, tomejto, tomato...
 

 

veličanstvo = majesty

visočanstvo = highness

 

Quote

Veličanstvo je titula kralja i kraljice, odnosno cara i carice.

Izraz visočanstvo (ili visost) upotrebljava se za prinčeve i princeze.

https://www.opsteobrazovanje.in.rs/kako-se-pise/velicanstvo-ili-visocanstvo/

Edited by erwin
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ova ikebana je pokazala dve stvari:

a) da je neobrazovana

b) da diplomatski protokol nije odradio svoj posao.

 

Iskreno se nadam da nije pisala na engleskom i da nije napisala Highness. Iako se premijer uglavnom bavi domaćim poslovima, za aktivnosti na međudržavnom nivou se uvek predočava diplomatski protokol. Koliko se sećam, ona se čak i obrazovala u Engleskoj. Kako rekoše - prase u Beč, prase iz Beča.

Link to comment
Share on other sites

Nego za ove degenerike koji su došli do toga da proganjaju crtane likove iz My little pony, nije baš ali je slično. Ja za druge ne znam, ali mene apsolutno ne interesuje ni jedna tzv vrednost, tradicija, identitet ili bilo šta što stvara takve majmunčine koje pišu poruke mržnje ispod reklame za dečije posuđe sa jednorozima i dugama, a isto važi i za ovo sa rutama, ako je istina.

 

I isto tako, ako je negde 80 do 90 % takvih, kako tvrde,  kad bi napravili oni ili bilo ko nekakav ršum, pa onda svi takvi završe negde urovljeni, i to me zabole, nikakva šteta. Da ne bi možda trebalo da žalim što takvi više ne mogu da lude i štrokave? Odmah bih, kad odnesem tetki lek.

 

Aha, da:

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pogledajte svi, a najvise me zanima sta bi rekao @Drug Crni . Kako izgleda intervju srpskog politicara na hrvatskoj TV. (naravno, postoje razni TV kanali i razni politicari, ali ovo je jedna od popularnijih emisija)

 

... meni jedan od zgodnijih momenata je kad Canak kaze "...ministar Aleksandar Vulin - ako ste culi za taj oblik zivota..." :thumbup:

 

Izvinjavam se sto sam kompjuterski nepismen, pa ne umem da okacim direktni link. No, sajt je  https://www.hrt.hr  pa gore desno ima pretrazivanje, izbor emisija, pise "hrtv" i tamo treba izabrati "Nedeljom u 2" emisiju.

Zanimljivo.

 

Dotakli su se svacega. I prajda i Ukrajine i crkve i rusko-zapadnih odnosa itd. O Canku sam cuo svasta (od svojih vojvodjanskih prijatejai familije), ali u ovom intervjuu nije rekao skoro nista sto ne bih i sam potpisao.

 

Uz ranije izvinjenje, ide jos jedno - da ja, visedecenijski "zapadni izrod," pricam nekog djavla o Balkanu onima koji od tamo nisu makli...

 

 

edit: upravo mije forumski kolega poslao direktni link:

 

 

zahvaljujem!!

Edited by zoran59
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sva ova dešavanja služe da zamaskira predstojeći događaj, a to je popis stanovništva. Popis je rađen poslednji put 2011. godine, godinu kasnije je Vučko seo na tron, sada ćemo da vidimo kakav će biti popis u oktobru. Biće katastrofalni rezultati. Od tog broja koji se bude dobio na popisu, oduzeti bar 30%, jer se mnogi nisu odjavili.

Link to comment
Share on other sites

NEČUVENO!

Očajni roditelji traže pomoć psihologa!

Lekcija iz udžbenika za osmi razred o polnom i rodnom identitetu uzburkala javnost i otvorila Pandorinu kutiju.

 

Veliki broj prosvetara, psihologa i roditelja šokiran je lekcijom o "Polnom i rodnom identitetu" udžbenika za 8. razred jednog izdavača. Mi smo pitali Beograđane, ali i stručna lica kako komentarišu spornu lekciju i da li su četrnaestogodišnjaci sposobni da razmeju jednu ovako osetljivu temu i da li je to pravo vreme kada sam njom treba da se upoznaju. 

 

- Ja imam dvoje odrasle dece. Kad živite sa decom znate kako rastu, koliko znaju, a koliko ne znaju. Možete misliti tako malom detetu da date ovako tešku temu. Oni da se pitaju, bili bi Betmen ili neki drugi super heroj. A zamislite da ih uvedete u priču koja je toliko osetljiva. Mi kao društvo, kada pričamo o Srbima i pravoslavlju, nastrojeni smo porodici. Nije važno ko je koliko verujući, ali većina naših ljudi poštuje crkvu. Kada sve to uzmete u obzir i saberete pa daci gurnete tu temu, kada su još uvek mali, mislim da je veoma loše. Kad budu napunili 20 - 25 godina, možda čak i 30, kada shvate neke stvari u životu, u redu je da se to nametne kao tema. Ali tako maloj deci, mislim da je to strašno - istakao je jedan naš sugrađanin. 

 

- Da deca stvarno tako nešto uče, pa to je nemoguće u našoj zemlji! Ja sam starija generacija, imam 85 godina, svašta sam preživela, svakakve promene, ali ovo sada je nešto skroz naopako! Kako će opstati uopšte ljudski rod, pitam se... ako se ovako nastavi - zabrinuta je osadmeset šestogodišnja Beograđanka.

 

Naša poznata psihološkinja Aleksadra Janković istakla je kako je reč o klasičnoj metodi konfuzije i da su joj se prethodnih godina javljali roditelji čiju decu uče da postoje bate i seke, ali da ponekad bate mogu da se osećaju kao seke i obrnuto.

 

U školi ih uče jedno, a roditelji kod kuće drugo!Zamislite šta je onda u njihovim glavama - istakla je Aleksandra i dodala da je veoma upitino da li je spomenutoj lekciji mesto u udžbeniku za osmake.

 

U delu koji objašnjava rodni identitet u udžbeniku napisamo je kako postoje osobe muškog i ženskog roda, transrodne i rodno neutralne osobe.

-  Šta uopšte znači rodno neutralna osoba - pita se Aleksandra. Meni kao psihologu tako nešto nije jasno. U koji toalet idu redno neutralni - muški ili ženski?

Jankovićeva tvrdi kako je očigledno da se pozivom na toleranciju deci nameće učenje koje se najgrublje kosi sa našom tradicijom i verom.

Mnogobrojni nastavnici biologije izričiti su u stavu da ovu lekciju neće predavati i da je reč o "nametanju protiv koga svako treba da se boriti na svoj način."

 

------

 

Uzrujali se talibani :lol_2: ove slike iz udzbenika su im nedopustive tj. necuvene

 

image.png.558632cb66eafc95f4c353f35ded2c24.png

 

image.png.f09483b1defa2ab9b8b933c1e06cac47.png

 

A ima i komentara na gornji clanak "Necuveno!"

 

Denny

18.09.2022.17:50

 ( 3 )  ( 0 ) ODGOVORI

Pa da li ste vi normalni u Srbiji? Naravno, mislim na vlast koja ovo dozvoljava, a cast mi je da sam SRBIN!

Jovana

18.09.2022.17:53

 ( 3 )  ( 0 ) ODGOVORI

Tek sad ste primetili udžbenike koje nam Hrvati štampaju??? Šta tu svega ima, bolje da ne znate. Zatvorite vi to jer ako "ambasador" vidi gde prčkate, dobićete katanac!

ratko

18.09.2022.18:12

 ( 3 )  ( 0 ) ODGOVORI

nedajte deci da idu u skolu nego strajk roditelja neka skole stanu i neka izbace te udzbenike gnusne

Penzionerj

18.09.2022.19:03

 ( 1 )  ( 0 ) ODGOVORI

Šta radi ministar prosvete? Koliko godina treba da prodaje da Srbija štampa udžbenike? To su pederi i lezbejke predavači.

Marcco

18.09.2022.19:36

 ( 1 )  ( 0 ) ODGOVORI

... klasična indoktrinacija...

Tajming

18.09.2022.21:37

 ( 1 )  ( 0 ) ODGOVORI

Komplikovana tema za starije, a kamoli za decu. Treba im dati igru i zabavu, a o tome ko su i šta su odlučiće kad porastu.

Milan

18.09.2022.21:59

 ( 0 )  ( 1 ) ODGOVORI

Pa juče je vlast podržala Prajs, šta se sad bunite i vi ste njihovi.

Ozren

18.09.2022.22:22

 ( 0 )  ( 0 ) ODGOVORI

Ko je kriv? Predškolska ustanova je u nadležnosti Ministarstva prosvete,a Ružić je ministar,a pre njega Šarčević,a izbor štampanja udžbenika je isto u njegovoj nadležnosti. Šta treba učiniti i spasiti naciju od propadanja,razvrata i pesinluka? Ovu dvojicu,gore navedenu,a jedan je i Vučićev savetnik,krivično goniti,smeniti sa funkcija i da to bude pouka drugima. Pre toga učtivo zamoliti Hila i druge “naše prijatelje” da li smemo to učiniti.Šalim se,njima uskratiti boravak u Srbiji i svima onima koji se budu suprostavili stavu većine stanovnika Srbije. Referendum,gospodo na vlasti,da narod kaže svoj stav,ne samo o ovome,veći ulazak u EU,neutralni ili u savezu sa nekim drugim samo ne u NATO. To je demokratija,a ne Hil,Šolc,Makron da odlučuju o nama.

 

 

*bold - dakleM, u "nasoj tradiciji i veri" (kaze gospoja pCiholog) nije da budemo tolerantni? Aha, OK:lol_2:

Edited by Jezebel
Link to comment
Share on other sites

Komentarisati tekstove i komentare iz Informera je besmisleno, to nisu čak ni stavovi najzatucanijih, to su tekstovi pisani sa namerom ya zaglupljuju, a ako je to nemogué, ne prima se kod svakog, onda bar da nerviraju.

Ipak, psiholog koji kaže, meni je jednako kao da matematičar kaže, ja ne znam šta su brojevi ili fizičar da ne zna šta je brzina.

 

10 minutes ago, Jezebel said:

-  Šta uopšte znači rodno neutralna osoba - pita se Aleksandra. Meni kao psihologu tako nešto nije jasno. U koji toalet idu redno neutralni - muški ili ženski?

Jankovićeva tvrdi kako je očigledno da se pozivom na toleranciju deci nameće učenje koje se najgrublje kosi sa našom tradicijom i verom.

 

Nametanje tolerancije je u suprotnosti sa njihovom verom i tradicijom!?

Evo, neću da kažem šta mislim o takvim vernicima, nije pristojno.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, zoran59 said:

Pogledajte svi, a najvise me zanima sta bi rekao @Drug Crni . Kako izgleda intervju srpskog politicara na hrvatskoj TV. (naravno, postoje razni TV kanali i razni politicari, ali ovo je jedna od popularnijih emisija)

zahvaljujem!!

Ne bih da vam kvarim ugođaj, ali gospodin je Šešeljev i Čedin kolega, samo drugi sektor radi...

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Dracarys said:

Sva ova dešavanja služe da zamaskira predstojeći događaj, a to je popis stanovništva. Popis je rađen poslednji put 2011. godine, godinu kasnije je Vučko seo na tron, sada ćemo da vidimo kakav će biti popis u oktobru. Biće katastrofalni rezultati. Od tog broja koji se bude dobio na popisu, oduzeti bar 30%, jer se mnogi nisu odjavili.

 

Popis nije još ni počeo, pa ne vidim kako će sada zamaskirati rezultate koji će biti dostupni sledeće godine.

 

6 hours ago, Dracarys said:

Pa ti da imaš pojma šta duga predstavlja u hrišćanskoj religiji, svezao bi jezik odmah.

 

Vidim da duga izaziva reakcije k'o kad se bikovima na koridi maše onim crvenim stolnjakom. Još ako se pojavi na nekim šerpama i loncima, onda to znači da je tu ruke umeđao sam đavo i da će ih 'vatati za guzice.

 

A vidim i da ti što bi da biju p*dere odišu hrišćanskom ljubavlju i tolerancijom. Baš kao što im i ona građevina na Vračaru odiše hrišćanskom skromnošću. Još samo fali da javno spaljuju p*dere na lomači ili da ih kamenuju uz uzvike Pahomije ekber.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, deez nuts. said:

Triggerovanje tradicionalnih pahuljica…priceless. 

 

Što reče @Milenko Puzigaca samo nek se autuju takvi nazadni anticivilizacijski likovi, u vreme kad internet sve pamti, to je odlično.

 

Nego, psiholog Aleksandra Janković (da li je to ova: http://www.rem.rs/sr/dodatno/aleksandra-jankovic-clan-saveta#gsc.tab=0 ) kaže da je tolerancija suprotna našoj tradiciji i veri? E pa poserem joj se i na veru i na tradiciju!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, freethrow said:

Ne bih da vam kvarim ugođaj, ali gospodin je Šešeljev i Čedin kolega, samo drugi sektor radi...

 

Nemoj me persirati...

 

Nego, znam ko je taj, citam i pratim, napisah negde i da imam poznate u Vojvodini sa kojima kontaktiram.

 

Poanta mojeg posta je trebalo da bude ono na pocetku, kad sam napisao "...kako izgleda intervju srpskog politicara na hrvatskoj TV..." Dakle, kako se svi takvi prave da su nesto sto nisu.

I - kako je lako zavesti povrsnog pratioca sa par lepih recenica.

 

Mozda ovo spada na neku drugu temu...  Zavrsio sam gimnaziju '70-ih u Hrvatskoj (zapoceo u Sloveniji, no to je druga tema...). Imao odlicnu profesorku jezika i knjizevnosti, pa mi je u obaveznu lektiru spadao i roman Daleko je sunce, autora Dobrice Cosica. Objavljen valjda negde '50-ih proslog veka.

Sta mislim o Cosicu, ne mogu da ovde napisem jer ce me banovati zbog psovki i kojecega. :classic_biggrin: No roman je dobar i koristan za razumevanje balkanskog mentaliteta, u kontekstu i u zbirci i druge literature.

 

Ne mozes argumentovano razgovarati (ili se svadjati) ako ne znas odakle druga strana polazi.

Zato, ateista, procitao sam i Bibliju i Kuran i Talmud (i jos ponesta). Tako se"konstruktivno" svadjam sa fanaticima jer im obaram gluposti i argumente citatima koje oni, povrsne budale, ne znaju.

 

Zato, koristan je ovaj Cankov intervju. Trebali bi ga videti na obe strane (danasnje medjudrzavne) granice.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 9/17/2022 at 7:40 PM, Дејо said:

Није то провокација, нажалост. Камо среће да је провокација.

 

Нема потребе за оваквим контра питањима, мени не сметају гејеви или како се већ пише, али да ти скрнавиш на овај начин Исуса Христа и да тим вређаш  вернике је заиста језиво. Ако хоћеш да те прихвати неко, ово је последње што би неко требао радити, а верујем да су и већини те популације овакве појаве дегутантне.

Vernici imaju neka posebna prava na "nevređanje"? Ne nemaju. Svako ima i treba da ima pravo da ismeva bilo koju veru i bilo koji verski simbol.  

Vernici, nažalost, koncept verskih sloboda shvataju kao "niko nema pravo da uradi ili kaže protiv moje vere". A jedina verska sloboda je da ispovedaš svoju veru (ili ne ispivedaš ništa) i da, ako ne kršiš zakone zbog toga, nemaš nikakve sankcije ali ni pogodnosti. Daklem da ti niko ne uslovljava posao (ne)verovanjem, zdravstvenu zaštitu i druga ustavom i zakonima garantovana prava. Međutim tvoja verska uverenja i "osećanja" su tvoja privatna stvar i ne tiču se onih koji ih ne dele i nikako ih ne obavezuju na "poštovanje". Vernici NEMAJU pravo da od drugih traže poštovanje njihovih dogmi i verskih uverenja.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...