McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mnogo je lakse i realnije danas uporediti cene osnovnih namirnica i komunalije u konkretnim gradovima jer sada su podaci lako dostupni online nego gledati medijanu/prosecnu/neto/bruto platu.
melankolic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Pletilja said: Nismo gledali isti Utisak. Ono sto sam ja sinoc cula i videla je jako dobra i argumentovana analiza trenuitnih desavanja na svetskoj politickoj sceni, od flagrantnog krsenja Medjunarodnog javnog prava i prakticno ukidanja medjunarodnog poretka kakvog poznajemo do procene da je u toku trilateralna podela interesnih sfera imedju USA, Rusije i Kine. Sta tu nije tacno? Da je EU u najgorem polozaju jer je propustila da u vreme ruske agresije na Ukrajinu reaguje na konstruktivan nacin a ne da se zaglibi izmedju 2 velike vojne sile i da je dozvolila preveliki uticaj kineskog kapitala u svim evropskim poslovima, sta tu nije tacno? Najmanje se govorilo o Rusiji osim u kontekstu da mocne nacije mogu da rade sta hoce sto je, takodje, tacno. Emisija je i otvorena citatom Trampove izjave nakon kidnapovanja Madura da je jedino ogranicenje njegovih odluka njegovo licno shvatanje morala i njegov um. Dakle, tema je imperijalna politika svetskih mocnika koja nasu civilizaciju vraca nekih 250 godina nazad u istoriju, brise sve tekovine 20 veka, ponistava sve zrtve koje je covecanstvo polozilo na oltar borbe za pravdnije i humanije drustvo i opet da pitam: sta tu nije tacno? Ni "M" od nekakvih mitova nisam ni cula ni videla vec pametnu i tacnu procenu katastrofe koja nas ceka koliko danas. A nije da nisam kvalifikovana da pisem ovo sto pisem: ispit iz Medjunarodnog javnog prava sam polozila kod prof Branimira Jankovica ocenom 10. Moja najdraza desetka. I moje najvece razocarenje i tuga sto sam dozivela da sve sto je bilo progresivno u svetu bude zbrisano a svet doveden do ovog besramnog stanja u kojem "Jaci - tlaci". Sta u ovoj citiranoj tvrdnji nije tacno? Ko o čemu srpski politikolozi o međunarodnom pravu a sve kukajući za “izgubljenim” Kosovom i “srpskim zemljama” (nešto je o tome govorila profesorka u vezi raspada YU, kao da sam Čavoškog slušao ali x 3). Ovi muški su bili puni opštemestašenja, kako mali Đokica zamišlja globalnu ekonomiju, zavisnost od Kine, trci za resurse Uglavnom, EU u blatu, Srbiji samo treba zamena AVa za nekog “politikologa” (ni reči o EU-NATO integracijama; po Olji NATO na samrti, sledstveno tome Matija u transu i sl.), Srbija samo da ćuti dok “oluja ne prođe” ili da nešto uradi od onoga što je obećala na sednicama SNB.
Recommended Posts