Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Vučić bi voleo da odigra igru kao Tito, ali u stvarnosti nije do kolena ni S. Miloševiću.

Neki ljudi su branili Miloševića do poslednjeg časa, išli tamo na Dedinje da se svojim telima suprotstave njegovom hapšenju, a ko će iz partije-bratije da stane da brani Vučića kad bude stani-pani. Vlajko Stojiljković se ubio na stepenicama Skupštine, a ima li ga taj ko će da se ubije zbog Vučića?

Svojim očima sam gledao na HRT 1 presicu PU Zagreb povodom hapšenja Sanadera, kada je portparol lično rekao da je materijal za optužnicu stigao u saradnji sa jednom stranom službom. Imamo pravo samo jednom da pogađamo o kojoj je službi reč, ako se zna da je ta ista služba, primera radi, dostavila Italiji materijal kojim su osudili vrh demohrišćana na  ukupno hiljadu godina robije.

Zato Vučiću nije glavni problem Marinika Tepić, već oni iz vrha njegove stranke koji sa fleševima punim inkriminišućih podataka idu na sastanke sa oficirima za vezu te strane službe.

Jer, kad dođe taj trenutak, bratija i kumovi će lako rešiti dilemu - on ili ja. I sačuvaće svoja dupeta, a Vučića će baciti pod voz. Zato on, kao neko ko se sekira za svoju kožu, i uči kineski ubrzanim tempom, kao što je Bašar na vreme krenuo da uči ruski jezik.

Trebaće mu...

Edited by Nek grmi jako

1 hour ago, Perkos2 said:

Mora se biti panetniji i brži u reakciji od tih "kapuljaša" ovaj momak je baš izdominirao napaljenog naprdnjaka, mogu im se okrenuti leđa dok proviciraju, čak i pustiti prvi od njih koji ima "hitnu vožnju" eto prođi brate ali ućutkaš ga. Najgore je prepucavati se sa njima i upadati u neku vrstu dijaloga na ulici. Totalni ignor je najbolja stvar 

to je recept za agresiju generalno, radi provereno, par godina ga testiram u voznji pa kad god neko agresivno svira, preti, blica ili sta god, ignorisem (sto prakticno znaci da me necije sviranje sigurno nece naterati da vozim brze, da se pomerim i slicno) - i cesto to utice na njih da ispolje jos vecu frustraciju ali oni s tim ostaju, a ja odoh svojim putem. 

• Like 1

2 minutes ago, Урош19 said:

Da li je to ovaj (ne)čovek izjavio da je prosečna cena kvadrata u Srbiji ista kao cena najskupljih telefona koje ima opozicija????????

Izjavio je on da smo drugi u evropi po stopi rasta.

Samo ti procenti su jako zajebana stvar.

Nije isto na 1000 i na 100k npr.

• Like 1

2 hours ago, DJ_Vasa said:

Doduše, orao je aquila, ali poruka je sasvim jasna.

Оно можда би било и "Aquila muscas non capit", али није битно.

6 hours ago, Kronostime said:

Makar trajno bio banovan sa foruma - Za Anu Brnabic se zna sta joj nedostaje.....

Ima li odje junacine da se zrtvuje ili ja odo` u banovinu, opet?

:s_d:

Мислиш јунакиње?

41 minutes ago, Nicklord said:

Ja apsolutno nisam optimista i ne mislim da će pasti osim ako pare ne nestanu za njegove drugare krimose ali ne mogu reći da nisam uživao gledajući Vučića kako mu nije dobro onih par minuta što sam upalio livestream da čujem to zviždanje

Neće svakako pasti danas ili sutra, a ovo što studenti rade je tek početak. Izbori nisu ni na vidiku, što i opozicija potvrđuje, a teško da može da padne tek tako.

S druge strane, studentske akcije su početak, neophodan korak da bi se išta pokrenulo. Studenti su započeli maraton koji treba istrčati do kraja, a to će trajati. Ne znam koliko će trajati, ali to je sada već druga priča.

• Like 3

On 12/9/2024 at 6:51 AM, vilhelmina said:

Jucerasnji ”Utisak nedelje” me donekle umirio, u smislu da mozda ipak ima nade, da iza svega mozda postoji neki plan i ljudi koji imaju kakvu-takvu viziju kako se stize do cilja. Mislim da ce sledeci vazan korak biti da se glasno i jasno kaze da to sve jeste politika. I dalje imam bojazan da ce klackalica koja trenutno postoji prevagnuti na stranu price o empatiji i ljudskosti, bez svesti o tome da oni u srpskom drustvu ne postoje upravo zbog toga sto neko u svojim rukama drzi sve poluge politicke moci. Bakic je to lepo objasnio na pocetku jucerasnje emisije i nadam se da ce imati priliku da to objasni i studentima ”na terenu ”. Upravo ta averzija prema politici i politicarima je ubila svaki protest do sada.

Izuzdetna emisija, slazem se. Posebno zato sto je lepo objasnjeno da politike bez dijaloga zasnovanog na demokratskim pravilima - nema. A ovde je nema. Dakle, gradjanski aktivizam je jedino moguce sretstvo promene. Nije da ne pustim neku suzicu slusajuci mlade ljude sa blokiranih fakulteta, mladi, obrazovani, pametni, svesni gde su, sta rade i sta zele.

I utisak od veceras: dok onaj bulazni pred tv kamerama nacionalnih frekvencija, buka studenata ispred njegovih vrata, cula je cela Srbija. Bednik. Nije imao petlju da izadje na balkon, da se suoci sa njima. Bice ovo snimak za istoriju. Pao je samo jos nije obavesten kao i ovi tutumraci od gradjana, njegovih korisnih idiota. 

Javlja m i se da ce do kraja nedelje Srbija, konacno, da stane. I vreme joj je bilo.

Edited by Pletilja
  • Like 1

https://radar.nova.rs/drustvo/dalibor-dragijevic-policijsko-ubistvo/

Radar, sutrasnji broj. Nisam mogla da citam dalje od par redova, toliko je strasno i mucno.

Sta god da je taj covek uradio, na sudu je da primeni zakon i da ga posalje na robiju.

Policija nema pravo da ovako strasno i mucki ubije coveka od batina. 

Drzava nema pravo da prikriva zlocin.

Policija ubija.

Ova i ovakva drzava ubija gradjane.

Edited by Pletilja
  • Like 3