Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

Realno, prekinite vise da na silu od Radonjica pravite babarogu i fabrikujete razloge za racionalizaciju hejta prema njemu. Ok, svako ima pravo da ga ne voli, sasvim iracionalno, navijacki, ali ovo je stvarno vise degutantno. Ne znam cime je taj covek zasluzio ovakve konstrukcije...

  • Like 12
  • Love 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Onaj gest je uspeo i poslovicno neutralno Radonica da izbaci iz takta, tako da nam je Urke verovatno obezbedio 30 razlike u dupe u petoj utakmici. 

Nema sanse da oni odigraju ovako lose, a atmosfera ce biti gora nego u Moraci. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Iskreno se nadam da će izaći našpanovani za borbu i da se neće pogubiti ako počne lopta da beži.

 

Jedan ovakav meč nam je baš bio potreban, samo što je došao u najgorem trenutku. Ova ekipa ne treba da zaboravi da je pre par nedelja u Podgorici ogadila i lopti košarku pa nam nikakav uzlet nije potreban. Što reče Željko na kzš Zvezdini igrači imaju milion bitnih utakmica u nogama, sigurno će raditi nekakav ''efekat opruge'' nakon ove blamaže, moramo da imamo maksimalan fokus 40 minuta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Auuuu sta ovo bi 

 

 

Zajeb@vajte sad drugare cigane da ne kazem pantere, treba iskoristiti priliku... nismo ih imali puno zadnjih godina (v..... p......)

 

Ps u ponedeljak uvece se pravimo mrtvi 👍

Link to comment
Share on other sites

On 6/2/2022 at 6:52 PM, Shonewizard said:

Košarkaški, očekujem naš najbolji meč u seriji. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, teško je prognozirati.
 

 

Zaista sam vjerovao da smo zreli za jednu baš dobru partiju, i da smo iz meča u meč počeli da kapiramo da možemo da igramo sa njima. Naravno, ovakav rezultat nije bio ni na kraju pameti.

 

Pojma nemam kako će tačno ova razlika da se reflektuje na 5. meč, ali svakako je ekipa pokazala da je sposobna da se održi i vrati u meč, čak i kada stvari krenu loše, ili ne idu po planu. Mislim da bi to mogla da nam bude ključna šansa u majstorici.

Link to comment
Share on other sites

Ni 1% nisam verovao da se ovako nešto može dogoditi.

 

Da krenemo redom - prvo, uslovi za igru regularni, par ubačenih stvari na teren, i dalje malo idiotski, ali znajući gde smo i ko smo mogao bih da kažem da je prihvatljivo. Isto mislim i za navijanje, uz par idiotizama o Kalini, Radonji i Milanu (odakle njega izvukoše?) ostalo ok. I bilo je jako glasno i dobro navijanje, čujem da je na Areni ponovo radio regler...

 

Drugo, igra - moram ponovo da pogledam meč, ali ovo je klasična definicija naše šizofrene ekipe. Kad nam se desi ovakav dan onda natrpamo 100 plus poena, ali uopšte ne bih bio iznenađen da u petoj ne pređemo sedamdeset. I dalje tu ima brljanja, ali kad šutiraš skoro 70 posto iz igre sve je lakše.

 

Treće, Zvezda - ne znam je l ih iko ove godine dobio 28 razlike? Šta god se desilo u pon, makar smo im pokvarili žurku. Mišljenja sam da su i dalje favoriti, da i dalje imaju više iskustva i bolju i konstantniju igru, ali makar smo im malo pokvarili žurku. Ovo je naša najveća pobeda ove sezone, dobiti standardnog evroligaša skoro 30 razlike ne može da se kvalifikuje drugačije.

 

I na kraju, možda sam to samo ja, ali ovo navijanje gde su bili većinom sezonci mi je bilo mnogo bolje od onog u trećoj

Edited by Dzep
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Realno, prekinite vise da na silu od Radonjica pravite babarogu i fabrikujete razloge za racionalizaciju hejta prema njemu. Ok, svako ima pravo da ga ne voli, sasvim iracionalno, navijacki, ali ovo je stvarno vise degutantno. Ne znam cime je taj covek zasluzio ovakve konstrukcije...

Ispao je cava i ne vidim problem zasto to ne reci

Nisam gledao konf. samo sam procitao kako su preneli, ako je njemu posle ovakve tekme glavni utisak trifa mislim jbg

Naravno da je trifin potez budalastina ali radonja je mogao da ispadne dzek a nije

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  

 

 

 

Just now, ranzo said:

Ispao je cava i ne vidim problem zasto to ne reci

Nisam gledao konf. samo sam procitao kako su preneli, ako je njemu posle ovakve tekme glavni utisak trifa mislim jbg

Naravno da je trifin potez budalastina ali radonja je mogao da ispadne dzek a nije

 

Pa pogledaj, sta ti tesko? Uopste fokus nije bio na tome, ali novinari su to istakli. 

 

 

Posle pitanja novinara je pozvao navijace da dodju, podrze Zvezdu i korektno navijaju i da im ovo ponasanje jednog igraca ne sluzi kao provokacija. To je 2x ponovio. Izmedju je rekao samo da se nije prijatno osecao kad se to desilo. Posle su ga novinari pitali jos oko toga - oko izvinjenja. Jednostavno i njemu kao i nama nije jasno sta je Trifunovic mislio. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bravo za nas i odlicnu partiju. Oni ce uci u petu spremni da grizu (mozda i bukvalno) za trofej, za revans za ovo vece, za treci mec...praceni punim Pionirom ljudi koji bi nasima najradije pustili krv (sigurno bukvalno). 

 

Ja samo zelim da se mi borimo do kraja, da budemo hrabri, da ne budemo nova KK Buducnost u petom mecu finala). Sto neko rece, ako rezultatski ne krene kako treba, da ne padaju u ocaj, vec da riljaju kao sto su u drugom mecu. Ako tako bude a izgubomo, svakako cu biti ponosan (i sjeban).

 

Samo da ne padnu gace. Imaju dovoljno vremena da se spreme na to.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Današnja ubedljiva pobeda je pravi melem za moju ranu nastalu 6. aprila 2019, kada smo od Zvezde u jednom trenutku gubili skoro 35 razlike. Zaista, ko može reći šta se tada desilo nama, a šta se sada desilo njima; da se klubovi koji su u mnogo čemu egal nađu na razlici od dvadesetak koševa... Tada smo imali sreću da koliko-toliko upristojimo finalni skor, a i Zvezda je večeras spustila na ipak ne-katastrofalnu razliku.

 

Posle ovakve utakmice, naši navijači će lakše progutali eventualnih 3-2 za Zvezdu, no nadam se da našoj ekpi to neće biti signal za isključenje. Željko Obradović će imati pune ruke posla da pripremi utakmicu i taktički i psihički. Čujem da su velike šanse da će i vicešampion ABA Lige igrati EL. Ja prvi ne bih voleo da nam to mesto bude "poklonjeno" na račun ruskih timova, pa da onda do kraja vremena slušam pesmice kako smo "i mi" upali u EL sticajem vanterenskih okolnosti. Tako da, ako je pobeda moguća, zamolio bih košarkaše Partizana da je u idućem meču ostvare. 😁 A ako ne, zadovoljio bih se i prikazivanjem visokog stepena želje i volje - što u četiri ili pet derbija ove sezone nismo imali priliku da gledamo - pa neka pobedi bolji.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Vrhunska partija Partizana i izuzetno glup potez Trifunovica.

 

Obradovic je umeo da proceni kada treba napasti i prelomiti mec i to je i uradio.

 

Sto se tice petog meca, Partizan ne bi smeo sebi da dozvoli ono sto je Milojevic dozvoljavao prosle sezone, da pocinje mec sa velikim minusom. Dok god igraci Partizana budu bili u rezultatskom plusu, lakse ce i sutevi da ulaze i Crvena zvezda ce biti pod vecim pritiskom. Ipak, nesto ne verujem da je to bas tako lako uraditi. Crvena zvezda kao domacin nije izgubila mec vec dve i po godine. Poslednji poraz bio je od ekipe Buducnosti 13. 10. 2019. godine.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Očekivao sam malo više radosti i euforije na temi kad ono meh…priča se o tome da će da nas rutiniraju u petoj i o Trifi…

 

Ja ne pamtim kad sam gledao onakvo poluvreme Partizana protiv ovakvog protivnika. Rapsodija.

Aj što je u napadu sve ulazilo nego smo ih u odbrani uništili - prepoznavali linije dodavanja, čitali sve pokušaje iznuđivanja mismečeva, radili brze korekcije preuzimanja..Zagor ugasio Kalinu…Željko je ovde pročitao Radonju u potpunosti i razbio mu sve napadačke akcije.

 

Što se tiče napada opet smo pametno igrali i čekali slobodnog igrača. Lesor ih je dole uništio i ono što je bilo lepo je što je prepoznavao udvajanja i udeljivao pasove. Kod njega naravno zavisi na koju nogu će da ustane ujutru ali bio je dosta smiren i koncentrisan ovaj put. Avram pokidao. Mur ih probijao kako god je hteo. Madar odličan i u odbrani i u napadu. Bekovi su porobili. Panter i Ledej na leru. Nisu ni igrali drugi deo tekme. Otprilike ceo tim je bio uključen večeras što raduje.

 

Željko je u drugom poluvremenu naložio verovatno da se secka igra, da im se ne dopusti bilo kakva serija pa stoga i dosta faulova i slobodnih ali je bilo i nekih prestrogo dosuđenih, ono kao da ne dozvole da mučiš grogiranog protivnika. Da nije bilo toga i one omladinske petorke išlo bi ovo i na +40. Inače odnos slobodnih 41 - 15 u korist CZ pa se nadam da će to prestati da se koristi kao argument nadalje. Dali su nam 32 poena od ukupno 84 sa linije za slobodna bacanja (38% ukupnih poena). Generalno suđenje je bilo OK.

 

Ako treba nešto da se izdvoji što ne valja to je skok - uzeli su nam 16 ofanzivnih skokova. Lazarević je pokupio nekoliko lopti. U više navrata su imali drugu, pa i treću šansu da nešto urade. To mora bolje da se iskontroliše.

 

Naravno u petoj može sve da se okrene i da nas dobiju lagano ali ja mislim da će biti na jedan-dva poseda. Deluje da su igrači konačno kliknuli i krenuli da sprovode na terenu ono što se traži od njih. Čak i da šut ne bude ovakav, verujem da ćemo defanzivno opet da ih iskontrolišemo i time se održimo u igri do kraja, pa kako bude.

 

Zasad treba uživati u ovom osećaju preko vikenda i to je to.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Prerano je reći da su igrači kliknuli posle jedne dobre tekme. To mora u kontinuitetu da se dokazuje.

 

Ja ne verujem da će da nas razbiju. Ono što je ovaj tim dokazao u kontinuitetu u ovoj seriji je da ne odustaje, tako da to očekujem i u ponedeljak.

 

Teško je prognozirati bilo šta. Posle prve tekme oni su izgledali nadmoćno, bilo je samo da izbegnemo metlu. Sada situacija izgleda obrnuto. Ne mogu stvari toliko da se preokrenu u roku od nedelju dana. Niti su oni zaboravili da igraju niti smo odjednom postali Globtrotersi.

 

U ponedeljak može da ode na bilo koju stranu. Ja imam samo jednu želju - da košarka opet bude u prvom planu, pa nek pobedi bolji.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Opasno mi ide na neku stvar ovo čerečenje Trifunoovića, moš misliti isplazio jezik prema protivničkoj klupi ... nezapamćeno, aha.

 

spacer.png

 

Ne tako davno kad se ni Vujošević, ni Radonjić a ni sudije nisu osvrtali na ovakve stvari, ali ko će se toga sjetiti.

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jbg, Safete, to se ne radi na trijes razlike a naročito ne radi neko malo bitan za tim.

 

5 hours ago, pendulum said:

Očekivao sam malo više radosti i euforije na temi kad ono meh…priča se o tome da će da nas rutiniraju u petoj i o Trifi…

Bilo kad u sezoni bi ovo bio razlog za žešću euforiju i duge analize, ovako znamo da sve staje u jedan meč, pa se briše sve pre toga. Pre nekoliko dana smo ih dobili u hokeju, trojkom minut pre kraja, a još koji dan ranije smo imali pomračenje kad su napravili seriju kao od šale. Koji održivi zaključak možemo da izvučemo?

 

Meni je ovo najvažnije:

38 minutes ago, mfmilan said:

Ono što je ovaj tim dokazao u kontinuitetu u ovoj seriji je da ne odustaje, tako da to očekujem i u ponedeljak.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...