Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

Trijumf ocekivan, ne bih na to trosio reci.

 

Isto tako ocekivano, jos uvek cesto trazimo sub-optimalna, da ne kazem naivna resenja. Posebno u tzv. kontrama u pokusaju, i to ne samo veceras. Jasan znak neuigranosti, jer to mogu dobro da rade samo kvalitetni i izuzetno dobro naspanovani timovi.

 

Pretpostavljam da izjava Obradovica da je prednost domaceg terena vazna, ali da je vaznije kako cemo da izgledamo u tim eliminacionim utakmicama nije posebno relaksirala ovdasnje darkere 🙂

 

Svejedno, Partizan sada vec ima poprilicno raznovrsnu ekipu, idealnu za studijsku obradu. Proces ucenja i uigravamja je iterativan, ali demonstracija napretka nije. Tu ce biti kvantni skok.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da nas je dosta sa ovog topica cekalo upravo ovu utakmicu. Kontrola i fokus od pocetka do kraja i konacno naznake jasnijeg koncepta i uloga

 

I da, Trifa iduce leto intenzivna sesija sa nekim suterskim trenerom. To mu moze biti make or break za karijeru

Edited by jedibojan
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, jedibojan said:

Mislim da nas je dosta sa ovog topica cekalo upravo ovu utakmicu. Kontrola i fokus od pocetka do kraja i konacno naznake jasnijeg koncepta i uloga

 

 

Upravo to, uz ovaj podatak o skokovima, koji napisa @Xpert

 

Mi smo danas u sve četiri četvrtine dali preko 20 poena, sve četiri primili ispod 20, baš konstantna igra.

 

A moje mišljenje je da je to dobrim delom zahvaljujući skoku. Mi smo i sa 15% šuta za 3 vodili 10 razlike, kad su ušli neki šutevi, to je bio njihov kraj. Ali jbg, taj skok ti donosi sigurnost na oba kraja terena, a znaš da će bar nešto ući.

 

Smara ta priča, jasno mi je, ali zaista mislim da je to kamen temeljac. Kao u američkom fudbalu ofanzivna linija, naravno da su prve zvezde kvoterbekovi, risiveri i ostali, ali ako puca of. linija, nema ništa od svega toga.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dobro, što se tiče skoka pomoglo je i što su oni igrali samo s jednim centrom. Ali to ne menja činjenicu da je Lesor ozbiljan dominator na EC nivou i da je Balša bio odličan, posebno u 4/4.

 

Trifa već drugi put radi odličan posao kao primarni defanzivac na najboljem protivničkom igraču, plus je večeras bio odličan i u napadu.

 

I treći mladac koji je večeras zaslužio sve pohvale je Madar. Ako uspeju on i Aleksaaaaa da nastave ovaj trend da na svakoj utakmici neko od njih dvojice iskoči, dobri smo.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Uprkos Radetu i Dangi... 😄

 

Nisam gledao protiv Borca, ali Madar već drugu EK tekmu igra jako agresivnu odbranu. I generalno, kako u napadu, tako i u odbrani, dešavaju mu se dečje bolesti, ali celokupan utisak odličan.

 

Kuruc odradio posao na početku, strpao u džep Hanu ili kako se zove već.

 

Koprivica standardan na skoku u napadu, to jako diže ekipu, a i navijače, što je on i uradio sa onih par skokova kad su prišli.

 

Šta je sa Glasom?

Edited by uvrnuto
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tri dobra treninga, korekcija, korekcija...pobjeda.

Posavsi od sebe, a imam osjećaj da nisam usamljen, navikli smo mi na Duletove konferencije pa da izvuče recimo večeras vreme treniranja i vreme rezultata se ne poklapaju ili tome slično.

Željko  nema talenat za govor tog tipa, on radi a rezultati govore za sebe.

Mnogo smo dugačka ekipa ali na kecu kratki i lagani ko dinosaurus sa kratkim prednjim nogicama...ko zna zašto je to Zoc tako poslozio.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Prvi put gledao tim uzivo veceras, izgleda da cu morati na svaku do kraja da idem 😁

 

U prvom smo ih odbranom sabili ali smo u napadu sve nekako na silu isli. Sto rece realni u drugom je uslo par suteva pa je sve bilo lakse, mada ih je zona bas zbunila na neko vreme.

 

Elem drugacije sve to izgleda kad se gleda uzivo, vide se neke stvari mnogo bolje. Madar zna kosarku, dobar je napadac i trudio se i u odbrani, ali nije nikakav organizator. Tu ima dosta posla jos da napreduje.

 

Vidi se da se jos nisu poslozile uloge u timu, ali je danas bilo dosta bolje nego na nekim proslim utakmicama.

 

Ako Trifa moze da pruza nesto slicno u kontinuitetu to bi dosta toga razresilo. Danas je bio bas dobar iako sam ga ma pocetku tekme uloredjivao sa Bracom Milosevicem.

 

Smailagic malo visi sada

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Krenuli da igramo odbranu od pocetka i odma bolje... i pored svih minusa koji su i dalje ocigledni prija jedna ovakva partija

 

Sto neko rece gore, posle ovakve tekme obicno sledi neki hrkljus zali boze tako da...

 

 

Quote

Codi Miller-McIntyre

@CMMPatience

Still one of the best fan bases in Europe..

11:52 PM · Feb 9, 2022·Twitter for iPhone

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Isiah said:

Obradovic na pressu - dosli su bez dva visoka, treci presedeo na klupi. Toliko o skoku.

 

9 hours ago, Arsenije Pesic said:

Dobro, što se tiče skoka pomoglo je i što su oni igrali samo s jednim centrom

 

 

Da, i ja sam tek tada skontao da im dva visoka, mada ta dvojica ni u prvom meču nisu postojali protiv nas. Nije igrao ni Jelinek. Baš puno izostanaka.

 

34 minutes ago, Referent said:

Јесам ли добро ухватио да је Куруц чувао њиховог плеја?

 

#teamRade 4ever

 

Da, Kodija. I kad nije Kuruc, čuvao ga je Trifunović. 

 

Vrhunski posao je tu urađen u pripremi tekme, branjenje Kodija sa višim i jačim igračima, a nadoknađivanje brzine tako što mu direktni čuvari brane samo jednu stranu, po cenu potpunog otvaranja druge, gde se preuzima.

Mada, Kodi na kraju 16 indeks, 7 asistencija, nije to bilo toliko loše, da mu je jedna trojka ušla, bilo bi to na njegovom nivou.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, ranzo said:

Sto neko rece gore, posle ovakve tekme obicno sledi neki hrkljus zali boze tako da...

Nevezano samo za tebe, ali stvarno se sve posmatra sa crne strane. Kad odigramo krš protiv Mege ili Borca razumljivo je biti u kanalu, ali kad odvalimo nekog u EC ne očekujem ludilo ali kao da jedva čekamo povratak u čemer, valjda jer je poznato i udobno, šta li... 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Prvo, da ne zaboravim - Mi lajk Oriol Pauli, nekako školovan ugodan za oko.

 

Dobar Trifa, ponavlja ono što sam mislio da nećemo nikada dobiti od njega- dobru odbranu. Šut će nadoći mada ni sinoć nije bio loš + fine kretnje kad udvajaju Pantera.

 

Lessor pokidao na obe strane.

 

Za kraj poslastica napaljeni Zach (iako to nije novost) Pogurao nas na početku,  hvatao faulove u napadu, ubo trojke kad je trebalo ... kad je ovakav nikog se ne bojim :classic_smile:

Edited by Ne sam Safete
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...