Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

Fotografije uništenih aviona na aerodromu na Krimu

 

 

Po nekim izvorima tu se vidi 9 a po nekim 11 uništenih aviona. Pretpostavlja se da su ostali oštećeni jer mala je verovatnoća da su prošli dobro ako se nalaze u sred ovih uništenih. Videćemo kako će se ova priča odvijati, meni lično nisu toliko zanimljivi gubici Rusa koliko podatak čime je ovo urađeno. Mislim da čuvenog Kuvara posle ovih slika možemo osloboditi krivice, ipak je on na godišnjem u Kini 🙂

 

Rusi objavili delove himars rakete koja je navodno pogodila zatvor u Olenivci ali su eksperti odbacili tu tvrdnju jer ni jedan deo nije nagoreo a ono što je karakteristično za ovaj zločin je velik požar. Takođe nema oštećenja na zidovima koji bi bili od tih krhotina što navodi da je najvervatnije doneseno sa nekih od realnih meta koje je HIMARS uništio.

 

Takođe ostaje ona priča da tu uopšte nije bilo jače eksplozije jer većina kreveta je ostala na svojim mestima, da je bilo jače eksplozije svi bi bili rastureni. Ti eksperti smatraju da je u prostoriji bila manja eksplozija i požar koji je spalio tela vojnika.

 

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

Zamalo 24h bez ijednog posta na temi, mislim da se ovo nije skoro desilo.

Ima li nekog desavanja na frontu?

Pisu da ce Rusi dobiti Iranske dronove.

Da li je moguce da ih je toliko izjela korupcija, da uopste nisu ulagali u rzvoj dronova?

Link to comment
Share on other sites

sezona je godišnjih odmora 🙂

 

Verovatno jesu ali dok Ukrajinci ne obore prvi nećemo imati potvrdu toga. Čitao sam da je dosta aviona leteleo prethodnih dana iz Irana u Rusiju, sumnja se da su Rusi nešto kupili tamo, a to su najverovatnije dronovi. Mada meni to nije jasno pošto kod Kineza imaju bolji izbor a verovatno i veće količine mogu da nabave no oni ipak uzimaju od Irana.

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, AgroLaki said:

Zamalo 24h bez ijednog posta na temi, mislim da se ovo nije skoro desilo.

Ima li nekog desavanja na frontu?

Pisu da ce Rusi dobiti Iranske dronove.

Da li je moguce da ih je toliko izjela korupcija, da uopste nisu ulagali u rzvoj dronova?

 Nema nista bitno danas. Rusi napadaju u Donbasu, a Ukrajinci gadjaju Kherson. Pomeranja nema.

 

Mislim da Kina nema racunicu da im daje svoje dronove. Iranski dronovi nisu nekog kvaliteta, al nisu u principu ni losi.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, AgroLaki said:

Zamalo 24h bez ijednog posta na temi, mislim da se ovo nije skoro desilo.

Evo, malo da se zanimamo, tj neki da se zanimaju :lol_2: 

 

Čak i da su u pravu ovi koji usta i prste oguliše ponavljajući kako je drug putler bio izazvan "širenjem NATO" , pretpostavimo da jeste, onda je to do jaja plan, i svaka cast onome ko ga je smislio.

 

Tako i treba pacifikovati atavisticke majmune, neprijatelje civilizacije, ksenofobe, samoizolacioniste, one koji hoce da vracaju vreme i ostale koji koce napredak covecanstva, to jest ako su u Evropi i na teritoriji evropske civilizacije, a ako su u Avganistanima njihova stvar, neka rade sta hoce ako ih ne boli.

 

Izazvati ih iz potaje da postanu nasilni, što je neminovno, zato što su takvi nesposobni da se promene, očigledno, pa da budu koristan deo novus ordo secularum, u kome će se ispuniti Abuove zelje - da svi budu drugaciji evropljani sto se tice lokalnih kultura, obicaja, tradicija itd, ali ce svi biti e pluribus unum u tome da svi imaju iste drustvene, politicke i ekonomske sisteme, uz određene razlike, ali samo u nijansama, i svi ce postovati ista pravila, ona koja drze civilizaciju da se ne raspadne, i svima će im vrhunski ideal iznad svih ostalih biti lična sloboda.

 

Za sve ove stvari su atavisticke majmuncine ocigledno nesposobne, i zato ce kad budu izazvane reagovati kako jedino znaju - nasiljem.

 

Onda kad postanu nasilni, podsticati ih da eskaliraju, što je isto neminovno, tako što će se pomagati napadnutima, ali taman toliko da ne razbiju agresora, nego da mu pumpaju frustracije, i kad neprijatelji civilizacije tako frustrirani naprave neko tesko sranje, i kad zbog te eskalacije nasilja budu pušteni niz vodu od većine ostalih, kao pretnja svima,  nemilosrdno ih pacifikovati, zato što postoje, jednom zauvek.

 

spacer.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

O nedavnom napadu na aerodrom na Krimu

 

https://www.youtube.com/watch?v=HMbajAGHjNE

 

I dalje velika misterija, gde su i šta rade Vazdušno kosmičke snage Rusije (pompezno!) - ako uopšte nešto i mogu da rade.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3bNr_KanwxM

 

Edit: I naravno, potvrda sa ruske strane da su u velikom problemu. 😀   https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=08&dd=12&nav_category=78&nav_id=2196989

Edited by VladimirB
Link to comment
Share on other sites

Izgleda da su Ukrajinci poklopili ponovo i most kod Nove Kahovke tako da je najverovatnije i taj poslednji most sada onesposobljen. Pre neki dan su ga načeli ali je i dalje bio prohodan videćemo sutra kakva je šteta naneta.

 

Si i Bajden bi mogli da se sretnu u novembru, ako dođe do toga to nisu dobre vesti za Putina jer to znači da će doći do nekog dogovora Kine i SAD. Neće to biti nešto epohalno sigurno ali se kaiš oko Rusije polako steže.

 

Što Devil reče prilično miran dan na frontu. Danas su Rusi ponovo krenuli na Siversk ali nema podataka da su imali ikakvog uspeha. Kod Bahmuta i Soledara mirno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...