Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

Evo i ovde posto sam napisao na Zvezdinoj temi, u programskoj semi Arene stoji da se utakmica Zvezda Cedevita-Olimpija igra u ponedeljak 2. Marta u 21h, bilo je prica oko pomeranja zbog fudbala koji se igra u nedelju u 18h valjda. Na ABA sajtu i dalje stoji da se igra u nedelju 1. Marta.

Link to comment
Share on other sites

Kad su ovakve stvari u pitanju, uvek je jaka konkurencija.

 

 

 

edit: nateraste me da pogledam Borišine statse, jbt njemu se prepolovio učinak u odnosu na prošlu sezonu? Baš loše.

 

 

edit2: Ipak mislim da tu nema sreće dok ne dobije malo konstantniju minutažu. Ne možeš razviti mladog igrača ako će biti na terenu samo kada igra dobro. Za EL donekle i razumem, ali u ABA je svakako mogao imati više minuta.

Edited by realno *w
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, zemljoradnik said:

Ocekivanja u vezi Borise su bila daleko veca.

 

Slazem se, ali u Zvezdi se vrlo cesto domaci igraci salju u zapecak, nezavisno od toga kako odigraju. Dobric i Davidovac vade stvari dve godine u bitnim tekmama, a onda dodje sezona, pa redovno jedan od njih dvojice bude 13. igrac. 

 

Slicno je i sa Borisom bilo. Opet je u sezonu usao kao treca cetvorka, al slazem se da se njemu previse titraju jajca. Ali jbg, takav je lik. Sad ima prostora pa opet igra ko baba. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja razumem da bi njemu bilo optimalno da ima zagarantovanu minutazu da bi se oslobodio od pritiska, ali zar Simanicu nije jasno da ce mu retko ko u buducnosti to ikada i dati, a pogotovo ne za pristojan novac koji vec sada prima a koji po prirodi stvari iziskuje da ti odmah pruzas odredjen kvalitet/funkcionalnost timu za koji igras?

 

Uostalom, godine prolaze, a ja ne vidim da se on za zrno pomakao u sposobnostima. Sta je tacno on poboljsao na sebi izmedju sezona? Igru licem ka kosu, gradjenje skoka, fizicku spremu, igru ledjima?

 

Ili je samo jedva docekao da pika LoL jer ima manje treninga...

 

 

Edited by Horium
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cooper said:

Najbolje da upadne Primorska.
Trebaju im 2 pobede i po 1 poraz Cede I Mornara.

 

Najbolje je da Zvezda nekako zavrsi kao cetvrta.

 

Zaista bi bilo besmisleno gledati polufinale Partizan - Primorska. Mozda, kad bi Primorska imala Marinkovica, Kuridzu, Siska, Holta, Harrisa i Cakaruna.

 

Buducnost - Zvezda, to je takodje lose zbog tenzija izmedju dva kluba. Ako se vec ova dva kluba sastaju, neka to bude na 3 dobijena meca.

 

Dva kola pre kraja, sto se tice opstanka, ostaje da se vidi ko ce u baraz. Zadar ima 5-15, ali i samo jednu pobedu nad ekipama sa dna tabele, pa ce tesko biti ispred Krke (6-14), Cibone (6-14) ili Mege (6-14).

 

Mega gostuje Partizanu i docekuje Mornar, Krka gostuje Mornaru i docekuje Cedevitu, Zadar docekuje Primorsku i gostuje Zvezdi i Cibona gostuje Igokei i docekuje Partizan. U slucaju realnih rezultata (cetiri pobede domacina), pred poslednje kolo Zadar, Cibona, Krka i Mega bi imali po 6-15.

 

U slucaju da sve cetiri ekipe izgube, Krka ide u baraz, Zadar ispada:

 

image.png.05f5016dac94a595094b11239d63983f.png

 

Krka mora da dobije ako zeli da izbegne baraz i da se nada da nece i Mega i Cibona takodje ostvariti pobede. Ako Krka dobije, Cibona mora takodje, inace nista od obezbedjenog opstanka.

 

Zadar je prezaljen.

 

Sto se tice PO, njega su obezbedili klubovi iz Srbije i Crne gore u koje su ove sezone drzave ulozile milione.

 

Ostaje jos jedno mesto. Primorska mora da dobije obe i da se nada da ce njihovi konkurenti izgubiti po jedan mec, Mornar mora da dobije sve tri ako zeli sigurno u PO, Cedeviti trebaju dva poraza Mornara.

 

Buducnost ima racunicu da pusti Mornar pa Cedevitu i da na taj nacin poguraju Mornar na poziciju broj 3.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, goldberg said:

Zaista bi bilo besmisleno gledati polufinale Partizan - Primorska.

Jes, vala, život bi izgubio smisao. :classic_biggrin: 

 

Ako budemo gurali po planu u EC, u to doba počinju ozbiljni okršaji. Prijale bi nam lakše utakmice u polufinalu ABA.

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, 21Barkley said:

Jes, vala, život bi izgubio smisao. :classic_biggrin: 

 

Ako budemo gurali po planu u EC, u to doba počinju ozbiljni okršaji. Prijale bi nam lakše utakmice u polufinalu ABA.


Naravno. Razumem da iz ugla navijača Zvezde to možda deluje besmisleno, ali nama i te kako ima smisla. Opuštenija serija, bez tenzija, a sa druge strane BUD-CZ krljanje na jednu loptu.

Nama sasvim odgovara da odložimo taj derbi duel za finale. Uostalom, kao prvi u ligi, i zaslužujemo da imamo nešto lakši put.

Svakako ima još dva kola ali ne vidim prostora za neka veća iznenađenja. Zvezda jedino da namerno izgubi od FMP-a u gostima ili Zadra kod kuće pa da sklizne na 4. poziciju ili Partizan da da kiksira protiv Mege kod kuće ili Cibone u gostima pa padne na 2. To je baš malo verovatno, a da li će na 4. mestu biti COL, Primorska ili Mornar u ovom trenutku nema neke preterane razlike. Svakako je Primorska tu najpoželjniji protivnik, a od preostala dva u dilemi sam da li bih u ovom trenutku izabrao pre Mornar u odnosu na COL s obzirom na to kako ovi potonji izgledaju u poslednje vreme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...