Jump to content

laki pepe

Član foruma
  • Posts

    3,271
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by laki pepe

  1. Pa da, prvo zacementiramo bekapove na svim pozicijama onda lupamo glavu kako da ima nadjemo adekvatne startere.
  2. Ne pravi se pametan. Ne moras svakom loncu da budes poklopac. Znam kako stvari funkcionisu u Evropi, i da nema nikakvih kazni da se pregovara sa igracem pod ugovorom. Vise sam pitao da li postoji neki kontakt izmedju klubova u vezi samog transfera, a ne samo na relaciji agent/igrac novi klub. Mozda i zelimo da ga sopujemi prije nego se sezona zavrsi.
  3. Hoce li Lorenco u Pao? Kad inace ima pravo da potpise ugovor sa njima, ako mu je ovaj sa nama jos uvijek vazeci?
  4. Uporedo sam negdje citao Krausovo obrazlozenje zasto nisu nastavili dalje sa ekipom. Ima tu velike istine. Glavne zvijezde su bile u padu, a Pipen narocito trazio velike pare, za Longlija su znali da je gotov, neki sporedni igraci su htjeli da iskoriste priliki da se naplate, sa Rodmanom vise nije smjelo da se rizikuje. Ta ekipa je jednostavno bila u padu, a vjerovatno niko nije bio spreman da igra za manje od titule.
  5. Nekako su i meni ove dvije posljednje epizode bespotrebno overhajpovanje Majkla. Svaka cast za te herojske momente, ali meni se cini da su 97-98 titule vise uzete odbranom, a ne napadom. A tu je ucinak dosta izbalansiraniji.
  6. Da, poznato mi je. Isto sam negdje cuo izjavu nekog pomocnog trenera Sarlota iz tog doba koji kaze kako da hoce raditi Divac bi mogao biti mnogo bolji. Mene fascinira kad gledas njegovu igru ledjima 1 na 1. Sve je to improvizacija i citanje reakcije defanzivca, pa da lonce loptu da probaci ispod ruke ili neku frljoku. Naravno, to nije bio slucaj onih prvih godina u Lal kada je koristio oba horoga. Sta tek reci o bacanjima.
  7. Meni Divac nakon odlaska u Sarlot nikada nije bio u vrhunskoj kondiciji. Kad se pogledaju snimci s kraja 80-tih i pocetkom 90-tih i ove iz Sarlot, Sakramento perioda kao da nisu isti igraci. I pored ogromnog doprinosa za proboj evropske kosarke u NBA, u odnosu na potencijal (fizicki, takticki i tehnicki) on se nikada nije ispunio do kraja.
  8. Izgleda kso pravi bek suter, a ne spusta loptu, ne pravi separaciji za sut, a i odbrana so so.
  9. Isti osjecaj. Ali sto se igre tice nisam sve dobro zapamtio, sjecao se samo da smo se vratili. Ali i dalje imam slike u glavi dok sam se nervirao u kuci. A Italijani su bas bili odlicni. Koliko je samo Fucka bio zajeban onako krakat, a odlican osjecaj u obje ruke. Majers i Menegin svakk na svoj nacin i onda gomila upotrebljivih igraca.
  10. Odgledah polufinale sa Italijom 99. Za preporuku. Italijani su bili bas dobri, na rrio Menegin, Fucka, Majers tu su bili maltene svi (osim Pitisa) njihovi igraci koji su godinama imali solidne karijere. Mi nismo imali pleja ali bukvalno, vjerovatno lose pripreme zbog bombardovanja, Divac totalno van takmicarske forme, a valjda se i Stojakovic tu nesto povrijedio. Nakon ocajnog prvog poluvremena przili smo drugo fantasticno, ali nismo mogli odrzati zadnja dva minuta isti tempo. I da, koliko je Loncar irelevantan kosarkas, Scepanovic je za njega kosarkascina.
  11. Ja ovoga nisam ni mislio kao prvu nego bekap opciju. Upario bih ga rado Siva tip igracem. Domacih opcija realno nema.
  12. Pogledao par videa i statse iskreno. Mislio vise da je bek. A ono 196 visina, solidan hendling, baca pasove sa obje ruke, forma suta sasvim ok. Pomislih kao nacrtan za Radonju.
  13. Jasno da kod Radanova nema dovoljno kreacije za dva, ali u odnosu na Dobrica i Lazica iskorak je ogroman. On bi, bar u teoriji, mogao da kvalitetno napadne obruc kada mu se obezbjedi prednost, ima tu naznaka igre jedan na jedan i dva na dva, radni segment i fizika je tu, samo kada bi se moglo racunati na stabilan sut iz spot apa. Jbg, nikako sa tim mladjim igracima da izguramo do kraja. Borisa ima sut vise nego odlican, igra solidno odbranu dva tri meca, a onda kad potone u tom dijelu kao da je pao s Marsa. Radanov ima mnogo manje izrazenih minusa u igri, ali ako ne bude tak sut pouzdan ostace iza Dobrica.
  14. Nesto stopa i zeza bord. Sa dodam. Radanova svakako tu, i to je to od bekova i plejeva. Da bi se to popunilo kako treba djeluje mi onda da ipak moramo da pored Lazica treba da se odreknemo nekoga od Dobrica i Dede, pa da sedam spoljnih budu Plejevi - x, x Bekovi - Radanov Krila - Deda Od ostalih potencijalnih rjesenja rado bih razmotrio Puntera, Blazica, ono krilo iz Ludvisburga sto se pominjalo, za plejeve ni pojma nemam.
  15. U tome i jeste kvaka. Baza igraca pod ugovorom veeelika, a ne bi se nasla dva covjeka od 50 koji bi izabrali isto. Da ne kazem koliko bi to teze bilo da dodamo i kome bi kakve uloge rasporedili. Meni Dobric, Deda i Simanic nisu sporni, ali da li je tu sazreo neko do nivoa petorke. Kuridza je isto tu, meni vrlo koristan igrac, a onda nema mjesta za nekog Ilica (koji bi sa sutem bio sila) ili npr. Miskovica kao projekat. Na centru kod svih deficit kod nas realno guzva. Da li ce Kuzmic moci da se vrati fizicki, ako da onda imamo prvog centra. Tu je i Ristic, slabosti su poznate, ali napadacki arsenal mami da bi se sa dobrim plejem mogla napraviti ozbiljna osovina za drugu petorku. Djordjevic je igrac slicnih karakteristika, tacnije slabosti, mada dosta okretniji ali i slabiji. Tu je i faktor ugovora Gista. Ako
  16. Vladimer Boisa, Stepanija, i Saras je profi karijeru poceo u Olimpiji.
  17. Koga bi ti od domacih igraca uvrstio u sastav za iducu godinu. Podrazumjevam sve pod ugovorom, kao i eventualna pojacanja iz domacih klubova. I kome bi od tih igraca dao vazniju ulogu, npr. Davidovcu.
  18. Sa ovim se svakako slazem. I taj FMP je izuzetna opcija za razigravanje. Kad smo kod njega sta mislis npr. bi li Ulubaj mogao u prekomandu i koga bi inace iz FMP prebacio?
  19. Ono sto je istina da NCAA igraci do sada imaju mizeran doprinos u EL, ako im je to prvi klub preko bare. Vec se potezala prica i ranije.
  20. Sve pet. Ovde nije dilema mijenjati nego kad i s kim. Kalina je bio tu godinu dana i svima je to bilo malo. Gudura isto nakon sezone eksplozije na market. Tu fali plana i dosljednosti. Meni je dok je pokusavano da se Rakicevic osposobi za pleja imalo smisla, jer je djelovalo da ce krakati, vizljasti 204 plej biti u pojedinim segmentima prednost u odnosu na direktne protivnike.
  21. Ako se dobro sjecam i ti si tada kao i ja gorljivo bio za ostanaka Kaline bez obzira na jako obestecenje. Moj razlog je bio da odnos cijena/kvalitet ne bi mogli postici bez da izujemo tih milion na neko jako ime. Srecom pokrpilo se i vise nego dobro, ali poenta ostaje. Mnogo puta smo kad je bilo kratko sa lovom gurali da utopimo nekoga bez obzira na ugrozavanje sportskog sektora. Mislim, nekad se podesavanja moraju praviti u hodu, ali s mjerom. Bilo je i suprotnih situacija, npr. Jovic, to mi je posebno drago kako smo sportski stavili ispred finansijskog motiva.
  22. Da podvucemo crtu - trabamo igrace koji ce rasti kod nas u periodu od 2-3 godine. Po mogucnosti 2-3 da izrastu u odlicne, a drugi u solidne EL igrace. I to treba da bude osnova, koja bi se u tim nekim trogodisnjim ciklusima polako obnavljala igracima slicnog profila. Znaci, jedan Lazic/Dangubic aut, a Dobric in. A na godisnjem nivou dovoditi 2-3 gotova igraca, stranca ili domaca nema veze, koji ce dati instant kvalitet. Mi takav sklop nemamo vec par sezona. Imamo nekolicinu stranaca koji se u skali ocekivanja krecu +-30%. Neko prebaci, neko podbaci, ocekivano. Ostatak ekipe je dosegao neki svoj limit ili se ne razvija ocekivano i sa tim dijelom se mucimo. Ne vidim da Dobric i Davidovac imaju jos prostora za rast, Simanic stagnira, sa ostatkom tek znamo na cemu smo. Valjda zato i vabimo toliko tok Radanova, nadajuci se ne odmah kvalitetu vec upravo tom iskoraku.
×
×
  • Create New...